GFG Blog

Az leszek, amivé ti tesztek

A szocialisták és a parlamentarizmus

2012.09.24. 07:39, gfg ,

„Olyat kellene mondani, amit maga Tüzoltó Riberra is mondhatna, aki – mindenki tudja – egyszer megrágott és megevett kilenc söröskorsót.”

(Hajnóczy Péter: Ki a macska?)

„Nincs mód jogorvoslatra; fejet hajt; nincs mód, hogy a törvény nevében hozott igazságtalan ítéletet megsemmisítsék és a bűnösöket felelősségre vonják, fejet hajt; de azt, hogy kimondja az igazságot, ’és a személyében arcul köpött emberi faj nevében érdemben eljárjon’, nem akadályozhatják meg; és ha nincs ’az igazsághoz méltó bíró és törvény, önmaga lesz ügyének törvénye és bírája’.”

(Hajnóczy Péter: A fűtő)

 

 

Van egy példa.

A példa arra jó, hogy illusztráljon. Nem a példa tehát a fontos, hanem az, amit illusztrál: a szocialisták parlamentáris eljárásokhoz fűződő viszonyát maga a címben szereplő politikai alakulat karikírozza ki.

Fussunk neki távolabbról.

A politika ősrégi kérdése: vajon az intézmények vagy a személyek a meghatározóak a politikában?

Akik az intézményekre és eljárásokra hivatkoznak, azok egyszerre vallják, hogy ezek értékeket jelenítenek meg, például a jogállamiság, a demokrácia alapértékének megtestesülései, másrészt, hogy ezek az intézmények üresek vagy objektívek, amit egyben politikai erénynek is tekintenek, abban az értelemben, hogy azok mentesek az emberi szenvedélyek gonosz motívumaitól.

De mi van akkor, ha a demokratikus eljárásokra hivatkozás csupán egy politikai eszköz. Az a funkciója, hogy a politikai szándékot jogi normativitásnak álcázza, hogy a személyek elköteleződését és nyers politikai motívumait az intézmények és az eljárások objektivitása mögé rejtse el.

Gondolhatnánk akár az éhségsztrájkoló Tűzoltó Riberra esetére is, aki a kormány egyik törvényjavaslatára heroikus drámával válaszol. A morális kiállás az immorálisnak tartott kormányzati magatartással szemben akár példamutatásul is szolgálhatna, ha fennállnának a feltételek. Például az illető személyes hitelessége és a tett figyelemhívó jellege által középpontba helyezett kár, a demokrácia összeroppanása.

Ám a demokratikus eljárások tekintélyét éppen a demokratikus eljárások védelmében fellépők kezdik ki.

Jól mutatja mindezt a választási eljárásról szóló törvény vitája. A szocialisták szerint a kormánypárt ismét nekiront a demokratikus intézményeknek és eljárásoknak, a benyújtott törvénytervezettel megint csak a demokrácia és a jogállam került veszélybe.  Vagyis, mivel a Fidesz veszélyezteti a demokráciát, ezért önálló érdemi javaslattal nem szólunk hozzá a vitához. Paródiával viszont igen.

Vegyük észre, miközben a szocialisták a demokratikus eljárásokat igyekeznek védeni, aközben azok tekintélyét rombolják.

A szocialisták egyik képviselője, Szanyi Tibor energiát és fáradtságot nem kímélve sorban nyújtja be a parlamenti vitához gúny-javaslatát és módosításait. Az előzetes választási feliratkozásról és az előzetes választási regisztrációról szóló önálló törvényjavaslatában például ilyeneket ír: „Feliratkozni a kormány átal rendeletben kijelölt, kormánypárti színekben megválasztott polgármester irodájában lehet. A feliratkozás nyilvános. Kormánypárti szavazó kitörölhetetlenül nyomo(r)t hagyó tintával iratkozik fel.” Vagy: „Az előzetes választási regisztráció joga sem illeti meg azt, aki (a) a konzultációs kérdőívre adott válaszában csúnyán írt, (b) vissza sem küldte a konzultációs kérdőívet, (c) a kérdőívvel befűtött vagy azt más módon méltatlanul használta fel, illetőleg, (d) sértődött panelproli, nyugger, vagy (e) éhezik”, és így tovább. Szó van még „Orbán álságos kegyéből magyar állampolgárságot nyert személyekről”, illetve olyanokról, akiknek „Orbán Viktor iránt érzett hálájuk könnyei eláztatták a papírost” (lásd még: Szanyi nyolc módosító javaslatát, például: ez, vagy ez). Az általános indokolásnál azonban szinte kívétel nélkül ott szerepel a „fejlett és valódi demokráciákra” való hivatkozás. A szocialista párt képviselője nem először űzött gúnyt a parlamentarizmusból: 2011 decemberében például az „oszt jó napot” formulával operáló K-alaptörvényt terjesztett be az Országgyűlés rendszeres ülésezésének meghatározására, és a heroikus demokráciaféltő akcióiról elhíresült DK is élt már ezzel az eljárással, az elmúlt évben törvényjavaslat formájában egy egyezményes koordinált világidő bevezetését indítványozta az ellenzék jogainak megvédésre.

Nem kétséges, a gúny is lehet politikai fegyver. A példa azonban mégis további kérdéseket vet fel. Vajon a demokratikus eljárások mellett elkötelezettek, amikor a személyében arcul köpött emberi faj nevében gúnyt űznek a demokratikus eljárásokból, vajon nem éppen egy általuk védendőnek tekintett értéket, a parlamentarizmust ássák-e alá? Vajon ezzel az eljárásukkal nem kerülnek-e szembe saját előfeltevéseikkel: miközben védenék, aközben rombolják a demokratikus eljárások tekintélyét? Vajon hogyan viszonyul mindez a politikai képviselettel járó felelősség elvéhez? Vajon a demokratikus eljárásokra hivatkozás nem személyes (politikai életben maradás) és pártérdekekeik (a saját politikai haszon maximalizálása) elleplezését jelenti csupán?

És vajon mit mondana minderre, különösen az utolsó kérdésre, Tűzoltó Riberra?        

Címkék: törvényjavaslat,parlamentarizmus,szocialista párt,választási eljárás,DK,módosító indítványok

A bejegyzés trackback címe:

https://gfg.blog.hu/api/trackback/id/tr274798782

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Butaság, erkölcstelenség, cinizmus 2012.09.24. 19:50:25

Ha három szóban kellene összefoglalni, hogy 2010-ben miért büntették a választópolgárok példátlan mértékben az MSZP-t és az SZDSZ-t akkor ez a három szó lenne az. És pontosan ugyanez lesz a Fidesz veszte is. 2002 és 2010 között évről évre fokozódóan t...

Trackback: A szocialisták és a parlamentarizmus 2012.09.24. 15:09:01

Vegyük észre, miközben a szocialisták a demokratikus eljárásokat igyekeznek védeni, aközben azok tekintélyét rombolják.

Trackback: Sírvaröhögős törvényjavaslat-paródiát nyújtott be az előzetes regisztrációhoz Szanyi Tibor 2012.09.24. 13:06:13

“E törvény erejénél fogva feliratkozottnak minősülnek azok, akik a korábbi kormányzati konzultációk során visszaküldött válaszaikban hiánytalanul eltalálták a Kormány előzetes szándékát, illetve minden kétséget kizáróan egyetértettek a Kormány el...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.24. 08:23:33

Megfejtettem.

GFG világában a Fidesz és az MSZP harcolnak egymással az alábbi két meghatározó megkötéssel:
1. Minden, ami létezik, a Fidesz-MSZP harc része.
2. Ami a Fidesz-MSZP harcnak nem része, az nem létezik.

Politikai gondolkodó, muhaha. Dehogy. Csak az átlagosnál olvasottabb és műveltebb netes troll.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.09.24. 10:48:44

Továbbra se értem, hogy egy jobboldali gondolkodó miért nem a jobboldal válságán gondolkozik,miért a baloldaléval foglalkozik állandóan??

dicey 2012.09.24. 11:00:38

Ha a példa illusztrál valamit, az biztosan nem "a jogi normativitás" álarca mögé bújtatott "nyers politikai motívum". Ez utóbbira is lehetne persze jó példákat találni, de e téren a Fidesz mellett a szocik kispályások.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.09.24. 11:01:28

@doggfather: Pedig egyszerű a válasz.
Azért mert a tetű Gyurcsnyisták is épp ezt teszik, valamint készülnek egy újabb veretes elkúrásra.

Csak mivel már 2010-re utolsó helyre pakolták a szocik az országot az EU-ban szinte minden gazdasági mutató tekintetében (Szlovákok elötti pozícióból), így ez igen veszélyes perspektíva.

adofizeto 2012.09.24. 11:02:45

A Fidesz Ellenzéki teljesítményéhez képest Szanyi legalább humoros. Ellenzekböl országot rombolni amúgy se tud senki jobban orbannál, szóval ez az írás egy értelmetlen böffenet csupán. És fokhagymás .

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.09.24. 11:03:25

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: azért foglalkozik a jobboldali gondolkodó a baloldallal, mert a baloldal is ezt teszi?!

adofizeto 2012.09.24. 11:06:10

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Kar hogy nem értem hogy mit akarsz mondani azon kívül hogy utalok Gyurcsányt.

piefke 2012.09.24. 11:20:43

Kedves GFG,

olvasom itt rendszeresen a posztjaidat (posztod alatt term. nem azt értem, hogy "az Orbán-kormány kezéből etetett Századvég igazgatója") és azt látom, hogy fejtegetéseid egyre zavarosabbak, egyre inkább egy "szubjektív valóságról" szólnak...

Mondd: nem kellene elkísérned egyszer Orbánt Döblingbe?:-)

(Igaz: rajta se segít...)

dr Smittpálelnökúr 2012.09.24. 11:37:08

@piefke: Csak meg kell dolgozni azért a pár milliárdért, na.
Amíg a vezér seggében van valakinek a feje, addig megéri, persze, ha kiesik a pikszisből, akkor megy a süllyesztőbe ő is.

Hajós 2012.09.24. 11:38:04

A demokráciát az ássa alá, aki magát és rendszerét demokratikusnak álcázva kihasználja a demokrácia eszközrendszerét pusztán a politikai hatalom megtartásának céljából. Nem igazán értem, hogy mit kér számon a jobboldal, amikor évekig játszották a kivonulósdit a parlamentben, az nem a demokrácia, a népakarat semmibevétele volt, a parlamentáris demokrácia megcsúfolása? Persze, jut eszembe:az akkor nem demokrácia volt, mert nem ők voltak hatalmon. Van az ő demokráciájuk, meg a van a másik oldalé.
Ha valakinek esetleg nem tiszta, hogy mi miért történik most a politikában, annak segíthet Machiavelli:A fejedelem című könyve. Csak egy rövid idézet, ami nagyon is illik a jelen helyzetre:"Bárki megértheti, mennyire dicséretes, ha a fejedelem megtartja adott szavát, őszintességgel és nem ravaszsággal él. Napjainkban mégis azt tapasztaljuk, hogy a szószegó uralkodók vittek véghez nagy dolgokat, kik az emberek eszén kifogtak;ezek végül is többre vitték, mint akik igazul cselekedtek.
...(a fejedelemnek) nagy szenteskedőnek és színlelőnek kell lennie:olyan ostobák az emberek, s olyannyira csak a mának élnek, hogy aki be akarja csapni őket, mindig megtalálja köztük a maga emberét."

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.09.24. 11:43:29

hogy is mondta kuminferi...?

az a fontos, hogy mennyisegileg ugyanannyi legyen a kormanyparti megszolalas, hogy a goole ne mindig a negativumot dobja ki..

igaz?:-)))

ahogy elnezem, ez is a kuminizmus szellemeben fognat poszt:-)

TroTull 2012.09.24. 11:45:59

nem túl szerencsés témaválasztás ez, kedves jobboldali politikai gondolkodó úr... azoknak ugyanis, akik figyelemmel követik az elmúlt huszoniksz év sajátos magyar parlamenti ámokfutását, nos azoknak nem kérdéses, hogy kik honosították meg ott a cinizmust, a gúnyt, a pökhendiséget, a flegmaságot.

No_Fidesz_No_Problem 2012.09.24. 11:51:15

Kösz a linket, Gabci :)

Szanyi Tibor zseniális módosító javaslat paródiájának valóban kijár a lehető legnagyobb nyilvánosság :DDD

fonó 2012.09.24. 12:19:13

Nem elég h a keresztény konz. kormány hőssé tesz egy aljas baltás gyilkost, eléri h magyar zászlót égetnek taposnak, nyilas hamvakkal szatyorban házalnak és a gazdaságpolitika az elromló hűtőkben bízik. Földmutyi csak ráadás. Még mindíg az emútnyócév-ből élnek, ennyire becsípődött Semjén navracsics karaktergyilkossága?

Wl 2012.09.24. 12:21:30

A szocialisták ilyen "teljesítmény" után jobb lenne, ha szép csöndben hallgatnának. A kilőtt szemek után és az addig szavaztatunk, amíg nem a "megfelelő" eredmény jön ki jellegű húzások után (főváros), után jobb lenne, ha nem vennék a szájukra a demokrácia szót. Ja, a "mit nekem az alkotmánybíróság" elszólást nem is említettem...

Ha az emberek majd úgy látják, hogy a kormány veszélyezteti a demokráciát (vagy egyéb més okokból nem felel meg), akkor a köv. választáson leváltják. Ha a jelenlegi trend folytatódik,akkor ezt a szocik legfeljebb nézik majd. Jó messziről...

Blogger Géza 2012.09.24. 12:43:21

@doggfather: Talán azért, mert

1) nem a jobboldal van válságban, hanem a baloldal
2) arról ír, amit ő érdekesnek, hiánypótlónak tart, és nem arról, amit te. Dunát lehet rekeszteni Fideszt fikázó blogokkal és posztokkal...

☉ ☾ 2012.09.24. 12:46:23

Ez a post jól példázza "A példa arra jó, hogy illusztráljon" - hahaha, hogy a politikai megrendelő és végrehajtó értelmi és írás színvonala szinte semmiben sem tér el egymástól, fel is cserélhetőek.

Szándékaik, céljaik egyeznek, hiszen a Századvég a Fidesz PR ügynöksége. G. Fodor Gábor saját önképe is hazug amikor politikai gondolkodónak hívja magát kortárs közeg nélkül.

A gerinctelen, tisztességtelen, a hatalmat félművelt szakmaisággal kiszolgáló talpnyalóknak vannak kortársai, szűk közegükben jól ismerik egymást, és úgy mutatkoznak be, hogy "a Századvég munkatársa vagyok."

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.09.24. 12:54:24

@☉ ☾: ennyi...:-)

es az ilyen zsiros cuccokert jol kell tudni nyalni. alulrol garatig:-D

No_Fidesz_No_Problem 2012.09.24. 13:19:06

@Wl:

"A kilőtt szemek után"

*

A felgyújtott belváros után jobb lenne, ha a hozzád hasonló jobberek mélyen kussolnának.

Netán a belváros felgyújtása hagyományosan jobboldali értéknek számít?

belekotty 2012.09.24. 13:27:18

@No_Fidesz_No_Problem: Az lesz a 11. parancsolat, ha odafent is megszerzik a kétharmadot.

Tyrion Lannister of Caster 2012.09.24. 13:33:24

Sajnos, mivel az MSZp ilyen arcokat tud frontemberként felvonultatni, mint Szanyi Tibor, aki szerint az amúgy alkotmányos monarchia Nagy Britanniának nincs alkotmánya; illetve akkora firmákat, mint a Magyarországot lépten-nyomon feljelentgető Kovács László ex-külügyér, nem is beszélve s teljes jellegtelenségével díszelgő pótcselekvése-ember Mesterházi Attila - nos mindezek miatt semmiféleképpen nem képes reális alternatívát nyújtani a Fidesz-KDNP ámokfutó brigád ellenében.
Ez egyfelől kár, másfelől pedig szörnyű az ország jövőjére nézve.

Az LMP tarja be leginkább a demokratikus szabályokat (nem megtagadva a szólásszabadság lehetőségét még a szélsőjobb Jobbikjától sem - mely gondolat egyszerűen hajmeresztőnek tűnt a DK és a MSZP előtt, akik képtelenek felfogni a demokrácia alapszabályai közé tartozó szólásszabadságot - kivéve, amikor ők tüntetnének olyan helyszínen, amely már foglalt más politikai erők által), sajnálatos módon azonban az LMP más téren inkompetensnek mutatkozik és teljes mértékben hiányzik belőle az a karizmatikus fellépés, ami mozgósítani tudná a kétarcú politikai erőkből kiábrándult szavazópolgárokat.
És ezért ez a sok mamlasz szépen hajtja a vizet a Jobbik malmára, lassan, de biztosan.

Rézfánfütyülő fűzangyal 2012.09.24. 13:42:00

"Nem elemző vagyok, hanem politikai gondolkodó."
Az első résszel nincs is baj, de a másodikkal???
Gondolkodás az, ha másik gondolatait eleve hibásnak vesszük, és ezzel bizonyítunk magunkról, magunknak?
"Századvég, igazgató"
Ehh, mit papolok, régi mondás, "van az a pénz", amiért hülyét csinálsz magadból! Csak aztán nem csodálkozz, ha annak is néznek.

Geo_ 2012.09.24. 13:43:32

GFG,
ennyire hülye - már megbocsáss - de nem lehetsz.
Egy kis józan ész alapján már megállapítható, hogy megbízóid jogalkotásánál nagyobb gúny még nem érte a demokráciát az elmúlt 22 évben.

"Nem elemző vagyok, hanem politikai gondolkodó."

Nos, próbálkozz inkább az elemzéssel - az talán sikerül.

Tyrion Lannister of Caster 2012.09.24. 13:44:26

@adofizeto: Hát azért érdemes lenne visszanézni, hogy a drága MSZP képviselői, valéamint a letűnt SZDSZ "intellektuális" holdudvara hányszor és milyen szinten ártott Magyarországnak, amikor unos-untalan jelentgette fel Magyarországot az EU különböző bizottságainál olyan ügyek miatt,, amelyek minden valamirevaló demokráciában az adott országon belüli ügyeknek minősülnek. Senki sem szól bele pl abba, hogy Németország vadliberális sajtója vagy a francia szatírikus lapok milyen mértékben lobbantják fel és tüzelik a nyugatellenességet a muzulmán többségű országokban. De a magyar baloldalnak és liberális holdudvarának fontos volt azon pattogni, hogy egy fővárosi színházban a szerződése lejárta után kivételesen egy olyan igazgató legyen 1 szinházban a rengeteg fővárosi közül, aki nem kizárólag a magyarokat, magyarország történelmét gyalázó színdarabokat szeretne színpadon látni.
A diverzitás nevében (ami annyira fontos a liberálisoknak, amennyiben a diverzitásból kirekeszthető a hagyomány illetve az adott ország hagyománya) milyen érdekek sérültek ez esetben? Megszűnt a modern, posztmodern vagy anti-konzervativista színdarabok előadásának joga és lehetősége az országban?
Fenét.
Mégis, minden ilyesmiért MSZP és udvara feljelentgette az országunkat - a saját országukat egyben! - és folyamatosan járatták le saját magukkal együtt természetesen.

2llkedő 2012.09.24. 13:44:43

@Tyrion Lannister of Caster: "teljes mértékben hiányzik belőle az a karizmatikus fellépés, ami mozgósítani tudná a kétarcú politikai erőkből kiábrándult szavazópolgárokat."

Szerinted miért?

belekotty 2012.09.24. 13:47:02

@Geo_: Mondd neked valamit az hogy Írysz? :-))

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.24. 13:59:54

@Tyrion Lannister of Caster: Nem is tudtam, hogy például Bereményi Géza ezek szerint "kizárólag a magyarokat, magyarország történelmét gyalázó színdarabokat szeretne színpadon látni".

S gondolom, bármely fővárosi színház bármely évadának _összes_ darabjáról tudod igazolni, hogy "magyarokat, magyarország történelmét gyalázó" színdarab.

Hiszen elvakult magyargyalázás folyt minden színpadon, és ezt onnan tudod, hogy megmondtad, hogy így van :-)

Jack Torrance 2012.09.24. 14:21:19

@Tyrion Lannister of Caster: a kulfoldon feljelentgetesben meg igy is Orbanek jarnak elol, nezz csak utana. Es leginkabb belugyek ugyeben voltak hangosak.

Nem mintha ennek barmi koze lenne a poszt temajahoz persze.
Bar a posztrol nemigen lehet beszelni, mivel nem szol semmi erdekesrol. Nekem Szanyi parodiaja kicsit eroltetett, jol indul, de a kevesebb tobb lett volna, a vegere nagyon elszall, mar tul harsany. De ez izles dolga, mindenesetre semmit nem tud rombolni a parlament nemletezo tekintelyen, mert az urak mar voltak szivesek korabban ezt megtenni.

2llkedő 2012.09.24. 14:44:18

@Geo_: "Valamikor ő is becsületes ember volt - de azután fideszes lett."

Becsületesen nagyon nehéz meggazdagodni.

Tyrion Lannister of Caster 2012.09.24. 14:49:50

@Jack Torrance: Ez jogos, hozzátéve, hogy nem most kezdődött ez, hanem Szanyi drágáék már réges-régen nekiláttak ennek a nevetségessé tételnek, amikor szövetkeztek az SZDSZ-szel és teljes mértékben megfeledkeztek a baloldaliságukról és átmentek szélsőségesen liberális vadkapitalista üzletemberbe.
Orbánékat nem mentegetem, ők legalább így az ellenkezőjét csinálják annak, amit szavazóiknak ígértek a rendszerváltáskor. SZDSZ dettó...

Tyrion Lannister of Caster 2012.09.24. 14:56:38

@Counter: Minden tiszteletem Bereményi előtt, akinek munkáit nagyon szeretem - itt azonban kissé túllőtt a célon. Ő sem tévedhetetlen.
Azt pedig nem írtam, hogy elvakult magyargyalázás folyt minden színpadon.
Szerintem teljesen felesleges ilyen ügyben futkározni és vészt kiáltani a külföld irányába. A konzervatív értelmiségiek sem tették ugyanezt, amikor éppen a magyarokat ócsárolták a színpadon (Magyar ünnep, Új Nemzeti színház - és igen, végignéztem - de nem tartom jó műnek és főleg pedig rettenetesen egyoldalúan csak a magyarokat ócsárolja).
Elnézést az Off-ért, de ennyit hozzá kellet tennem.

2llkedő 2012.09.24. 14:56:56

@Tyrion Lannister of Caster: "teljes mértékben megfeledkeztek a baloldaliságukról és átmentek szélsőségesen liberális vadkapitalista üzletemberbe"

Attól még lehetnek baloldaliak, hogy liberális kapitalista üzletemberként gondolkodnak.

Marx is tökös volt.

A hívő is hisz a mennyországban, még se gondolja, hogy annak most kellene itt lenni.

Jack Torrance 2012.09.24. 15:53:33

@Tyrion Lannister of Caster: a rendszervaltas ota minden kormany es minden parlament bontott valamennyit, egymas utan egyre tobbet es tobbet. Mara meg nem maradt semmi.

Hattory Hanzo 2012.09.24. 16:34:50

@Tyrion Lannister of Caster: Biztos tudsz nekem segíteni: az Új Színház korábbi repertoárjából A fösvény, Az édentől keletre, A világszép nádszálkisasszony, vagy A hattyú volt az, ami nagyon magyar- és Magyarország ellenes volt?

Jack Torrance 2012.09.24. 16:53:44

@Tyrion Lannister of Caster: "Azt pedig nem írtam, hogy elvakult magyargyalázás folyt minden színpadon. "

"kivételesen egy olyan igazgató legyen 1 szinházban a rengeteg fővárosi közül, aki nem kizárólag a magyarokat, magyarország történelmét gyalázó színdarabokat szeretne színpadon látni."

Akarhogy olvasom, ez pedig azt jelenti.

Tyrion Lannister of Caster 2012.09.24. 18:42:18

@Jack Torrance: Akárhogy olvasom, 1 színházat írtam, nem az összeset. :-)

Jack Torrance 2012.09.24. 18:44:57

@Tyrion Lannister of Caster: 1 olyan, amelyik nem kizárólag...
Ez ugyebár azt jelenti, hogy az 1-en kívül a többi kizárólag. Csak én tanultam logikát?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.09.24. 19:15:25

Nem öröm belátni, de az ember lassan kénytelen lesz, hogy @gfg-nek tökéletesen igaza van! A kommancs- és ballibbandát csak fikázni, leszólni, hergelni és leköpni lehet, más típusú "kommunikációval" még próbálkozni is felesleges, mivel képtelenek a megértésére, befogadására, s így, az érdemi, párbeszédre:-(

ü
bbjnick

thymos 2012.09.26. 22:05:44

"És vajon mit mondana minderre, különösen az utolsó kérdésre, Tűzoltó Riberra?" 

Még mielőtt valamit is mondana, vagy mondatnánk ezzel a "Tűzoltó Riberra"-val, nézzünk csak utána, ki is valójában ez a Riberra, s vajon nem azonos-e a "62"-es egység tűzoltó Rivera-val, aki mellesleg nagy nőcsábász hírében áll, miközben egyéb forrásból értesülve még azzal is tetézi hírnevét, hogy barátja Tommy alkohol és más tudatmódosító szerek között keresi a megoldást, mégpedig azt a megoldást, amit Szanyi Tibor is keres, kutat, rendületlenül, "fáradságot nem kímélve", mint hajótörött a lakatlan szigetén, melynek kényszerű lakója és "ura", mely szigeten lassan őrlődnek fel az idegek, mint fogak között a söröskorsók, miközben az ernyedt testét ellepik a "legyek" és ott és akkor, abban a végső kétségbeesésben, Szanyi utolsó erejét összeszedve, mint a maga ura, bensőjéből kibuggyanva: hát "Legyek Ura" ("mint az emberi faj felelős megbízottja") bánom is én, s ha kell be-benyújtom sorba, módosított módosítványaimat ("öt példányban"), csakhogy fogyjon a papír, míg végre a végére nem érek ott, kéjesen kiáltva: "oszt jó napot", miközben Michael Kolhaas-ra gondolok, ki önmaga ügyét kezébe vette, dacolva minden felsőbb hatalommal és joggal, csábítva másokat is a rosszra, míg végezetül kerékbetörés lett jutalma.

És ezek után vajon még mit is mondhatna minderre Tűzoltó Riberra?

Max ennyit: Rescue Me!

Rólam

G. Fodor Gábor Századvég, stratégiai igazgató Nem elemző vagyok, hanem politikai gondolkodó. Ennek a szerepnek van hagyománya és előképe, de nincs kortárs kontextusa. Az a cél, hogy legyen.

Címkék

Alkotmánybíróság (1) államadósság (1) az önbecsülés kultúrája (2) a lebeszélés kultúrája (3) Bajnai (7) Bajnai Gordon (1) baloldal (7) blogok (1) Brüsszel (1) centrális erőtér (1) centrális politikai erőtér (1) DK (1) Együtt 2014 (3) EGYÜTT 2014 (1) ellenzék (1) első ember (2) értelmiség (1) Ertsey Katalin (1) Európa (1) Eurpai Unió (1) EU csúcs (1) fasizmus (3) férfiasság (2) fiatal konzervatívok (1) Fidesz (4) forradalom (2) Gurmai Zita (1) Gyrucsány Ferenc (1) Gyurcsány (6) Gyurcsány-Bajnai Szövetség (2) háború (1) Haha (2) hazafiság (1) Herczog Edit (1) igazság (1) IMF (2) Jávor (1) Jobbik (1) jobboldal (5) Karácsony (1) Karsay Dorottya (1) kommunizmus (1) kormányzás (4) középosztály (1) közmegegyezés (3) kulturkampf (1) kultúrpolitika (1) Kunhalmi Ágnes (1) liberalizmus (3) LMP (5) machiavellizmus (1) Medgyessy (1) megszorító politika (1) Mesterházy Attila (1) Milla (2) módosító indítványok (1) MSZP (6) nagyvonalúság (1) nemzetegyesítés (1) nemzeti érdek (2) nőiesség (1) Orbán Viktor (2) örülünk vincent (1) összefogás (1) ostromlott erőd (1) parlamentarizmus (1) polgári Magyarország (1) Polgár Dóra (1) politikai gondolkodás (1) progresszív blog (1) reformközgazdaságtan (1) regisztráció (1) rendszerváltás (1) rezsicsökkentés (1) sas-kabaré (1) Scheiring (1) szabadságharc (1) szabad ember (1) Szabó Rebeka (1) szakértő (1) SZDSZ (1) szocialisták (1) szocialista hatalompolitika (2) szocialista párt (3) szocializmus (2) Szolidaritás (1) törvényjavaslat (1) Vadai Ágnes (1) választási eljárás (1) válság (3) válságkezelés (1) varánusz (1) Címkefelhő

Kommentek

  • igorx: Régen voltak a fotelpunkuk Utána jöttek a fotelnácik Újabban a fotelkomcsik (Fidesz) Most meg itt ... (2020.05.28. 22:02) Férfiasság
  • Lepo: Mi baja van ennek a ronda, gnóm kis embernek? Kicsit félek, ha tehetné, orsósféreggé válna, hogy m... (2019.04.18. 11:50) Férfiasság
  • TalpigJimmy: Emberek! Ez egy nagyon frusztrált ember :D Van is mire :D Hogy néz ki a szerencsétlen? (2018.05.30. 20:32) Férfiasság
  • szabik: en internet munkat keresek (2016.03.17. 07:25) Férfiasság
  • Utolsó 20
süti beállítások módosítása