GFG Blog

Az leszek, amivé ti tesztek

Felejtős

2012.11.08. 07:01, gfg ,

„Akármerre mész felejtőt találsz...”

(Hiperkarma: Felejtő)

 

 

Van egy tény: az emberek felejtenek.

Erre az egyszerű igazságra építenek azok, akik Bajnainak akarnak újra színpadot ácsolni. Mivel az emberek felejtenek, ezért nem árt emlékeztetni őket, hogy mire jutott az elmúlt hetekben a GFG blog Bajnai újraélesztési kísérletével kapcsolatban.

  1. Komoly akadályai vannak az ellenzéki összefogás sikerének. Az MSZP-nek fel kell adnia vezető szerepét, ami egyben azt is jelenti, hogy Mesterházy hátralép. Nem annyira magától értetődő, hogy ezt meg is teszi. Az MSZP részvétele nélkül viszont nem lehet komoly esélyeket fűzni az ellenzéki összefogás választási győzelméhez. Az LMP-nek szakadnia kell, vagy hidegre kell tennie az összefogás-ellenes szárnyát. Kérdés azonban, hogy mi marad meg az LMP-identitásból Schiffer nélkül. A rendszerellenes erőknek konszolidálódniuk kell a rendszerbe, ezzel viszont azt kockáztatják, hogy „ártatlanságuk” elvesztése mellett „szexi” karakterük erodálódik el.
  2. Az összefogás csak eszköz, a választási győzelem feltétele. A feltételek megteremtése viszont komoly áldozatokat kíván az összefogásra készülőktől. Eddigi erőfeszítéseiket, nem kevés munkával elért identitásukat, későbbi jövőjüket kockáztatják ezzel. Az összefogással tehát veszthetnek is, ugyanakkor az áldozatok meghozatala, és maga az összefogás önmagában nem garantálja a választási győzelmet.
  3. A cél egyértelmű: egy Orbán-ellenes választási koalíció létrehozása, ehhez mindenkit, aki él és mozog, és baja van Orbánnal, mozgósítani, integrálni kell. Erre szolgál a „közép” jelszava, segítségével kívánják a bizonytalan szavazókat is az Orbán-ellenes választási koalíció mögé állítani. A valóságban azonban baloldali erőcsoportok küzdelme folyik a vezetőszerepért, a pozíciókért, a sarzsiért. A sokféle akarat, érdek, motívum viszont éppen a kormányzóképesség egyik legfontosabb feltételét, a stabilitást veszélyezteti. A politika természeti törvényei szerint egy esetleges győzelem után, mivel a cél, Orbán legyőzése teljesült, a szerkezet recsegni-ropogni kezd és aminek szakadnia kell, szakadni fog.
  4. Ennek a kényszer-együttműködésnek lenne az emblematikus figurája – jobb hiján – Bajnai. A forgatókönyv lehetségessége arra a feltevésre épül, hogy az emberek felejtenek. Másképp nehezen lehetne komolyan gondolni, hogy működhet az a mítosz, ami szerint egy új, kívülről jövő szereplővel van dolgunk, akinek politikai pályafutása 2009-ben kezdődött, és az a munka, amit elvégzett, sikeres volt. Ezért ő, mint a sikeres válságkezelés egyedüli hús-vér bizonyítéka alkalmas arra, hogy felülemelkedve a részérdekeken egyesítse és győzelemre vezesse az ellenzéki erőket.   
  5. A felejtés ellen viszont elegendő csak újságot olvasni, és kiderül, hogy Bajnai nem új szereplő, két évtizede Gyurcsánnyal együtt mozog. A tények azt mutatják, hogy nem igaz, hogy jól bánik az uniós forrásokkal. Nem igaz, hogy képes átláthatóbbá tenni a pénzügyeket, felszámolni a korrupciót. Nem igaz, hogy képes kezelni az adósságot. Nem igaz, hogy ő  a nagy válságkezelő. Ha az ember elkezd emlékezni, akkor komoly kétségek ébrednek benne, hogy lehet-e egy húsrágóból hídverő.
  6. A mítosz rombolásában, az emlékeztetésben a korábbi fegyvertársak is közreműködőleg lépnek fel. Egy hét alatt kiderült, hogy Bajnai nincs egyedül, ÚJRA EGYÜTT a Gyurcsány-Bajnai szövetség. Az ÚJRA EGYÜTT nem a jövőről, hanem a múltról szól. Ugyanott akarják folytatni, ahol abbahagyták, a megfogalmazott program szerint vissza kell térni a 2010-ben elhagyott úthoz, ezzel viszont újra kinyítják és egyben értelmessé teszik az elmúltnyolcévezés vitáját.

A színpadácsolók egy tartható előfeltevésből indulnak ki tehát: az emberek felejtenek. Arról viszont mintha megfeledkeznének, hogy mindig lesznek olyanok, nevezzük őket ellenérdekelt szereplőknek, akik meg emlékeztetni fogják az embereket, s mint az események mutatják az emberek már tüntetnek is, már a hátsó ajtón kell bejutni egy lakossági fórumra, s még igazából el sem kezdődött az emlékeztetők munkája.

Ha sikeresek lesznek, Bajnai felejtős lesz.   

Címkék: válság,MSZP,LMP,Gyurcsány,Bajnai,Milla,Együtt 2014

A bejegyzés trackback címe:

https://gfg.blog.hu/api/trackback/id/tr844896529

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bajnai a csúcson (?), reflektorfényben az LMP - de miért?? 2012.11.08. 20:12:24

A HVG-ben eléggé masszív kis kampány fut, amióta Bajnai előadta kampánynyitóját a MILLA tüntetésén. E kampány tegnap elérte a csúcsát, a HVG az utóbbi két napban 2-2 cikket közölt, melyek az LMP párttagság eltökéltségét hivatottak megtörni, a jövő hét ...

Trackback: Nagyon átvernek minket Orbán manipulált fotóival 2012.11.08. 17:36:43

Sokkal öregebb, sokkal kövérebb és sokkal bunkóbb az életben, mint amilyennek a kormánypromókhoz használt, retusált fotókon láttatják. Ha nem röhögted magad halálra Orbán fizimiskáján a kérdőívéhez csatolt levélben, és a munkahelyvédelmi levelét kinyit...

Trackback: 120 ok, ami miatt nem szavaznék a Fideszre 2012.11.08. 17:34:39

Fülkeforradalom, gyorsnaszád, alaptörvény, manyup, békemenet, választási regisztráció… Bűnlajstrom 2010 áprilisától 2012 augusztus elejéig. Ha kihagytam valamit, írd meg kommentben! * 1. A Kubatov-lista 2. Pintér Sándor belügyminiszteri kinevezés...

Trackback: Idézet a reggeli kávéhoz 2012.11.08. 10:40:11

Konszolidált a gazdaság helyzete. Varga Mihály, 2010. június 5.

Trackback: Idézet a reggeli kávéhoz 2012.11.08. 10:31:35

Az ország pénzügyi helyzete ma stabil és kiszámítható. Orbán Viktor, 2010. július 28.

Trackback: Felejtős 2012.11.08. 08:45:01

Az emberek felejtenek. Erre az egyszerű igazságra építenek azok, akik Bajnainak akarnak újra színpadot ácsolni.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

F. A. Hayek 2012.11.08. 08:20:29

Egy kedves családi felvétel a politikai múlt nélküli válságkezelőről, dallal az ajkán: www.youtube.com/watch?v=pUAjMeqHH3A

Di622 · http://www.microglobe.co.uk/nissin-di622-digital-flash-for-canon-eos-ttl-ii-camera-p-5535.html 2012.11.08. 08:31:02

Van egy kedves kis történek.

Két ember sétál a sivatagban és egyszer csak feltűnik egy oroszlán.
Az egyik ember erre szépen nyugodtan lehajol és megköti a cipőjét.
Erre a másik:
Komolyan azt gondolja hogy gyorsabban tud futni mint az oroszlán?

- Nem. Nekem csak önnél kell gyorsabban futnom.

A választók nem azt várják el Bajnaitól hogy ő legyen a messiás (bár megjegyzem ha Jézus jönne le és alapítani pártot tuti abban is találnátok valami kivetni valót), csupán az hogy jobb legyen mint Orbán és a "szent jobb".
Itt csupán arról van szó hogy a fiúk elég alacsonyra tették az erkölcsi és szakértői mércét. A kihívójuknak csak ezt kell átugorni.

Di622 · http://www.microglobe.co.uk/nissin-di622-digital-flash-for-canon-eos-ttl-ii-camera-p-5535.html 2012.11.08. 08:35:32

@F. A. Hayek:

Mondjuk jó kis video és pont Bajnai benne a legviccesebb.
Valami ilyesmi látszik a fején:"Húúú basszus hogy kerültem ide, ez kííínos..."

Amúgy tényleg vicces amikor a szoci milliárdosok éneklik az internacionálét. Ez legalább olyan mintha egy jobbikos rendezvényen énekelnék az izraeli himnuszt.

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2012.11.08. 08:55:08

A tökömöt vagy te politikai gondolkodó. Pártszócső vagy, méghozzá az átlátszóbbik, szánalmasabbik fajtából.

De hát ezt már annyian megírák neked, pont nekem fogod elhinni?

Pados Feri 2012.11.08. 09:39:42

Alapvetően igaz a cikk, az emberek felejtenek. Sajnos ez törvényszerű, ha egy kormányzó erőnek kitelt a becsülete, ahogy most a fidesznek félidő után nem sokkal láthatólag kitelt nagyon sokaknál. Akkor pedig már nem érdekli őket, hogy a Bajnai micsoda, hiába nyomják az arcukba a posztban felsoroltakat, amíg az lebeg a szemük előtt, hogy a Fideszt kell elküldeni a *csába, az ördögre is hajlandóak lesznek szavazni. Ahogy az MSZP-nek is 2010-re végleg kitelt a becsülete, és hiába volt a balliberálisok által 12 éven át szorgalmasan művelt Orbán-karaktergyilkolászás, a Fidesz besöpörte a választást. Hiába igazak a leírtak, ezek nem mentik meg a Fideszt, egyedül az mentené meg, ha valami csoda folytán hirtelen, az emberek által is érezhetően elkezdene javulni a gazdasági helyzet, amire valljuk be nagyon kevés az esély. Ellenkező esetben protestszavazás lesz 2014-ben, és az embereket nem fogja izgatni Bajnai múltja. 1994-ben sem izgatta őket Horn Gyula pufajkás múltja.

Geo_ 2012.11.08. 10:06:44

Óh, én nem állítom, hogy gfg-t ezért fizetné a kormány. De akinek a fő bevétele mégis csak a kormánytól származik, használhatá az eszét is, s olyan dolgokra is válaszolhatna:

1.tud-e valamilyen okot, bizonyítékot arra, hogy Orbánt ne kellene leváltani - ha már erre hegyezi ki a kérdést

2. hogyan is állunk az alkotmányossággal 2010 előtt és most?

3. képes-e valaki is alulmúlni Matolcsy, Navracsics szakmai teljesítményét?

A válaszok ismeretében beszélgethetünk.

dicey 2012.11.08. 10:47:13

Még ha mindez igaz is, ez megint a más szemében a szálkát is tipikus esete. Ha van valaki aki a feledékenységet cinikus módon kihasználja, az OV. 1998-ban az egészségügyben bevezették volna a több-biztosítós modellt (nagyon helyesen), 2006-ban ugyanez a gondolat már népirtásként volt aposztrofálva. Néhány éve megszavaztatta az embereket a tandíjról, most már ez a versenyképesség záloga. A sort a végtelenségig lehetne folytatni. De ami sokkal fontosabb, ebben a posztban megint nincs semmi gondolat. Ez nem a politikai gondolkodó gondolatkísérlete,hanem a pártkatona aprómunkája. Ha nem tudnánk a "meg nem határozható" nagyságú, de mindenképpen az arcpirító nagyságrendben lévő napidíjról, azt is írhatnám, hogy a mindennapi betevőért.

Pados Feri 2012.11.08. 11:39:52

@Geo_: Én sem állítom, hogy Geo_ nicket a több mint egy évtizedes főrumharcosi tevékenységéért fizetné valaki.
De aki rákeres, az láthatja, hogy valószínűleg főállásban műveli, és következetesen egy célból fórumozik 10-12 éve, hogy a fidesz ellen harcoljon.
Mondjuk becsülendő, hogy mindezt egy nicken (nem tudom itt miért Geo_, talán valaki beregelte Ön előtt) műveli, és nem tucatnyin (bár, meglehet, hogy van még pár alnickje).

Geo_ 2012.11.08. 12:46:33

@Pados Feri:
1.tud-e valamilyen okot, bizonyítékot arra, hogy Orbánt ne kellene leváltani - ha már erre hegyezi ki a kérdést

2. hogyan is állunk az alkotmányossággal 2010 előtt és most?

3. képes-e valaki is alulmúlni Matolcsy, Navracsics szakmai teljesítményét?

A válaszok ismeretében beszélgethetünk.

Pados Feri 2012.11.08. 13:36:22

@Geo_:
1. Mire gondolsz? Mi nem alkotmányos most?
2. Persze, Veres, Draskovics simán alul tudná.

Geo_ 2012.11.08. 13:53:29

Volt egy 1. pont is

Maga az alaptörvény nem alkotmányos - sem a megszületése, sem az ez alapján létrehozott intézményi/személyi rendszer

Nincs rá bizonyíték - ennél a gazdpolnál bárki jobbat tudna, ilyen mélységben még nem járt a törvénykezésünk, törvény-előkészítésünk.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.11.08. 13:54:04

azt hittem a felejtős erre a blogra utal elsőre ahogy azt már sokan sokszor mondták, hogy nem kéne Gpontnak égetnie magát ilyen "elemzésekkel".

wowerman 2012.11.08. 14:09:32

GFG elfelejti (vagy csak hülye vak fideszes és nem látja) hogy a Fidesznek is sok olyan megszólalása volt 2010 előtt amikkel most teljesen szembemegy. De az emberek ugye felejtenek...

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.11.08. 14:13:31

@Di622: "ha Jézus jönne le és alapítani pártot tuti abban is találnátok valami kivetni valót"

Magyar Hírlap: Jogerősen kereszthalálra ítélt bűnözőt jelölne miniszterelnöknek egy új párt

Magyar Nemzet: Vámszedők és bűnösök az új politikai alakulat soraiban

HírTV, Célpont: Borpancsolás vagy adócsalás? Állítólag borrá változott a víz, mégsem fizettek utána jövedéki adót

Köztévé, híradó: Két elítéltet feszítettek keresztre Jeruzsálemben (vágókép: a középső kereszt kiretusálva)

GFG blog: Van egy kérdés. A szegénységet és alázatot prédikáló, tehát a lebeszélés kultúrájához tartozó önjelölt messiás szava döntsön, vagy a Barabást kiáltó többség szava?

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.11.08. 16:15:17

Annyi pénzért én is csak egy jót röhögnék rajta, hogy az összes kommentelőm elküld az anyámba. :D

DArchAngel 2012.11.08. 17:10:42

Miért baj a feledés? Orbánnak is bejött, hogy nyolc év alatt rengeteg kis stikli sikkadt el...

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2012.11.08. 17:11:09

Ha jól emlékszem, 2010-ben elég sokan elfelejtették, mit művelt O.V. 1998 és 2002 között. Az utána lévő nyolc év háttérből történő uszításairól és rombolásairól most nem is beszélve.
A felejtést tehát egyik oldal sem vetheti a másik szemére.
;-)

Anti Anyag (törölt) 2012.11.08. 17:11:11

Kijózanodnak ezek hamar, abban a pillanatban, amikor Bajnaiék leveszik az adókat a multikról, bankokról és azt is a népre hátékázzák.

Az antiszemitázás, demokráciaféltés pedig 2018-ban Bajnain ugyanúgy nem fog segíteni, ahogy 2010-ben sem segített.

Persze párezer milliárdnak nyilván lába kél, Bajnai legfeljebb benyögi, hogy nem értettünk hozzá.

Szelid sunmalac 2012.11.08. 17:11:56

Igazad van! Az emberek felejtenek! Eppen ezert vezetem mar tobb, mint egy evtizede az osszes letezo koltesem es nagyon szep grafikonokkal abrazolom a fizetesemhez valo viszonyat, illetve, hogy mennyit tudok kotei. ez ugyan csak az egyik oldal, de nagyon szepen emlekeztet arra, hogy barmennyit is loptak AZOK, EZEK meg tobbet, raadasul a pofamba is rohognek kozben.

Nekem ez epp eleg, hogy elkudjem oket a jo budos kurva anyjukba, akarki is jon helyettuk.

*Csak emlekeztetnelek ket tetlre az emlekeztetos tablaimbol: 1. A FIDESZ volt az, aki anno a diakhitelem szerzodesben rogzitett kamatat kamatos kamatta valtoztatta
2. A FIDESZ volt az, aki einstandolta a manyupom
E ketto tetel onmagaban tobb, mint -ird es mondd- 5 milliomba fajt!

magyar ember teli szájjal 2012.11.08. 17:12:39

Az a bökkenő, hogy amit fosol magadból, az örök időkre fent marad a neten. Hiába felejtenek el téged, elég lesz húsz év múlva is egy guglizás. A gyerekeidet és az unokáidat alázod vérbe a munkásságoddal, nem magadat.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2012.11.08. 17:13:37

Itt egy kis kedvcsináló StarWar mélylíra a felejtésről:

YODA

Stöpszli vagyok s enyhén ronda,
De nem ez a legfőbb gond a
Létemmel, hanem, hogy hosszú,
S elnyű, akár fát a rossz szú.

Erő, bár még bennem tombol,
Jó sok agyi atomomból
Egyre több lesz kvantum-selejt…
Hja, az öreg jedi felejt!

Bevegyem-e Calgonomat
Mit mosógép reklám nyomat?
Éljek-e tovább, mint kéne,
S legyek én a vének véne?

Hol tartottam Moonwalkerka?
Jó, Skywalker! Kell egy cerka,
Hogy fölírjam! Hol a füzet?!
Artu, ezzel raktál tüzet?!

Mit tettél, te csökött robot?!
Megütlek, mint Starr a dobot!
Hej, úgy hallgatnék én Beatlest,
De csak egy lemez van itt, Liszt.

Nem kell ez a magyar kardal,
Elnémítom lézerkarddal!
S bár a hangulatom hadi,
Bőröm szép zöld! Hajrá Fradi!

ILLUSZTRÁLVA:
fradyendre.blogspot.com/2012/05/yoda.html
:)

danesdzsu2 2012.11.08. 17:16:43

Mit tud Bajnai, hogy ennyire rettegtek tőle hetek óta? Az égvilágon semmi esélye sincs, egy laza kézlegyintéssel el lehetne intézni, erre a Fidesz apraja-nagyja folyamatosan teregeti a barna alsót.

1kutya 2012.11.08. 17:24:38

@Anti Anyag: mert most a bank hova hátékázza bazmeg?!

cikkhez: ennyire nem lehettek beszarva! vagy mégis?

fvipera 2012.11.08. 17:33:20

www.southparkstudios.com/clips/103454/the-chewbacca-defense

g. fodor gábor pedig selmeci gabihoz hasonlóan a chewbacca védelemre épít. ld. fent

fvipera 2012.11.08. 17:36:46

simicska pedig az elévülésre

Jack Torrance 2012.11.08. 17:38:41

GFG egyre gyengebb. Elfelejti, hogy epp a Fidesz rajongoknak kell a legtobbet felejteniuk, mara mar a rovid tavu memoriajukat is ki kell metszeni, hogy a sulyos ellentmondasok ne okozzanak mentalis katasztrofat.

Túl Hosszú Captcha (törölt) 2012.11.08. 17:41:16

Közhelyes írás, nem mondott sok újdonságot. Azonban ajánlok neked valamit, pajtikám. Mikor fáj kicsit a fejed, írd fel egy papírra "A fejfájás rossz". Egy hét elteltével kérj meg valakit (én vállalom), hogy teljes erőből rúgjon tökön. Ekkor vedd elő a papírt és hasonlítsd össze a két fájdalmat.
Nem kell ehhez felejtés.

komissarlajos 2012.11.08. 17:46:30

A blog írója felületes. A lényeg: A CÉZÁRT MEG KELL ÖLNI! Oszt' jó napot.

I_Isti 2012.11.08. 17:49:40

Annál amit V.iktor csinál, még a gyarmati sors - és Fleto is jobb volna. Sajnos.
Gordon meg maga a csúcs hozzá kèpest.

2012.11.08. 17:53:07

Einstein óta minden relatív.

Ha felírjuk egy táblára Bajnai "eredményeit", elképedünk, hogy ez az ember még szabadon van.
Aztán melléteszünk egy másik táblát és felírjuk rá Orbán "eredményeit", és Bajnai máris tök jó fejnek, talpig becsületes úriembernek, a jövő reménységének tűnik.

Dr.Bio74 2012.11.08. 17:55:40

Nem értem én ezt a Bajnai rettegést.Viszont eszembe jut a boldog fidesznyik duruzsolás a bérrettegőkről.

nemsirunk 2012.11.08. 17:59:24

Akadályai vannak az ellenzéki összefogásnak? Nehéz lesz? Hát persze! Nehéz volt a rendszerváltáskor is. Ismeretlen pártok, politikában járatlan fiatalok bukkantak fel már ismert közéleti személyek társaságában, sokszor egymásnak is ellentmondó nézetekkel.
De egy dologban egyetértettek: a Kádár rendszernek menni kell, mert ha marad, akkor senkinek nem lesz lehetősége semmilyen politikai nézet képviseletére a parlamentben.
Ma is hasonló a helyzet. Ha Orbán marad, itt belátható időn belül nem lesz helyreállítva a plurális demokrácia, egyre jobban eluralkodik az autokrácia, később a diktatúra.
Erre kell gondolnia az együttműködés minden résztvevőjének, de minden szavazónak is az urnáknál: ha most nem sikerül eltakarítani Orbánt, akkor nem lesz több alkalom.
Lehet, hogy nem 100%-ban tökéletes Bajnai, mindenben és mindenkiben van hiba, de Orbán ámokfutásának most csak ő tud véget vetni. Az, hogy később egyáltalán lehetőség legyen más nézetek képviseletére, annak a legfontosabb feltétele Bajnai mostani sikere.

Alkibiadesz 2012.11.08. 17:59:54

Van egy tévedés: Bajnai azért jöhet vissza, mert az emberek felejtenek.

Nem kedves GFG nem felejtünk, csak éppen nem a "semleges" politikai gondolkodók világában élünk, hanem a sajátunkban. Ez lehet az oka annak, hogy Bajnai egykori és mostani tevékenységét nem önmagában, hanem a mostani kormányzati tevékenység fényében nézzük. Márpedig ebből a nézőpontból a "mítoszromboló" érvek egyszerűen csak rossz érvek. Persze nektek kényelmesebb azt gondolni, hogy nem a zseniálisan kreatív és férfias érvelésetekkel van, hanem az emberek emlékezetével. Kényelmesebb így tenni mint belenézni a tükörbe, ami talán már régen elveszett számotokra.
De nem baj!
Úgy tűnik, hogy a történelem úgy akar igazságot tenni, hogy amíg ti az emberek emlékeztetésére fecsérlitek az erőiteket, addig a másik ... :)

Emiksz 2012.11.08. 18:02:23

A Fidesz és holdudvara úgy tűnik nem tud jobbal előállni, mint hogy egyenlőségjelet illeszt Gyurcsány és Bajnai közé. Azt súlykolják, hogy Bajnai honnan jött, hátha elfelejtjük, hogy hová jutott.

Nekem a mai jobbos sajtó teljes repertoárjából az kristályosodik, hogy a mérések láttán a hígf05 folyik a lábuk szárán, és agyatlanul kapkodnak.

nemsirunk 2012.11.08. 18:05:36

"az emberek már tüntetnek is,"

Na nehogy már AZ EMBEREKNEK tekintsük azt a pár felheccelt agyatlan szélsőségest! :) Ezek mindig mindenhol kaphatóak egy kis balhéra, megfelelően irányítva még akár egy TV székházat is le lehet velük romboltatni.

AZ EMBEREK az Operánál voltak, akik elől Orbánnak kellett menekülnie a hátsó ajtón!

No_Fidesz_No_Problem 2012.11.08. 18:09:12

Az emberek felejtenek, de az internet nem felejt.

kirsten 2012.11.08. 18:13:08

Sajnos a felcsúti rémnek is el lett felejtve a mocskos 4 éve.

nemsirunk 2012.11.08. 18:14:06

@Emiksz: Na ne legyen kétség afelől, hogy lesznek itt még "komolyabb" vádak is! Ha nem tudják addig csűrni-csavarni a választási törvényeket, hogy Orbánon kívül senki más ne indulhasson, akkor a választások előtt Bajnait meg fogják még vádolni akár kannibalizmussal meg eretnekséggel is.

De azért az tényleg jelent valamit, hogy mindeddig a sötét hátsó szobában ülésező nagyhatalmú agytröszt semmi mást nem tudott kitalálni Bajnai ellen. Pedig már egy ideje éjjel-nappal ezen dolgoznak, az biztos!

balage_81 reloaded (törölt) 2012.11.08. 18:18:07

kedves gábor,

nem felejtünk, ne aggódj: mikor majd leváltunk titeket, meg fogjuk kérni a győzteseket, hogy emlékezzenek rá, hogyan kaptatok százmilliókat ti, és hogyan kapott százmilliárdokat a lajos

én a helyedben az öt perc alatt összedobott posztok mellett elkezdeném felkeresni a legjobb belvárosi ügyvédeket is. tudod, csak úgy a biztonság kedvéért. mégse mindegy, hogy 2 év felfüggesztett, vagy 5 év letöltendő

szia

dean23 2012.11.08. 18:22:47

"Van egy tény: az emberek felejtenek."

Így lett másodjára kormányfő a felcsúti patkány!

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2012.11.08. 18:23:32

Csináljátok csak :)
2006-ban is kurva nagy bukta volt a negativ kampány. Azt az alaptételt nem ismeritek, hogy a negativ reklám is reklám?
Ha nekiálltok Bajnait szidni, ezzel beszéltetitek az embereket róla, és máris kiderül hogy a többsége hazugság.
Nem mind, mert ő sem szent, de hozzátok képest ragyogó glóriája van...

dimitrij 2012.11.08. 18:23:46

mielőtt posztot megolvassa a nyájas olvasó, nem árt feltennie a kérdést magában, hogy mennyire objektív elemzés az, amit a kormánytól 1,3 milliárd forint megbízást kapó, a kormányzati kommunikációt tulajdonképpen megalkotó cég egyik vezetője ad közre? a legfontosabb kérdés az, hogy vajon ez izé, amit itt fent közreadott, ez egy elhivatott saját munkája, vagy ezért is közpénzt adott a megbízó? :)

J.László 2012.11.08. 18:24:27

Ha az az ellenzék, amiket itt olvasgat az ember fia a hozzászólásokban, akkor szemernyi kétségünk sem lehet az újabb elsöprő győzelem felől.

szgy 2012.11.08. 18:41:47

röhögtem ma, ahogy kijött egy közvéleménykutatás eredménye már beindult a szokásos jobbos lejárató gépezet, Selmeczi valami sajtótájékozatón mondta a magáét.

szerintem nem is az a kérdés itt hogy felejtenek-e az emberek. talán inkább az hogy kinek mit hittek el. itt már minden jelentősebb párt lejáratta magát, elvesztette a hitelét. ahogy szokták mondani: nincs kire szavazni. a jelenlegi kormány most van nyakig a hitele elvesztésében, szinte mindent eljátszottak amiért rájuk szavaztam. az ellenzék gyakorlatilag még jobban elvesztette a hitelét, egy nulla az egész. ezek között egy fénylő csillag Bajnai, kb. az egyetlen valamire való ember az ellenzék soraiból. a libás ügy elég sz*r, el kell ismerni, de lényegesen kevesebb mint amit bármelyik párt hazudozott és rombolt eddig az országban (ezzel nem akarom csökkenteni az "érdemeit"). programnak kevés csak az hogy ők legyenek a fidesz helyett, ez csak hatalmi játszma.

igazából szerintem az a probléma hogy politikusokat nem volna szabad beengedni a parlamentbe, láthatjuk hogy hova vezetett a populizmus, demagógia, népszerűséghajhászás, pénz- és hataloméhség.

bioLarzen 2012.11.08. 18:46:15

Biza, az emberek felejtenek - méghozzá gyorsan. Képzeld csak, kedves FGF, mi lenne, ha a 2/3 nagy része emlékezne még, mit ígért nekik a fidesz a kampány előtt/alatt és közvetlenül utána...

bio

dimitrij 2012.11.08. 18:46:37

@Anti Anyag:

"Bajnaiék leveszik az adókat a multikról, bankokról és azt is a népre hátékázzák. "

nyomós érv. van még? közelíti a poszt színvonalát.

"Persze párezer milliárdnak nyilván lába kél, Bajnai legfeljebb benyögi, hogy nem értettünk hozzá."

ez máris egy remek különbség, jó, hogy rámutattál. a mostaniak nem ismerik el, sőt! azoktól meg majd akkor kell megkérdezni, ha túl vannak az elkúráson.

Namir 2012.11.08. 18:48:35

Az igazi kérdés nem az, hogy miért épp a Bajnai?
Hanem, hogy MIÉRT TÉRT VISSZA A POLITIKÁBA BAJNAI?

(Miért tért vissza a politikába, miközben ő mondta magáról, hogy ő nem politikus, ami persze nem igaz, hiszen 5 éven át volt kormányban)?

Erre egyetlen magyarázat van: FOGY A PÉNZ.
Az övé, és az elvtársaké. Merthogy 2010-ben elzárták előlük a csapokat.

Mercel 2012.11.08. 18:48:35

@Di622:

Sokat gondolkozom mostanában ezen a dolgon.
Amit írtál az találó.
+1

"Frigyes"

dimitrij 2012.11.08. 18:51:09

a fő kérdés egyébként az, hogy a szervezkedés mellett marad-e erőforrás egy jó választást követő gazdasági és alkotmányjogi program kidolgozására is. ha igen, akkor majd a program alapján el lehet dönteni, hogy megveszi-e, vagy sem. biankó csekket nem kellene többet egyik párt részére sem kiállítania senkinek. lássuk be, a fidesz 2010-es programja annyira titkos lett a választás előtt, hogy utána meg se találták, no meg hát azóta se. :)

szgy 2012.11.08. 18:57:02

ja, felejtésről, majd' elfelejtettem: számos esetben kerültek elő nyilatkozatok a fidesz embereitől amikor olyat készültek csinálni ami teljesen ellentmondott korábbi szövegeiknek. pl. internetadó, vagy az egyik kampányszöveg "megvédjük a nyugdíjpénztárakat" vagy a 8000 ft-os tandíj elleni népszavazás...

aztán meg jött pl. a kb. diktatúrában elfogadható rendszámtörvényük.

jobb az ilyeneket elfelejteni, még a végén a fejem verem a falba hogy tudtak ennyire megetetni, átverni.

balage_81 reloaded (törölt) 2012.11.08. 19:02:25

@Anti Anyag: most szerencsére semmilyen adó nem terheli a népet, én például a tranzakciós adót soha életemben nem is hallottam, kommcsi trükk. na mindegy, úgyis az eu hibája, tehát nincs itt semmi látnivaló

RoFä 2012.11.08. 19:09:16

Gábor, te nem stratégiai igazgató vagy hanem taktikai.

Dr. foolproof 2012.11.08. 19:10:26

A poszt toló az a híres ektoplazma, aki a csútichavez férfiasságához írt ódát? Végre egy sikeres nertárs, az ilyeneket szeressük!

Állam-vizsga 2012.11.08. 19:11:55

Én szívesen felejtek. Például szívesen elfelejteném Orbán Viktort és bandáját, de főleg GFG-t.

billy reed 2012.11.08. 19:12:31

"A színpadácsolók egy tartható előfeltevésből indulnak ki tehát: az emberek felejtenek. Arról viszont mintha megfeledkeznének, hogy mindig lesznek olyanok, nevezzük őket ellenérdekelt szereplőknek, akik meg emlékeztetni fogják az embereket, s mint az események mutatják az emberek már tüntetnek is, már a hátsó ajtón kell bejutni egy lakossági fórumra, "

Arra a pár Jobbikos kereplőző öregre gondol? Vagy arra, mikor Cseppet Sem Szeretett Vezérünk a hátsó ajtón osont el az Operából...?

Lehet nyomni a negatív kampányt, de tessék megnézni a legújabb közvélemény-kutatási adatokat, hol áll a népszerűségi listán Bajnai és hol Orbán!

Ahogy már mondtam múltkor: ha anno OVi mellé álltam volna, most én is elkezdenék aggódni...

Airgüzü 2012.11.08. 19:13:00

Silány cikk! Szégyenteljes, hogy egy "politikai elemzőnek" a leírtakig terjedjen a látóköre. Nyilván bérenc, Selmeczi Kiflicsücsök Gabika mai bejelentése után pedig adekvát, hogy mindenki Bajnaiba akarja törölni szaros cipellőjét. Félnek tőle, mert tudják, egész más erkölcsi és elvi alapokon politizál, s megpróbálják alantas eszközökkel lejáratni.
Ám akik ezt teszik, nem itt élnek! Bár nekik is nyilván olyan szar manapság, mint még soha sem volt, de ezek vakok, süketek és agymosottak, csak szajkózni képesek a hamis igét, amit tán maguk sem hisznek, de megélhetésük függ az altesti nyelvcsapástoktól.
Tisztelt Elemző Úr! Az elemzés egy komplex dolog, az ismeretek szintetizálása után legalább a felkent "szakértőknek" illene a megfelelő következtetéseket levonni. Ám ebben a fércműben csak hiteltelen visszamutogatás, nyócévezés, gyurcsányozás van. Utáltam Gyurcsányt, de elismertem a szerény, szakszerű, korrekt, egyenes, számomra hiteles és alázatos Bajnait. Át kellene végre látni - tiszta szemmel, nem elvakultan -, hogy a mostani kurzus tragikus, arrogáns, demokrácia-szűkítő, elvtelen seggnyaló, az országot minden téren tovább züllesztő csapatától a lehető leggyorsabban meg kellene szabadulni. Ez az első és minimális cél, és majd utána jöhet a többi! De nem szeretnék még négy évet Matolcsy dilettantizmusának, Orbán autokriter arroganciájának és a Fidesz összes antidemokratikus intézkedésének a béklyójában vergődni!

Nyrségi Trolls (törölt) 2012.11.08. 19:15:59

@balage_81 reloaded: Leváltunk???

Orbán Viktor a FIDESZ vezető tisztségviselői élén Szerbiába érkezett. A "Politikai tisztesség-felelős gondolkodás" elnevezésű kampánykörút utolsó állomásán a népes küldöttség dunai halászokkal találkozott, akik kifogták őket.

campobaszo 2012.11.08. 19:26:38

A CÖF pénzadományokat gyűjt,hogy 4 millió emberhez tudjanak "emlékeztetőt" küldeni Bajnairól.Szánalmas.

jazzcool 2012.11.08. 19:28:02

Bajnai azért népszerű, mert ellentétben Orbánnal szelíd, nem agresszív, nem megosztó, és úgy kormányzott, hogy sokan nem is tudták, ki a miniszterelnök. Az emberek nyugalmat akarnak és nem erőszakos politizálást. Ennyi.

flamer 2012.11.08. 19:28:47

Ahogy látom, fideszes körökben okozott némi pánikot az E2014 népszerűsége, muszáj volt produkálni valamit :D

mirigy187 2012.11.08. 19:31:11

@campobaszo: Ez a CÖF micsoda? Cickányok Önvédelmi Fellációja?

mirigy187 2012.11.08. 19:33:10

@Anti Anyag: Na akkor nézzük is milyen adókat vezettek be az elmúlt 2 és fél évben.

tranzakciós adó, csekkadó, dízel adó, baleseti adó, katasztrófavédelmi hozzájárulás, e útdíj emelt szintű indítása, mobiladó, nyugdíjadó ez csak egy szelet a 28-ból amit bevezettek a bandzsáék

dtk74 2012.11.08. 19:36:15

Gábor Zsazsa mondta: „Nem az a fontos, hogy igaz legyen, csak beszéljenek rólam." - Bajnai jú úton jár ezek szerint.
@Namir: Igaz, elzárták. ELŐLÜK el. Éppen ahogy írtad.

Chicano 2012.11.08. 19:45:13

A beírások színvonala miatt köszönet a nagyérdemű nagyondemokratikus ellenzéki hozzászólóknak: ha valakinek kétségei lennének hogy mi jön ha visszajön a másik oldal akkor innen megtudhatja. Nekem is tele a hócipőm a kormánnyal, de úgy látom még mindig inkább a patás zorbán mint ez az okádás.

Az ellenzék győzelmében az lenne a jó hogy végig lehetne nézni ahogy pár hét alatt elnyiszálják egymás gigáját. Drága műsor lenne de nagyon szórakoztató. Ha szerencsénk van még a választások előtt kapunk belőle egy kis ízelítőt.

eax_ 2012.11.08. 19:46:46

@Anti Anyag: "Bajnaiék leveszik az adókat a multikról, bankokról és azt is a népre hátékázzák. "

Helyes, ha ezt igy megigerik, mar van egy fel szavazatuk. Ha meg esetleg azt is megigerik, hogy helyette kiadast csokkentenek, akkor egy egesz, plusz egy szep kerek osszeg a kampanyszamlara.

ob.szerver 2012.11.08. 19:50:02

"Van egy tény: az emberek felejtenek."

Ha nem így lenne, 1998-2002 után Orbán politikai menekült lenne Félázsiában, nem miniszterelnök Magyarországon.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2012.11.08. 19:50:29

a legszorakoztatobb,h a magat politikai gondolkodokent definialo szerzo (es elvtarsai a magyar nemzetnel, birkamenetes berkekben stb.) igen lebutitott napi kirohanasaikkal fantasztikus reklamot csinalnak bajnainak. a hivokon kivul ugyanis senki nem hisz mar nekik, raadasul azzal,h ilyen gyakorisaggal acsarognak, gyulolkodnek, csak novelik a bajnaival szimpatizalok szamat, ill. tanusitjak, hogy mennyire fel a hatalom az ellenzek nem egesz egy honapja szinrelepett potencialis vezetojetol.

csárli hárper 2012.11.08. 19:50:35

vicces ahogy ez a "stratégiai igazgató" előadja magát.
nem akarsz a Hírcsárdának is bedolgozni? mondjuk ott biztos nem esne le ennyi milliárd mint amivel kitömött titeket a csúti paraszt...

mirigy187 2012.11.08. 19:51:32

@Chicano: HA okádást akarsz olvasni akkor menj az mno-ra vagy a magyar hírlap oldalára. Semmivel sem különbek.

2012.11.08. 19:54:26

vártam a konkrétumokat aztán egyszer csak vége lett a posztnak...

Pan Modry 2012.11.08. 19:57:27

Ez a kis buzi gfg gyerek egy valag korrupt megrendelest kap a fideszkormanytol.

Fosatja a szerzodeset mert akkor nem lenne penze buzibarokat latogatni es ezert ir ilyen ordas faszsagokat.

Nge Swazili Mbeko 2012.11.08. 19:59:41

Nagy a baj a fideszbolsevikok háza táján, ezt a kétségbeesett böffenések is hitelesen tanúsítják. Minden elfogyott: a hit, a remény, a bizakodás a Vezérben. És közben elmentek az egzisztenciálisan is fenyegető hiteltelenségig. Mindannyian. Sajnos igazuk van. Nincsen semmilyen lehetséges más rendszer, amiben érvényesülhetnének, annyira diszkreditálták magukat.
Egy előző hozzászóló szavaival élve: a józanabbak elkezdhetnek ügyvéded keresni.
Már persze ha ez az egész jogi úton rendeződik majd. Mert ellenkező esetben úgy lehet, hogy golyóálló mellényt kell majd valószínűleg keresni.
Őszintén remélem, hogy mindenki a józanabbik eszét veszi elő majd.

béla a görög (törölt) 2012.11.08. 20:04:30

szerintem szó sincs felejtésről.
orbán-nal tele a töke az emberek egy részének. Ennyi pont elég ám ahhoz, hogy elmenjen az ember és elzavarjon egy kormányt.
'Sokba került nekem?' - igen.
'Korlátozza a lehetőségeimet?' - igen.
'Abba a 80-90%-ba tartozom aki sziv amig hatalmon van' - igen
Ennyi.
Nem megváltót akar itt senki. És hogy utána mi lesz akkor ráérek azzal foglalkozni, ha ez a falusi paraszt már nem lesz.

Martian (törölt) 2012.11.08. 20:08:09

@F. A. Hayek: ha jobban figyelünk a dalárda szövegére, valójában ezt éneklik: "Ez a sarc lesz a végső..." :)

Dr. bögöbö 2012.11.08. 20:11:30

"már a hátsó ajtón kell bejutni egy lakossági fórumra, s még igazából el sem kezdődött az emlékeztetők munkája."
Baszod, ez Bajnaira nézve szégyen? Ennyire nem lehetsz sötét! Amúgy a nertársaidnak kiosztottátok már a szolgálati kereplőket?

campobaszo 2012.11.08. 20:13:12

@J.László: "Az ellenfelet hülyének nézni általában nagy hiba szokott lenni." (J.László)

xcrow · http://falevel.freeblog.hu 2012.11.08. 20:15:09

Látom keményen meg kell dolgozni a zsíros megbízásokért cserébe, remélem még jól bírja a borotválkozótükör.
De hogy te kedves druszám, minden vagy, csak nem politikai gondolkozó - ahhoz ugye ész is kéne, meg elvek, meg némi gerinc. De segítek, hogy minek kéne eszedbe jutni, ha gondolkoznál valóban: a gazdádat ugyanígy az aranyhal-emlékezetű népek választották meg újra, most meg megy a csodálkozás, hogy né'má', pont azt csinálja, mint az előző uralma idején. Én nem vagyok sem politológus, sem gondolkodónak nem nevezem magamat, de érdekből sem játszom a hülyét. Tudod egy igazi gondolkodó akkor is kimondja az igazat, akkor is felismeri, amit fel kell, ha azzal a saját tévedését ismeri be, ha az a felismerés kellemetlen, kínos, nehéz, sőt, akár a kinya... pardon, tejet adó tőgyről is elesik. Ha képes lennél erre, akkor elhinném, hogy az vagy, akinek nevezed magadat. Így csak egy paprikajancsi.

xcrow · http://falevel.freeblog.hu 2012.11.08. 20:18:22

Most látom csak, stratégiai igazgató. LOL, b+, miféle gittegylet az, ahol te igazgató vagy? Persze ha a nyelvhasználati stratégiát igazgatod, az biztosan jól megy :-)

politologus · http://politologus.blog.hu 2012.11.08. 20:19:57

Ma már mintha csak kétféle véleményvezéri írás születne Bajnairól. Az egyik ünnepel, örömködik, élvezi a gyorsan jött sikeradagot. A másik pedig leráncigálja Bajnait a földre, hogy ő is oligarcha, Gyurcsány jobbkeze, elmúltnyolcév, egyszavasemvolt.
Csak hát épp most is messiáskéntvárt-tisztafiúk-kétharmada produkálja azt, amit produkál, vajon mennyiben lenne rosszabb egy másik messiáskéntvárt-tisztafiúk-kétharmada?
Aztán: a választási összefogás szavazatainak megszerzése úgy, hogy a szétesés veszélye benne van, ugyan miért és mitől lenne mocskosabb, mint Fideszék 2010 előtti hosszú hallgatása egy "lehetetlen" kétharmadért? (GFG pedig jól emlékezhet, hogy ha mondott valaki valamit a 2010-től várható kormányzás lehetséges útjairól, az ő és szerzőtársai voltak, nem pedig a Fidesz.)

level 1 2012.11.08. 20:34:42

A FIDESZ MEGSZAVAZTA 2002-BEN A ROMLÁSBA VIVÖ 100 NAPOS PROGRAMOT.

BAJNAI 2009-10-BEN MEGTETTE A LÉPÉSEKET A HIBÁK KORRIGÁLÁSÁRA.

A FIDESZ VISZONT 2010 ÓTA TOVÁBB MÉLYÍTETTE A VÁLSÁGOT.

KÖVETKEZTETÉS: ORBÁN AZ OLIGARCHÁIVAL ÉS A KOMCSIJAIVAL BUKNI FOG MINT AZ ÓLAJTÓ ÉS JÖN HELYETTE LIBÁS A POLGÁRI KÖZÉPOSZTÁLLYAL.

JumboJet 2012.11.08. 20:52:00

"Van egy tény: az emberek (NAGYON GYORSAN) felejtenek.

Erre az egyszerű igazságra építenek azok, akik..." Orbán színpadát ácsolgatják alulról, amíg ő rajta parádézik, akik a Fideszben látják vakon a jövőt, és csukott szemmel a vezér seggét nyalják, öles nyelvcsapásokkal, mint Te, kedves Gábor!
Baszki, Viktorhoz és kormányához egy ebihal memóriája is zavaróan hosszú!!! Mondanak valamit reggel, délben annak az ellenkezőjét, este meg annak is, de az mégse ugyanaz, mint amit reggel mondtak. Fura, hogy egyrészt van agyműködésed, mert írsz, másrészt meg nincs, mert nem létezik, hogy ilyen szervvel rendelkező ember ne hasonulna meg önmagával ilyen cikkek minden egyes szava után.

dobzse.laci 2012.11.08. 21:00:16

@Ylim: Nos, azt hiszem mindent elmond az egész országról, hogyha vesszük az összes miniszterelnököt 94 után, még mindig Horn a leginkább demokrata és úriember.
Asszem több kérdésem nincs, atomot ránk.

nikk rivers 2012.11.08. 21:17:00

"Van egy tény: az emberek felejtenek."

..és van egy másik tény is:

"Az emberek még különbséget tudnak tenni milliós és milliárdos lopások között."

Baldrick68 2012.11.08. 22:20:10

@Kőmíves Kelemen:
Amúgy vicces úgytűnik a fidesz is felejt és nem tanul a múltból.
Én még emlékszem arra hogy az Antallék hogyan buktak szépen.

Ugye a rendszerváltás pár millió embernek nem a jólétet hozta, hanem a tömény szopórollert. Egymás után zártak be a gyárak és emberek tízezrei kerültek az utcára.
Amúgy innét ered az hogy egy halom ember a munkanélküliség elől a rokkantnyugdíjba menekült.
A lényeg az hogy a zembereknek kezdett egyre inkább tele lenni a hócipője az egésszel és ja azt is nagyon szerették hogy állandóan leszarozták őket. Minden ami a "kommunizbusban" épült az szar fos, kidobandó lett.
Végülis csak pármillió embert sikerült végig sérteni, akik nem voltak pártfunkcik és becsülettel dolgoztak és mégiscsak hozzátettek ehhez az országhoz a munkájukkal na őket szépen leszarozták.

Na ebben a hangulatban gondolták páran hogy hát ehhez képest a komcsik is jobbak voltak....

Na de most jön a párhuzam a mostani dolgokkal.
Akkoriban egy olyan cégnél voltam rendszergazda, akinek az igazgatója MSZP-s volt és ismerte a belső dolgokat stb.
Akkoriban beszélgettünk hogy mégis mire számítanak?
- "Azt gondoljuk hogy jól fogunk szerepelni a választáson. Nem mi fogjuk megnyerni de jó erős ellenzéki párt leszünk, szerintem szerzünk olyan 18 - 20 % -ot, akkor már örülhetünk."

Nos ekkor volt az a pont hogy az MDF összefosta magát és beindította a szar katapultot.
Emlékszem hogy ment a TV-ben egy sorozat magyarország történelméről, minden héten leadtak egy epizódot időrendi sorrendben. A sorozat időrendje szerint valahol a Mátyás király környékén jártak. Nos a rendkívüli helyzetre való tekintettek párszáz évet ugorva egyből az 50-es években találtuk magunkat, különös tekintettel az ÁVH kegyetlenkedésére kihegyezve.
Majd ezekután előkerült Horn pufajkás múltja, majd az az ember akinek a fogait állítólag személyesen Horn rúgta ki. Ne felejtsük el azt a gyönyörűséges filmet sem (asszem Pesty László volt a készítő) ami a pincebörtönökkel és az ott felállított ember darálóról készült.

Na ezután a szardobálás után sikerült az MSZP-nek több mint 50% -ot megszereznie.

Lehet a fiúk is erre játszanak hogy Bajnainak meglegyen a 2/3 :-)

Di622 · http://www.microglobe.co.uk/nissin-di622-digital-flash-for-canon-eos-ttl-ii-camera-p-5535.html 2012.11.09. 10:20:41

Gábor milyen látnok vagy.

" Arról viszont mintha megfeledkeznének, hogy mindig lesznek olyanok, nevezzük őket ellenérdekelt szereplőknek, akik meg emlékeztetni fogják az embereket, s mint az események mutatják az emberek már tüntetnek is, már a hátsó ajtón kell bejutni egy lakossági fórumra, s még igazából el sem kezdődött az emlékeztetők munkája."

varanus.blog.hu/2012/11/09/jarassuk_le_bajnait_1_milliardert#comments

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.11.10. 22:25:06

Ügyesen, okosan megírt cikk.

Szerintem nagyfokú naivitás várni, Hogy GFG kilépjen a szabott keretekből, inkább elkerülném ezt a hibát.

Tetszik a szerző olvasmányos, közérthető stílusa, illusztrációs képessége. Adjuk meg Cézárnak, ami Cézáré.

A formálódó alternatívákkal kapcsolatban, akit érdekel, remélhetőleg kibővítve a Tematika horizontját:

menekulttabor.blog.hu/2012/11/10/egyutt_2014_i_resz

Szándékosan kívánok nagyobb pályaívet fölrajzolni, a részleteket a nagy kép felől értékelni.

Lincoln gondolata: "A másolás a legnagyobb bók", úgyhogy másoljátok, terjesszétek, vagy írjatok jobbat.

Nemzeti közmegegyezés kell. És a "nemzeti" meghatározást mindenkinek el kell fogadnia. _nemzeti_ alapon konzervatív, szocialista, liberális, ennek kell az új keretnek lennie.

Gordonka már most büdös a népnek, ez van, be kell látni, bár az elkövetkezendő pár hónap ezt fogja amúgy is igazolni. Csak hinni kell a szemünknek.

Myrath 2012.11.11. 09:41:02

@mirigy187: És tegyük hozzá, h az értelmiségiek zöme nem:
- félázsiai
- turul tojásban fogant
- horty fan
- nyírő fan
- antiszemita

épészmérnök 2012.11.16. 19:04:00

Ne reménykedj, kisfiú, nem felejtünk el téged.

Rólam

G. Fodor Gábor Századvég, stratégiai igazgató Nem elemző vagyok, hanem politikai gondolkodó. Ennek a szerepnek van hagyománya és előképe, de nincs kortárs kontextusa. Az a cél, hogy legyen.

Címkék

Alkotmánybíróság (1) államadósság (1) az önbecsülés kultúrája (2) a lebeszélés kultúrája (3) Bajnai (7) Bajnai Gordon (1) baloldal (7) blogok (1) Brüsszel (1) centrális erőtér (1) centrális politikai erőtér (1) DK (1) Együtt 2014 (3) EGYÜTT 2014 (1) ellenzék (1) első ember (2) értelmiség (1) Ertsey Katalin (1) Európa (1) Eurpai Unió (1) EU csúcs (1) fasizmus (3) férfiasság (2) fiatal konzervatívok (1) Fidesz (4) forradalom (2) Gurmai Zita (1) Gyrucsány Ferenc (1) Gyurcsány (6) Gyurcsány-Bajnai Szövetség (2) háború (1) Haha (2) hazafiság (1) Herczog Edit (1) igazság (1) IMF (2) Jávor (1) Jobbik (1) jobboldal (5) Karácsony (1) Karsay Dorottya (1) kommunizmus (1) kormányzás (4) középosztály (1) közmegegyezés (3) kulturkampf (1) kultúrpolitika (1) Kunhalmi Ágnes (1) liberalizmus (3) LMP (5) machiavellizmus (1) Medgyessy (1) megszorító politika (1) Mesterházy Attila (1) Milla (2) módosító indítványok (1) MSZP (6) nagyvonalúság (1) nemzetegyesítés (1) nemzeti érdek (2) nőiesség (1) Orbán Viktor (2) örülünk vincent (1) összefogás (1) ostromlott erőd (1) parlamentarizmus (1) polgári Magyarország (1) Polgár Dóra (1) politikai gondolkodás (1) progresszív blog (1) reformközgazdaságtan (1) regisztráció (1) rendszerváltás (1) rezsicsökkentés (1) sas-kabaré (1) Scheiring (1) szabadságharc (1) szabad ember (1) Szabó Rebeka (1) szakértő (1) SZDSZ (1) szocialisták (1) szocialista hatalompolitika (2) szocialista párt (3) szocializmus (2) Szolidaritás (1) törvényjavaslat (1) Vadai Ágnes (1) választási eljárás (1) válság (3) válságkezelés (1) varánusz (1) Címkefelhő

Kommentek

  • igorx: Régen voltak a fotelpunkuk Utána jöttek a fotelnácik Újabban a fotelkomcsik (Fidesz) Most meg itt ... (2020.05.28. 22:02) Férfiasság
  • Lepo: Mi baja van ennek a ronda, gnóm kis embernek? Kicsit félek, ha tehetné, orsósféreggé válna, hogy m... (2019.04.18. 11:50) Férfiasság
  • TalpigJimmy: Emberek! Ez egy nagyon frusztrált ember :D Van is mire :D Hogy néz ki a szerencsétlen? (2018.05.30. 20:32) Férfiasság
  • szabik: en internet munkat keresek (2016.03.17. 07:25) Férfiasság
  • Utolsó 20
süti beállítások módosítása