GFG Blog

Az leszek, amivé ti tesztek

GFG a Centrális Erőtérben 25.: Fékek és ellensúlyok

2014.12.10. 06:46, gfg ,

Van itt egy szenátusi jelentés a CIA kihallgatási módszereiről.

Fúrógép és kikötözés, ébren tartás és koporsó, "waterboarding" és "rectal feeding".

Fékek és ellensúlyok, ugye?

Good Morning, USA

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gfg.blog.hu/api/trackback/id/tr916971451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

OoOoOo 2014.12.10. 07:14:56

még mindig várjuk a Századvég átvilágítását.

ne mellépofázz.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.12.10. 08:30:24

Miért is ne?

GFG a terror pártján áll.

trabantboy 2014.12.10. 13:01:26

Korrupcióellenes vádak? Jó vicc. Pont tőlük? Ahol nyíltan, pénzért veszik a nagyköveti posztokat vagyonos pártkampánytámogatók, és nyralnak olyan országokban jó fizetésért éveket, ahol előtte sosem jártak, amelynek történelméről semmit nem tudnak. Nem is kell tudniuk, hisz ha valami van, és a nyaralást megzavarják ilyen-olyan magyar, cseh, vagy akármilyen incidensek, akkor átveszi a játék bonyolítását a CIA. Ezt már csak a hülye nem látja. Itt csak a pénz és érdek diktál. Magyarország eddig teljesen érdekzónának számított, és most, hogy nem kíván többé érdekzóna lenni, így elkezdődött a hülyítés. Meglátjuk mi lesz a vége.

beachboss 2014.12.10. 13:11:26

Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem nagyon hiányzik egy Torgyán a mai parlamentből. Ő ilyenkor kiállna és megmondaná, hogy ezek a retkes amerikaiak menjenek a jó édes kurva anyjukba, és foglalkozzanak a saját jött ment fajtájukkal. Otthon rendezkedjenek, ott legyenek a nagy demokráciát féltő buzeránsok. Rendezzék le az Indián Holokausztot, ahol 100 millió embert mészároltak le, rendezzék le a rabszolgatartásból származó 20 millió afrikai megölését, hogy az elmúlt 100 évben szinte folyamatosan bevonulnak mondvacsinált okokra hivatkozva háborúzni, ahol civilek milliói estek el, persze ügyelve rá, hogy ne a saját földrészükön tegyék, közben embertelenül kínoznak ártatlan embereket. Ezek a majmok ugatnak korrupcióról, ahol legálisan politikai pozíciókat lehet megvásárolni, ahol törvény van a lefizetésre, korrumpálásra, csak éppen lobbinak hívják, ahol a szervezett bűnözés és a politika összefonódása olyan mértékű, hogy még az Olaszok is csak tátott szájjal nézik, ott ahol nem vihetek az utcán egy üveg piát mert lecsuknak, ha kimerek szállni az autómból egy igazoltatásnál lelőnek, ahol 18 éves gyerek elmehet több ezer kilométerre meghalni egy értelmetlen háborúban, de ha 21 év alatt alkoholt iszik, akkor lecsukják. Na ezek a majmok itt ne ugassanak, és pláne ne akarjanak nyomást gyakorolni, mert éppen nem az Ő valagukat nyalják, most épp a gázüzletben. Ki a retkes fasznak kell a kibaszott palagázuk amit sokkal drágábban akarnak idehozni amikor olcsóbb és egyszerűbb keletről beszerezni. Lehetne folytatni a sort végtelenségig.
Ezért hiányzik egy Torgyán a közéletből!!!!

Baldrick68 2014.12.10. 15:12:15

Gábor Gábor nem érted, hogy ez öngól?

Mi is a hír?
Az amcsik foglyokat kínoztak törvénytelenül és ezt egy szenátusi vizsgálóbizottság a nyilvánosságra hozta és még az is lehet, hogy felelősségre vonnak embereket.
Az ügy folyományaként megszüntetik az eddigi gyakorlatot.

Tudod ez pont olyan, mintha kiderülne, hogy egyes állami tisztviselők és NAV elnökök korruptak és ezt alaposan kivizsgálnák és a vizsgálat eredményét nyilvánosságra hoznák, hogy ki kit mennyivel mikor hogyan kent meg, kinek milyen előnye származott belőle, stb.

Nálunk mikor lesz ilyen Gáborom????

campobaszo 2014.12.10. 16:29:57

A linkelt jelentés épp azt bizonyítja,hogy Amerikában működnek a fékek és ellensúlyok...

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2014.12.10. 19:00:24

@Old Shatterhand is Dead:

De. Én úgy tudom a demokrácia azt jelenti: mindenben teljesíteni Washington érdekeit. Az ellentéte a fasizmus.

Orbán pl. fasiszta diktátor, mert szembeszállt Washingtonnal.

Zolka50 2014.12.10. 19:59:33

@Baldrick68: Te még hiszel a tündérmesékben.

sirwalter 2014.12.10. 22:42:58

@Baldrick68: @Old Shatterhand is Dead:
hát - az ipponról - : ha szerintetek a (vélt) korrupció ugyanaz, mint a kínzás, akkor igen, akkor igazatok van... Egyébként meg nem. Kíváncsi lennék, ha holnap az Orbán-kormány azt vallaná be, hogy a "rendszerére veszélyes elemeket" (persze szigorúan a "terrorizmus-ellenesség" jegyében) a CIA-hoz hasonlóan kínozta, akkor is hasonlóan tapsikolnátok, sőt példálóznátok vele, hogy lám-lám, hét azért mégiscsak működnek kis hazánkban a fékek és ellensúlyok... jó, jó hát kínoztak, kínozgattak... de hát végül nyilvánosságra hozták... ekkor biztos véget érne nálunk a fasizmus, és mégiscsak virágozna a demokrácia, mint ááámerikában... ugyebár...

Egy kis porszem 2014.12.10. 23:09:27

Éljen a demokrácia, éljen a példakép... :)

susu64 2014.12.10. 23:17:22

@Baldrick68: vizsgáltasd ki, jelents föl.harcolj. Évek óta működik a "fékek és ellensúlyok" rendszere a Nagy Testvérnél, oszt mégiscsak kiderül, hogy mégse? Ami tegnap volt az múlt, ne is beszéljünk róla. de itt ez a korrupt, ilyen-olyan Magyarország. Azt meg lehet és meg is köll fingatni. Igaz, se bizonyíték, se semmi, csak maszlagolás, hazudozás, csúsztatás. (Mellesleg: a "fékek és ellensúlyok rendszere" egészen mást jelent odakint, mint amire itthon jókedvvel és bőséggel használja a bal/lib társaság. Méretes irodalma van az Interneten is.

OoOoOo 2014.12.11. 06:11:11

@sirwalter: a példád akkor lenne analóg, ha valaki először egy gépet vezetne bele a parlamentbe, amikor mindenki ott van és meghalna benn mindenki, utána meg egy fidesz nagygyűlés közepébe, amikor te is ott vagy. Utána talán a kínzásig is felszaladna pár emberben a pumpa.

De mondom, amellett, hogy a terrort véded, természetesen a terelés a fő funkciód, kisköcsög. A te feladatod, hogy például Mészáros Lőrinc tegnapi észre nem vett egymilliárdját magyarázgasd.

sirwalter 2014.12.11. 08:49:49

@OoOoOo: aki egy névtelen kommentben "kisköcsögözik", az annyira hitvány, hogy méltatlanná válik bármilyen válaszra...

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2014.12.11. 09:02:13

megtörtént nagyon sajnáljuk, de kivizsgáltuk és levontuk a megfelelő következtetéseket: újból újvilágot építünk de kéretik az apróbetűs részeket figyelmen kivül hagyni

OoOoOo 2014.12.11. 11:49:16

@sirwalter: azért vagy kisköcsög kisköcsög, mert egy névtelen kommentben véded a terrort és terelsz a korrupcióról.

Baldrick68 2014.12.11. 12:49:50

@maxval bircaman szerkesztő:

@sirwalter:

Komolyan érdekelne, hogy hány évesek vagytok gyerekek.
Utoljára ilyen eszmefuttatásokat akkor hallottam, amikor az országot vezető pártot úgy hívták, hogy MSZMP és a górét pedig úgy, hogy Kádár János.

Fogadjunk, hogy Habony meg GFG a fiók alján talált valami 70-es évekbeli pártbrossurát és csak aktualizált benne pár dolgot.

Ahogy nyomjátok az igét szinte magam előtt látom a párttitkár elvtárs asztalán a Lenin szobrot és az orromban érzem a vörös műbőrfotel szagát ahogy a műbőrbe beette magát a nikotin.

Ezekkel a szövegekkel a gyermekkoromat varázsoljátok vissza.

Baldrick68 2014.12.11. 13:07:56

@susu64:
Légszíves ne játszd itt a hülyét ez nem a békemenet!

Ugye nem baj, hogy van bizonyíték is.
Már az elég beszédes amit eddig az amcsik a nyilvánosságra hoztak érdekes módon ezt nem cáfolta meg senki a kormányból.
Azért az elég beszédes, hogy az amcsik felderítenek egy komplett áfa csalást (nyilván nem jófejségből, hanem mert sérti az érdekeiket) lerakják a NAV asztalára és a NAV meg nem foglalkozik vele, pedig ezer milliárdos tételekről beszélünk.
Az, hogy ilyen látványosan nem csinálnak semmit az több mint érdekes. Szerintem ennél nekik sokkal több is van a kezükben csak nem akarják felfedni a forrásaikat.

De ha szerinted nincs itt semmiféle korrupció, meg svindli, akkor jó lenne ha megmagyaráznád a Mészáros Lőrinc hirtelen meggazdagodását, Rogán Tóni magától növő kecóját, Lázár Jani vagyonát, Kósa Lali vagyonát és még lehetne sorolni hosszan.

Ezek az emberek fura módon többet költenek mint amekkora a fizetésük és még meg is tudnak belőle takarítani.

Nekem csak egy kérdésem volna ezek után.
Ha ezek az emberek ekkora pénzügyi géniuszok, akkor miért nem Lázár Jani az MNB elnöke vagy Rogán Tóni a gazdasági miniszter?

Ha a magánéletben ekkora pengék, hogy kijön nekik az a matek hogy:
Bevétel : 100
Költekezés -150
-----------------
Megtakarítás: +70

Akkor ezek a magyar gazdaságot olyan pályára állítanák, hogy két év múlva mi hiteleznénk a világnak... :-)

2014.12.11. 15:29:17

Te még nem vagy kitiltva Magyarországról Gábor ?
Mert ideje lenne már kitiltani a sok seggnyalóval és zsivány korrupt politikussal együtt.

Baldrick68 2014.12.11. 16:01:20

@maxval bircaman szerkesztő:

Na akkor kb egy idősek vagyunk.
Most így őszintén amikor hallod ezeket a maszlagokat nincs baromi de ja vu érzésed?
Nekem módfelett és ilyenkor nem az jut eszembe, hogy mit sem sejtő boldog gyermek voltam a csodás Kádár korban, hanem az, hogy így felnőtt fejjel mennyi baromságba kényszerítettek bele bennünket anno és nem vagyok tőle boldog.

avocado_ 2014.12.12. 14:29:26

Kedves GFG!
Magát a szakmabeliek mennyire szokták arconköpni ha találkozik velük?

Baldrick68 2014.12.15. 13:26:29

@maxval bircaman szerkesztő:
A válaszodnak nincs semmi értelme ugye érted?

Opi87 2014.12.17. 21:46:31

Pont, hogy itt működik a fékek és egyensúlyok rendszere. Kiderült, kivizsgálták, készült jelentés, felelősök vannak és a többi.

Megjegyzem a CIA egy olyan federal agency, ami nem közvetlen elnöki hatáskör alatt áll. Ott független szervezetnek hívják. Tehát CIA != kormány.

OoOoOo 2014.12.19. 00:32:35

géfodor, jó lenne már egy kis útmutatás, hogy mi folyik Oroszországban. Nem egészen értjük.

Árpi kiköltözik Londonba, te maradsz itt észnek, ezért tőled kérdezem.

Nabazdmeg 2014.12.22. 23:11:52

Minden eszközzel kell tudni ütni! Diktátorunk szelleme az amcsiknál járt.
Fékek + ellensúlyok + demokrácia csak szavak, bármilyen tartalommal meg lehet tölteni ezeket. Remélem engem nem furdosnak meg fúrógéppel.

lac666 2015.01.18. 11:59:01

Istenem te fidesz g pontja! Mi köze az általánosságban fékek és ellensúlyoknak egy bűncselekményhez, amit ráadásul lelepleztek! Még ha rejtve marad, vagy intézményesített az akkor sem biztos, hogy a fékek és ellensúlyokhoz köze van! Bár nektek fogalmatok sincs a fékek és ellensúlyok rendszeréhez, hiszen ti rúgtátok fel! Sőt azt sugallod, hogy megkérdőjelezhető a rendszer! És még megsértődsz, amikor lefasisztáznak mi! Tudod az a takonygerincű, gyáva, korrupt, tolvaj felcsúti bohóc '89-'90-nel beírhatta volna magát a történelemkönyvekbe! Tudod mi fog megmaradni belőle? Az, hogy a világ egyik legkorruptabb vezetője, aki egymaga nekimegy a fejlett, nyugati demokráciának. Egy elmeroggyant diktátorjelölt, aki után a háza tövébe épített stadion lepusztult képe fog csak maradni! A következő generációknak mutogatni fogják, mi marad azután, aki kikezdi a liberális demokráciát!

lac666 2015.01.18. 12:01:54

@Nabazdmeg: Hogy lehetne bármilyen tartalommal megtölteni? Ha ostoba vagy, legalább a wikin olvasd már el, hogy mi az a fékek és ellensúlyok rendszere, vagy mi az a liberális demokrácia! Akkor nem írnál ilyen primitívséget!

lac666 2015.01.18. 12:04:03

A liberális demokráciában a működési szabályok értékrendjére a liberalizmus eszmerendszere a jellemző, vagyis az egyén szabadságát jelölik meg, mint legfontosabb politikai célt. Ma már választójogot ad minden felnőtt állampolgárnak nemre, rasszra, nemzetiségre, vallásra, gazdasági státusra való tekintet nélkül. A politikai ellenzéket hagyja szabadon működni. A gazdasági élet alapja a magántulajdon és a magánszerződések. Előnyben részesíti ugyan a kormányzati beavatkozástól mentes szabadpiacot, de bizonyos közjavak esetén meghagyja az állam szerepét.(Wiki)

Rólam

G. Fodor Gábor Századvég, stratégiai igazgató Nem elemző vagyok, hanem politikai gondolkodó. Ennek a szerepnek van hagyománya és előképe, de nincs kortárs kontextusa. Az a cél, hogy legyen.

Címkék

Alkotmánybíróság (1) államadósság (1) az önbecsülés kultúrája (2) a lebeszélés kultúrája (3) Bajnai (7) Bajnai Gordon (1) baloldal (7) blogok (1) Brüsszel (1) centrális erőtér (1) centrális politikai erőtér (1) DK (1) Együtt 2014 (3) EGYÜTT 2014 (1) ellenzék (1) első ember (2) értelmiség (1) Ertsey Katalin (1) Európa (1) Eurpai Unió (1) EU csúcs (1) fasizmus (3) férfiasság (2) fiatal konzervatívok (1) Fidesz (4) forradalom (2) Gurmai Zita (1) Gyrucsány Ferenc (1) Gyurcsány (6) Gyurcsány-Bajnai Szövetség (2) háború (1) Haha (2) hazafiság (1) Herczog Edit (1) igazság (1) IMF (2) Jávor (1) Jobbik (1) jobboldal (5) Karácsony (1) Karsay Dorottya (1) kommunizmus (1) kormányzás (4) középosztály (1) közmegegyezés (3) kulturkampf (1) kultúrpolitika (1) Kunhalmi Ágnes (1) liberalizmus (3) LMP (5) machiavellizmus (1) Medgyessy (1) megszorító politika (1) Mesterházy Attila (1) Milla (2) módosító indítványok (1) MSZP (6) nagyvonalúság (1) nemzetegyesítés (1) nemzeti érdek (2) nőiesség (1) Orbán Viktor (2) örülünk vincent (1) összefogás (1) ostromlott erőd (1) parlamentarizmus (1) polgári Magyarország (1) Polgár Dóra (1) politikai gondolkodás (1) progresszív blog (1) reformközgazdaságtan (1) regisztráció (1) rendszerváltás (1) rezsicsökkentés (1) sas-kabaré (1) Scheiring (1) szabadságharc (1) szabad ember (1) Szabó Rebeka (1) szakértő (1) SZDSZ (1) szocialisták (1) szocialista hatalompolitika (2) szocialista párt (3) szocializmus (2) Szolidaritás (1) törvényjavaslat (1) Vadai Ágnes (1) választási eljárás (1) válság (3) válságkezelés (1) varánusz (1) Címkefelhő

Kommentek

  • igorx: Régen voltak a fotelpunkuk Utána jöttek a fotelnácik Újabban a fotelkomcsik (Fidesz) Most meg itt ... (2020.05.28. 22:02) Férfiasság
  • Lepo: Mi baja van ennek a ronda, gnóm kis embernek? Kicsit félek, ha tehetné, orsósféreggé válna, hogy m... (2019.04.18. 11:50) Férfiasság
  • TalpigJimmy: Emberek! Ez egy nagyon frusztrált ember :D Van is mire :D Hogy néz ki a szerencsétlen? (2018.05.30. 20:32) Férfiasság
  • szabik: en internet munkat keresek (2016.03.17. 07:25) Férfiasság
  • Utolsó 20
süti beállítások módosítása