GFG Blog

Az leszek, amivé ti tesztek

GFG a Műveleti Területen 1.: Viktor és a Népszava

2014.12.30. 13:05, gfg ,

Van itt egy mulatságos cikk – méghozzá a Népszavában.

A lap kormánypárti forrásai állítólag arról beszélnek, hogy Orbánnak és rendszerének már csak néhány hónapja van hátra. A párton belül egyre nő az elégedetlenség Orbánnal szemben, már az is felmerült, hogy a kormányfő egyenesen akadálya a Fidesz boldogulásának. Az állítólagos források szerint nem az a kérdés, hogy Orbán megbukott-e, hanem, hogy egy Fideszen belüli hatalomátvétel során ki lép majd a helyébe.

Hát nem mulatságos? Az embernek önkéntelenül is egy kilencvenes években forgatott amerikai vígjáték jut az eszébe: Az ember, aki túl kevesett tudott – és azt is rosszul.

Népszava-közeli forrásaink szerint nem is csoda, hogy a Fideszben csak mosolyognak az egészen.

Merthogy az egész cikk a Fidesz totális félreismerésén alapul.

Orbán Viktort két vesztes választás után, 2002-ben és 2006-ban sem tudták elmozdítani a párt éléről, most meg – csak ebben az évben – három választást nyert meg a jobboldalnak.

Ő a párt elnöke, a párt országgyűlési képviselőit is személyesen ő választotta ki.

Egyszerre tehát nem lehet komolyan azt állítani – ahogy azt a miniszterelnök ádáz ellenfelei teszik –, hogy Orbán uralja az egész pártot, a kormány Orbán személyes akaratának feltétlen végrehajtója, másfelől meg azt, hogy a Fideszben lépten-nyomon a pártelnök-miniszterelnök eltávolítását tervezgetik.

Az egész több, mint komikus.

Teljesen félreértik ugyanis a helyzetet azok, akik esetleg komolyan azt feltételezik, hogy Orbán egy Fideszen belüli puccsal elmozdítható volna.

Bármilyen ilyen irányú kísérlet esetleges sikere ugyanis sokkal inkább a Fidesz felaprózódását, dezintegrálódást vonna maga után és egymással vitatkozó-lökdösődő jobboldali aprópártok állandósuló csetepatéit eredményezné. Aki tehát ilyen forgatókönyvekben gondolkodna, az a jobboldal egységét, végső soron a siker feltételét – az „egy az ország–egy a zászló” elvét - támadná meg.

Ez nem a Népszava, vagy a nép szava.

A bejegyzés trackback címe:

https://gfg.blog.hu/api/trackback/id/tr937022535

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nem kellene ezt a pártot betiltani a folyamatos hazaárulás miatt? 2014.12.31. 11:37:57

Most éppen offenzívát hirdettek a saját hazájuk ellen. EP-képviselőik a lehető legtöbb külföldi politikust rá fogják venni, hogy a lehető legrosszabb véleménnyel legyen hazánkról a nemzetközi sajtóban és minden egyéb fórumon, ahol megfordulnak - tudtuk...

Trackback: Amerikai zsoldosokkal erősít a liberális baloldal január másodikán? 2014.12.31. 11:34:48

Három busznyi civil ruhás, fegyveres amerikai katona érkezett december 16-án az országba. Ukrán kísérőjük lelőtt két ukrán tisztet a Luzsanka-Beregsurány közúti határátkelőhöz vezető útszakasz egyik ellenőrzőpontján, mert nem akarták engedni a buszokon...

Trackback: GFG a Műveleti Területen 1.: Viktor és a Népszava 2014.12.30. 13:26:01

Teljesen félreértik a helyzetet azok, akik esetleg komolyan azt feltételezik, hogy Orbán egy Fideszen belüli puccsal elmozdítható volna. Bármilyen ilyen irányú kísérlet sikere a Fidesz felaprózódását, dezintegrálódást vonna maga után.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2014.12.30. 13:23:34

Elfeledkezel Amerikáról. Amerika szervezi a Fideszben a belső puccsot.

Egy kis porszem 2014.12.30. 13:46:29

@maxval bircaman szerkesztő:

Minden mögött a pénz és érdekek húzódnak meg...
és kit raknának a helyébe?

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2014.12.30. 13:55:06

@Egy kis porszem:

Bárkit a Fideszből, aki hajlandó változtatni az ország külpolitikáján.

tibike3 2014.12.30. 14:22:58

Nyelvet visszahúzni, mehetsz a pártkasszába szánalmas kisember.

Kim Dzsong Un 2014.12.30. 15:06:42

@maxval bircaman szerkesztő: nem kell túlmisztifikálni ezeket a jenki társadalmi mérnököket sem. Bajnai támogatásával akkorát buktak, mint az ólajtó. Pedig ezt egy átlagos magyar is előre látta volna. Az igazi erejük a pénzügyi terrorakciókban van csak.

Baldrick68 2014.12.30. 17:20:33

Szerintem térjünk rá vissza pár hónap múlva.
Megnézzük, hogy akkor áll e még a cövek.... :D

incze 2014.12.30. 18:04:02

"Bármilyen ilyen irányú kísérlet esetleges sikere ugyanis sokkal inkább a Fidesz felaprózódását, dezintegrálódást vonna maga után és egymással vitatkozó-lökdösődő jobboldali aprópártok állandósuló csetepatéit eredményezné."

hát én ilyet elképzelni sem tudok. egymással vitatkozó, lökdösődő magyarok? milyen lehet az?

meg egyáltalán: látott valaki olyat a világban, hogy egy csak úgy állampárt szétesik? nonszensz.

még ha rosszul mennének a dolgok. meg össze lenne veszve azokkal, akiknek a forrásai nélkül öt perc alatt összeesne. meg egymásnak estek volna az érdekcsoportjai. meg naponta találna ki bőszítőnél bőszítőbb és röhejesebbnél röhejesebb dolgokat.

akkor. talán. de így?

Gyingizik 2014.12.30. 22:57:40

Nem 2002 van Gáborka.

trabantboy 2014.12.30. 23:19:23

A NÉPSZAVA. Csupa nagy betűvel. Jó vicc. Ha a népszava azt mondja, akkor tutti úgy lesz. Kacag a vakbelem. Számomra megnyugtató, hogy ezt huhogja, eggyel több bizonyíték, hogy az ellenkezője következik be. Ezek azt gondolják, hogy még úgy van minden, hogy amit ők megírnak, az be is következik. Ők az egyszemélyes suttogó propaganda. Mint 90-ben. Amikor nem lehetett úgy metróra szállni, kocsmába menni, főiskolai szemináriumot hallgatni, hogy valaki ne szidta volna az Antall kormányt, ne lett volna egy ismerősének az ismerősével megesett története, akit szegényt félre ne állítottak volna egy mdfesért, pedig csak mezei párttag volt, de a világ legjobb szakembere, stb.
Akkor többnyire ez bevált, hisz a kriptokommunista hátország gondoskodott az ország kifosztásáról, a médiában pedig mindent rákent a kormányra. Gusztustalan egy játszma volt. Úgy is mondhatnám ügyesen csinálták.
Most azonban új szelek fújnak a divatban. Már nem csak a szándék, hanem a politikai, pénzügyi, gazdasági háttér is megvan a kitakarításukhoz. És mindezt demokratikus úton sikerült elérni. Ez az amit sosem gondoltak volna, és ezért rikácsolnak ennyire.
Rossz hírem van : a fidesz ezt a ciklust biztosan végigviszi, nevetséges baromság, hogy csak hónapjai vannak a kormánynak. Nincs kormányt buktató ok. A korrupció csak egy üres vád. Amerika hirtelen ötlete arra, hogy olyan kormányt segítsen Magyarországon sorsfordító időkben hatalomra, akik szovjet hatalom alatt a ruszkik seggét nyalták, most meg az ő ülepüket
nyálaznák egy kis Júdás pénzért. Ami nekik milliókat, milliárdokat jelent, viszont szabad garázdálkodást az IMF-nek, adókimentéseket Luxemburgba, és nyomort a magyarok többségének a következő újabb 50 évre.
Köszi, nem kérünk belőle. Marad a fidesz kormány a hibáival, és az egy-két nem odavaló emberével. De a legjobb lenne, ha maradna az egy-két nem odavaló embere nélkül. Mert azt el kell ismerni, hogy ott is vannak visszataszító figurák. No de ez már ízlés kérdése.

OoOoOo 2014.12.30. 23:22:44

a bebalzsamozott üvegkoporsós Orbán fogja a Hősök terén 2100-ban is összetartani a Fidesz tábort, ahogy hangszórókból replayben nyomják a '89-es mi(e)sebeszédét.

Túl sokan vannak már a Fideszben akiknek kiesik a Gucci kapa a szájából, és ezt az évi 3milliós Fidesz háttérmunkások nem nézik jó szemmel.

J.László 2014.12.31. 11:22:30

"Egyszerre tehát nem lehet komolyan azt állítani – ahogy azt a miniszterelnök ádáz ellenfelei teszik –, hogy Orbán uralja az egész pártot, a kormány Orbán személyes akaratának feltétlen végrehajtója, másfelől meg azt, hogy a Fideszben lépten-nyomon a pártelnök-miniszterelnök eltávolítását tervezgetik."

Hát igen. Nem az első eset, hogy a liberális propaganda a logika görög szabályait sem ismeri:)

OoOoOo 2014.12.31. 11:45:15

@J.László: Liberálla(t)cika, figyelj, olvassál inkább kis görögöt türannoszokról, ne visszaböfögd, amit ez az idióta épp elő tudott politikai gondolkodni neked. Többet épülsz vele, hidd el.

J.László 2014.12.31. 11:53:47

@OoOoOo:
Ja. Aztán ez sem az első eset, hogy a toleranciabajnok libsinek dől a mocsok a szájából, ha nem tetszik neki valami:)

OoOoOo 2014.12.31. 12:15:07

@J.László: Lacika, hidd el, a liberálisozás kevés lesz. Épülni kéne, gondolkodni, hiába kevés a hátralévő, arra is érdemes, ezen a pályán gondolkodj. Igen, volt egy nagyon szép időszak, amikor az ember csak odavágta, hogy mocskos ballib kommunisták és már jobban is érezte magát, de ez lassan kikopik, mint minden divat, mert megunódik.

csak egy néző 2014.12.31. 12:28:49

Van itt egy mulatságos cikk – méghozzá itt ennek a kis szervilis "G" (g..i) Fodor Gabika blogján.
"Ő a párt elnöke, a párt országgyűlési képviselőit is személyesen ő választotta ki.

Egyszerre tehát nem lehet komolyan azt állítani, hogy Orbán uralja az egész pártot, a kormány Orbán személyes akaratának feltétlen végrehajtója,"

Kis g..i Fodorkám, nem érzel itt némi ellentmondást?
Vajon kinek a seggét fogod nyalni majd, ha eltűnik majd a gazdád.d

Sir Galahad 2014.12.31. 12:39:15

A Népszavának, ha jól tudom, van tizenegykét-ezer olvasója. Gondolom, próbáltak valami meghökkentőt bedobni, hátha kíváncsibbak lesznek rá az emberek - a cikk értéke, jelentősége ennyi. Pataky is azért mesél állandóan arról, hogy elrabolták az ufók, hogy reflektorfénybe kerüljön egy picit. Az más kérdés, hogy az ilyen hülyeségek bedobása összességében ront vagy javít az üzleten - szerintem inkább ront, de ez legyen Pataky, meg a Népszava gondja.

Rav Antal 2014.12.31. 14:52:25

Ja, Ceausescu is ezt gondolta egy héttel a kivégzése előtt.

dr Smittpálelnökúr 2014.12.31. 15:11:30

Így igaz!
Próbáljuk meg egyszerre leszopni a szeretett vezetőt!!
Gfg te nyalhatod a fostos valagát is!

Jolka40 2014.12.31. 15:44:45

"Aki tehát ilyen forgatókönyvekben gondolkodna, az a jobboldal egységét, végső soron a siker feltételét – az „egy az ország–egy a zászló” elvét - támadná meg."

Milyen siker?

Emmett Brown 2014.12.31. 16:39:57

@Jolka40: siker=hatalom megtartása=/ország fejlődése

eloi 2014.12.31. 16:52:08

@Jolka40: Csak egy siker van: Övék az ország, a hatalom (pénz) és a dicsőség. Ez az egyetlen fokmérő.
Minden más csak járulékos színház.

BÚÉK

STIRLITZ 2014.12.31. 16:54:13

Azért szerintem meg lehet ingatni azt a fene nagy belső Fidesz egységet is! Nagyon jól teszi a Népszavai, hogy ilyesmikkel próbálkozik. Hülyeség persze, de ez is csak egy lehetőség arra, hogy a Fidesz nevű maffia-szervezetet gyengítsék. Mert minden ilyesmi gyengíti, hisze lám beszélnek róla és még a nagy okos törpeszakértő G. Fodor Úr is foglalkozik vele! Előbb-utóbb csak megbukik Orbán is. Minden nemzetáruló rohadék letűnik egyszer a színről!

Négyes_ 2014.12.31. 16:58:27

Egy üzenet G. Fodor Gábornak. Ő érteni fogja honnan az idézet:

Hiába az erőd, a pénzed,
én több vagyok s messzebbre nézek,
még tűrök, és még hallgatok,
de már nem vagyok rabotok,
kínom már nemcsak az enyém,
egy egész ország vagyok én.

G. Fodor Úr! Kicsit már elkezdhet aggódni!

Jolka40 2014.12.31. 17:27:46

@Emmett Brown: Ebben teljesen biztos Ön?

nu pagagyí 2014.12.31. 17:49:44

Ideje lesz helyezkedni, mert könnyen a pad alá szorulhat a szakértő úr. Nem a húségnyilatkozatok ideje ez már, hanem a sunyi lapításé egy ilyen kitartott alaknak.

♔bаtyu♔ 2014.12.31. 18:01:16

Ez jó. Egy másik blogon (persze hsz. liberálisan letiltva) a szerző azon kesereg, ki zavarja el Orbán Viktort.

Demokráciákba a választók szokták. Vagy az USA.

♔bаtyu♔ 2014.12.31. 18:04:31

@STIRLITZ: 2014-ben meg lehetett volna ingatni.

Vajon miért nem tettétek?

ogli dzsí 2014.12.31. 18:35:43

Mindenkinek ballibmentes új évet kívánok, mulassatok jól!

skribler200 2015.01.01. 10:43:59

jól írtad: "NEM TUDTÁK leváltani.." pedig akarták?? nem arról van szó, hogy az ARCOK már régen lapátra lettek téve és csak a magadfajta csigák / vö: gerinctelenek../ maradtak éltetve őt???

skribler200 2015.01.01. 10:46:32

@Existimator: miből gondolod, hogy csak te és g..... olvastatok SzL-t??

OoOoOo 2015.01.01. 15:04:37

@Orbán Viktor: akkor viszont továbbra is jár a 35%-os miniszterelnöki kedvezmény a luxustermékeinkre, ahogy eddig.
Majd küldd az Anikót és a gyerekeket! Rasinak és a Pistának egy külön kis karácsonyi csomagot is összeállítottunk, még azért se jöttetek be!

OoOoOo 2015.01.01. 23:52:47

géfodor, ha már úgyis műveleti területen vagy erről mesélj:
444.hu/2015/01/01/bulgaria-kitalal-igy-mesterkedtek-putyinek-a-deli-aramlat-sikere-erdekeben/

neked mit fizettek az oroszok?
és hol marad a Századvég átvilágítása?

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2015.01.05. 11:32:17

jobb lenne ha a fidesz körbenézne hogy kik azok a népszavához közelállók akik ilyen jól informáltak

vazsmegyeigerdezsház · http://studiosmaragd.hu/ 2015.01.05. 17:01:17

@tibike3: nyelvet kidugni, mehetsz vissza amerika seggébe

lac666 2015.01.18. 11:25:48

@Egy kis porszem: Bárkit! Annál a tehetségtelen felcsúti lótolvajnál bárki jobb! Na jó azért olyan zsúrpubikat, mint a lézerjani vagy rogántoncsi nem kéne! Akkor az országban leejteni sem lehet semmit, mert koppanni már nem fog! Ellopnak mindent ugyanis...

lac666 2015.01.18. 11:27:35

@♔bаtyu♔: mert a rohadt fasiszta tolvaj korrupt tolvaj kormány elcsalta a választást!

lac666 2015.01.18. 11:30:51

@J.László: Te is élvezed liberalizmust látod! Én is leírhatom, hogy orbán egy gyáva, tolvaj, korrupt felcsúti bohóc! Üdv a liberálisok körében! Nyugi, elfogadunk, bármennyire is korlátolt vagy! :-)

lac666 2015.03.20. 22:16:25

@dumakanyar: Nem! "az új rendszer alkalmas volt arra, hogy több ponton súlyosan torzíthassa a választói akaratot: volt itt választókerület-manipuláció, győzteskompenzáció, állami propaganda a kormánypártok mögött, baráti civilek a kampányban, átláthatatlan kampányfinanszírozás, kettős mérce (sérült a szavazategyenlőséghez való jog) a külföldi magyarok szavazásánál, a kormánypártok irányában erősen elfogult médiapiac. Mindezt minden idők legdrágább választásán sikerült elérnünk."

Rólam

G. Fodor Gábor Századvég, stratégiai igazgató Nem elemző vagyok, hanem politikai gondolkodó. Ennek a szerepnek van hagyománya és előképe, de nincs kortárs kontextusa. Az a cél, hogy legyen.

Címkék

Alkotmánybíróság (1) államadósság (1) az önbecsülés kultúrája (2) a lebeszélés kultúrája (3) Bajnai (7) Bajnai Gordon (1) baloldal (7) blogok (1) Brüsszel (1) centrális erőtér (1) centrális politikai erőtér (1) DK (1) EGYÜTT 2014 (1) Együtt 2014 (3) ellenzék (1) első ember (2) értelmiség (1) Ertsey Katalin (1) Európa (1) Eurpai Unió (1) EU csúcs (1) fasizmus (3) férfiasság (2) fiatal konzervatívok (1) Fidesz (4) forradalom (2) Gurmai Zita (1) Gyrucsány Ferenc (1) Gyurcsány (6) Gyurcsány-Bajnai Szövetség (2) háború (1) Haha (2) hazafiság (1) Herczog Edit (1) igazság (1) IMF (2) Jávor (1) Jobbik (1) jobboldal (5) Karácsony (1) Karsay Dorottya (1) kommunizmus (1) kormányzás (4) középosztály (1) közmegegyezés (3) kulturkampf (1) kultúrpolitika (1) Kunhalmi Ágnes (1) liberalizmus (3) LMP (5) machiavellizmus (1) Medgyessy (1) megszorító politika (1) Mesterházy Attila (1) Milla (2) módosító indítványok (1) MSZP (6) nagyvonalúság (1) nemzetegyesítés (1) nemzeti érdek (2) nőiesség (1) Orbán Viktor (2) örülünk vincent (1) összefogás (1) ostromlott erőd (1) parlamentarizmus (1) polgári Magyarország (1) Polgár Dóra (1) politikai gondolkodás (1) progresszív blog (1) reformközgazdaságtan (1) regisztráció (1) rendszerváltás (1) rezsicsökkentés (1) sas-kabaré (1) Scheiring (1) szabadságharc (1) szabad ember (1) Szabó Rebeka (1) szakértő (1) SZDSZ (1) szocialisták (1) szocialista hatalompolitika (2) szocialista párt (3) szocializmus (2) Szolidaritás (1) törvényjavaslat (1) Vadai Ágnes (1) választási eljárás (1) válság (3) válságkezelés (1) varánusz (1) Címkefelhő

Kommentek

  • igorx: Régen voltak a fotelpunkuk Utána jöttek a fotelnácik Újabban a fotelkomcsik (Fidesz) Most meg itt ... (2020.05.28. 22:02) Férfiasság
  • Lepo: Mi baja van ennek a ronda, gnóm kis embernek? Kicsit félek, ha tehetné, orsósféreggé válna, hogy m... (2019.04.18. 11:50) Férfiasság
  • TalpigJimmy: Emberek! Ez egy nagyon frusztrált ember :D Van is mire :D Hogy néz ki a szerencsétlen? (2018.05.30. 20:32) Férfiasság
  • szabik: en internet munkat keresek (2016.03.17. 07:25) Férfiasság
  • Utolsó 20
süti beállítások módosítása