GFG Blog

Az leszek, amivé ti tesztek

GFG beszélni fog

2012.08.29. 13:27, gfg ,

Nem politikai elemző, hanem politikai gondolkodó vagyok.

Ennek a szerepnek van hagyománya és előképe, de nincs kortárs kontextusa.

Az a cél, hogy legyen.

 

Ehhez először is rögzíteni kell a pozíciót. El kell mondani azt a kerettörténetet, ahonnét nézve a ma történései elnyerik értelmüket.

Kell tehát egy ugródeszka.

A múlt hét végén a jobboldal Kőszegre költözött.

A „Tranzit – Fesztivál a határon” rendezvényre készült cikksorozatom első darabja olyan vitát szült, amely az írásomban foglalt tartalmi kérdések megvitatását alárendelte egy szűkebb perspektívának, amely szándékosan félrevitte a fókuszt.

Látva a vita félresiklását és a szövegek által kiváltott intenzív érdeklődést, a fesztiválra megjelentetett szövegeket ugródeszkának használva indítom el most a blogomat. Az ismétlés is lehet legitim eszköz, mégis az egyes szövegeken módosításokat hajtottam végre, sorrendjüket is felcseréltem, annak érdekében, hogy jobban kifejezhessék az írói szándékot.  Más volt ugyanis a címzett Kőszegen és más most.

 

A soron következő írások abból indulnak ki, hogy van egy lelkiállapot, amely arra a kérdésre válaszol, hogy „kik vagyunk?”, egy politikai teljesítményt igénylő helyzet, egy ebből következő feladat és egy megértést korlátozó illúzió, amely értelmezésre szorul.

Az így elmondott kerettörténet jelöli ki majd azt a pozíciót, ahonnan GFG beszélni fog.


A bejegyzés trackback címe:

https://gfg.blog.hu/api/trackback/id/tr644739448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zimmermann 2012.09.03. 09:48:56

nagy arc, nagy erszény

SontPent 2012.09.03. 12:39:07

"Nem politikai elemző, hanem politikai gondolkodó vagyok."
Dehogy politikai gondolkodó. Egyszerű pártideológus rezsimszolga, semmi több.

"Ennek a szerepnek van hagyománya és előképe"
Persze, hogy van. Az 50-es évek.

Budaphestie 2012.10.07. 23:26:16

"van... egy politikai teljesítményt igénylő helyzet, egy ebből következő feladat és egy megértést korlátozó illúzió, amely értelmezésre szorul."

Ezt az illúziót nevezhetjük például "Tündérmesének" is? Ugye jó felé kapisgálok...

Rólam

G. Fodor Gábor Századvég, stratégiai igazgató Nem elemző vagyok, hanem politikai gondolkodó. Ennek a szerepnek van hagyománya és előképe, de nincs kortárs kontextusa. Az a cél, hogy legyen.

Címkék

Alkotmánybíróság (1) államadósság (1) az önbecsülés kultúrája (2) a lebeszélés kultúrája (3) Bajnai (7) Bajnai Gordon (1) baloldal (7) blogok (1) Brüsszel (1) centrális erőtér (1) centrális politikai erőtér (1) DK (1) Együtt 2014 (3) EGYÜTT 2014 (1) ellenzék (1) első ember (2) értelmiség (1) Ertsey Katalin (1) Európa (1) Eurpai Unió (1) EU csúcs (1) fasizmus (3) férfiasság (2) fiatal konzervatívok (1) Fidesz (4) forradalom (2) Gurmai Zita (1) Gyrucsány Ferenc (1) Gyurcsány (6) Gyurcsány-Bajnai Szövetség (2) háború (1) Haha (2) hazafiság (1) Herczog Edit (1) igazság (1) IMF (2) Jávor (1) Jobbik (1) jobboldal (5) Karácsony (1) Karsay Dorottya (1) kommunizmus (1) kormányzás (4) középosztály (1) közmegegyezés (3) kulturkampf (1) kultúrpolitika (1) Kunhalmi Ágnes (1) liberalizmus (3) LMP (5) machiavellizmus (1) Medgyessy (1) megszorító politika (1) Mesterházy Attila (1) Milla (2) módosító indítványok (1) MSZP (6) nagyvonalúság (1) nemzetegyesítés (1) nemzeti érdek (2) nőiesség (1) Orbán Viktor (2) örülünk vincent (1) összefogás (1) ostromlott erőd (1) parlamentarizmus (1) polgári Magyarország (1) Polgár Dóra (1) politikai gondolkodás (1) progresszív blog (1) reformközgazdaságtan (1) regisztráció (1) rendszerváltás (1) rezsicsökkentés (1) sas-kabaré (1) Scheiring (1) szabadságharc (1) szabad ember (1) Szabó Rebeka (1) szakértő (1) SZDSZ (1) szocialisták (1) szocialista hatalompolitika (2) szocialista párt (3) szocializmus (2) Szolidaritás (1) törvényjavaslat (1) Vadai Ágnes (1) választási eljárás (1) válság (3) válságkezelés (1) varánusz (1) Címkefelhő

Kommentek