GFG Blog

Az leszek, amivé ti tesztek

A liberális kérdés II.: A szívlapát és a vendégoldal

2012.10.01. 06:51, gfg ,

„Ezernyi fajta népbe töppedt,
 / de hetyke elmebajsza áll, /
 láttam egy szónok ordibál: /
 csak keze van, mit égbe lökhet, / 
mert bár a múlt merő öröklet, / 
miért, hogy sorsa íly fatál, / 
s csörgőként rázva csontos öklet,
 / azt hiszi, megdeterminál?”

(Parti Nagy Lajos: Szívlapát)

 

„...melyik út megyen itt Budára?’”

(Arany János: Toldi, első ének)

                                                                                                        

Nincs ma egy, a liberális jelzőt önmeghatározásként is felvállaló, komolyan vehető liberális párt Magyarországon.

A kérdés: mikor lesz?

Az előző fejtegetés azzal zárult, hogy mindaddig, amíg a liberális közmegegyezés mintegy láthatatlan hatalomként képes meghatározni a kimondható és kimondhatatlan kérdések körét, vagyis, amíg ez a közmegegyezés uralkodik Magyarországon, addig igazából nincs is égető szükség egy önálló liberális párt létrehozására.

Csakhogy meghasadnak az evidenciák, repedezik a közmegegyezés.

Mert nemcsak arról van szó, hogy egy politikai és kulturális elit járatódott le, hanem, hogy ennek az elitnek a politikai teljesítménye sikertelenné tette az országot. Nem az a helyzet, hogy példának okáért a liberális kulturális elit elfelejtett volna jó verseket vagy regényeket írni, vagy a liberális szellemi forrásokból táplálkozó kulturális alkotások értéke hirtelen lehanyatlott volna (bár nehéz ez utóbbit megítélni), hanem, hogy ez a kulturális elit elköteleződött egy olyan politika igazságai mellett, amely kudarcba vitte az országot. Mivel azonban saját kudarcát nem ismeri el, ezért egyre türelmetlenebb, hangosabb, indulatosabb. 

Ezért van az, hogy hiába kiáltják el magukat Fegyverneken vagy Törökszentmiklóson, hogy hé, magyarok tegyetek már valamit, könnyen lehet, hogy szívlapát lesz a köszönet.

Vagy épp vendégoldal, amely az új közmegegyezés felé mutat.

Mert meginogtak a régi térkép evidenciának tekintett tájékozódási pontjai, hogy ami nem liberális, az fasiszta, és mert már formálódnak az új igazságok. Ilyenek: minden kérdésre a nemzeti érdek nézőpontjából kell tekinteni. Szakítani kell azzal a felfogással, hogy Magyarország erőtlen és gyenge, ezért jobb, ha csak alkalmazkodik. Van mozgástér, lehet politikai lépéseket tenni annak érdekében, hogy magunk döntsünk a sorsunkról. Érdemes kiállni az igazságainkért, mert más nem fog kiállni értünk. Nemcsak Brüsszel, de Fegyvernek is számít. Nem hagyjuk magunkat eltéríteni a céljainktól, rajtunk nem fog a lebeszélés kultúrája.

Ez egy olyan formálódó közmegegyezés, amit elég nehéz elutasítani.

Mégis, ez az egyenesderekúság és magabírás sokaknak nem tetszik.

Nem tetszik a hazai liberálisoknak, és nem tetszik nyugati elvbarátaiknak. Azért kiabálnak, hogy túlordítsák a formálódó közmegegyezésen a régi igazságaikat. De az igazság hangja nem a leghangosabban kiabálóké. Lehet, hogy aki torkaszakadtából ordít, az csak fél. A magyar liberálisok nyugati barátai attól, hogy ragadós lesz a magyar példa, s hirtelen jónéhányan, a románok, csehek, szlovákok, de ki tudhatja, a spanyolok, portugálok és még kik kezdhetnek el saját nyelvükön misézni. A magyar liberálisok meg attól, hogy elveszítik monopóliumokat az igazságra.

Ezért egyre türelmetlenebbek, hangosabbak és indulatosabbak, ezért kezdenek egyre-másra aláírásgyűjtésbe, s írogatnak hol meséket, hol kiáltványokat.

Egy szó, mint száz: az új közmegegyezés megszilárdulása lesz az, ami életre hívhat egy új liberális pártot.

Ekkor azonban a liberalizmus egy pillanat alatt el is veszíti eddigi versenyelőnyét, azt a képességét, hogy rejtve tudta tartani hatalmát, mintegy láthatatlanul gyakorolva a közmegegyezést. Az új liberális párt létrejötte ugyanakkor nemcsak a látható és a láthatatlan birodalma között okoz majd hasadást, de magán a liberális táboron belül is. Egyfelől nem világos ugyanis, hogy a huszonegyedik századi emberjogi liberalizmus képes lesz-e Magyarországon meghatározó pártot csinálni. A politikai táborképzéshez, a mozgósításhoz, a támogatás megszerzéséhez, az emberek maguk mögé állításához ugyanis nem dühödt száj kell, hanem még a liberálisoknak is „csontos ököl”, vagyis erő és hatalom.

Másfelől a nemzeti liberálisoknak már van pártjuk, úgy hívják, hogy: Fidesz.  

Címkék: liberalizmus,fasizmus,nemzeti érdek,közmegegyezés,Fidesz,a lebeszélés kultúrája

A bejegyzés trackback címe:

https://gfg.blog.hu/api/trackback/id/tr824812746

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Köszönjük Orbán, elég a kommunikációs trükkökből, a forradalmi hevületből és a barokkos túlzásokból! 2012.10.01. 10:09:48

Élni akarjuk az életünket, jókedvvel, bőségben, és annak, hogy ezt megtehessük, jelen pillanatban te és a slepped vagytok a legnagyobb akadálya. * Nézd meg, már megint mit csináltál! * Úgy tűnik, hazudtál, és két órán belül rajtakaptak! Már megint rajt...

Trackback: A náci “Mihály Arkangyal Légiója” szellemét idézte meg ópusztaszeri beszédében Orbán Viktor 2012.10.01. 10:02:58

Ösztönökre és érzelmekre ható, félelmeket ébresztő, vallásos és mitologikus elemekből kutyult szektás halandzsájában a román Vasgárda emlékét idéző harcra hívott a messiásként szónokoló miniszterelnök. Nem véletlenül szervezték az ópusztaszeri turulava...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szindbad 2012.10.01. 07:01:26

Őőő hatalomváltás készül a Fideszben?

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2012.10.01. 09:23:04

A Dunaföldvári vereség miatt hívta össze a rendkívüli kormányülést a gonosz törpe, mert képtelen elfogadni, hogy legyőzték a jelöltjét, így most módosítanak várhatóan a választási törvényen.

Teljes elemző stábot hív össze, mert most esett le, hogy bizony elfogyott a 2/3-ad, valamint, hogy hogyan kommunikálják a vereséget a sajtóban.

Készülj a kormányváltásra, legyél részese a sikernek!

gono 2012.10.01. 09:32:07

Na ez kemény.

Senki sem mondta, hogy fegyvernek nem számít, csak hát az igazság az, hogy azok a tevékenységek, amelyek ott folynak, nem termelik meg a gazdaság 2%-át sem, mindezt úgy hogy jellemzően nem nagyon fizetnek adót, és egy csomó támogatást is kapnak. Szóval legyünk realisták, és lássuk be, hogy ez az egyenesderekúság elég gyenge lábakon áll. Értem én hogy kell a biztatás ezeknek az embereknek is, csakhat ez nem nagyon fog ugy menni, hogy lehülyézzük azokat, akiknek a pénzéből a célcsoportunk tengődik. Ebből a szempontból érthető ez a meglepően hangzó nemzeti liberális irány.

Plusz a szerző elég művelt ahoz, hogy tudja: az hogy liberális vagy konzervatív vagy polgári az ugyan az a világ boldogabbik felén.

Urfang 2012.10.01. 09:34:54

Hogyan lehetne a fidesz nemzeti liberális, ha egyszer a szavazóiba már kitörölhetetlenül beleégette, hogy a liberális az szitokszó. Ha most a fideszes ideológusok elkezdenek libsiskedni, akkor a narancszombik baromira nem fogják tudni, hogy mi van.

Tudod GFG, nektek akkor lenne esélyetek 2014-ben, ha el tudnátok adni a sikeresnek a kormányzásotokat, a sima ellenségképzés már nem lesz elég. Egy ellenzéki párt nyerhet választást azzal, hogy ellenséget csinál a kormányból, de egy kormánynak már nem elég ha ellenséget tud felmutatni, a kormánynak elsősorban a kormányzás a bizonyítványa, nem pedig az, hogyan tudja fikázni az ellenzékét.

Egy kétharmados kormánytól még szánalmasabb, ha csupán az ellenzék ellen tud hangolni, hisz minden felelősség magasan az övék. A fidesz még mindig ott tart, hogy a többi párt ellen hangol, a maga kormányzásáról meg annyit tud elmondani, hogy az tündérmese, meg hogy jövőre már tényleg beindul, meg hogy tíz év múlva már maga lesz a csoda.

Kormányozzatok Gáborom, libsizéssel itt már semmire se mentek, a nemzeti libsi meg a birkáitok számára értelmezhetetlen fogalom.

Mercel 2012.10.01. 09:37:41

Nincs ma egy, a liberális jelzőt
önmeghatározásként is
felvállaló, komolyan vehető
liberális párt Magyarországon. A kérdés: mikor lesz?"

Addig biztos nem amíg a régi magát liberálisként meghatározó, de idővel teljesen elqrvult párt/ok el nem tűnnek a politikai és társadalmi emlékezetből.

Ja és addig sem lesz új liberálisnak mondható politikai tömörülés amíg a csőcselék (aki/ami még a szó jelentésével sincs tisztában) csak fröcsög és zsidózik ha meghallja: liberális. Egy morálisan döglött társadalomra nem lehet haladó eszméket ráeröltetni.
Addig sem amíg olyan kifelyezések születnek mint a liberálkommunista.. (mondjuk ezen besírtam amikor először olvastam.:D)

"Frigyes"

pounderstibbons 2012.10.01. 09:38:04

Hallhatnek nehany peldat a jelenbol arrol amikor fidesz felsovezetes leliberalisoztasajat magat? A liberalis egyszeruen szitokszo lett nalunk, pl. a fidesznek es holdudvaranak koszonhetoen is. Emiatt nincs ezt felvallalo part ahogy nacinak es hungaristanak se meri nevezni magat nyiltan aki az.

Urfang 2012.10.01. 09:38:10

@gono:

Csakhogy ez a világnak nem az a fele. Itt ha a fidesz elkezd kacérkodni a liberális önmeghatározással, akkor a saját maguk által elvetett logika szerint a szavazóik nagyobbik fele átáll a jobbikhoz az elzsidósodó zsidesz helyett.

Urfang 2012.10.01. 09:44:21

@pounderstibbons:

Hát igen :) A fidesz a 2in1 ellenségképzés jegyében megalkotta a ballib gyűlöletes fogalmát, úgyhogy ha most kitalálják hogy libek, akkor egyben balosok is lesznek.

lloyd_george 2012.10.01. 09:44:37

Ez még úgy oké lenne, de a szerző továbbra is alapigazságnak tekinti, hogy a második Orbán-kormány bármit csinál, az a nemzet érdekeinek automatikusan megfelel.

Valóban, a magyarországi "liberalizmus" (nagy idézőjellel, mert bárki bármit mond, az SZDSZ karrierje nagy részében nem volt liberális) felszámolta önmagát és a nagyon súlyos 2010-es vereséggel még hülyébbé vált.

És valóban, nem kell feltétlenül aláfeküdni minden hatalomnak, nem kell állandóan megfelelni az Európai Bizottságnak (amely ráadásul a görög válság kapcsán súlyos lyukat ütött önmaga hitelességén), a többi tagállam se teszi mindig, elég ránézni az EU Bíróság túlterheltségére.

Azonban a második Orbán-kormánnyal nem ez a baj, hanem az, hogy úgy kormányoz, mintha egy csapat kreténből állna, egyszerűen H Ü L Y E döntéseket hoz, most attól függetlenül, hogy ezek EU-konformak vagy sem. Nem egy doktrína által ránk erőltetett ideológia ellen harcol ez a kormány (ez csak egy önáltató kommunikáció), hanem szimplán ésszerűtlenül viselkedik.

Az pedig, hogy a Fidesz nemzeti liberális? Vannak ilyen tagjai, pl. Pokorni, de a miniszterelnök nem véletlenül küldte kispadra őket. Az pedig nem számít, hogy a Jobbikhoz képest még liberálisak. A Jobbikhoz képest szinte mindenki liberális.

G. Wolf 2012.10.01. 09:49:17

Fidesz kb 2002ig volt max jobboldali (nemzeti?) liberális... Azóta leginkább ó-konzervatív (negatív értelemben)... Maximum pár értelmiségi szeretné a Fideszt nemzeti liberális pártként látni.

Egyébként ez az írás "szép" folytatása az előzőnek, kell a küzdelem/harc, és - szerintem - azért áhitozik úgy a szerző egy liberális pártra, mert másképp nem is tudja magát meghatározni, mert képtlen ellentétpárok helyett párhuzamosságokban gondolkodni!

Amúgy meg idővel biztos, hogy megint lesz liberális párt, akár a volt Szdsz romjain, akár újként. Nem ez a fő kérdés, hanem hogy mikor és kikből fog állni. (És aztán ebből következik majd az életképessége is.)

Mondjuk szerintem nincs most itt az ideje, mert az emberek inkább a társadalmi olló csökkenését, nagyobb felzárkózási lehetőségeket, egyenlítőbb államot szeretnének, ezek meg inkább baloldali/szociáldemokrata elvek. Persze ez csak az én szubjektív meglátásom. :)

OftF 2012.10.01. 09:50:57

Tulajdonképpen az SzDSz a hibs mindenért

:D (vicceltem) (de csak félig)

pounderstibbons 2012.10.01. 09:52:02

Kedves GFG, ismeri Ön a Fideszt és liberálisokhoz fűződő viszonyát?

Engedje meg, hogy segítsek, mint egyik gondolkodó a másiknak.

Nézzük, miket nevez a fidesz honlapja liberálisnak:
www.fidesz.hu/index.php?Kereso=liber%E1lis

Nem támogatják a liberálisok a fogyatékkal élők jogainak garantálását
...
alaptalan határozat elfogadásával a baloldali és liberális frakciók aláássák a magyar emberek unióba ...

Botladozó liberálisok
2012. február 1., 09:22
Bíró Zoltán: A miniszterelnök csak ült nyugodtan, hallgatta a szánalmas szónoklatokat, várta, hogy véget érjen a ricsaj. Azután válasz címén is föléje nőtt ennek a parlamentnek, jó stílussal, higgadtan, & ...

Glattfelder: Sikerült megvédeni a magyar libamájat
2012. június 20., 16:01
... elutasította a hízott libamáj betiltását célzó, liberális képviselők által benyújtott javaslatot.
...
A főpolgármester megjegyezte: magas rangú liberális politikusoktól és bankároktól tudja, hogy számtalanszor összevesztek Demszky Gáborral, „mert már akkor megmondták neki, hogy egy értelmetlen, elkapkodott, álomszerű kísérletről van szó, amivel a városnak rengeteg kárt fognak okozni.
...
A civil társadalom és liberális képviselői
2012. május 22., 11:29
... . május 22. A civil társadalom és liberális képviselői
...

Hamis vádak Magyarország ellen
2011. június 15., 14:03
... . Őszintén szólva ugyanezek az európai liberális és szocialista vezetők kritizálták a magyar ... érdeklődésének homlokterébe került egyes európai liberális és szocialista vezetőknek az új ...

Az EU szégyene
2011. június 10., 10:22
Lovas István: Azt a cirkuszt, amit ott a szocialisták, szélsőbalosok és liberálisok csaptak - és azt a gyűlölettel vegyes élvezetet, ahogyan azt tették - a most elfogadott magyar alaptörvény és csakis a magyar alaptörvény ellen, példátlan az utóbbi hét évben. Azok jelentették ki róla, hogy monarchisztikus, akiknek a hazájában ...

Folytatódik a hazugságokra épülő hecckampány
2011. június 8., 18:02
... és csúsztatások sorozata. A felszólaló szocialista, liberális, zöld és kommunista EP-képviselők ... ismételten bebizonyosodott: az EP szocialista, liberális, zöld és kommunista frakciói a tények ... mellett meglepő volt a baloldali és liberális EP-képviselők felkészületlensége, ami a súlyos ... közleménye. Az Európai Parlament (EP) liberális, szocialista, zöld és kommunista frakcióinak ...

Megmutatná ezek közül melyik liberális jelző vonatkozhat a Fideszre?

kennyking 2012.10.01. 10:15:46

Egyetértek azzal a megállapítással, hogy a fidesz liberális.Nekem azóta is ez a véleményem róluk,amióta nemzeti pántlikát kötöttek a homlokukra.A magyarliberalizmus a halál és rothadás ideológiája.Miben nem felel meg a fidesz ennek?
Különbséget kell tenni a liberalizmus és a magyarliberalizmus között, mert az nem ugyanaz.Előbb utóbb csak megalakul egy újabb magyarliberális párt valamelyik romkocsma mélyén, de hogy valódi, igazi liberális párt alakulna mostanában, azt kötve hiszem.A magyar politikai élettérben nincs levegő az európai értelemben vett liberalizmusnak.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.10.01. 10:23:19

"Nincs ma egy, a liberális jelzőt önmeghatározásként is felvállaló, komolyan vehető liberális párt Magyarországon."

És jobboldali sincs! Persze használják, de mégis minden párt baloldali, így ez az állítás nem vehető komolyan. Én egy jobboldali-liberális pártot szeretnék végre látni!

2012.10.01. 10:23:40

@Counter: ilyen az, amikor az állam csecsét szopó jóbarát nem látja, hogy a kontraszelekció emelte fel. Azt hiszi, objektív kvalitásai emelték társadalmi és pénzügyi csúcsra. Kötelességének érzi a felsőbbrendű tudást kinyilatkoztatni:

- demonstrálandó a lojalitását további szopás reményében és
- hátha az arra egyébként érdemtelen Zistenadta Nép mégis felcsipeget valamit az elé szórt morzsákból, és megvilágosodik. Ki tudhatja, hányan jönnek rá az írásból, hogy az SZDSZ és minden, nyomokban liberális elemeket tartalmazó formáció a hibás mindenért? :)

Anti Anyag (törölt) 2012.10.01. 10:24:19

Jó pár évig biztos nem, köszönhetően a hírhedt liberálisok mentális és anyagi károkozásainak. Egy szifilisz nevű pártnak nagyobb sikere lenne.

gono 2012.10.01. 10:27:06

@Urfang: postosan.
és szerinted kik vannak többen?

Pussy Riot (törölt) 2012.10.01. 10:32:35

Az übermensch mentalitás mint liberális előjog.

Karcolt lendület 2012.10.01. 10:43:46

A nemzeti liberálisok csak azt hitték, van pártjuk. De a Fidesz 2 éves kormányzása tökéletesen bebizonyította, hogy semmi köze a nemzeti liberalizmushoz.

A szerző nagyon jól látja, hogy kurva nagy politikai űr van nemzeti-liberális - sőt az euroatlanti értelmebe vett - jobb oldalon (kapitalista, konzervatív vonalig), ezért az erőlködés, hogy a Fidesz még lefedje ezt a a területet is - csak ebben a Fidesz jobbszélének szóló kommunikáció és az unortodox, kiszámíthatatlan, kapkodó és arrogáns kormányzás nem segít, ahogy az állami intézményi keretek messze nem liberális irányba mutató átalakítása sem. A Fidesz egyszerűen elment a centrumból - pedig 2010-ben minden esélye megvolt, hogy ott szépen berendezkedjen - és jogos a félelem, hogy jön egy erő, amelyik ezt el tudja fogalalni (Az MSZP, a DK és az LMP erre nem alkalmas jelenleg, ez a szerencsélyük - vicces, de az SZDSZ az lenne, ha nem járatódott volna teljesen le), ezzel pedig a Fideszt tényleg rászorítja a Jobbikra, lehet harcolni a zsidózó szavazókért...

A tockosok és sallerek osztogatása (majd visszakapása kamatostul) pedig nem nemzeti érdekvédelem, hanem egy kocsmai kötekedő részeg idiotizmusa.

unionista (törölt) 2012.10.01. 10:44:50

a fidesz az ortodox nacionalista, az ortodox keresztény, az ortodox liberális, és az ortodox kommunista gondolkodásnak egy elvtelen elegye. amelyik valószínűleg "unortodox" címszó alatt vonul be történelemkönyvekbe.

nu pagagyí 2012.10.01. 10:59:22

"Másfelől a nemzeti liberálisoknak már van pártjuk, úgy hívják, hogy: Fidesz."

Ezen jót nevettem! A nemzeti liberális az olyan valami, mint a demokratikus szocializmus?

A Fidesz jelenleg a feudalizmus visszacsempészésén munkálkodik. Végleg leszámolt a teljesítmény-elvvel, amit érdemekkel helyettesít. Az érdem mércéje, mennyire hazudja magát valaki lojálisnak, a nemzetet megtestesítő legfőbb személyhez. A polgár üldözendő valami lett, a hatalom semmilyen önállóságot, autonómiát nem tűr meg.

A magukat jobboldali liberálisnak gondolók gyávának bizonyultak ahhoz, hogy liberálisak legyenek. Féltek a versenytől, úgy gondolták kell egy kis protekció, hogy azután majd megmutathassák magukat. Külön pályát akartak, külön szabályokkal, ahol nem kaphatnak ki. Orbán beígérte nekik a könnyű életet. Sajnos, a végén úgy jártak, mint nevezetes békája, addig melegítette őket a fazékban, amíg lassan megfőttek. Összefőttek egy nagy nemzeti katyvasszá.

2012.10.01. 10:59:57

Akkor lesz majd liberális párt Magyarországon, ha háromnál több ember lesz, aki tisztában van azzal, mi is a liberalizmus :) Szerintem az SZDSZ nem volt liberális párt, sajnos ráragasztották ezt a jelzőt, ezért ha most valaki liberális pártot akar alakítani, akkor eszmeiségében legyen liberális, ne a nevében.

Cinkes 2012.10.01. 11:02:01

Kedves szerző, tudna egyszer értelmes dolgokat leírni? Mert ilyen kibaszott baromságokat eddig azt hittem csak Orbán Viktor képes kitalálni, de már látom honnan táplálkozik. Amíg ilyen emberek élnek ebben az országban és képesek terjeszteni torz nézeteiket addig bizony gyenge ország leszünk. A megosztottság a legnagyobb gyengeségünk, a fidesz pedig élen jár a megosztásban. Ebben az országban csak torz definíciói vannak a politikai és ideológiai irányzatoknak. Ahol a rendszer működtetői az ország legostobább, legalávalóbb emberei ott nagy a zavar és az történik mint ma Magyarországon. Vagy itthagyhatod ezt a szarkupacot vagy lefejezheted az államot az összes tanácsadójával együtt. Lehet mérlegelni kinek mi a kívánatosabb, mert mára kisebbségben vannak azok akiknek megfelel az eddigi 22 évben nyújtott produkció.

No_Fidesz_No_Problem 2012.10.01. 11:09:00

@Cinkes:

"Kedves szerző, tudna egyszer értelmes dolgokat leírni? Mert ilyen kibaszott baromságokat eddig azt hittem csak Orbán Viktor képes kitalálni,"

Szerinted Orbán beszédeit kik írják?

Johnfive 2012.10.01. 12:14:36

A sulykolás, mint politikai propaganda...

Rendőrálat · http://onoguristan.blogspot.com 2012.10.01. 12:46:37

Ne "Fegyvernek"-ezzél itten, jóbarát, mert úgy ütlek szájon egy lánczos buzigánynyal, hogy a flasztert nyalod!

Fegyvernek egy MÉLY-KUN kösség.
Illően beszélj a turáni fajú nemzettársainkról, dödölle.

S egy-két barátom is él énnéköm ottan.

CSIBA!

dicey 2012.10.01. 12:47:02

A politikai gondolkodó ott kezdődne, hogy valaki komolyan veszi az intellektuális vitapartnereit. A liberalizmussal szemben nyomós ellenvetések fogalmazhatók meg, de GFG nem a liberalizmussal, hanem ezzel a maga által kreált baromsággal vitatkozik. Most komolyan, ki az a mértékadó liberális gondolkodó, aki szerint minden, ami nem liberális, fasiszta? Egyébként az utolsó mondat tényleg (most komolyan) vicces.

Jack Torrance 2012.10.04. 10:58:27

"Másfelől a nemzeti liberálisoknak már van pártjuk, úgy hívják, hogy: Fidesz."

Most mar ertem. Ironia, szarkazmus, ez az egesz blog parodia, ugye?

TH 2012.10.06. 18:18:24

"Másfelől a nemzeti liberálisoknak már van pártjuk, úgy hívják, hogy: Fidesz."
Ezen már egy perce röhögök, ilyet tényleg csak viccből lehet leírni....
@Jack Torrance: látom, te is hasonló megállapításra jutottál. :D

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2014.12.18. 11:25:45

nyomasztónak érzem ahogy a kultúrnak öltözött hatalomra éhes és súgdos az inkvizitornak

Rólam

G. Fodor Gábor Századvég, stratégiai igazgató Nem elemző vagyok, hanem politikai gondolkodó. Ennek a szerepnek van hagyománya és előképe, de nincs kortárs kontextusa. Az a cél, hogy legyen.

Címkék

Alkotmánybíróság (1) államadósság (1) az önbecsülés kultúrája (2) a lebeszélés kultúrája (3) Bajnai (7) Bajnai Gordon (1) baloldal (7) blogok (1) Brüsszel (1) centrális erőtér (1) centrális politikai erőtér (1) DK (1) Együtt 2014 (3) EGYÜTT 2014 (1) ellenzék (1) első ember (2) értelmiség (1) Ertsey Katalin (1) Európa (1) Eurpai Unió (1) EU csúcs (1) fasizmus (3) férfiasság (2) fiatal konzervatívok (1) Fidesz (4) forradalom (2) Gurmai Zita (1) Gyrucsány Ferenc (1) Gyurcsány (6) Gyurcsány-Bajnai Szövetség (2) háború (1) Haha (2) hazafiság (1) Herczog Edit (1) igazság (1) IMF (2) Jávor (1) Jobbik (1) jobboldal (5) Karácsony (1) Karsay Dorottya (1) kommunizmus (1) kormányzás (4) középosztály (1) közmegegyezés (3) kulturkampf (1) kultúrpolitika (1) Kunhalmi Ágnes (1) liberalizmus (3) LMP (5) machiavellizmus (1) Medgyessy (1) megszorító politika (1) Mesterházy Attila (1) Milla (2) módosító indítványok (1) MSZP (6) nagyvonalúság (1) nemzetegyesítés (1) nemzeti érdek (2) nőiesség (1) Orbán Viktor (2) örülünk vincent (1) összefogás (1) ostromlott erőd (1) parlamentarizmus (1) polgári Magyarország (1) Polgár Dóra (1) politikai gondolkodás (1) progresszív blog (1) reformközgazdaságtan (1) regisztráció (1) rendszerváltás (1) rezsicsökkentés (1) sas-kabaré (1) Scheiring (1) szabadságharc (1) szabad ember (1) Szabó Rebeka (1) szakértő (1) SZDSZ (1) szocialisták (1) szocialista hatalompolitika (2) szocialista párt (3) szocializmus (2) Szolidaritás (1) törvényjavaslat (1) Vadai Ágnes (1) választási eljárás (1) válság (3) válságkezelés (1) varánusz (1) Címkefelhő

Kommentek

  • igorx: Régen voltak a fotelpunkuk Utána jöttek a fotelnácik Újabban a fotelkomcsik (Fidesz) Most meg itt ... (2020.05.28. 22:02) Férfiasság
  • Lepo: Mi baja van ennek a ronda, gnóm kis embernek? Kicsit félek, ha tehetné, orsósféreggé válna, hogy m... (2019.04.18. 11:50) Férfiasság
  • TalpigJimmy: Emberek! Ez egy nagyon frusztrált ember :D Van is mire :D Hogy néz ki a szerencsétlen? (2018.05.30. 20:32) Férfiasság
  • szabik: en internet munkat keresek (2016.03.17. 07:25) Férfiasság
  • Utolsó 20
süti beállítások módosítása