GFG Blog

Az leszek, amivé ti tesztek

GFG a Centrális Erőtérben 18.: USA TODAY

2014.11.11. 21:50, gfg ,

Itt van Amerika magyar hangja: a 444.hu.

Eddig is az volt, most meg – a kitiltási ügy óta – leplezetlenül valóságos USA TODAY.

Már megírtam korábban is: “A Magyar Jeti Zrt. gyökértelen sajtómunkása csupán egy agent provocateur. Egy dolgot akar csak: provokálni.”

Ám ez mind érdektelen. Olyan mint egy krimiben a tájleírás, egyszerű hangulati elem. A lényeg azonban mégiscsak a cselekmény.

Az egyik friss írásuk szerint, - amit egy akár egy bicikliző majom is megírhatott volna –, a cselekmény egyértelmű és világos:

 

“Az amerikai kormányzat meggyőződése, hogy Orbánék a NATO és az EU tagjaként megengedhetetlenül közel kerültek Vlagyimir Putyin Oroszországához. A két legfontosabb téma a paksi bővítés orosz kézbe adása, és az új orosz gázvezeték, a Déli-Áramlat magyar támogatása, de valószínűleg az is számít, hogy a Mol kinek adja el a részesedését a horvát INA-ban. Amíg ezekben az ügyekből nem lép vissza a magyar kormány, addig érdemi változás nem lesz a magyar-amerikai viszonyban.”

 

A magyar USA TODAY tehát immár nélkülöz mindenféle szemérmet: nincs itt már szó demokráciaféltésről, a civil társadalom kontroll szerepéről, meg a korrupció elleni küzdelem fontosságáról. A magyarázat egyértelmű és világos: olaj, gáz és gazdasági érdek. Ez nem goodfriend, hanem evergreen. Ahogy Komár Laci megénekelte: “Itt van amerika.../ Ide jött, csak hozzám./ Ő mondta így nekem / s neki azért elhiszem.”

A bejegyzés trackback címe:

https://gfg.blog.hu/api/trackback/id/tr396888075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval birca hozzászóló · http://bircahang.org 2014.11.12. 05:49:04

Eddig is nyilvánvaló volt: ez egy koncepciós per.

Lófasz a seggedbe blog.hu 2014.11.12. 09:48:47

Hol jelent meg először Vida kitiltása?

A Napi Gazdaságban, a kiadó tulajdonosa véletlenül pont a Századvég.

Ki az ügynök? Ki a provokátor?

Egy kis porszem 2014.11.12. 11:11:10

Én is csak azért olvasom a 444.hu-t, mert szórakozni akarok. Basszus ezek magyarul nem tudnak leírni egy mondatot... A lila köd miatt, hogy provokáljanak.

Egy kis porszem 2014.11.12. 12:06:16

Csak mellékesen:

A Biztonsági Tanácsban rendre megszavaztuk az orosz ellenes szankciókat. Tehát az amerikaiak oldalán szavaztunk. Sajnos, komoly gazdasági erőként (bármennyire nem szeretjük) ő szabja a feltételeket és Paks II-vel nagyon csúnyán szembementünk azokkal. Például a GE is közvetve vagy közvetlenül komoly megrendelésektől esik így el, nem tudni mennyi divíziót vonnak ki az országból így Senki ne olvassa ki soraimból, hogy amerika párti vagyok, de a kitiltások mögött ez is meghúzódhat, sajnos amerika még az erősebb kutya, lássátok Csehország példáját, a Necas kormány bukását. Úgy látom itt is valami hasonlót terveznek, ellehetetleníteni a kormányt, minden eszközzel.
Nem vagyok politikai gondolkodó, csak egy mezei állampolgár, aki megpróbált gondolkodni.

Egy kis porszem 2014.11.12. 12:33:39

GFG úr megint egy komoly témába csapott bele. Sajnos személyeskedő szájkaratéző hangnemétől én elhatárolódom. Édesanyám azt tanította, vannak szituációk, amelyekre jobb ha nem vágunk vissza (pl. a 444.hu személyeskedő hangvételű cikke: "amit egy akár egy bicikliző majom is megírhatott volna"). Így nekem olyannak tűnik, amikor óvodások veszekednek a homokozó szélén (a szint megvan hozzá).

Témához visszatérve.
A Szovjetúnió bukása következtében kialakuló egy-pólusú világrend páratlan lehetőséget kínált az amerikaiak számára a közép-kelet-európai piaci térnyerésre (lásd GE buy-out-k Magyarországon, a Tungsram felvásárlása). Az amerikai cégek ezálltal komoly erőt és tárgyalópartnert jelentenek a volt szocialista országokban. Amerikában a negyedik hatalmi ágnak (média) köszönhetően a hidegháború alatt folyamatosan ment/megy az agymosás, "mi, amerikaiak vagyunk a jófiúk a csúnya arab, szoci, iszlám terroristák ellen" Emlékezzünk csak a 90-es években ide importált amerikai sorozatokra, amelyet ha egy-két kereskedelmi csatorna ismétel, ma már harsányan szoktunk kacagni az elhangzott blődésgeken. Ezeket is tudatosan importálták ide.
Amerika a 2008.-as pénzügyi-gazdasági válságig egyértelműen a világ vezető hatalma volt, 2008 után egyfajta hárompólúsú világrend alakult ki és haloványultak a "hős amerikát" dicsőítő mítoszok, az embereknek egyre jobban kezdett kinyílni a szeme.
Az amerikai gazdaság közel sem olyan stabil már, mint volt a 90-es években, így tudott megerősödni Kína (jelentős hányadát birtokolja az USA államkötvényeinek) és így tudott megerősödni Oroszország is, amely márciusban stratégiailag fontos területeket tudott visszaszerezni Ukrajnától.

Mi magyarok úgy jövünk a képbe, már nem feltétlenül úgy kell táncolni, ahogy az amerikaiak fütyülnek. De nem szabad ész nélkül "szabadságharcosdit" játszani:

www.fuggetlennemzet.hu/hirmegtekintese.php?id=1191

Csak gondoljunk a csehek példájára:

"Óvatosságra intette Magyarországot Washingtonnal és Brüsszellel szemben Václav Klaus volt cseh államfő egykori tanácsadója az M1 keddi Híradójában.

Petr Hájek azt mondta: Magyarországnak is vigyáznia kell, mert ha továbbra is "engedetlen" lesz Washingtonnal és Brüsszellel szemben, akkor "bármire felkészülhet".

A volt tanácsadó szerint a Nyugat, korrupciós botrányra hivatkozva, gyakorlatilag puccsal buktatta meg a cseh Necas-kormányt, amikor az ki akarta bővíteni a temelini atomerőművet, és a cseh kormányfő Moszkvában világossá tette, hogy fair verseny lesz.

Ez sértette a nyugati érdekeket. Azért cserélték le az amerikai nagykövetet Prágában, mert képtelen volt "megszerezni" Temelint, utóda már úgy érkezett a cseh fővárosba, hogy megszerzi a beruházást - mondta Petr Hájek.

Az Orbán-kormány most ugyanolyan "engedetlen", mint amilyen a Necas-kormány volt. Ráadásul a cseh kormány megbuktatásakor még nem volt ukrán válság - mondta Petr Hájek. Hozzátette: "az Egyesült Államok és az EU érdekei most duplájára, sőt: háromszorosára nőttek".

Azt mondta: az Orbán-kormány sokkal függetlenebb döntéseket hoz, mint annak idején Petr Necas.

Ez elég ahhoz, hogy elkezdődjön egy folyamat, ami megbuktatja a Orbán-kormányt - jelentette ki a korábbi köztársasági elnöki tanácsadó. "

Az amerikaiak érdekeit egyértelműen sértjük az orosz gázvezetékkel és az atomerőmű bővítéssel. Egyelőre nagyobb befolyással vannak az amerikaiak, és számos fegyver van a kezükben, amelyet még nem vetettek be a jelenlegi "harcban":
1. A forint további gyengítése (a devizahitelek forintosítása idején, tán nem véletlen 256 CHF/HUF-n forintosítottak, 300-ra is számítanak???)
2. Amerikai cégek kivonása (pl. GE az országból)

Vigyázó szemünket, most Prágára vessük???

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.11.12. 13:07:21

azért egy szavas blogbejegyzések után nem nagyon mernék leírni senki cikkére olyat, hogy bicikliző majom is megírhatná...

Egy kis porszem 2014.11.12. 13:18:52

A NAV elnök kitiltása mögött a nemrég kirobbant ÁFA botrány állt a Bunge-val. Sajnos belecsaptak egy darázsfészekbe, amely elindította a lavinát.
Az amerikaiaknak pedig jó alkalmat nyújtott, hiszen kell nekik az olcsó munkaerővel bíró kelet-európai piac, ezért is jelentett nekik nagy érvágást az orosz megállapodás a Paks II beruházást illetően.
Hiába vannak itt a nagy multik, szeretnek "feketézni", higgyétek el, nekem is van némi tapasztalatom rövid ideig én is dolgoztam náluk.
Sokkal lazább volt egy könyvvizsgálói audit, vagy egy APEH (NAV) ellenőrzés. Ez persze adódott a cég méretéből is, mivel a hatalmas méret miatt, több mindent el lehet sikálni (nagy számok törvénye).

Bár, én csak egy egyeszerű emberi lény vagyok, csak fontosabb dolgok játszódnak ma le a gazdasági és politikai életben, mint a fent látható óvoda (gfg vs. 444).

Lófasz a seggedbe blog.hu 2014.11.12. 13:26:43

@Egy kis porszem: Szófosásod van? Ne írj le ennyi hülyeséget! Először gondold át mit akarsz leírni, aztán írd le tömören(!), érthetően(!), világosan(!) és röviden(!) egy(!) hozzászólásba.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.11.12. 14:02:20

@Egy kis porszem: nekik még igazuk is volt abban az esetben...

Runciter 2014.11.13. 09:53:24

@Egy kis porszem: Igen, ők írták a bicikliző majmot. GFG ideges, mert a 444 megírta, hogy nyerték el az 1,3 milliárdot egy egyoldalas szakmai tartalmú pályázattal. Lop, és feszült lesz, ha valaki szól ezért.

Runciter 2014.11.13. 09:55:28

És GFG pontosan tudja, hogy a gázellátás meg egy uniós és NATO-ország oroszok felé közeledése nem sima gazdasági érdek (amivel szintén nem lenne semmi baj), hanem biztonságpolitikai. Csak úgy csinál, mintha nem tudná.

Egy kis porszem 2014.11.13. 12:50:35

@Runciter:

Nem mondtam, hogy ne üzleteljünk az oroszokkal, de vigyázni is kell velük, ha már biztonságpolitika...

hvg.hu/itthon/20141112_Orban_igazodik_a_nemetekhez_fordulat?s=hk

Runciter 2014.11.13. 13:31:31

@Egy kis porszem: most nem tudom, mire válaszoltál.

Szindbad 2014.11.14. 21:06:14

Amikor Orbán Viktor kijelenti, hogy nem fogadja el Vida Ildikó lemondását, akkor az egyben azt is jelenti, hogy Orbán Viktor megvédi G. Fodor Gábort, bármennyit is lop, bármit is tesz.

lac666 2015.01.18. 13:28:40

Ne tereljen gfodor! A tehetségtelen, tolvaj kormány, miért is nem nevezi meg a kitiltottakat? Ha nem követtek el semmit miért nem állnak ki felháborodva, hogy igaztalanul vádolják őket? Így működik a maffia! A végletekig védik a sajátjaikat! Nincs ott ellentmondás fideszbuzikáim, hogy az amerikaiak csak a választások után közölték, és csak a kitiltottakkal, és a kormánnyal a kitiltás tényét? Ezzel elkerülték (sajnos) hogy befolyásolják a választásokat! Szóval gfodor beszélj a milliárdos századvég megbízásról, meg a kitiltottakról!

Rólam

G. Fodor Gábor Századvég, stratégiai igazgató Nem elemző vagyok, hanem politikai gondolkodó. Ennek a szerepnek van hagyománya és előképe, de nincs kortárs kontextusa. Az a cél, hogy legyen.

Címkék

Alkotmánybíróság (1) államadósság (1) az önbecsülés kultúrája (2) a lebeszélés kultúrája (3) Bajnai (7) Bajnai Gordon (1) baloldal (7) blogok (1) Brüsszel (1) centrális erőtér (1) centrális politikai erőtér (1) DK (1) Együtt 2014 (3) EGYÜTT 2014 (1) ellenzék (1) első ember (2) értelmiség (1) Ertsey Katalin (1) Európa (1) Eurpai Unió (1) EU csúcs (1) fasizmus (3) férfiasság (2) fiatal konzervatívok (1) Fidesz (4) forradalom (2) Gurmai Zita (1) Gyrucsány Ferenc (1) Gyurcsány (6) Gyurcsány-Bajnai Szövetség (2) háború (1) Haha (2) hazafiság (1) Herczog Edit (1) igazság (1) IMF (2) Jávor (1) Jobbik (1) jobboldal (5) Karácsony (1) Karsay Dorottya (1) kommunizmus (1) kormányzás (4) középosztály (1) közmegegyezés (3) kulturkampf (1) kultúrpolitika (1) Kunhalmi Ágnes (1) liberalizmus (3) LMP (5) machiavellizmus (1) Medgyessy (1) megszorító politika (1) Mesterházy Attila (1) Milla (2) módosító indítványok (1) MSZP (6) nagyvonalúság (1) nemzetegyesítés (1) nemzeti érdek (2) nőiesség (1) Orbán Viktor (2) örülünk vincent (1) összefogás (1) ostromlott erőd (1) parlamentarizmus (1) polgári Magyarország (1) Polgár Dóra (1) politikai gondolkodás (1) progresszív blog (1) reformközgazdaságtan (1) regisztráció (1) rendszerváltás (1) rezsicsökkentés (1) sas-kabaré (1) Scheiring (1) szabadságharc (1) szabad ember (1) Szabó Rebeka (1) szakértő (1) SZDSZ (1) szocialisták (1) szocialista hatalompolitika (2) szocialista párt (3) szocializmus (2) Szolidaritás (1) törvényjavaslat (1) Vadai Ágnes (1) választási eljárás (1) válság (3) válságkezelés (1) varánusz (1) Címkefelhő

Kommentek

  • igorx: Régen voltak a fotelpunkuk Utána jöttek a fotelnácik Újabban a fotelkomcsik (Fidesz) Most meg itt ... (2020.05.28. 22:02) Férfiasság
  • Lepo: Mi baja van ennek a ronda, gnóm kis embernek? Kicsit félek, ha tehetné, orsósféreggé válna, hogy m... (2019.04.18. 11:50) Férfiasság
  • TalpigJimmy: Emberek! Ez egy nagyon frusztrált ember :D Van is mire :D Hogy néz ki a szerencsétlen? (2018.05.30. 20:32) Férfiasság
  • szabik: en internet munkat keresek (2016.03.17. 07:25) Férfiasság
  • Utolsó 20
süti beállítások módosítása