GFG Blog

Az leszek, amivé ti tesztek

GFG a Műveleti Területen 9.: Wermer és Polgári Magyarország

2015.02.21. 17:49, gfg ,

Akik most felháborodtak, értetlenkednek, azoknak valójában Wermer Andrással van vitájuk.

Mi más lenne a "politikai termék" definíciója, ha nem ez (részlet az UFI Wermer Andrással készített interjújából):

UFi: A polgár szó új tartalommal való megtöltését Ön találta ki?

W. A.: Nem az a dolgom, hogy mindent kitaláljak, hanem hogy észrevegyem, mi a jó. Egy stratégának az a feladata, hogy mások gondolataiból is kiszűrje azt, ami igazán fontos és izgalmas, és amit stratégiai szintre kell emelni. Ez egy népszerű dolog. Viszont nagyon népszerűtlen, hogy minden másra azt kell mondani, hogy nem. Akkor is, ha az ötlet remek, mert másfelé visz. Tehát amikor az ember úgy dönt, hogy stratéga lesz, akkor úgy is dönt, hogy nagyon sok ellenfelet, ellenséget szerez magának. A lelátón ülve mindenki sokkal jobban tudja, mit kellene tenni a pályán.

UFi: Mitől jó egy stratéga?

W. A.: Hogy tudja, mi a dolga. És el is végzi. A lényeg, hogy nem a legjobb stratégiát kell megtalálni, hanem egy megfelelő stratégiát kell alkalmazni – és azt tűzön-vízen keresztül kell vinni. Ha elindulunk egy irányba, akkor arra hoszszú ideig menni kell, még akkor is, ha közben látjuk, hogy problémák vannak, mert akkor leszünk eredményesek. Nem kell rögtön irányt változtatni. A stratégia azt jelenti, hogy mindig a sárga úton kell mennünk és nem azt, hogy az A és B pont közötti legrövidebben. A sárga út az én terepem, azon védett vagyok. A közhiedelemmel ellentétben a Happy End Kft. az egyik legnagyobb hazai tulajdonú reklámcég volt – a Fidesz nélkül. Kezdetben csak filmet készítettünk

UFi: A sárga út volt az 1998-as választási győzelem kulcsa?

W. A.: A győzelemnek nincs kulcsa. Ez nem így megy. Napóleon győzelmének mi volt a kulcsa? Nem volt ilyen – legfeljebb egy jókora kulcscsomó. Mindenképpen kell egy hosszú időn át követhető, alkalmas stratégia. A polgár egy ilyen gondolat volt: polgár az, aki polgár akar lenni. Ha nem teszik tönkre, továbbra is követhető lett volna.

UFi: Ki tette tönkre?

W. A.: Mindenki. A baloldal támadta, a jobboldal nem őrizte meg. Elhasználták, szétszedték, ellehetetlenítették.

http://ufi.hu/index.php?site=cikkr&c0id=1214

A bejegyzés trackback címe:

https://gfg.blog.hu/api/trackback/id/tr447194831

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: G. Fodor Gábor: Wermer és a polgári Magyarország 2015.02.21. 19:13:01

Akik most felháborodtak, értetlenkednek, azoknak valójában Wermer Andrással van vitájuk. Mi más lenne a „politikai termék” definíciója, ha nem ez (részlet az UFI Wermer Andrással készített interjújából)?

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ProjectMayhem 2015.02.21. 18:24:50

Hát ennek nem sok értelme volt ... bár a termék, csak termék ... fogyasztod, majd eldobod (ha kell, akkor idő előtt).

OoOoOo 2015.02.21. 18:36:44

Hogyne géfodri, nem veled van vitája. Te csak fel akartad hívni a figyelmet erre az érdekes véleményre. Tulajdonképp.

Mondom, azt kéne eldöntened, hogy be mersz-e vállalni egy komolyabb megszólalást, ami tényleg szól vagy továbbra is hónaljszagú tévéstúdiókban tengeted kis közpénztolvaj életed.

panelburzsuj 2015.02.21. 18:50:47

Egy működő link - (bár ez csak statégai magasságokba nem érő pimf kis takatikai szerszám...) - ufira, Wermerre:

ufi.hu/index.php?site=cikkr&c0id=1214

Greg7 2015.02.21. 19:11:15

Sokat elmond egy tarsadalomrol,ha a polgar szot politikai termekkent el lehet adni neki.Azt jelzi,hogy nincs rendes polgarsaga,de igeny az lenne ra.De az paradoxon,mikor a politika akar felulrol polgarsagot teremteni.Egy darabig mukodik,makd kimerul.A polgarsagot alulrol,a civil szferabol kell megteremteni.

panelburzsuj 2015.02.21. 20:05:21

@panelburzsuj:
Szóval emígy folytatja Wermer ott, ahol GFG abbahagyja az idézést:

"UFi: A jobboldal hogyan képes tönkretenni a saját jelszavát?

W. A.: Úgy, hogy polgári oldalból jobboldallá vedlett. Nem védte meg azt a magaslatot, amelyet úgy hívnak, hogy polgár. Ez a legnagyobb hiba, amit egy stratégiában el lehet követni. Ilyenkor a stratégia nem egyszerűen elveszti az erejét, hanem korábbi alkalmazója ellen fordul. A Fidesz ma már nem polgári párt. Sok minden, legfeljebb az is, de hát „is”-nek nem lehet lenni.

UFi: Hát akkor mi?

W. A.: Magyar polgári szövetség, nemzeti, keresztény, polgári, az európai néppárt, a jövő szövetsége. Már a logóból is eltűnt a polgár szó. Pedig a Fideszt a polgári magaslat elfoglalása emelte ki a kispárti létből, és tette vonzó, követhető, összefogó erővé és kormányképes párttá."

smartdrive 2015.02.21. 21:24:17

mi van, fosol, hogy vége a karriernek? pornózni még elmehetsz...

szentleány 2015.02.21. 22:07:41

Nahát! Nem is értem, most hogy a csudába került elő ez a polgári szó? Kit érdekel ez már? A politika a pillanat művészete. Az kormányoz jól, aki képes felismerni az adott szituációban rejlő lehetőségeket. Szerintem. Kinek áll érdekében az, hogy előráncigálják a polgári Magyarországról szóló eszméket. Mindenki tudja, milyen alagúton jöttünk idáig. Voltak kígyók, békák, sárkányok, aztán kijöttünk az alagútból és szembejöttek velünk a zombik...Mind ordibálnak és polgári magyaroraszágoznak, 1989-es Orbánoznak, értékrendekről ordibálnak...A nép, az istenadta pedig végzi a dolgát és előre menekül, mint ahogyan Orbán Viktor is. Mindig van előre.....a zombik pedig ugassanak, hörögjenek....szabad nekik. A terméket majd ők veszik meg, Nem baj, ha van termék, megesszük mi is. Aztán mikor jól laktunk ismét bevásárolunk....és ez így megy. Aki a politikában tündérmesét lát, nem beteg, csak naiv. A magyar ember pedig nem naiv. Ismeri a dörgést...Tudatos vásárló!! Vedd a magyart! Ez van a háttérben!

OoOoOo 2015.02.21. 22:36:50

@smartdrive: közpénzpornózik most is.

Egy kis porszem 2015.02.21. 23:20:20

A politika = marketing
A politikus = marketing termék

Az nyeri a választásokat, aki jobban el tudja adni magát, ergo jobb kampánystratégiát állít fel. Van-e ma kormányzóképes baloldal? Nincsen (Gyurcsány, Bajnai már leírta magát, Mesterházy pedig még hozzájuk képest is egy gyenge ripacs). A polgári Magyarország fogalma elavult és gfg erre akar rávilágítani, kicsit sajátos stílusában.
A politikus pedig csak egy színész, a háttérből pedig a rendezők irányítanak, akik igazi stratégák, Habony és gfg csak kirakatember, nem hinném, hogy komoly gazdasági döntéseknél az ő véleményük számítana is valamit, nem hinném, hogy pl. az árfolyamgátról velük egyeztetett a Miniszterelnök úr, régen rossz lett volna, fingjuk sincsen szerintem a gazdaságról...

Egy kis porszem 2015.02.21. 23:40:26

Nyitni kellett kissé a liberális oldal felé, ebben is rejlett a 2/3-os győzelem 2014.-ben (10.-ben pedig, kedves ide írogató ballibek, pedig abban, hogy mindenkinek tele volt már a töke a ti antidemokrata Ferikétek és Gordonkátok politikájával).
Gondolkodjunk már nyert volna 10-ben 2/3-dal a Fidesz a 98-as és a 2002-es szlogenekkel?? Szerintem aligha...
2014.-ben is elég neccesen lett meg volna a győzelem. A világ állandóan változik és le kell követni a változásokat.
Egyébként, csak picit kell körbenéznünk a kormány és holdudvara táján, mennyi az elvált ember (neveket szándékosan nem akarok mondani). Úgy tudom gfg úr sem családapa, pedig már túl van a 40-en.
Ezzel arra szeretnék rávilágítani egy ilyen társaságnak polgárinak, kereszténynek, konzervatívnak mutatni magát felér egy politikai öngyilkossággal. Naponta jelennének meg a különböző cikkek az indexen meg a 444-en. Nem szabad engedni levágni ezt a magas labdát.
Kedves keresztény-konzervatív gondolkodók, vegyük észre: A Fidesz (ismét??) egy jobb oldali, liberális párt lett!!!

szentleány 2015.02.21. 23:59:17

@Egy kis porszem: Sajátos meglátás, úgy látom, a Fideszt próbálják innen is onnan is beleerőltetni egy fajta skatulyába. csakhogy "lehulljon a lepel". És a holdudvarral kapcsolatosan le is hullott az utóbbi időben, bár a lényegen ez nem változtat. Egy viszont nem fog változni, és az Orbán Viktor nézetei Magyarországról. Változnak az idők a fidesznél is, változik a világ, Európa, Ázsia, de egy állandó. Magyarországnak van egy különc miniszterelnöke, akinek a szenvedélye a politika és Magyarország. Az a szerencse ebben, hogy ehhez a két dologhoz ért is. A szavazók pedig abszolút mennek utána. Nagy kérdés, ha ő nem lenne, akkor ennyire követhető lenne e a kormánypárt. Lenne e ekkora fölénye a választásokon... MIndazzal együtt, hogy csodát nem tudtak eddig tenni a fizetésekben. Arra számítok, hogy 0 év múlva jobb lesz, hacsak nem történik egy "balszerencsés" fordulat. Bár a világban zajló folyamatokat szemlélve semmi esély annak a megítélésére, hogy mi lesz 2024-ben....

szentleány 2015.02.22. 00:00:40

10 év múlva- ezt akartam írni.

Geo_ 2015.02.22. 00:53:48

Ej, de másról beszélt Wermer, mint GFG.

Eddig is nyilvánvaló volt, hogy a hatalom/technika szeretet nem a szeretet hatalma/technikája.

Persze, akinek volt egy csöppnyi esze, az a székház ügy óta tudja, hogy hazudtok/csaltok/loptok reggel, délben, este - most csak az önmagukat polgárnak hívők, egy un. "polgári párt"-ot támogatók kaptak egy újabb pofont, hogy csak parasztok voltak Orbán úr sakktábláján.

Egy kis porszem 2015.02.22. 02:50:41

@szentleány:

Én nem Orbán Viktorról beszéltem, ő természetesen kivétel, családos ember és teljesen igazad van. Csak el kellett adni a Fideszt, mint "terméket" és a keresztény-konzervatív jelző a mai világban elavult, lássuk be. Teljesen egyet tudok veled érteni abban, hogy ha más lenne a vezető, vajon lenne-e 2/3?

Egy kis porszem 2015.02.22. 10:08:16

@Geo_: Fecó és bandája jobb lenne. 320 Forinton törlesztenéd a svájci hitelt, híddíjat kellene fizetni, hogy átkelj a Dunán. A 4-es metró helyén még mindig egy rohadt alagút lenne, arról nem is beszélve, hogy a lehívott EU-s források is a zsebükbe vándorolnának. A 20 ezer Ft-os BKV bérletről és a 20%-os munkanélküliségről nem is beszélve. Valószínű lehívtunk volna még több IMF hitelt és a görögök sorsára jutunk.

Tény nem tökéletes ez a kormány, elismerem! Rengeteg unszimpatikus figura játszik szerepet benne bicskanyitogató stílusával, holott mondjuk ki a magyar átlagkereset alig éri el mostani árfolyamon az 500 Eurót. Tényleg nem szép dolog lekezelően beszélni ezekről az emberekről.

Geo_ 2015.02.22. 10:30:42

@Egy kis porszem: ideje lenne észrevenni, hogy másról szól a mese.Arról, hogy aki bármi értéket, értékrendet feltételezett eddig is a Fidesznél, most szembesülhetett vele, hogy "lószart, Mama"! S hozzászólásoddal mégis őket véded.
"Fletó és bandája" a "saját jogán" is megbukott volna 2010-ben. De nagyjából fenntartható pályán volt a gazdaság, s még azt a szívességet is megtették, hogy eltörölték a 13. havi nyugdíjat. (Egy polgári, konzervatív embernek illene felkorhadnia, hogy ezt még a mai napig is a fejükre olvassák - pedig ha ez pusztán gonoszság, akkor 5 év alatt miért nem állították vissza?)
Nem vagyok olyan naiv, hogy az őszinteséget abszolút követelménynek tekintsem a politikában De gondolj bele, hol tartanánk most, ha nem áll bele a Fidesz a KÁP-ba, amiről 2000-ben lemondott? Ha nem vádolja hazugsággal "Fletó és bandáját" az, aki 13,5 %-os hiánnyal kalkulált, s 14. havi nyugdíjat ígért? Ha beismerik, hogy maguk is röhögtek Révész Máriuszon? Ha nincs "szociális népszavazás"?
Vagy 2010-től: ha nem akarják bevezetni az őrült egykulcsos adót, a rezsicsökkentést?
Hogy minden úgy lenne-e, ahogy mondod - nem tudjuk. (De miért is fájna neked, hogy mások nyúlják le az EU forrásokat, ami korábban nem is ilyen nagyüzemi módon ment? Tán érintett vagy?)
De ha a "Fletó és bandája" összehasonlítással azt akarod mondani, hogy Orbánnak egy normális országban max. egy 5 %-os pártja lehetne - akkor abban egyetértünk :-)

OoOoOo 2015.02.22. 11:08:54

@Geo_: visszaállították a 13. havi nyugdíjat, ha nem vetted volna észre. Igazi matolcsysta, unortodox módon: párszor elbaszták az infláció kiszámítását.

szentleány 2015.02.22. 11:09:43

@Egy kis porszem: igen, kérdéses, hogy mi lenne Orbán nélkül a jobboldallal, de ez nem is baj, igazából nem is kérdés, mert az ő nézetei azok amik igazán követhetők számunkra választók számára. És a polgári Magyarország eszméje, ami akkor megkülönböztető jelző volt, ma már nem ugyanazt jelenti. Sokat dolgoztak érte, sokszor beszéltünk róla, és a kommunista embertípusnak akart az ellentéte lenni. A kommunista embertípus, aki Ausztriába ment nejlon cipőben, nejlon bevásárlószatyorral a C&A-ba, vagy a mosógép üzletekbe. Itthon lángost zabált a Balaton partján, és sorban álláskor üvöltözött az előtte állóval. Ennek a korszaknak lett vége a "Polgári Magyarország" megszületésével. És ez ma már nem kérdés, nem kell róla beszélni sem, mert már beépült, és nekünk, akik hittek akkor benne, ma már nem sokat jelent, mert természetes, mint a levegővétel. Kicsit furcsa, hogy most valakik a hajánál fogva előráncigálják és próbálják vele a Fideszt gyengíteni! GFG számomra egy jobboldali gondolkodó, akivel mindig is egyetértettem, és tiszteltem a gondolataiért. Most is ezt teszem.

trisel 2015.02.22. 12:14:40

@szentleány: Ó tényleg? én a 0-ának jobban hittem, mint a 10-nek, de az egyszer biztos, hogy itt, ebben az országban már a világon senkinek sincs se nulla, se tíz éve arra, hogy itt ültő helyben arra várjon, 10 év múlva mennyire jó lesz (habár 5 év alatt minden látványosan szarabb lett, mint valaha volt), csak mert orbánviktor ilyen jól ért Magyarországhoz (és télleg, az egyre jobban nyomorgó társadalom egyre csökkenő, de még mindig kellően jelentős részének elég néhány műmájer frázis a növekvő GDP-ről, amiről azt se tudják, eszik-e vagy isszák, vagy a magyar népnemzeti nagyságról, amire köztudottan hejj de büszke a tanyasi nép, akinek bár pénze nincs, de még elbírja a kapát 70 évesen is). De hogy a politikához is olyan jól ért orbán? Ezt ugye viccnek szántad!
Mindenesetre a jobbik erősödik, ennél már csak az a jobb hír, hogy majd 10 év múlva... izé...

CSENDES 2015.02.22. 12:36:37

@trisel: Teuton leány érkezett meg, szentlány személyében, ne aggódj! Főleg ne vitatkozz két egymással levelező (kis probaf*-óval).
Ők csak teszik habonyos-hagymázos kommunikációs dolgukat.
Már ami a közvélemény befolyásolását illeti. Mondjuk tévednek, mert akit ilyen viták egyáltalán érdekelnek, nem vezethető meg egykönnyen.

Vitát generálnak ők, azért hogy legalább 1000 főn teszteljék jelen helyzetüket, állásaikat. Ráadásul ráfordítás nélkül. Milyen remek ötlet! Biztos ez is Habonyé.

szentleány 2015.02.22. 13:50:03

@trisel: @CSENDES: hihihi, méghogy 1000 fős teszt, ti nagyon nagyon bemosakodtatok....az a baj veletek, főleg csendessel, hogy személyeskedik és sérteget. A baloldal stílusa tényleg nem a polgári Magyarországé. Ezt szépen bemutatod csendes, jó példa vagy a különbségre! Csak most nem a 70-es években vagy, és nem sorban állsz! Nem kell ordibálnod. De ez sem baj, hozzászólásod rólad szól. Én több kommunikációs felületet nem pazarlok rátok sem és a további elvtársaitokra sem. Jó szórakozást frusztráció országban. Szerintem jobban tennétek, ha becsajoznátok/pasiznátok. na én mentem, legalábbis tőletek innen el. nektek többé nem válaszolok. Uff én beszéltem ;-)

Egy kis porszem 2015.02.22. 15:06:30

@szentleány:

Nem is érdemlik meg, hogy vitába szállj velük ne is idegesítsd ezzel magad...

Amiről gfg beszélt a narancsban az első posztjából is világosan kiolvasható. A polgári Magyarország víziója, -hála 40 év kommunizmus romboló hatásának- egyszerűen megvalósíthatatlan, éppen ezért nyitni kellett kicsit a liberálisok felé, balra. Kíváncsi lennék mennyi magát valódi liberális gondolkodónak tartó szavazott a Fideszre. 2002.-ben és 2006.-ban ezzel az eszményképpel választásokat buktak, sajnos az emberek értékrendje mára már nem éri el a polgári értékrend szintjét, mégha családos emberként Orbán Viktor ezt vallja. Sajnos meg kellett látni ezt a "piaci változást" a társadalomban, döntő többsége az embereknek húzza a sáját, ha meghallja a "keresztény-konzervatív" jelzőt. Mára már a Fidesz egy jobboldali liberális párt lett, nem kell tagadni.
Sajnos (nem kívánom megnevezni őket), a Miniszterelnök urat mára számos vállalhatatlan figura veszi körül, akik nem a fent említett polgári értékrendet vallják.
Szentleány: Sejtem ki lehetsz (a stílusodból kiderül) :)
Majd meglátjuk mi lesz a mostani két időközin és 2018.-ban.
Hajrá Magyarország!

OoOoOo 2015.02.22. 17:08:53

magyarinfo.blog.hu/2015/02/22/igy_vedi_a_rendorseg_rogan_es_habony_bandajat

az ösztönös zseni rokonait a rendőrség is védi.
Gecifodor (©Simicska), erről írj inkább.
Hogy korruptan működő állami szervekkel csak eddig jutunk.

Egy kis porszem 2015.02.22. 20:20:02

Ez tényleg nagy pofon, nem? :(
Végre kimondtad, munka nélkül nem lehet győzni. El kellene kezdenetek dolgozni is!!!

OoOoOo 2015.02.22. 20:42:30

géfodry, ne foglalkozz a kétharmad elvesztésével: lényegtelen.

Te a habonyárpádsávos közpénztolvaj feliratú ruhádat varrogasd, amiben a böriben fogod a napjaid tölteni. Arra koncentrálj.

2015.02.22. 21:37:43

Üzi gfg-nek:

Veszprém.

(Ilyen ha ámokfut egy kormány)

szentleány 2015.02.22. 21:37:47

@Egy kis porszem: Nem hinném, hogy ismerjük egymást, és valóban sokan nem bírják a stílusomat. Én csak egy kis földi halandó vagyok, sok mindent látok, és el is szoktam mondogatni bizonyos fórumokon. Gfg-t nem kell kárhoztatni, ő nagyon is látja a realitásokat, van szeme és füle. Sajnálom, hogy nem ismerem személyesen....:-) Na jó minden jót, jó éjszakát!

göb 2015.02.22. 23:26:32

@szentleány: csókolom, hülyének tetszik lenni vagy csak Ön is nyert így-úgy egy-két trafikot?

skribler200 2015.02.23. 09:55:17

Hy kisember!!!!!!!!!!!!!!!!!

van már új-és jó munkahelyed???

vazsmegyeigerdezsház · http://studiosmaragd.hu/ 2015.03.06. 14:22:17

Ha valaki kifejtette volna, milyen is a civil, mint gyufafleto a baloldalisagrol irt olvasonaplojaban, mindenki azt cincalna, hogy miert nem is. Most hogy gfg azt allitotta, hogy csak egy termek, a jobboldal szeleskoruen egyetert, hogy az nem csak annyi, hogy az egy ethosz. (Megjegyzem magam is azt gondolom) Ennyire sose lehetett volna mas uton egyseges velemenybe forrasztani mindenkit. Hja, a kozos ellenseg, kozos tagadas. Taktikailag ragyogo lepes volt, kis onkoltseggel. Meg balbuznyakok egyetertenek.
Ravasz.

Rólam

G. Fodor Gábor Századvég, stratégiai igazgató Nem elemző vagyok, hanem politikai gondolkodó. Ennek a szerepnek van hagyománya és előképe, de nincs kortárs kontextusa. Az a cél, hogy legyen.

Címkék

Alkotmánybíróság (1) államadósság (1) az önbecsülés kultúrája (2) a lebeszélés kultúrája (3) Bajnai (7) Bajnai Gordon (1) baloldal (7) blogok (1) Brüsszel (1) centrális erőtér (1) centrális politikai erőtér (1) DK (1) Együtt 2014 (3) EGYÜTT 2014 (1) ellenzék (1) első ember (2) értelmiség (1) Ertsey Katalin (1) Európa (1) Eurpai Unió (1) EU csúcs (1) fasizmus (3) férfiasság (2) fiatal konzervatívok (1) Fidesz (4) forradalom (2) Gurmai Zita (1) Gyrucsány Ferenc (1) Gyurcsány (6) Gyurcsány-Bajnai Szövetség (2) háború (1) Haha (2) hazafiság (1) Herczog Edit (1) igazság (1) IMF (2) Jávor (1) Jobbik (1) jobboldal (5) Karácsony (1) Karsay Dorottya (1) kommunizmus (1) kormányzás (4) középosztály (1) közmegegyezés (3) kulturkampf (1) kultúrpolitika (1) Kunhalmi Ágnes (1) liberalizmus (3) LMP (5) machiavellizmus (1) Medgyessy (1) megszorító politika (1) Mesterházy Attila (1) Milla (2) módosító indítványok (1) MSZP (6) nagyvonalúság (1) nemzetegyesítés (1) nemzeti érdek (2) nőiesség (1) Orbán Viktor (2) örülünk vincent (1) összefogás (1) ostromlott erőd (1) parlamentarizmus (1) polgári Magyarország (1) Polgár Dóra (1) politikai gondolkodás (1) progresszív blog (1) reformközgazdaságtan (1) regisztráció (1) rendszerváltás (1) rezsicsökkentés (1) sas-kabaré (1) Scheiring (1) szabadságharc (1) szabad ember (1) Szabó Rebeka (1) szakértő (1) SZDSZ (1) szocialisták (1) szocialista hatalompolitika (2) szocialista párt (3) szocializmus (2) Szolidaritás (1) törvényjavaslat (1) Vadai Ágnes (1) választási eljárás (1) válság (3) válságkezelés (1) varánusz (1) Címkefelhő

Kommentek

  • igorx: Régen voltak a fotelpunkuk Utána jöttek a fotelnácik Újabban a fotelkomcsik (Fidesz) Most meg itt ... (2020.05.28. 22:02) Férfiasság
  • Lepo: Mi baja van ennek a ronda, gnóm kis embernek? Kicsit félek, ha tehetné, orsósféreggé válna, hogy m... (2019.04.18. 11:50) Férfiasság
  • TalpigJimmy: Emberek! Ez egy nagyon frusztrált ember :D Van is mire :D Hogy néz ki a szerencsétlen? (2018.05.30. 20:32) Férfiasság
  • szabik: en internet munkat keresek (2016.03.17. 07:25) Férfiasság
  • Utolsó 20
süti beállítások módosítása