GFG Blog

Az leszek, amivé ti tesztek

Táviratok a kampányból 14.: Te is fiam, Szelim?

2014.02.10. 12:54, gfg ,

Megint a nap hőseit ünnepli az Együtt-PM.

A hősök falat másznak, a félistenek gipszszobrot gyaláznak.

Itt tartanak ma az erkölcsi önbíráskodók.

Köztük egykori tanítványaim, akik ma már csaknem félistenek.

A Jobb Sorsa Érdemes Noémi ma Venezuela-térképeken ábrándozik.

A Korábban Nagy Reményű Szelim meg csak mászik és mászik. A Kossuth emigrációs politikáját kívülről fújó egykori politológus-hallgató a Fidesz székházzal kezdte, majd tegnap a Sándor-palotával végezte.

Így nő fel szemünk előtt a Nagy Magyar Épületmászók nemzedéke.

Lehet más a baloldal?

A bejegyzés trackback címe:

https://gfg.blog.hu/api/trackback/id/tr185807621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sorhajóhadnagy 2014.02.10. 13:26:28

Igen, ilyen az új nemzedék megjelenése által keltett meglepetés. Igen, máshogy látják ugyanazt, igen, máshova akarnak tartozni. Megérne egy ennél hosszabb posztot. Menne?

Simplicio 2014.02.10. 13:50:10

Tisztelt GFG!
Ha majd elfogynak a kormányzati milliárdok a Századvégnél, akkor gondolja meg, hogy érdemes volt-e a nevét adnia a Putyin-féle atomszerződéshez. "Férfias" dolog titkolt feltételekkel évtizedekre eladósítani az országot és egy autokratikus rezsim energia-gyarmatává tenni a hazánkat?

Ma 18 órakor Ön is kijöhetne a Sándor-palotához tüntetni, ha nem szeretne orosz energia-gyarmat lenni. (Persze kényelmesebb a pénzt számolgatni a Századvégnél.)
www.facebook.com/events/271408096358867

Simplicio 2014.02.10. 13:54:53

Tisztelt GFG!

Nem tudom miért keverte a tiltakozókhoz, de óvatosan szidja Venezuelát, hiszen ott komoly sikeret értek el a "rezsicsökkentésben". Rezsibiztosunk szerint pedig nem amiatt állt le ott az áramellátás.
index.hu/gazdasag/2013/12/06/nemeth_szilard/
Aki pedig a Fidesz rezsibiztosával szembemegy, nem biztos, hogy sokáig adhat jólfizetett tanácsokat...

vazsmegyeigerdezsház · http://studiosmaragd.hu/ 2014.02.10. 15:41:42

Ez már csak ilyen, a fiatal, kezdő munkatársak nálunk sem kívánják megtanulni a szakmát, majd miután minden csín és bín csuklóból megy, esetleg finoman, a többiek óvatos kapacitálásával jobbítani a dolgokon.
Azonnal kurvaokosak, meg akarnak mindent reformálni, ujraosztanak a feladatokat, a munkakoroket, poziciokat, fizetest. Sorsuk azonos, vagy beleszurkulnek a mezonybe, vagy durcasan tavoznak. Majd Szelim is megnyugszik, ha majd igazi munkat kell vegeznie.

Antal Attila 2014.02.10. 15:43:24

Kedves Gábor!

Ritkán szoktam kommenteli, a "trollkodás" pedig végképp távol áll tőlem!

Ugyanakkor egy felvetést engedj meg kérlek: nem érzed erkölcsileg kétségesnek, illetve oktatóhoz méltatlannak azt, hogy korábbi tanítványokat a nyilvánosság előtt "szembesítesz" olyan kérdésekkel, teljesítményekkel, amelyek véső soron az oktatási intézmény és nem a (párt)politika világához tartozó kérdések!

Ugyan mi következik abból, hogy az Egyetemről kilépett Hallgató - akinek politikai álláspontjával éppen nem értesz egyet - hajdan jól vagy éppen rosszul tudta a tételt? Megfelelt-e a tanári elvárásaidnak?
Azt gondolom, hogy a dolgokat a helyén kell kezelni és nem érdemes összekeverni a szezont a fazonnal!

Abból, hogy óvodában olló volt a jelem még nem feltétlenül következik az, hogy szabó lettem!

Fontos, hogy az Egyetem falai között ne ódzkodjunk a politikai viták értelmezésétől, hiszen ezt oktatjuk és a végső soron az "életre" készítjük fel a Hallgatókat! De ebbe vajon beletartozik-e az, hogy egy volt Hallgató politikai aktusa kapcsán egyetemi polgári múltjával dobálózunk? Kivihetjük-e az egyetemi, igen szenzitív, bizalmi alapú viszonyokat az "utcára", a politika világába? Aligha! Én legalábbis nem így gondolom! Sántít a példa, de sem az orvos, sem az ügyvéd, sem a pap nem adja tovább a hivatásából adód, "ügyfeleire" vonatkozó többlettudást!

Tudom, hogy más műfaj amivel próbálkozol, de az egyetemi viszonyok értelmezése során pártpolitikai logikának – azt hiszem – nincs helye! Még lezárt egyetemi pályák esetében sem!

Természetesen szíved joga másként gondolni, cselekedni! De ha itt nem húzunk egy határt, akkor hogyan beszélhetünk arról, hogy bármelyik politika tábor "legyen más"?

Üdvözlettel,
Antal Attila

Löki 2014.02.10. 18:40:36

Tisztelt GFG!

Megmondom őszintén, hogy bár nem tartozott a kedvenc óráim közé az Ön által tartott Politikai gondolkodás történet című kurzus, mégis igyekeztem mindig megjelenni az óráin, mert tudása, felkészültsége lenyűgözött.
A blogjában és más fórumokon aktuálpolitikai témákban való megnyilvánulásaival sokszor nem értettem egyet, de ettől nem változott meg bennem az a kép, hogy Ön egy kivételes szakmai tudással rendelkező oktató, akinek a katedrán a helye. (még ha néha politizál is) Aztán elolvastam ezt a bejegyzést.
Ezek alapján azt kell mondanom, hogy teljes mértékben alkalmatlan arra, hogy tanítson. Meggyőződésem, hogy egy oktató semmilyen körülmények között nem ítélkezhet hallgatójáról nyilvánosan, csak azért mert más politikai nézeteket vall. Hiába az óriási szakmai tudás, ha semmibe veszi a hivatás ellásához szükséges morális-etikai kötelezettségeket.

"Az leszek, amivé ti lesztek" és valóban, G. Fodor Gábor az lett.

legeslegujabbkor 2014.02.10. 20:56:17

A poszt írója most éppen elítélte a fiatal Orbán Viktort, hogy olyan meggondolatlan, felelőtlen, fölöslegesen konfliktust kereső beszédet mondott néhány koporsó előtt.
Bizony a ma hősei feliratokat gyártanak, hídon vonulnak és épületekre másznak.

Hedon 2014.02.11. 14:53:59

@legeslegujabbkor:

Bizony és így lőtt GFG óriási, védhetetlen öngólt. Persze beismerni nem fogja.

Ficsor Balázs Junior 2014.02.11. 14:57:47

Inkább az új nemzedék, mint a régi megkopott KISZ-tagok!!!!! :D

zöld erdőbe jártam... 2014.02.11. 15:13:50

Ez a gfg sosem tudott kerek, érthető mondatokban fogalmazni. Ahol pedig egy ilyen ember lehet az igazgató, ott egy dologban biztosan hasonlók gyűlnek össze. Mégpedig szocializációs zsákutcába kerültek életük során, többször is. Még nem késő megtalálni a kiutat...

Nagy Tamás Ópi 2014.02.11. 15:40:57

Sajnos pont ez a fajta teljesítmény az, ami hiányzik a mai magyar fiatalságból. A tettrekészség, a szabad gondolat és cselekvés. Burkoltan elítélni és kigúnyolni valakit csak azért, mert nem egy oldalon áll Önnel véleményem szerint egy elfogadhatatlan dolog. Pláne nem egykori tanáraként a személyeknek, és pláne nem a nyilvánosságot felhasználva.
Szerencsére vannak még olyan oktatók, akik elismerésüket fejezik ki ilyen hallgatóiknak, még akkor is ha nem egy oldalon állnak. Hisz ők a politológiát nem csak elméletben látják, hanem gyakorlatban csinálják is. Ettől lesznek tapasztaltak, értelmiségiek, gondolkodók, tudományáguk szakértői.
Sajnálom, hogy egy ilyen szaktekintély, mint Ön, ehhez hasonló sorok megírására vetemedik. Hiba lenne feladni tanári objektivitását egy személy, egy párt, vagy a pénz érdekében. Előbbi hozzászólok hivatkoztak itt az öngólra, és Orbán Viktor és társai egykori megmozdulásaira még a rendszerváltás előtti időszakból. Ennek okán érdemes lenne átgondolni miként fogalmaz, hogy ne csorbulhasson, most már csak idézőjeles "tekintélye".

Rodolfo63 2014.02.11. 16:59:29

na, orbán meg kordont bontott, úgyhogy még belőlük is lehet miniszterelnök - reméljük, nem lesznek majd ennyire kutyaütők

klezsola 2014.02.11. 17:52:22

Tanár bácsiiiiiiiiiiiiiiii!
A hídfoglalásnál, a kordonbontásnál, a TV székház ostrománál, autók gyújtogatásánál, a fél város szétverése idején stb. mit írt?
S záró kérdése alapján: lehet erőszak nélküli a jobboldal?

Esb-stibi 2014.02.11. 18:06:15

ÁÁÁÁ, ez is csak egy szerencsétlen. Szembe köpi főnökeit, saját magát, és még csak nem is tud róla. :(

legeslegujabbkor 2014.02.11. 18:07:48

@Hedon: Még csak azt emészti, hogy a Kádár rendszer lebontásához hasonlít az Orbán rendszer lebontása.

richardwalter 2014.02.11. 22:16:35

gratulálok tanár úr,
sikerült egyszerű pártkatonává degradálódnia.
amolyan megismételhető szócső..

gyogyimogyinokedli 2014.02.11. 22:51:09

@Ficsor Balázs Junior: Ők is KISZ-esek voltak, csak aztán "változtak" :) Mint a Pozsgai, az Ő komcsijuk!

ElnkÚr 2014.02.12. 00:20:19

Ilyen erkölcsi mélypontra még nem sikerült zuhannunk az utóbbi huszonöt évben. Az értelmiség krémje önként mocskolja be a vele egykor bizalmas viszonyban lévő tanítványait, s ezáltal magát.

Rólam

G. Fodor Gábor Századvég, stratégiai igazgató Nem elemző vagyok, hanem politikai gondolkodó. Ennek a szerepnek van hagyománya és előképe, de nincs kortárs kontextusa. Az a cél, hogy legyen.

Címkék

Alkotmánybíróság (1) államadósság (1) az önbecsülés kultúrája (2) a lebeszélés kultúrája (3) Bajnai (7) Bajnai Gordon (1) baloldal (7) blogok (1) Brüsszel (1) centrális erőtér (1) centrális politikai erőtér (1) DK (1) Együtt 2014 (3) EGYÜTT 2014 (1) ellenzék (1) első ember (2) értelmiség (1) Ertsey Katalin (1) Európa (1) Eurpai Unió (1) EU csúcs (1) fasizmus (3) férfiasság (2) fiatal konzervatívok (1) Fidesz (4) forradalom (2) Gurmai Zita (1) Gyrucsány Ferenc (1) Gyurcsány (6) Gyurcsány-Bajnai Szövetség (2) háború (1) Haha (2) hazafiság (1) Herczog Edit (1) igazság (1) IMF (2) Jávor (1) Jobbik (1) jobboldal (5) Karácsony (1) Karsay Dorottya (1) kommunizmus (1) kormányzás (4) középosztály (1) közmegegyezés (3) kulturkampf (1) kultúrpolitika (1) Kunhalmi Ágnes (1) liberalizmus (3) LMP (5) machiavellizmus (1) Medgyessy (1) megszorító politika (1) Mesterházy Attila (1) Milla (2) módosító indítványok (1) MSZP (6) nagyvonalúság (1) nemzetegyesítés (1) nemzeti érdek (2) nőiesség (1) Orbán Viktor (2) örülünk vincent (1) összefogás (1) ostromlott erőd (1) parlamentarizmus (1) polgári Magyarország (1) Polgár Dóra (1) politikai gondolkodás (1) progresszív blog (1) reformközgazdaságtan (1) regisztráció (1) rendszerváltás (1) rezsicsökkentés (1) sas-kabaré (1) Scheiring (1) szabadságharc (1) szabad ember (1) Szabó Rebeka (1) szakértő (1) SZDSZ (1) szocialisták (1) szocialista hatalompolitika (2) szocialista párt (3) szocializmus (2) Szolidaritás (1) törvényjavaslat (1) Vadai Ágnes (1) választási eljárás (1) válság (3) válságkezelés (1) varánusz (1) Címkefelhő

Kommentek

  • igorx: Régen voltak a fotelpunkuk Utána jöttek a fotelnácik Újabban a fotelkomcsik (Fidesz) Most meg itt ... (2020.05.28. 22:02) Férfiasság
  • Lepo: Mi baja van ennek a ronda, gnóm kis embernek? Kicsit félek, ha tehetné, orsósféreggé válna, hogy m... (2019.04.18. 11:50) Férfiasság
  • TalpigJimmy: Emberek! Ez egy nagyon frusztrált ember :D Van is mire :D Hogy néz ki a szerencsétlen? (2018.05.30. 20:32) Férfiasság
  • szabik: en internet munkat keresek (2016.03.17. 07:25) Férfiasság
  • Utolsó 20
süti beállítások módosítása