GFG Blog

Az leszek, amivé ti tesztek

Velünk élő szocialisták

2013.02.03. 18:02, gfg ,

„Naponta háromszor megváltják a világot, de nem tud-/nak gyufát se gyujtani, ha így megy tovább, / nem törődöm vélük.”

(József Attila: József Attila)

 

Van egy karakter, amely önmagát magyarázza. 

Nincs szükség gúnyra, még finom iróniára se, hogy azt lássuk, amit látnunk kell: a velünk élő szocialistát, aki könnyedén lesz önmaga paródiája.

A velünk élő „tanácstalan” szocialista „aggódik”, „megkérdez”, „felszólít”, „kihangsúlyoz”, ha úgy látja, hogy bajban van a „lakósság”, ha a „kormányzat” a „jómódúakat” segíti, ha nem tesz az áremelkedés ellen, ha nem fizeti ki helyettünk a gázszámlát, ha nem szabja meg, hogy 2,50 legyen a kenyér, 10 forint a  burgonya ára. Mert a „szegmens”, az a baj, meg az „éhezés”, meg a „lekommunikálás” és hogy az állam nem old meg helyettünk minden problémát.

Legyünk dokumentaristák: illusztráljunk.

Van egy sajtótájékoztató.

A Fidesz-kormány ezév januárjától 10 százalékkal csökkenti a rezsiköltségeket. Ez nagy fegyvertény, aminek elvileg mindenki örülhet. Még az a velünk élő szocialista is, aki hozzászoktatott minket ahhoz, hogy ha január, akkor energiaáremelés.  Aztán elkezdődik az abszurditásba hajló gondolatmenet.

(1)   A rezsicsökkentés lenne az „évszázad átverése”, mivel a „legrosszabbul keresőknek 0-1000 forint” körüli összeget jelent csak, így a sokat fűtő legnagyobb keresetűek járnak jól vele. De mit is jelenthet a 0 forint könnyítés? Azt jelenti, azt mondja a velünk élő szocialista, hogy aki nem fizet rezsit, az nem is élvezi a tízszázalékos csökkentést, ez az „évszázad átverése”.

(2)  Míg a kormány 0-1000 forintot tesz be az emberek zsebébe, addig a másik zsebből több ezer forintot vesz ki, hiszen „statisztikai adatok támasztják alá, hogy a rezsihez hozzátartozik az élelmiszerár is”. Kiderül, az a baj, hogy minden drágul, ennyi a kenyér, annyi meg a burgonya ára. A velünk élő szocialista ezzel azt mondja, az árakat az államnak kell meghatároznia. Íme, a velünk élő Kádár-nosztalgia.

(3)  Kiderül, a rezsicsökkentés azoknak se jelent semmit, akiknél már kikapcsolták a gázt. A fordításhoz lásd: (1) pont.

(4)  Arra a felvetésre, hogy a kormány a jövő év tavaszáig további harminc százalékos rezsicsökkentés tervez, erre aztán végképp elszabadulnak az indulatok, a velünk élő szocialista felháborodik: „miértnemmost?, „miértnemötvenszázalékkalidén, ötvenszázalékkaljövőre?”, és akkor nem kellene rezsit se fizetni. Nyilván, ezzel is a szegények járnának rosszul. „Én, velünk élő szocialistáné, azt mondom, fejezzük be a poénkodást.”

(5)  Mit is jelent mindez? Kínban vannak a szocialisták. Az energiaárakat folyamatosan emelő velünk élő szocialista felháborodik, ha csökken a rezsi, sőt, kikéri magának, sőt, nem is kéri magának. Nyilván, ha újra megtehetné, megint megemelné, hogy ne járjanak rosszul a szegények. Mit lehet ehhez még hozzátenni?

Gyufagyújtás? Ugyanmár.

Címkék: szocialisták,rezsicsökkentés

A bejegyzés trackback címe:

https://gfg.blog.hu/api/trackback/id/tr365060867

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.02.04. 11:00:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Levizelte az oszlopot, agyonütötte az áram 2013.02.04. 10:06:16

Csináltassunk mindent negyedáron, közmunkában, a pénzt meg lopjuk haza! Legyünk igénytelen leszarom-barmok, attól borul majd virágba az ország! Kit érdekel, hogy azok a virágok a saját sírunkon díszelegnek majd? A főváros közepén történt, hogy egy ku...

Trackback: Már a közüzemi számlákon is kampányolna a kormány 2013.02.04. 10:04:39

Rányomtatnák a számlákra, mennyit takarított meg az adott hónapban és összesen a fogyasztó a rezsicsökkentéssel a kormányhatározat kihirdetése óta. Az új típusú energiaszámlák első oldalán a fogyasztás, az egységár, az ÁFA és a végösszeg sorai alá ker...

Trackback: Velünk élő szocialisták 2013.02.04. 08:39:02

A velünk élő szocialista felháborodik, ha csökken a rezsi, sőt, kikéri magának, sőt, nem is kéri magának. Nyilván, ha újra megtehetné, megint megemelné, hogy ne járjanak rosszul a szegények.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mária 2013.02.04. 12:42:28

@Lord_Valdez:

Géfodornak nem ez lehet az egyetlen perverziója.

fidesz = házmesterek pártja 2013.02.04. 13:03:51

Csak tudnám, az index szerkesztősége miért nyomatja ezt a szánalmas faszkalapot!
Gabikám! Te is IP címeket gyűjtesz és listát készítesz róla, hogy kik írnak rólad és szent(rákosista) pártodról csúnyákat? He?

fidesz = házmesterek pártja 2013.02.04. 13:04:42

@sánta vas: nyolc nap alatt három üzemanyagár emelés. Ilyet még Gyurcsány alatt sem láttunk!

hardw 2013.02.04. 13:07:04

a blogíró ránézésre is elsápadna egy kelet-magyarországi zsákfalu egyik hátsó utcájában, de azért megnézném a kiccsávót rendes munkában dolgozni, nem homloktámasztó gondolkodó pózban.

sejtem, pontosan olyan gyorsan vérezne el a munkában, ahogy a megbízói, ezek a derék, munkában megőszült politikusok.

ki veszi komolyan ezeket az embereket? ki veszi komolyan azokat, akik őket komolyan veszik?

fidesz = házmesterek pártja 2013.02.04. 13:07:44

@Lasombra: igen, ebben a nemzetiszocialistában (náci) van valami, ha sorra vesszük ennek a politikai szélkakas csürhének az eddigi váltásait... (lásd térdrecsuhásokviktortól a mostani, már rákosin is messze túllépő féregig!)
Bár ez inkább a jobbik reszortja, akik épp most perelgetnek, mert ugye tudományosan is rájuk lett bizonyítva, hogy nácik, a vóna úrnak (már úgy értem: úr vóna, ha nem vóna ekkora fasz :D) meg ez nem tetszik. :D

macikuckó 2013.02.04. 13:09:08

Hihetetlen, hogy mindent, ami egyértelmű fegyvertény a FIDESZ eddigi munkájában, úgy , mint: végtörlesztés, a multik és a bakszektor helyretétele, megadóztatása, (akár 1000 ft-os) rezsicsökkentés, - ezt mind a FIDESZre szögezett fegyverré akarják változtatni a "csontvázak a múltból" Mszp, E14. Fogalmam sincs mennyire, de úgy érzem eléggé sikeresen ömlesztik a szájukból a habot.....Vagy tévednék? hmmm félek, megint visszatérnek a szellemek a múltból és megdöbbentő, hogy emberek nem emlékeznek vissza egészen pontosan az elmúlt 10 évre!! nehogy ismét sírkertté változzon Magyarország! Tegyünk érte!!! Nehogy elcsábítsák az embereket ezek a hullák, mint ez a srác, ezt a lányt. Mert ilyen végünk lesz!!! :-) www.youtube.com/watch?v=FdL496Oc3VQ

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=5bCQIquRECA&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3yDv-MfzwAS7CsmV5Msm_J6V6ieh 2013.02.04. 13:13:27

@Mária: Mert a kormánynak is nyalni kell. Különben írásai alapján legfeljebb az mno.hu-n vagy a magyarhirlap.hu-n jelenhetne meg. Szánalmas alak, akinek a felcsúti seggszáj alsó végbélnyílásának a fényezése már teljesen elvakította.

feryke 2013.02.04. 13:20:44

@sánta vas: látod mindenki a saját zsebén keresztül érzékeli a hazugságokat csak azt nem tudom meddig lehet ezt csinálni a néppel horvát csaba nem csak a buszt tenné ingyenessé de az anyosát is .csak hatalomra kerüljön semmi sem szent vagy drága

Borenbukk 2013.02.04. 13:21:55

@macikuckó: "Hihetetlen, hogy mindent, ami egyértelmű fegyvertény a FIDESZ eddigi munkájában, úgy , mint: végtörlesztés, a multik és a bakszektor helyretétele, megadóztatása, (akár 1000 ft-os) rezsicsökkentés..."

Jajj! Holgyeim es uraim, ezert nepszeru meg mindig a Fidesz. Az orszag nagyresze ennyit ert a vilagbol. Mondom en, hogy Kadar nagyon rohog valahol.

fidesz = házmesterek pártja 2013.02.04. 13:23:55

@Borenbukk: Kádár sohasem volt ekkora gazember, akármit is mondanak a mostaniak! Ezt csak Rákosiék engedték meg maguknak.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.04. 13:30:50

@fidesz = népirtó csőcselék:

A per csak azt bizonyítja legfeljebb, hogy bárkit le lehet nácizni ma büntetlenül a szólásszabadság oltárán.

Gyurcsány is elbukta az MN ellen a perét, ahol adócsalónak nevezték, de jogilag ettől emiatt még nem lett elítélve soha.

chastar 2013.02.04. 13:31:53

@Magánvéleményem: Lehet, hogy idealista vagyok! De ha ennyi pénzt "elköltünk" rezsicsökkentésre, akkor ennél sokkal hatékonyabban kellene. Ez igy gyakorlatilag csak PR-fogás (annak kiváló). Olyan mint az ócsai lakópark. Annyi pénzből minimum ötször annyi, de lehet,hogy 10-szer annyi családon lehetett volna segíteni, maradtak volna a saját lakásukban, lakókörnyezetükben.
(De kevesebbet lehetett volna lenyúlni)

Mttomén 2013.02.04. 13:35:06

Menjetek a p.....ba . 30százalék rezsicsökkentés, te elmebeteg,+13, havi nyugdíj.....
aki ezt elhiszi az 1bites agyú,Bár lehet,hogy a választás miatt meglépik, de az végzetes lesz.Ki hisz még ennek a csürhének???

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.04. 13:35:13

@chastar:
Pont nem olyan.

Az ócsai lakópark csak néhány családnak segít, de a rezsicsökkentés éppen hogy mindenkin segít.

Attól még hogy Ócsán lopnak a rezsicsökkentés szerintem hasznos dolog.

Az MSZP-SZDSZ kormány alatt is pl az EVA kifejezetten jó találmány attól még, hogy loptak össze-vissza.

mizrolist 2013.02.04. 13:40:10

@macikuckó: a végtörlesztést az tudta kihasználni, akinek volt megtakarítása vagy még mindig hitelképes maradt. Aki igazán bajban van, az benne is maradt nyakig.
A multik és a bankszektor helyretétele miatt előbbiek leépítettek és/vagy befagyasztották a fizetéseket, utóbbiak leálltak a hitelezéssel. A hitelezés befagyasztását nem a hitelképtelen lakosság szívta meg, hanem azok a cégek, amelyek már a megszokott hiteleikhez sem jutottak hozzá és emiatt bedőltek - lásd a húsipari cégeket...
A rezsicsökkentést a szolgáltatók ráverik a cégekre, akiknek így nő az energia ára. Mit fog erre a cég lépni? Vagy elbocsát, vagy árat emel. Tudsz róla, hogy a pékek szerint ~25%-os áremelés lenne indokolt a gabona- és az energiaárak emelkedése miatt? Neked nem fog fájni, ha az eddigi legolcsóbb, 200 Ft-os kilós kenyér 250 Ft lesz, és arányosan minden egyéb is hasonlóan drágább lesz?

mizrolist 2013.02.04. 13:42:16

@Trompf: de melyik rezsicsökkentés hasznosabb: az, amelyet úgy érünk el, hogy korszerűsítjük a házakat/lakásokat, szigetelünk és felújítjuk a fűtési rendszert; vagy az, amelyben izomból csökkentjük az árakat és nem teszünk semmit a pazarlás ellen? Szerinte ez utóbbi inkább káros.

notib 2013.02.04. 13:46:40

A szöveg jó, csak a cím téves, helyesen: Velünk élő kommunisták....

És Máray-val szólva, ezek azért különösen ártalamasak és kártékonyak, mert már nem az eszmét, hanem a megszerzett koncot védik...

A cím téves, a többi stimmel...

Mttomén 2013.02.04. 13:47:23

rettenetes ez a gfg blog

fidesz = házmesterek pártja 2013.02.04. 13:48:01

@Trompf: olvasd el az erről szóló cikket (most lusta vagyok előkeresni)!
A beperelt tudós tételesen bizonyította, hogy a jobbik egy náci csürhe.
Meg egyébként sem értelek benneteket: ha egyszer úgy viselkedtek, gondolkodtok, mint a nácik, akkor miért érzitek sértőnek a jelzőt?
Kb. olyan, mint amikor a néger megsértődik, mert négernek nevezik... :DDDD

Mttomén 2013.02.04. 13:49:25

Ne haragudjon gfg, járt már a való világban, vagy csak ez a fidesz féle virtuális világ a sajátja?

Mária 2013.02.04. 13:51:54

@Trompf:

"Az ócsai lakópark csak néhány családnak segít, de a rezsicsökkentés éppen hogy mindenkin segít."

Mindenkin? Ez hülyeség.

Éppen hogy azokon nem segít ezzel a kormány, akik a legnagyobb bajban vannak.

Szokás szerint az átlagosnál jobban keresők felé tett vele egy újabb gesztust, amire a pénzt szokás szerint a legszarabbul élőkön fogja behajtani.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.04. 13:57:51

@fidesz = népirtó csőcselék:

Így járok mindig mikor egy agyatlanul antiszemitázó, nácizó kreténnek válaszolok.

Két perc és én is benáculok, anélkül hogy akár egyszer is megsértettem volna bármely rasszt, szemitát, vagy vallást.

Én vagyok az ökör hogy hozzádszóltam te....
.. demokrata :DDD

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.04. 13:58:57

@Mária:
Tudtommal mindenkinek csökken a rezsi díj.
Te mást hallottál ?

mizrolist 2013.02.04. 14:00:32

@Trompf: én igen. Pl. a péknek nőni fog, aki a kenyeredet süti...

czjanos 2013.02.04. 14:02:13

Azt az 50 milliárdot, amit az állam kompenzációként ki fog fizetni, a rossz energia-hatékonyságú épületek korszerűsítésére kellett volna fordítani. Az munkahelyeket teremtett volna, csökkentette volna az energia-felhasználást és egyben a lakások rezsi-költségét is. Igaz, ehhez valamennyit érteni kellene a gazdasághoz.

Mária 2013.02.04. 14:02:38

@Trompf:

A tűzifa ára hol csökken, angyalom? Pedig az is rezsi, és éppen a legszegényebbek fűtenek, főznek azzal.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.04. 14:03:41

@mizrolist:

Elmondanám, hogy a távfűtésről levállt panelházak okán, a távhő szolgáltatok a kieső bevételt azokra terhelték akik maradtak.

Szóval egy monopol helyzetben levő szolgáltató pont leszarja, hogy te hogyan spórolsz, addig emeli az árait, amíg a tervezett pénzt be nem szedi.
vagy még tovább.

Hacsak nincs állami kontrol.
Márpedig állami kontrol mindig volt.

Csak éppen jellemzően épp a szocik alatt elengedték el a közüzemi díjak tarifáit, többszörösére mint az infláció plussz beszerzési ár, most meg nem.

fidesz = házmesterek pártja 2013.02.04. 14:28:43

@Trompf: te egy szaros kis meztelencsiga vagy. Belenéztem a behányásaidba, nem véletlen, hogy ugyanolyan undorító féregnek tartalak, mint az összes jobbikost.
(furcsa... köpködi a fideszt, a jelenlegi ellenzéket, a zsidókat... mi is jön ki ebből? :DDDD )

Lasombra 2013.02.04. 14:38:48

@czjanos: érteni valamihez? az bolsevik trükk!
valamit végiggondolni? netán másokat, okosabbakat (sok ilyen van) megkérdezni? felmérni? hatástanulmányt készíteni? logikus megoldást választani? netán igazságosat is?
mégis hol élsz, te?

madness?? this is Sparta!!!

okostojgli (törölt) 2013.02.04. 14:43:48

@Trompf: "Tudtommal mindenkinek csökken a rezsi díj."

Cégemnek speckó most küldte a szolgáltató, hogy emel.
De, mint feljebb írtam, pont leszarom, levonom a melósok fizujából.

vargánya 2013.02.04. 14:57:37

@Mária: "Tényleg nem értem, hogy ezt a beteg lelkű gnómot minek tolja az Index állandóan a címlapra."
Ugyan mitől "beteg lelkű", drága Mariska? Attól, hogy magácskának nem szimpi? Oszt ki nem szarja le, ha amúgy igaza van?

mahet 2013.02.04. 15:12:36

@vargánya: az, hogy 1 bekezdésen belül ellentmond önmagának az nem baj?

A szocialista kormány az amelyik megszabja a piacnak az árakat, a Fidesz nem szocialista, de szabályozza a gázárat. Értem.

Az MSZP a Fideszhez képest jobboldali :)
Továbbra sincs valódi jobboldali párt Magyarországon.

Mária 2013.02.04. 15:14:50

@vargánya:

Nincs igaza, ez a baj :)

Hazudik, csúsztat, manipulál, ez a baj.

Ráadásul az adófizetők pénzéből fizeti őt Orbán, a hazudozásért, a csúsztatásért meg a manipulációért, ez meg a legnagyobb baj.

Myrath 2013.02.04. 15:15:31

Csökken a rezsi ez OK! Emelkedik a kenyér és sok egyéb ára, ez is OK! A kettő eredője mennyi? No ez a kérdés.
Aszem szopóág lesz a matek, de a feeling az pozitív. Főleg a sok okos, nemzeti, hívő antigondolkodó esetében.
(azt 50 mrd kp-t ki is fizeti a szolgáltatóknak? Ja? Mi? Nocsak! Az ugyebár 5000 FT/fő a teljes lakosságra vetítve. 4 tagú család 20000 Ft/család/év. És ezt fizetik a fatüzelésesek is! Hihihi)

Barmok!

macikuckó 2013.02.04. 15:15:54

@mizrolist: Ez a tipikus dumadömping, amit az E14-től hallassz!! Hát jó: Én felvettem 10 millás hitelt Ch-ban, és a végén már 160000 ft körül járt a tartozásom/hó. És szarban voltam igen! Jött a családom és kihúzott belőle, és kifizette annyiért, amennyiért felvettem a hitelt. Nem volt ráfizetés, csak amennyivel előtte meghúztak, a plusz egy év, amit ők "halasztásnak neveztek"..ez arról szólt, hogy még egy évnyi vagyondomat ellopják. Most tudunk élni a gyerekeimmel. Nem vagyok az alsó legszegényebb réteg de viszont 160 már földhözvágott volna. A multik nem terhelnek semmit rád. Olyasmit nem amit te is megéreznél! Én otp-nél vagyok, a költségek nem változtak semmit! És kesves, igenigen és igen!! Legyen a kenyér 150 ft, de ne legyen újabb hitelfelvétel, ami 500 ft-os kenyérárakat produkálhatna. Miért nem háborogtál, mikor gyucsányék felvették azt a tömeg pénzt, amivel az akkor csődhelyzet előtt álló országot akarták egyensúlyozni? mert az egyensúlyt ők abban látták, hogy a bankokat ki kell segíteni? Nincsen itt valami ambivalencia? Ha egy országban gazdaságilag megrendül az egyensúly, akkor gáz van. Ezt csinálták a Gyucsány/bajnai szellemek. ma sincs teljesen rendben még minden, de jók a mutatók, és a nyugati elemzők is ezt mondják. Tök jó, hogy 150 ft lesz a kenyér, kifizetem az 50 ft-ot, csak ne kelljen még nagyobb eladósodásba vinni az országot.

feryke 2013.02.04. 15:26:15

@ob.szerver: mert szeret szerepelni de még mindig nem veszi észre hogy a volt pártjának sem kell hangosan mondom hogy ő a felelős a fidesz kétharmados győzelméért sokan miatta nem mentek el szavazni vagy a fityeszre szavaztak az MSZP ha előbb észbe kap nem ez az eredmény most ha tovább csinálják a nagy SEMMIT ugyan úgy fognak járni

mizrolist 2013.02.04. 15:30:24

@macikuckó: szóval neked volt tartalékod, a családod miatt. Mi van azzal, akinek nincs? Ő benne maradt a szarban, ahonnan téged kihúztak.
A kenyér már most 200 Ft, ha a legolcsóbbat veszed. ha ez a félbarna nem megfelelő, akkor inkább 3-400 Ft kilónként. tekintve, hogy a pékre (is) terhelt rezsidíj-emelkedés miatt neki emelnie kell, ha működni akar, ezek mind 25%-kal nőni fognak... vagyis sorban 250 Ft, illetve 375-500 Ft lesz majd egy kiló kenyér kb. márciustól kezdve. Hurrá. (nem sokat járhatsz boltba... 150 Ft-os kenyeret nem láttam 2-3 éve)

Magyarországon bankmentő csomagot csak egy bank kapott, az OTP; és azt egy év múlva visszafizették. Rájuk is tukmálni kellett a pénzt, mert nem volt rá szükségük. A hitel, amit az MSZP-kormány felvett, nyugdíj lett, meg szociális támogatás.
Nem mellesleg Bajnai gazdasági lépéseit, amivel stabilizálta Magyarországot, Orbán is dicsérte. Mondjuk mindezt Németországban tette egy olyan megbeszélésen, amit német üzletemberekkel folytatott - vagyis olyanokkal, akiket nem lehet a Matolcsy-féle ábrándokkal etetni :P

Még valami. Én az utóbbi egy évben havi 5000 Ft-ot költök élelmiszerre, és még életben vagyok. Neked ez az összeg mennyi ideig tart? :P

macikuckó 2013.02.04. 15:47:23

@mizrolist: hehe, nekem 5000 ft kb 4 napra elég, mivel van családom, és főzni is tudok....A 150 ft természetesen elírás, melléütés. Nyilván ma 200 és lehet, hogy 250 lesz belőle. Aha kihúzott a családom, és rajtam kívül még 200000 embert. Nyilván nincsen mindenkinek hitele az országban. Ezért mondhatjuk, hogy a hitelesek jelentős részén segítettek kedves! Lovagolsz a 200 ft-os kenyéren. Hát tudod én a helyedben nem venném meg.Én egyszer megcsináltam, hogy a negyed részét a kezemben elkezdtem összepréselni. Tudod mi lett? Egy kézben elhelyezhető golyó. Nem is mondanám, hogy a zsömlékkel is ki lehet próbálni. Amúgy sem eszünk kenyeret, kizárólag zöldségen, gyümölcsökön és húson élünk, amit a piacról szerzünk be. Itthon készítek el.

Barátaim, akik más bankoknál vannak, szintén nem éreznek semmilyen változást. A multik adóznak, és ebből tudtuk leszorítani a belső kiadásokat. 2,4%-ra. Minden külföldi elemző, és Barroso is elismeréssel szólt az Orbán kormány teljesítményéről. Az IMF válsága is tükrözi, hogy teljes abszurditás az amit csináltak eddig. Hitel felvételbe lökdöstek országokat és most nem hogy jobb, de többszörösen rosszabb állapotban vannak. Magyarország ezt el fogja kerülni, de csak addig, amíg Orbánék kormányoznak. A Gyurcsány/Bajnai ismét hitelt venne fel, és eladná az ország összes energia szolgáltatóját. Ez egészen biztos. Külföldi kézbe kerülne a víz, az áram, a gáz.... Azt, hogy az e.on-t most megvette az állam, szerintem igen megnyugtató. Hiába veszteséges, jobb, ha nálunk veszteséges, mintha egy idegen, az ország érdekeit lesajnáló cég venné kézbe! Akkor úgy járnánk, mint a francia víz művekkel Budapesten. A végén duplájára akarták emelni a vízdíjat. Tudom erre nem emlékszik már senki. Pedig itt lenne az ideje az emlékezésnek és a holtak maradjanak a sírban!!

Mária 2013.02.04. 15:51:23

@macikuckó:

"Legyen a kenyér 150 ft,"

A kenyér nem 150 forint, hanem 300, te idióta.

Gondoltam, szólok...

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2013.02.04. 15:55:39

@macikuckó:
Akkor köszönd meg nekem, ugyanis én, a forinthiteles fizetem a végtörlesztést. Ez nekem +2%-s kamatot jelentett a hátralévő mintegy 15 évre.

@mizrolist:
Nem maradt ki egy nulla? Vagy fényevő vagy? :)

mizrolist 2013.02.04. 16:00:00

@Lord_Valdez: nyilván egészségtelenül étkezem, de kijön havi 5k-ból annyi, amennyivel életben lehet maradni... (napi 2*2 szelet félbarna kenyér margarinnal vagy kenőmájassal, és kb. hetente egy szelet olcsóbb csoki az íz kedvéért)

mizrolist 2013.02.04. 16:07:07

@macikuckó: azért emlegetem azt a kenyeret, mert nekem arra telik, másra nem. Zöldség? Luxus. Gyümölcs? Luxus. Hús? Amit ezen a címen veszek, azt nem nevezném húsnak... Szívesen vennék én egészségesebb változatot, de akkor tényleg éhen haltam volna hónapokkal ezelőtt. (nem, saját kenyérsütőre sem telik ma már, hogy abban csináljak értelmesebb változatot)

Ezzel a konstrukcióval nem segítettek a hitelesek jelentős részén; csak azokon, akik eleve jobb helyzetben voltak (ha nem lettek volna, akkor nem tudtak volna végtörleszteni sem). Nézd csak meg az adatokat, a devizahitelek több, mint kétharmada még ma is megvan az akciók ellenére is. É spont azoké maradt meg, akikek a legnagyobb szüksége lenne a segítségre. (nekem ezzel pont nincs problémám; nem voltam hitelképes legjobb anyagi helyzetemben sem, ezért hitelem sincs a diákhitelemet leszámítva, és kb. azt se fogom tudni soha sem visszafizetni)

mahet 2013.02.04. 16:09:42

@macikuckó: "A Gyurcsány/Bajnai ismét hitelt venne fel"

Remélem azt tudod, hogy nem az a kérdés, hogy veszünk-e fel hitelt, hanem, hogy milyen áron.

Most is veszünk fel hitel folyamatosan.

mizrolist 2013.02.04. 16:10:10

@macikuckó: még valami, bár kezdem spammernek érezni magam. Az állami közműcégek szerintem úgy járnak majd, mint a BKV és a MÁV. Veszteségesek lesznek; nem emelhetnek árat; vagyis kénytelenek lesznek azon spórolni, amin lehet... mint a karbantartáson. És szép lassan le fog rohadni a közműrendszer is, mint a tömegközlekedés... De jó is lesz majd, amikor 1-2 napig nem lesz víz vagy áram a javítás idejére egy kisebb katasztrófa után :P

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2013.02.04. 16:12:33

@macikuckó:
Egy kis ízelítő a valóságból:
Barroso nem ismerte el, hanem azt mondta, hogy a magyarok jól viselik a megszorításokat.
Az IMF nincs válságban.
Hitelfelvételbe nem lehet lökdösni és sokan azért vannak rosszabb állapotban, mert a hitelfelvételt nem követték olyan változások, amik a hitelszükségességét okozták.
Orbán is hitelt vesz fel, csak nem az IMF-től, hanem a piactól és sokkal drágábban. És, mivel az ország legnagyobb hitelezője egy amerikai befektetési alap, ezért a finanszírozás jóval kockázatosabb is.
Semmin nem segít, ha az állam kezében veszteséges valami. Azt a veszteséget így is, úgy is meg kell fizetni valamikor. Egy dolgot lehet választani, hogy ki fizessen. Az, aki fogyaszt, vagy az összes adófizető. Ha egy szolgáltatót sokáig tartasz alulfinanszírozva, akkor úgy jár, mint a Malév, vagy ahogy a BKV fog.

mahet 2013.02.04. 16:20:41

Amúgy kifejezetten vicces, hogy GFG a szocializmus ellen érvel amikor épp államosít a kormány :)

Az államnak szabályoznia kellene és nem irányítania - akárhogy is nézzük mindig az állam a legrosszabb gazda. Friedman után:

* a saját pénzedből magadra költesz - nagyon hatékony vagy
* a saját pénzedből valaki másra költesz - kevésbé érdekel az eredmény
* más pénzéből költesz magadra - nem érdekel annyira a költség
* más pénzéből költesz másra - se a költség, se az eredmény nem számít = állami tulajdon

Derabitz 2013.02.04. 16:32:49

Most pénzért, vagy önszorgalomból ennyire hülye a blogger?

Ps: Most olvasom: Századvég.
Mindent értek.

thymos 2013.02.04. 16:43:35

"Török Gábor elmondja, miért vezet a Fidesz": torokgaborelemez.blog.hu

CSENDES 2013.02.04. 16:47:27

Nem egészen tisztelt G.Fodor Úr!

Amit Ön itt előadott, az egy egészen alja indokból elkövetett megalázó brutalitás. Mert m is a baja a baloldalnak?
1.A Fidesz-kormány ezév januárjától 10 százalékkal csökkenti a rezsiköltségeket. Ez nagy fegyvertény, aminek elvileg mindenki örülhet.
Igen, mindenki tud neki örülni, köztük én is örülhetek, aki a már ki tudta fizetni a számláját. Nem tud ellenben örülni,aki nem tudta kifizetni
eddig sem a számláját, no nem azért, mert úszómedencét üzemeltet. D nem is azért, mert ipari tevékenységre használta az energiát. Egyszerűen azért, mert a lakhatása ezt váltotta ki, de erre sem volt pénze.
2 Míg a kormány 0-1000 forintot tesz be az emberek zsebébe, addig a másik zsebből több ezer forintot vesz ki,

Ez sajnos így van, ezt Ön sem tudja ezt megcáfolni. Beteszik olyan zsebekbe a kedvezményt,aminek nincs is szüksége rá (lévén van neki úszómedencéje, gőzfürdője, stb.), s a szegényebb családok ugyanilyen mértékű támogatást élveznek, holott a magasabb jövedelmű családok még családi kedvezményt is tudnak érvényesíteni az adójukból.

Mindegy, nem kívánom itt felsorolni az összes ellenbizonyítékot, mert úgysem lehet ezt tudatosítani Önben, egészen egyszerűen nem hajlandó tudomásul venni. Én szégyellem magam Ön helyett. Mert ez tudatos hazudozás. A hazugság pedig szégyenletes, mert hülyének nézik az emberek bizonyos csoportját. Bizony azokat, akik értik ezeket a mozgásokat.

salamander 2013.02.04. 16:54:00

a Blogíró kiválóan mutatja be a "Magyar Szócialista MunkáásPáártból" átvedlett vén komcsik által kinevelt fiatalok és középkorú politikusok embertelen buta és ne tagadjuk bunkóságát.

Akik "fújjognak" és szemérmesen hápognak, háborogva nem értik mi az adott textus lényege, valójában annak a társaságnak tagjai akik erre a bunkó szocialista szövegere vevők, sőt várakozók, mert az adja meg az alapzöngéjét a közbeszédnek.

Persze ugyanők folyton hörögnek, hogy a politikai közbeszéd mennyire alacsony színvonalú, de az az egyszerű tény elsikkad hogy ezt a közbeszédet ez a társaság így alakítja és erre éhes.

Nos végre egy írás, amely ezt a földhözragadt idióta, fél-analfabéta szókinccsel rendelkező önjelölt bunkó társaságot nem sértő módon tényekre koncentrálva bemutatja.
Ez az a társaság akik az úgynevezett rendszerváltás után véresre kapart kézzel szinte a disznószarból hozták vissza magukat Horn elvtárssal az élen, hogy a "kádári szakmaiságot" egy szép szabadelvű visszhanggal bemutatva visszavezessék az országot a helyes útra.

No ez megtörtént, és az ország egy szép, de már nem vidám barak maradt.

No ezekkel a bunkókkal még tele a közélet, talán a társadalom felébred és rájön arra, hogy ezekre az égvilágon semmi szükség.

***

mahet 2013.02.04. 17:06:13

@salamander: ahhoz képest, hogy milyen hosszú hozzászólás semmilyen érv vagy tény nem szerepel benne.

Csak ennyit szeretnék kiemelni:

"A velünk élő ... szocialista ... aggódik, ha úgy látja, hogy .. kormányzat ... nem fizeti ki helyettünk a gázszámlát, ha nem szabja meg, hogy 2,50 legyen a kenyér, 10 forint a burgonya ára."

"A Fidesz-kormány ezév januárjától 10 százalékkal csökkenti a rezsiköltségeket."

Szóval az árak szabályozása fúj szoci szokás, de a Fidesz csökkenti a rezsiköltségeket. Most akkor a Fidesz a szoci?

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2013.02.04. 17:12:54

@Trompf: Először nekem is a Gréczy-hasonlat ugrott be erről a kitűnő blogról, de rájöttem, hogy a TASSZ vagy az iraki tájékoztatási miniszter jobb párhuzam.

macikuckó 2013.02.04. 17:23:13

@mizrolist: az általam írottakra kiváltott reakciókból te vagy az, akit embernek tekintek, köszönöm a hangvételt, amit használsz! Nagyon sajnálom, hogy nem futja neked zöldség-gyümölcsre és ehető normális húsra. ha piacon körbenézel, sok sok néni árul olcsón mindenféle jót. Ha boltban vásárolsz akkor nagyon drága.
Írsz, az állami közműcégekről. Hát biztos nagyon nehéz a jövő, de te feltételes módot használsz állításodban.Szerintem meg kell várni mi lesz a cégekkel és a kormányzat hogyan kezeli a problémát. AKKOR majd lehet beszélni róla, hogy mi az ami jó és mi az ami rossz ebből. Addig mindaz amit írsz FIKCIÓ. Egyben biztos lehetsz, hogy nem fogják eladni az energiakészletünket. Amikor a Sodexho-s utalványok mellett megjelentek az Erzsébet utalványok, emlékszem micsoda hisztéria tört ki. A franciák kikérték maguknak hogy nem csak az ő utalványaikat lehet kapni. ma már az Erzsébet utalvány jövedelmező stabil forrást jelent. És magyar érdekeltég!! Ez a fontos. Köszönöm, hogy vitaképes és higgadt maradsz!

sánta vas 2013.02.04. 17:28:28

@Mária: Akármit is fröcsögsz itt te keretén, egyre többen látják , hogy a szocik csak a választási kampányszlogenek szintjén voltak baloldaliak, aztán meg hatalomra kerülve kőkemény megszorító politikát folytattak. Állandóan növelték a rezsi, és a közösségi közlekedés költségeit, miközben baloldalinak hazudták magukat. Ez az átverés mostmár nem működik, és el fogják bukni a következő választást is. A lelked mélyén érzed ezt te is, ezért vagy ilyen frusztrált, és dühös. Lejárt az időtök ;)) Ennyi történt..

sánta vas 2013.02.04. 17:33:35

@DezInf: Ha nincsenek érvek, marad a mocskolódás, meg a fröcsögés. Az az igazság, hogy belezöldültök a gondolatba ,hogy újabb 4 év Fidesz vár rátok, és egyre hevesebben kapálóztok..:))) Jó nézni..

Mária 2013.02.04. 17:36:57

@sánta vas:

Szerintem takarodj vissza a Turul Nemzet meg a Bayer Hírlap fórumára, ott menőzz azzal, hogy betű szerint vissza tudod mondani, amit a vezércikkekben olvashatsz.

A blog-hu blogok alá értelmes emberek járnak kommentezni, előttük csak hülyét csinálsz magadból, hiszen még vitázni se lehet veled, mert nem a saját gondolataidat írod.

sánta vas 2013.02.04. 17:40:33

@vargánya: Sok mindent elárul Máriáról ez a gnómozás. Szerinte, aki nem üt meg egy esztétikai nívót, az nyilván beteglelkű, és nincs joga megszólalni.
Ez engem elég sötét történelmi korszakokra emlékeztet..

sánta vas 2013.02.04. 17:49:57

@Mária: "A blog-hu blogok alá értelmes emberek járnak kommentezni" Hi-hi, ezt az állítást saját ittléted cáfolja. Én megértem, hogy jó lenne a csak a veled egyvéleményen levőkkel nyalni egymást itt, dehát vannak más vélemények is.
Az meg amit a posztolóról írtál, téged minősít..

Mária 2013.02.04. 18:08:06

@sánta vas:

Nézd, neked tényleg nincs saját véleményed, csak a fideszes leckét mondod fel, meg provokálsz másokat.

Ha nem hiszed, olvasd vissza magad :)

sánta vas 2013.02.04. 18:22:17

@Mária: Én rólad gondolom ezt. Gyakorlatilag a Népszavával vitatkozom itt.Tipikus hozzáállás a részetekről, hogyha nem tetszik a másik véleménye, akkor csak rá kell sütni egy bélyeget, és onnantól már csak ezt kell szajkózni, és nem kell vitatkozni vele.
Én nagyon is ellentmondásnak érzem, hogy egy magát baloldalinak gondoló politikai erő kormányzása alatt olyan mértékben emeli a lakosság többségét leginkább érintő költségeket, hogy azt még Margaret Tatcher is megirigyelhette volna.

DezInf 2013.02.04. 18:58:27

@sánta vas:

Valamit nagyon benéztél:)
Kérdezd meg a lendvai utcai főnöködet.
Lemaradtál asszem:)

sánta vas 2013.02.04. 20:14:26

@DezInf: Ennyit tudsz, meg a nevedet(talán). Érdemi hozászólás? Készülj a nagy szopásra egy év múlva..

DezInf 2013.02.04. 20:20:58

@sánta vas:

Meg talán a te nevedet. Majd egy év múlva készülj a nagy szopásra:D

déjá vu39 2013.02.04. 20:40:26

@Mária:

"10. Pozsgai Imre, a Fidesz Orbán Viktor által vezetett Nemzeti Konzultációs Testületének tagja — az MSZMP Központi Bizottságának egykori tagja"

Meg a Hazafias Népfront főtitkára (Aki nem tudja, ez mi volt, utánanézhet).

Nagyon szeretett volna köztársasági elnök lenni, de egy népszavazással az SZDSZ ezt lehetetlenné tette (A szocik burkolt támogatásával). Ekkor jött rá, hogy ő tulajdonképpen mindig is jobboldali volt, és ekkor kezdett átevezni a FIDESZ-hez.

salamander 2013.02.04. 20:44:37

@mahet:

Milyen érveket vársz tőlem? Számomra ez érhetetlen...

Mellesleg a Fidesz valóban szoci lépésekre kényszerül. Ez pont a meglévő magát szocialistának nevező trágyadomb formációk hiányosságát mutatják.

Az már remélem teljesen kiveri nálad a biztosítékot, ha azt mondom a Jobbik valójában nemzeti szocialista párt... No erre varrj gombot, s míg ezzel bíbelődsz remélem engem békén hagysz.

***

déjá vu39 2013.02.04. 20:47:10

@hardw: "a blogíró ránézésre is elsápadna egy kelet-magyarországi zsákfalu egyik hátsó utcájában.."

Nemcsak ott: Baranyában is lehet ilyent mutatni. Esetleg a Századvég körbenézhetne ezeken a helyeken is.

Mária 2013.02.04. 20:48:41

@sánta vas:

" Gyakorlatilag a Népszavával vitatkozom itt."

*

Vox populi, vox dei.

Úgyhogy térdre, imához!

A főnökötök is ezt ordítozta a parlamentben, mielőtt számos jelmez felpróbálását követően konzervatív kereszténnyé változott volna :)

déjá vu39 2013.02.04. 20:58:00

@macikuckó:

"Én otp-nél vagyok, a költségek nem változtak semmit!"

Én is ott vagyok (ez a legdrágább bankom), és emelkedtek bizony. Nézze majd meg a januári számlakivonaton (hamarosan megérkezik), ahol az illeték hatását lehet tanulmányozni.

A többi is emelt (kivéve talán a BB-t).

Miért nem háborogtál, mikor gyucsányék felvették azt a tömeg pénzt, ... mert az egyensúlyt ők abban látták, hogy a bankokat ki kell segíteni?

Melyik bankokat segítették ki? Mondjuk a Postabankot, amit Hornék kezdtek el és Orbánék fejeztek be - 160 Mrd ha jól emlékezek. Hol volt azóta ekkora mentőcsomag?

macikuckó 2013.02.04. 21:12:25

@déjá vu39: A lényeg az, hogy az OTP számlán EDDIG semmilyen költségnövekedés nem jelentkezett. A költség növekedés számomra addig fikciónak tekinthető. A banadó és a tranzakciós adó 1-2 éve már létezik, ezért ezeknek semmilyen következménye eddig NINCSEN!! Nos: Gyurcsányék csődhelyzetbe vitték az országot Bajnaival. Akkor tényleg államcsőd közelgett, és kellett az IMF hitel. A hitelállomány 30%-kal nőtt meg ezáltal. Akkor mindenki a bankokat akarta menteni. Erről azóta sincsen szó, mivel a bank szektor többszörösen túlbiztosított és csak az extraprofit extráját veszítheti, veszíthette. Többszörösen lenyúlták és kirabolták a hitelfelvevőket, arcátlanul és szó nélkül emelték a kamatokat. Szóval zsebre tettek olyan pénzt, ami nem volt az övék. Orbánék ezt nem engedik és nem engedték!! bajnai megszüntetné a bankadót és a multi cégek adóztatását, és a terhek sokkal inkább ismét a lakosságot sújtanák, mint Románia, vagy Görögország esetében. A gazdasági egyensúlytalanság valahol jelentkezik, csak az nem mindegy, hogy egy kormány hová teszi a hangsúlyt! Külföldi nyomás hatására sok minden aljasságot el lehet követni a haza ellen. Bajnai ezt tette a múltban. orbán nem ezt teszi a jelenben és a jövőben sem....:-)

sánta vas 2013.02.04. 21:28:27

@Mária: Ha az én főnököm Orbán, akkor a tiéd ki is? Fletó, Bajnai, esetleg Mesterházy?
Látszik mennyire szemellenzős vagy: A Népszava csak nevében a nép szava te szerencsétlen. Valójában már a baloldalon is kiröhögik őket. Szinte már csak a Gyurcsány fanok olvassák. Sztem te is közülük való vagy. Sebaj tüntessetek el csak a DK-val 2-3 % -nyi baloldali szavazatot a semmibe. Hajrá!

mizrolist 2013.02.04. 21:29:37

@macikuckó: nem szívesen keserítelek el, de Orbán Viktor és Kádár János között kb. semmilyen különbség nincsen.

A tranzakciós adó eddig nem létezett. Sőt, ilyen típusú, amilyet itt bevezettek, csak Dél-Amerikában volt az utóbbi 20 ében (előtte sehol), és ott is megbukott szépen lassan mindenhol. Szerintem vedd elő a régi számlakivonatokat, és hasonlítsd össze mondjuk a júniusit, a novemberit meg majd a januárit... és aztán nyugodtan írd le ide, mekkora eltérések vannak a költségek között.
A bankos szöveged egyébként gyönyörű, szerintem bármelyik máig hithű MSZMP-s kommunista sírva borulna a nyakadba, hogy mennyire igazad van.

sánta vas 2013.02.04. 21:31:26

@DezInf: Igen? Fenyegetőzünk elvtárs? Dzserdzsinszkij bácsi segít a túlvilágról te nagy demokrata. Egyem a szíved. Lejárt az időtök. El kellene fogadni már..

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2013.02.04. 21:42:03

@macikuckó:
Akkor tegyünk megint egy kis sétát a valóságba:
Bankadó valóban létezik, de eddig úgy volt hogy csak átmeneti.
Tranzakciós adó nem volt. Az most került bevezetésre.
Gyurcsányék igen, Bajnai viszont akkor nem volt a kormány tagja. A hitelállomány nem akkor ugrott meg, mert az IMF hitelt nem hívták le teljes egészében.
Mellesleg 2011 decemberében is igen közel jártunk a csődhöz.
Magyarországon nem volt szükség bankmentésre.
Extraprofit csak a marxista gazdaságelméletben létezik.
Nem volt szó lenyúlásról, vagy kirablásról. Az egyoldalú szerződésmódosítás törvényileg szabályozott és ez az ára annak, hogy nem a legrosszabb esetet árazzák.
Semmilyen pénzt nem tettek el, ami ne járt volna nekik törvényesen.
A bankadót meg is kellene szüntetni, de ettől még mind a bankok és a multik továbbra is fizetnének adót, mint ahogy eddig is fizettek.
A terhek így is a lakosságot sújtják, de így közvetve és nagyobb károkat okozva.
Orbán ezt teszi, csak nem tud róla, mert nem ért a gazdasághoz. Ő ahhoz ért, hogy hogyan kell választást nyerni. Tudja, hogy ez a perónista vonal Magyarországon jól eladható.

macikuckó 2013.02.04. 21:59:31

@Lord_Valdez: @mizrolist: A hülyeségekkel nem szeretek vitába szállni, viszlát a választásokon! A politikai hullákat pedig visszaküldjük a sírba!

salamander 2013.02.04. 22:19:15

@déjá vu39:

Bocsánat, de a Pozsgay Imre nem volt soha jobboldali.
Arról van szó, hogy viszonylag okos ember lévén a buta kommunista elveket valójában egyre nehezebben tudta tolmácsolni a nép felé. Ezért is volt "csak" a Népfront vezetője, mert Kádár annyira nem bízott meg benne.
A 80-as években már tisztán és világosan lehetett látni hogy Kádár nem sokáig húzz és megindult a helyezkedés a Főtitkári posztért. A szovjet elvtársak is egyre kevésbé szívóztak. A Grósz egy nagyon keményvonalas igazi terrorista volt s azért került a vezetés csúcsára, mert tartottak attól a keményvonalasok, hogy anarchikussá válik a helyet. (Ekkor hangzott el a híres szövege, a terrorról és a tömegbelövésről.)

Szóval Pozsgay nem nagyon találta "ezek" között a helyét.
A rendszerváltás után igyekezett természetes közege felé, ami neki is a szocialista párt volt. Ott azonban Horn elvtárs gyorsan kicsinált mindenkit, aki neki ellenfele szóba jöhetett ezért kinyírta Berecz Jánost, Nyers Rezsőt, Grósz Károlyt és Szűröst valamint Pozsgayt is.
Ezek utóbbiak egy hosszabb politikai lebegés után igent mondtak Orbán Viktorék hívó szavának ami azért történt, mer Viktor rájött arra, hogy a választásokat a Fidesz szavazó tábor magában nem képes megnyerni. A szoci pártitkárhálózat olyan méretű és olyan erős maradt a rendszerváltás után, hogy csak szavazók elhódításával lehet választásokat nyerni még 10 év után is.
Ekkor jött kapóra két lebegő "kripto-kommunista" akik neve a kiábrándult szociszavazókat a Fidesz felé fordította.
A többi [jobboldali lett, meg megtért, s Orbán tanácsadója lett... ] csak hülye szöveg.

***

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2013.02.04. 22:37:08

@macikuckó:
A hülyeség akkor is hülyeség marad, ha többségi támogatást szerez.

DezInf 2013.02.05. 07:28:23

@sánta vas:

Magadból indulsz ki fideszhuszár:)
Ezért jársz tévúton fidesznyik.

NEM VAGYOK AZ ELVTÁRSAD !

A NER legyen veled:D

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2013.02.05. 08:47:47

Látod, GFG, ilyen amikor még a szocisággal igazán nem vádolható Véleményvezér is hülyét csinál kenyéradóidból (így implicit belőled is):

velemenyvezer.blog.hu/2013/02/05/rezsicsekkentes_kit_gyoz_meg_a_szamlas_trukk

tarackos 2013.02.05. 10:13:42

Nem Gábor!

A velünk élő szocialista megmagyarázza miért jár neki az amiért nem dolgozott meg, jelen esetben a rezsicsökkentést...

sánta vas 2013.02.05. 11:52:00

@kesztió: Maradjunk annyiban, hogy a Véleményvezér egy darab kommentet soha ki nem rak a blogján. A nagy demokrata úgy látszik nem képes tolerálni az ellenvéleményt...Úgyhogy akkor ide írom a kommentemet.
Az az igazság, hogy be vagytok szarva ettől a rezsicsökkentéstől, de nagyon. Pontosan érzitek, hogy a kormány azokat a rétegeket célozta meg ezzel a lépéssel, akik a szocialisták törzsközönségének számítanak, és ami még ennél is fontosabb, hogy a bizonytalan szavazók szemében is komoly fegyvertény lehet a lépés. Ráadásul a szegény, és alsó középosztály beli rétegek előtt még indokolni is nehéz, hogyhát mi is a gond ezzel a rezsicsökkentéssel. Mivel pedig nem tudtok ellene mit tenni, hát megpróbáljátok csökkenteni a jelentőségét. Ezzel nyugtatjátok magatokat, de nem érdemes illúziókat táplálni. Ez egy újabb szög a magyar baloldal koporsójában.

mahet 2013.02.05. 12:15:01

@sánta vas: szóval akkor szerinted is baloldali párt a Fidesz?

Nem hinném, hogy bárki is csökkenti a rezsicsökkentés jelentőségét. Fontos ez, tovább erősíti, hogy az egyetlen jobboldalinak mondott párt is valójában kommunista - ez erősíti a kivándorlást azoknál akik sok adót fizetnek.

Amíg a populista szocializmus uralkodik Magyarországon addig nem lesz fejlődés. Kellene egy valóban jobboldali párt.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2013.02.05. 12:43:04

@sánta vas: A Véleményvezér újságíróknak fenntartott blog. Csak ők kommentelhetnek.

@mahet:
Kellene bizony, mert ebből csak vergődés lesz.

sánta vas 2013.02.05. 12:51:27

@Lord_Valdez: Ez igazán nagyszerű, de akkor miért nem jelzik ezt a blogon, és főként miért teszik ki az Index főoldalra rendszeresen, hogyha csak egy kiválasztott csoport fűzhet hozzá véleményt?

mahet 2013.02.05. 12:58:06

@sánta vas: 38-as betűmérettel van odaírva minden bejegyzés elé:

Figyelem! Írásainkat Facebook-csoportunkban lehet kommentelni.
A blogon csak meghívott hozzászólóink kommentjei jelennek meg.

sánta vas 2013.02.05. 13:02:49

@mahet: A hagyományos jobb és baloldali felosztásnak nincs ma már túl sok értelme gazdaságpolitikai szempontból, hiszen a szocik-baloldali pártnak vallva magukat-hagyományos értelemben vett jobboldali-megszorító gazdaságpolitikát folytattak évekig. Vagy említhetném a Blair féle vonalat is.
Ilyen értelemben a Fidesz jelenleg klasszikus értelemben baloldali gazdaságpolitikát folytat, és ez a szocialisták igazi gondja. Saját választóközönségük előtt kellene támadni ezeket a lépéseket, ami nem egyszerű.
A Véleményvezér pedig a posztjában bagatelizálni próbálja a rezsicsökkentés jelentőségét.

mahet 2013.02.05. 13:14:26

@sánta vas: hasonlóan látom, csak mintha ez a pártok kommunikációjában nem köszönne vissza (tömören populista fos mindegyik).

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2013.02.05. 13:26:47

@sánta vas: Mitől vagyok beszarva, már meg ne haragudj?! Hol fáj nekem fizikailag Kolozsvár mellett, hogy most a rezsi pont 10 százalékkal lett kisebb egy populista kormány fedezet nélküli kampányhúzása milyán?

Engem az egész sztoriból GFG és az egész populista, tőmondatos jelszavakban kommunikáló bagázs földbutasága zavar – és az, hogy ennek ellenére még mindig a legmagasabbra taksált párt. Hát erre nem lennék büszke a helyetekben, az titi.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2013.02.05. 13:40:59

@sánta vas:
Ki van írva.
Rákattintottál? Igen? Hát ezért. Ahányszor rákattintasz, megjelenik a reklám és leesik egy kis pénz az Indexnek. Ezért is raknak ki rendszeresen meztelen nőket, vagy értelmetlen, de sok embert irritáló posztokat.

A hagyományos bal-jobb felosztásnak azért van még értelme pl. az USA-ban elég jól működik. Magyarországon azért nem működik jól, mert ez itt Kádár népe. Azaz a választók cirka 85%-a baloldali, beleértve azokat is, akik jobboldalinak vallják magukat. A különbség köztük inkább szimbolikus dolgokban van.
A szocik is csak kényszerből folytattak jobboldali jellegű(!) gazdaságpolitikát. Nem azért, mert ők azok lettek volna, hanem ahogy Shenpen fogalmazott a szocdem átváltott bepánikolt szocdem módba.

sánta vas 2013.02.05. 16:30:31

@Lord_Valdez: Szinte bármilyen politikai témájú blogra rákattintok,úgyhogy bármit kitehetnének helyette. A gondom azzal van,hogy ha csak egy zárt kör számára kommentelhető, akkor miért kell kitenni abba a zónába, ahol kommentelni szoktak az olvasók. Ráadásul felkínálja a komentelés lehetőségét azzal, hogy előzetes moderáció jelenhet meg. A figyelmetlenek számára a komment beküldésekor is jelezhetnék,hogy nem tartozik a körbe, tehát nem fog megjelenni a kommentje, és akkor nem próbálja mégegyszer. Mindegy, kár a szó az egészért.
Ami a hagyományos bal és jobb felosztást illeti, azért nyugaton is megfigyelhető a hagyományos baloldali szerepfelfogás erőteljes változása. Vegyük csak a Schröder és a Blair féle politikát. Utóbbi egyenesen Tatcheriánus államfelfogást követett sokhelyütt: Az állam vonuljon ki a gazdaságból amennyire csak lehet, erőteljes privatizáció stb. Ezek nem tartoznak a hagyományos baloldali gazdaságpolitikai felfogáshoz. Persze egyéb elemeket megtartottak (kisebbségekkel szembeni tolerancia hangsúlyozása, szekularizáció szükségességének a hangsúlyozása stb.), de azért ez igen jelentős váltás.

sánta vas 2013.02.05. 16:35:24

@kesztió: Nem tudtam ,hogy határon túli vagy. A hozzászólásom igazából nem is neked szólt, hanem a Véleményezér poszthoz írtam, csak mivel te linkelted be, így neked szóló válasznak tűnhet a kommentem.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2013.02.05. 16:52:49

@sánta vas:
Ezt én inkább a helyi politikai hagyományok különbségének nevezném. Ezért, ha közös koordináta rendszerben ábrázolnád, akkor azt látnád, hogy a Labour minden bizonnyal csak enyhén van balra és úgy általában az angol pártok lényegesen jobbra vannak, mint mondjuk a franciák, nem beszélve mondjuk a görögökről, ahol a baloldal már szinte leesik.
Volt valahogy egy ilyen ábra, ahol sok ország pártjait hasonlították össze különféle diagramokon. Most nem fogom megkeresni, de érdekes.

sánta vas 2013.02.05. 21:52:58

@Lord_Valdez: Nyilván vanank egyedi eltérések az egyes országbeli baloldali tömörülések között, de én a Blair féle politikát mégis igen távolinak érzem a 2. világháború utáni évtizedek brit munkáspárti gazdaságpolitikai koncepciójától.
Az Attlee kormány alatt például óriási mértékű államosítást vittek véghez (bányák, tömegközlekedés, légiközlekedés, Angol Bank, villamosenergia és gáz szektor, ingyenes állami egészségügy stb.). Ettől azért elég messze van a Blair féle felfogás. Világosan látható, hogy a blairi gazdaságpolitika jóval közelebb áll Tatcherhez, mint mondjuk Attlehez, vagy akármelyik korábbi munkáspárti miniszterelnökhöz. Tehát végülis szakított a korábbi jelentős állami szerepvállalásra, és nagy állami tulajdonhányadra épülő brit baloldali hagyományokkal.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2013.02.06. 13:45:57

@sánta vas:
Igen, a New Labour tényleg jelentősen jobbra van a régitől. Bár azt hozzátenném, hogy szerintem a háború utáni Labour viszont balra volt régi önmagától.

sánta vas 2013.02.06. 16:46:42

@Lord_Valdez: Ebből is látszik,hogy egy politikai párt jelentősen elmozdulhat korábbi gazdaságpolitikájához képest. Megtette ezt korábban Blair, és-különösen 2004-2005 óta - a Fidesz is ezt teszi. Ami akként is felfogható, hogy a 2000-es évek közepétől a Gyurcsányék által folytatott blairi (vagy harmadikutas) politikával szemben határozták meg magukat, mint ellenzék.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2013.02.06. 21:43:36

@sánta vas:
Ez kétségtelen.
Azt nem mondanám a Fideszre, hogy azzal szemben határozták volna meg magukat. A Fidesz igazából olcsó népszerűség szerint határozta meg magát. Mindent támogatott, ami szociális kiadás, sőt volt, hogy további emelést követelt, viszont ellenzett minden csökkentést, vagy adóemelést. Ezzel párhuzamosan riogatott a csőddel. Ez igazából nem ez konzisztens gazdaságpolitika.

sánta vas 2013.02.07. 00:39:49

@Lord_Valdez: Ezzel a legtöbb ellenzéki párt így van. Szerintem viszont ennél többről volt szó. Egyszerűen érzékelték azt a vákumot, amely amiatt keletkezett, hogy Gyurcsányék elmozdultak a blairi vonalvezetés felé, és így az egyre szélesedő alsó néprétegek-melyek a válság miatt még inkább növekedtek-kvázi képviselet nélkül maradtak. Többek között ennek a tömegnek a megnyerése érdekében kezdtek el baloldali gazaságpolitikai elemeket hangsúlyozni a kommunikációjukban ötvözve a hagyományos kereszténydemokrata felfogással, és ezeket az elemeket hajtják végre most, kormányzó pártként, a megnyert tömegek megtartása érdekében.

sisszi 2013.02.07. 13:04:40

végre egy jó cím a blogon. "Velünk élő szocialisták". csak nem a fideszre gondolt gábor? a főnök nem fog örülni ennek az "árukapcsolásnak" ajaj

glc 2013.02.08. 21:39:29

Most láttam ezt az embert az atv-ben.
Világosítsatok már fel, ez az ember pénzért adja az ostobát, vagy tényleg ilyen?
Gyanítom, hogy pénzért, sok pénzért. :(
Mondjuk a fenti "érvelése" legalább annyira zavaros, mint amit a tv-ben előadott.
Lehet hogy propagandaminiszteri babérokra vágyik?
Külsőre eléggé hasonlít egy hírhedtre :(

glc 2013.02.08. 21:47:08

A rezsicsökkentéshez csak annyit:
GFodor úr, hallotta már azt a mondást, hogy nem létezik ingyenebéd?
Ezt is valakik meg fogják ezt fizetni ugyanúgy, mint a telefonadót, tranzakciós adót stb. Legvalószínűbben éppen azok, akiket most kampánycélból hülyíteni tetszik.
Ugye nem annyira naív, hogy elhiszi rogántóni szavait a luxusautókról, amit majd eladnak... vagy esetleg közreműködött annak a számalmas bullshitnek a megírásában is?

Rólam

G. Fodor Gábor Századvég, stratégiai igazgató Nem elemző vagyok, hanem politikai gondolkodó. Ennek a szerepnek van hagyománya és előképe, de nincs kortárs kontextusa. Az a cél, hogy legyen.

Címkék

Alkotmánybíróság (1) államadósság (1) az önbecsülés kultúrája (2) a lebeszélés kultúrája (3) Bajnai (7) Bajnai Gordon (1) baloldal (7) blogok (1) Brüsszel (1) centrális erőtér (1) centrális politikai erőtér (1) DK (1) Együtt 2014 (3) EGYÜTT 2014 (1) ellenzék (1) első ember (2) értelmiség (1) Ertsey Katalin (1) Európa (1) Eurpai Unió (1) EU csúcs (1) fasizmus (3) férfiasság (2) fiatal konzervatívok (1) Fidesz (4) forradalom (2) Gurmai Zita (1) Gyrucsány Ferenc (1) Gyurcsány (6) Gyurcsány-Bajnai Szövetség (2) háború (1) Haha (2) hazafiság (1) Herczog Edit (1) igazság (1) IMF (2) Jávor (1) Jobbik (1) jobboldal (5) Karácsony (1) Karsay Dorottya (1) kommunizmus (1) kormányzás (4) középosztály (1) közmegegyezés (3) kulturkampf (1) kultúrpolitika (1) Kunhalmi Ágnes (1) liberalizmus (3) LMP (5) machiavellizmus (1) Medgyessy (1) megszorító politika (1) Mesterházy Attila (1) Milla (2) módosító indítványok (1) MSZP (6) nagyvonalúság (1) nemzetegyesítés (1) nemzeti érdek (2) nőiesség (1) Orbán Viktor (2) örülünk vincent (1) összefogás (1) ostromlott erőd (1) parlamentarizmus (1) polgári Magyarország (1) Polgár Dóra (1) politikai gondolkodás (1) progresszív blog (1) reformközgazdaságtan (1) regisztráció (1) rendszerváltás (1) rezsicsökkentés (1) sas-kabaré (1) Scheiring (1) szabadságharc (1) szabad ember (1) Szabó Rebeka (1) szakértő (1) SZDSZ (1) szocialisták (1) szocialista hatalompolitika (2) szocialista párt (3) szocializmus (2) Szolidaritás (1) törvényjavaslat (1) Vadai Ágnes (1) választási eljárás (1) válság (3) válságkezelés (1) varánusz (1) Címkefelhő

Kommentek

  • Lepo: Mi baja van ennek a ronda, gnóm kis embernek? Kicsit félek, ha tehetné, orsósféreggé válna, hogy m... (2019.04.18. 11:50) Férfiasság
  • TalpigJimmy: Emberek! Ez egy nagyon frusztrált ember :D Van is mire :D Hogy néz ki a szerencsétlen? (2018.05.30. 20:32) Férfiasság
  • szabik: en internet munkat keresek (2016.03.17. 07:25) Férfiasság
  • Old Shatterhand is Dead: én a mai napig nem tudom elképzelni, hogy szijjártó a külügyminiszterünk. te igen, géfodor? (2016.02.29. 15:38) GFG a Műveleti Területen 15.: A Jobbik-kérdés
  • Utolsó 20