GFG Blog

Az leszek, amivé ti tesztek

Közösség

2013.09.08. 11:00, gfg ,

 

Közösség = 1. ~ a barátok ereje. 2. ~ a kormányzás által létezik vagy sehogy

 

Példamondat: „Mindenki hozzon magával még egy embert”

 

 

Van itt egy megértésre váró jelenség: a barátokból álló kormány nem éppen eltorzult fajtája a kormányzásnak.

Hogy megértsük ennek a felháborító gondolatnak az igazságát, anélkül, hogy a mutyiország védelmében írt pamfletként olvasnánk a következő sorokat, a politika legmélyéig kell hatolnunk.

Akinek barátai vannak, az hatalommal rendelkezik.

Ha a barátok összeadják erejüket, akkor olyan hatalom keletkezik, amelyet még több hatalom elérésére lehet felhasználni. Ahogy egy régi elvetemült politikai gondolkodó mondja, a barátok ereje olyan mint Isten – jószerencsének nevezett – titkos keze műve. Mert a politikai dolgoknak csak a konkrét emberek és a közöttben létrejövő kreativitás adja meg a realitását. Az intézmények, a választási rendszer vagy egy közbeszerzési törvény csak a politika műtárgya, de a politika tényeit az emberek hordozzák.  A politika emberei pedig képesek összeadni erejüket és egy olyan közösséget alkotni, amely a közös célokat szem előtt tartó hatalom forrása lehet. Az őket összetartó motívumok nagyon is emberiek, és ezek között előkelő helyet foglal el az önérdek, amely a politikai barátság biztos támasza.

Ezek a barátok azáltal teszik még erősebbé a hatalmukat, hogy erejüket egyetlen barátra összpontosítják, aki meg kell hogy értse a politika ősrégi szabályát, hogy akik szövetkeznek, azokkal jól kell bánni, hogy szívükön viseljék az ügyet. Neki kell ugyanis a széttartó emberi motívumokból olyan biztos egységet létrehozni, amely nélkül nem lehet hatékonyan és sikerrel érvényre juttatni a közjót és ennek megfelelő törvényeket hozni.

Mivel a politika dolgainak az emberek adnak  realitást, ezért így működik minden emberi kormányzat, és nem is működhet másképp.

És ahogy a kormányzat egy közösségből emelkedik ki, úgy egy közösség se létezhet másképp, csakis a kormányzás által. Vagy úgy, hogy megalapítják, illetve időről-időre előállnak az új kezdet szándékával. Vagy úgy, hogy a közösség egy folyamatos teremtésben létezik, és ennek a folyamatos teremtésnek a forrása maga is egy közösség, a barátokból álló kormányzat.

Akik a közösség nevében cselekednek és beszélnek, aközben mintegy kifejezésre is juttatják, megteremtenek egy másik közösséget, például azzal, hogy azt mondják: „mindenki hozzon magával még egy embert.” Ez a közösség már túlmutat a politika embereinek, a barátok szűk körén. Ez egy valóságos kapcsolatokat is felülíró elképzelt közösség, amely elementáris erővel teszi megélhetővé az együvé való tartozás érzését.

Így és ezért tudják az emberek kimondani, hogy „mi, magyarok.”

A bejegyzés trackback címe:

https://gfg.blog.hu/api/trackback/id/tr935500353

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Közösség 2013.09.08. 15:39:01

Van itt egy megértésre váró jelenség: a barátokból álló kormány nem éppen eltorzult fajtája a kormányzásnak.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

incze 2013.09.08. 19:07:05

Jézusom, micsoda hígtrágya.

royslade 2013.09.09. 08:29:16

ez a maffia és korrupció színtiszta ideológiája, és attól még az marad, hogy leírod, hogy nem az

mindez közpénzen

vénkujon 2013.09.09. 09:35:17

jövő héten megyek az apekos-barátaimhoz, hogy befizessek egy kis pénzt a barátaimnak. azért rápróbálok, hogy jó barátok lévén, ne fizessek már annyit, mert nekem ez elég kellemetlen. meg kell, hogy értsék. szeretem őket, ők is engem-asszem. és jój. utána a tb-s barátaimhoz megyek! na ők a kedvenceim. én is nekik. remélem, hogy ezeket a pénzeket-mégha részben is-de eljuttatják HOZZÁD, kedves barátom. szeretettel:

egy barátod

Veetee 2013.09.09. 09:39:56

GFG, te el szoktad olvasni saját posztjaidat, mielőtt rányomsz a küldés gombra?

"Ha a barátok összeadják erejüket, akkor olyan hatalom keletkezik, amelyet még több hatalom elérésére lehet felhasználni."
"Az intézmények, a választási rendszer vagy egy közbeszerzési törvény csak a politika műtárgya, de a politika tényeit az emberek hordozzák. A politika emberei pedig képesek összeadni erejüket és egy olyan közösséget alkotni, amely a közös célokat szem előtt tartó hatalom forrása lehet. Az őket összetartó motívumok nagyon is emberiek, és ezek között előkelő helyet foglal el az önérdek, amely a politikai barátság biztos támasza."

Te saját magad ismered el, hogy a baráti kormányzás lehetővé teszi a még nagyobb hatalom elérését. Hogy az intézmények, a választási rendszer vagy a közbeszerzési törvény (vajh' miért pont ezek jutottak eszedbe?) olyan közös cél, amelyet a politikai barátságra támaszkodva az önérdek motivál, és amit a fent említett még nagyobb hatalommal el lehet érni. És írod mindezt azután, hogy simán lenyilatkozod, hogy írásod nem "a mutyiország védelmében írt pamflet". Gratulálok. Szép teljesítmény. Még szerencse, hogy vannak ilyen nagy formátumú politikai gondolkodók.

És ha már a közbeszerzési törvénynél tartunk: mondd, egy ilyen barátnak jól fizetnek ott a Századvégnél az ilyen politikai gondolkodásért?

Netuddki. 2013.09.09. 10:12:50

A szerző afeletti elégedettségében, hogy megszűntek a gondjai hiszen szépen gyarapodik a bankszámlája, szíve környékén melegséggel gondol azokra akiknek mindezt köszönheti. Tölt magának egy viszkit, rágyújt egy szivarra, előveszi a billentyűzetet és csontig benyal az orbánnak.

Isten mentsen bennünket és Magyarországot az ilyen talpnyalóktól. Kidobott pénz amit az ilyenekre költünk. Mert a felől senkinek ne legyen kétsége se miylen pénzekből gyarapodik a szerző bankszámlája...

Lasombra 2013.09.09. 12:04:02

nekem meg az az okosság jutott eszembe, hogy "Bajban ismerszik meg a barát."
majd a bukóforduló után figyeld meg a nagy barátságot és összetartást!
mert lesz, efelől ne legyen kétség, csak idő kérdése.

thymos 2013.09.09. 12:08:03

Na de hölgyeim és uraim, hol van önökben a "felebaráti szeretet"?

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.09.09. 12:15:58

@thymos: Felebarátom "csak" az ember, de nem a poszt vagy az okfejtés, esetleg a vélemény vagy a tett.

thymos 2013.09.09. 20:56:37

A "poszt" az "okfejtès" no meg "esetleg" a "vèlemèny" vagy a "tett" is "csak" embertöl szàrmazik:)

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.09.09. 21:08:38

@thymos: És? Egyikük sem lévén maga az ember, az embert megillető felebaráti szeretetet nem lehet számon kérni velük kapcsolatban.

Ez meglehetősen lapos kötekedés eddig. Szedje össze magát!

thymos 2013.09.09. 21:58:14

Akkor mit lehet "szàmon kèrni" ha nem a "poszt vagy az okfejtés, esetleg a vélemény vagy a tett"-eket?

Talàn a szív rejtett szàndèkait?

Te bizonyàra ismered ezeket, ha ilyen magas(lò)ròl bölcselkedel "itten".

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.09.09. 22:19:26

@thymos: A felebaráti szeretet épp a számon nem kérést jelenti.

Azaz a posztot, okfejtést, véleményt, tetteket _azért_ lehet számonkérni, mert nem elvárás felebaráti szeretettel fogadni őket. Csak a személyt magát illik ítélkezés nélkül szeretettel kezelni, már amennyire tőlünk, gyarló emberektől telik.

Szindbad 2013.09.09. 22:32:10

GFGnél egyetlen dologra kell odafigyelni, de arra nagyon: Majd ne ő legyen a táborőröd.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.09.09. 22:48:19

@Szindbad: Kettőre. A cellatársad se.

Lesz itt még csisztka. Máthé Áron már nekiállt szekusokat lebuktatni, egyelőre nem túl nagy körültekintéssel: jobbegyenes.blog.hu/2013/06/20/az_otnapig_erdely-fan_avagy_a_tapos_mint_olyan#c20556625

thymos 2013.09.09. 23:05:46

A szàmon nem kèrès az valamilyen liberàlis beidegződès?

Az embernek ha mèg "felebaràtom" is, de felenie kell a felsorolt verbàlis ès nonverbàlis cselekedeteièrt!

A megitèlès vagy "ítélkezés" màr egy màsik kèrdès, ami a sajàt "felebaràti" hozzààllàsomtól függ, s mèpedig úgy, hogy „Amit nem kívánsz magadnak, azt ne tedd másnak se.” amihez hozzà kívànkozik àm az is, hogy bizony ha èn "hibàzom", akkor "sújtson népem megvetése!”

Tehàt akàr hogy is csürjük csavarjuk a "dolgot" elöbb vagy utóbb feleni kell mindenèrt.

GFG-vel kapcsolatos "felebaràti szeretet" alatt pedig azt èrtem, hogy ha nincs hozzà emberhez méltó szavam, akkor inkàbb hallgatok, de le nem "köpöm".

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.09.09. 23:39:08

@thymos: Mutatok számonkérést:

"thymos 2013.09.09. 12:08:03
Na de hölgyeim és uraim, hol van önökben a "felebaráti szeretet"?"

Thymos számonkéri a felebaráti szeretetet. Kórusban: "pfuj, libsi"!

***

GFG-vel kapcsolatban ezt el lehet várni, GFG tetteivel, írásaival, véleményével kapcsolatban azonban alaptalan. Azok ugyanis nem GFG személye.

thymos 2013.09.10. 00:45:31

Elöször is: "Kórusban: "pfuj, libsi"! ès "A szàmon nem kèrès az valamilyen liberàlis beidegződès? között azèrt van nèmi különbsèg, mèg akkor is, ha azt a megszokott liberàlis trükköt alkalmazod, amit csúsztatàsnak hivnak ès amit egyes mèdiàkon keresztül a màr emlitett ideologiai irànyzat kèpviselöi előszeretettel hasznàlnak is.

Màsodszor: itt szemèly elleni "köpködès" kapcsàn tettem a "felebaràti" megjegyzèst.

Harmadszor: èn nem bújok el ilyen megjegyzès mögè, mint "Ez meglehetősen lapos kötekedés eddig. Szedje össze magát!"

Mert ez a "köpködès"-sel van ugyanis egy szinten.

Szindbad 2013.09.10. 10:14:49

@thymos: Szeretném felhívni a figyelmét, hogy a csúsztatás nem liberális trükk. Valahogy a nemliberálisok nem képesek felfogni egy liberális érvelés minden aspektusát, sőt, valami torz szemüvegen keresztül, torzítva képesek értelmezni csak, és hát ezen a szemüvegen keresztül csúsztatásnak látják, ez van.

Egy liberális érvet a nemliberálisok elvileg sem képesek felfogni, hiszen a liberális alapértékekkel (pl igazságosság, az egyéni teljesítmény authoritás felé emelése, stb.), amelyek tükröződnek az érvelésben, nem érthetőek egy nemliberális számára.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.09.10. 10:49:32

@thymos: 1. Ha a számonkérés ősi balliberális trükk, akkor ősi balliberális trükkel nyitottad a beszélgetést.

2. A csúsztatás nem ez. Nem csúsztattam. Másrészt a csúsztatás pártállásra tekintet nélkül használtatik a közbeszédben.

3. Azt honnan kellett volna tudni, hogy az eddig elhangzott 10 hozzászólás közül melyikre reagálsz? Egyetlenegy volt: @kovi1970: , amely személyeskedett, a többi nem. A számonkérést többes számnak címezted.

4. A "meglehetősen lapos kötekedés" nem te vagy, hanem az addigi érvelésed. A feléd tanúsítható felebaráti szeretet neked jár, nem a hozzászólásaidnak.
Ha hozzászólásnak képzeled magad, akkor fordulj szakemberhez.

thymos 2013.09.10. 12:33:11

Làtom össze "pfuj"-ta a szèl azt, ami összetartozik "halmazàllapotilag" ès a "pfuj, libsi" bèrkommentelök "A vér szagára gyűlik a vad"-kènt tülekednek egymàst túl licitàlva.

Rajtad kivül Counter egyebkènt senki sem emlitette a "balliberàlis" formációt, tehàt a sajàt "valósàg konstrukciódban lètezik csupàn ès ezt próbàlod a màr emlitett "csúsztatás" technikàval fedezni, ami sokat elàrul a hovatartozàsodról ès "farizeusi" attitűdödröl is.

"...hiszen a liberális alapértékekkel (pl igazságosság, az egyéni teljesítmény authoritás felé emelése, stb.), amelyek tükröződnek az érvelésben, nem érthetőek egy nemliberális számára." Ebben tèvedni mèltóztatik kedves Szindbad, mert itt nem a megértésről vagy meg nem értésről van szó, hanem arról, hogy elfogadom-e avagy sem azt az àllitólagos liberàlis alapèrtèkeket ès àlsàgos èrvelèseket hozzà, melyeket csupàn szavakban hangoztatnak, no meg kõtáblára is vésnek "örök igazságként", hogy fennen hirdesse jogosultságukat màsokkal szemben, miközben sajàt pecsenyéjüket sütik màsok rovàsàra.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.09.10. 12:36:10

@thymos: Te tényleg nem tudod, mi a retorikai csúsztatás :-)

Beszállsz egy elég üres beszélgetésbe számonkérni a felebaráti szeretetet, majd amikor kiderül, hogy sem a felebaráti szeretet fogalmával nem vagy tisztában, sem a számonkéréssel, személyeskedni, minősítgetni kezdesz.
Bravó.

Szindbad 2013.09.10. 14:20:27

@thymos: Igen, kétséget kizáróan a liberálisok vérszagra gyűlnek, farizeusok, pénzt kapnak a kommentelésért, meg búzik is, ezt se felejtsük ki, ugye. Továbbá elfogadhtatatlanok az állítólagos liberális értékek, hiszen csak arra valók, hogy képmutatóan saját pecsenyéjüket sütögessék, felsőbbrendűségüket hirdessék, ezzel elnyomják a szegény nemiberálisokat. Ok, ezt el lehet fogadni kiinduális alapként.

Az én morális értékrendem azonban itt hirtelen csilingelni kezd, mert ezzel a felfogással nem összeegyeztethető a "szeresd felebarátod" sem alapelvként elfogadva, sem számon kérve másokon.

Maga szeret engem úgy, mint felebarátját? Félve teszem fel a kérdést, mert a fentiek tekintetében azt gondolnám, hogy nem, de persze a maga válasza úgyis az lesz, hogy igen, és nyilván meg is tudja magyarázni.

Ha mégis igen a válasz, akkor én pont úgy szeretem magát felebarátilag, mint maga engem. Hukk.

CSENDES 2013.09.10. 16:46:58

Két napja olvasgatom a posztot. Ízlelgetem. (hányok tőle) Kíváncsi voltam: én tévednék? De nem.

thymos 2013.09.10. 23:17:27

Akkor "Lassan mondom, hogy mindenki megértse."

Miből is áll az én "felebaráti szeretet" konstrukcióm, amit ha az érintettek figyelmesen elolvastak volna a thymos 2013.09.09.23:05:46 alatt, akkor nem kellene ezen tovább "rugózni", hanem ki lehetne bontani mondjuk a liberális versus nem liberális álláspontokat akár GFG-vel kapcsolatban is.

"Elmondtam", hogy a "felebaráti szeretet" számomra nem függetleníthető sem a verbális, sem pedig a nonverbális "cselekedetektől", amiből az következik, hogy azzal a mértékkel mérek néktek, amellyel ti mértek nekem vagy másoknak (Pl.GFG-nek) és ez kommentjeimben, mint „szemet szemért, fogat fogért”-ként is megnyílvánul, ami tulajdonképpen ha elvontan is, de a ti javatokat szolgálja, mert kénytelenek lesztek ezzel az egész adok-kapokkal foglalkozni és mindenki látja (olvassa) a "magasröptű" kommentjeinkket, amint azt Csendes is:"Két napja olvasgatom a posztot. Ízlelgetem. (hányok tőle) Kíváncsi voltam: én tévednék? De nem."

De visszatérve GFG általatok való rendszeres köpködésére csupán annyi megjegyzésem lenne még - és akinek nem inge az ne vegye magára -, hogy kár idejönni és bepiszkítani egy ember blogjába (ráadásul gyáván név és arc nélkül), akit talán nem is ismertek személyesen és talán még egyetlen egyetemi előadásán sem voltatok, ahol esetleg face to face érvelni kellene az általa elmondottakra.

Ennyiből áll tehát az én sajátos "szabadelvűen autoriter" "felebaráti szeretetem"!

Szindbad 2013.09.11. 06:34:30

@thymos: GFG kérdésnél álljunk már meg egy szóra. Én jövök, idekommentelek, abból senkinek nem lesz semmiféle kára, ha a becses szerzőt zavarja, akkor törli, van rá lehetősége, kit érdekel, csak egy komment, ez is teljesen érdektelen.

GFG viszont egy igazgató egy olyan cégnél, amely a kormány fő ideológiai beszállítója, nem kevés milliárd közpénzért évente. Vannak ugye leegyszerűsített számítások, melyek szerint a műhelyben tanulmányok készülnek oldalanként 800.000 Ft-ért.

Jó, a pénzt hagyjuk, ez csak pénz, nem boldogít.

...

Nem igazán egyedi felebaráti szeretet értelmezés az, amely szerint gyakorlatilag azt szeretek felebarátilag, akit akarok. Tetszetős, kényelmes, modern felfogás, de talán az eredeti isteni irányelv kicsit más volt.

Korábban írja, hogy "hogy bizony ha èn "hibázom", akkor "sújtson népem megvetése!” "

Nem lehet, hogy GFG esetében pont ez történik?

thymos 2013.09.11. 07:30:02

"Én jövök, idekommentelek, abból senkinek nem lesz semmiféle kára..."
Ha már az utilitarista szemléletet említette(d) azért legyünk azzal tisztában, hogy valamilyen "haszon" reményében lép ide be valaki, mely haszon lehet például információ szerzés vagy gondolat ébresztés, de ugyanúgy lehet a belső elfojtott vágyak (Freud után szabadon) "köpködéssel" való levezetése is, amint egyre gyakrabban találkozunk itt is és más bloggokban is, amiért szerintem az első megjegyzés ami a "kárra" utal azért sem "releváns", mert eleve hiányzik az indulásnál a "felebaráti szeretet" - még akkor is, ha az az én sajátos "szabadelvűen autoriter" "felebaráti szeretetem"-ből irányúlna, sőt a "ha a becses szerzőt zavarja, akkor törli, van rá lehetősége, kit érdekel, csak egy komment, ez is teljesen érdektelen" sem elég meggyőző az egyolfdalú és "agresszív köpködésre".

" Vannak ugye leegyszerűsített számítások, melyek szerint a műhelyben tanulmányok készülnek oldalanként 800.000 Ft-ért."

Ezt az "egyszerű számítást" ellenőrízte(d)?

Valóban az én "felebaráti szeretetem" kényelmes és kevésbé fárasztó, hiszen az energiáimat nem fecsérlem feleslegesen olyan emberekre, akik csupán "káromra" vannak, valamint "az eredeti isteni irányelv kicsit más volt."-ra reflektálva kérdezem én, hogy honnan veszed azt, amit állítasz, mikor sem Istennel, sem pedig Jézussal soha az életedben nem találkoztál?

GFG-vel viszont találkozhatsz!

Aztán jöhet akár "sújtson népem megvetése!"

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.09.11. 08:12:23

@thymos: Amikor GFG blogját olvassuk, akkor épp annyira találkozunk GFG-vel, mint amikor az előadóteremben pisiljük össze magunkat a Nagyon Fontos és Érdekes, De Kicsit Egzaltált Ember meghallgatása jelentette valóságos izgalomtól.

Amennyiben az egymásra reflektálásnak feltétele volna a személyes ismeretség, úgy minimum a nyugati civilizáció utolsó mintegy két, két és fél ezer évét le lehetne húzni a wc-n. Hiszen GFG sem találkozhat többek között Szabó Lőrinccel, Carl Schmitt-tel, Voegelinnel, hát akkor hogy meri idézni, hivatkozni, értelmezni, kritizálni vagy bármi módon felhasználni, amit mondtak?

Egyébként bizony a felebaráti szeretet minden felebarátra kiterjed. Incl. GFG-re, sőt még a Dévényi Tibor-i meghatározással élve "arctalan, névtelen, gyáva" kommentelőkre is.
De ez még mindig csak a személy, s a személy iránti feltétlen szeretet nem vonatkozhat arra, ami nem a személy maga. Amely teljeskörű felebaráti szeretetet, ha tagadsz, kétszínűség számon kérni máson (ún. "kettős mérce", még ha elkoptatott fogalom is ez).

A "GFG általatok való rendszeres köpködése" vádat kikérem magamnak. Arra törekszem, hogy ha ide kommentelek, GFG kihámozható gondolataira, érveléseire reflektáljak (ha van ilyen), ne a személyére. Ha még mindig annak a distinkciónak a megtételénél akadtál el, hogy a "GFG személye" és a "GFG gondolata" kategóriák nem azonosak, akkor a beszélgetés konstruktív folytatása érdekében javaslom, hogy veselkedj neki újra.

(A keresztény hit szerint egyébként bármelyikünk találkozhat és találkozik is Istennel (és így Jézussal is, aki, ugye, Isten), legföljebb nem veszi észre. Ez az érvelés egy kicsit blaszfémia is.)

thymos 2013.09.11. 18:09:13

Kedves Counter!

Nem tudom , hogy a "hólyagod" mennyire teherbíró, de az enyém nem jön "izgalomba" sem olvasás, sem pedig a személyes "meghallgatás" esetén sem, amit "itten" említesz - és most nem csupán GFG személyével kapcsolatban mondom (írom) - hanem légyen az akár az általad említett Szabó Lőrinc, Carl Schmitt és Voegelin, akik egyébként már régen meghaltak sajnos, s még ha egyikkel másikkal elvileg találkozhatott is volna GFG, mégsem ugyanaz a "találkozás", amiről én "beszéltem" a "face to face" kapcsán, hiszen GFG "karnyújtásnyira" van.

S, hogy "hogy meri idézni" és honnan veszi a bátorságot erre? Szerintem nagyon egyszerű a válasz! Mondjuk ollvasd el GFG szakmai önéletrajzát és ha hozzá hasonlót produkálsz, akkor jogosan teheted fel a "hogy meri idézni"-hez hasonló kérdéseidet.

Egyébként vettem a fáradságot és beleolvastam a "kommentjeidbe", ami alapján nem volt nehéz megállapítani, hogy nem vagytok egy fajsúlyban GFG-vel, sőt az is világossá vált számomra - és ezzel a "A "GFG általatok való rendszeres köpködése" vádat kikérem magamnak."-ra válaszolva elmondhatom, hogy valóban nem a tipikus "köpködők" közül való vagy - bár "akinek nem inge..." felhívásom érthető kellett, hogy legyen a figyelmes olvasó számára -mégis találtam olyan "csúsztatott" bejegyzést, ami már a nyálképzés jeleire utalt ugyan, de végül nem jutott el az "ejakulációig" a köpésig, max. másokat késztetett (igaz "bújtatva") erre a cselekedetre, vagyis inkább használjunk az erre vonatkozó szakkifejezést: "politikai cselekvésre ösztönzött" (mert a köpködés is az).

Legyen tehát itt a teljesség igénye nélkül pár komment a múltból Counter-től: Counter 2012.10.01 07:59:50
"Jóságos ég, mi ez?!

Jézusom. Kedves GFG, ha hallgatna, okosabbnak hihetnék, de hát nem hallgat.

GFG magyarságvíziója egy kötekedő részeg alak a kihalt utca közepén."

S, ha már Jézust annyiszor emlegeted, no meg a keresztény hitet, akkor hadd kérdezzem meg, hogy találkoztál-e már Istennel, vagy Jézussal valaha is, mert én úgy gondolom, hogy amit az utolsó sorokban írtál az eléggé "kisdobosra" sikeredett, mert csupán "felmondtad" jó szolga módjára azt, amit azoktól hallottál, akik ilyen irányba szocializáltak téged, valamint azt is el árulja rólad, hogy a pislákoló "kételkedő" értelem is hiányzik belőled ezzel a témával kapcsolatban, hiszen aki "blaszfémiát" emleget és "ijesztget" is vele másokat, az valójában egy "retorikailag" jól megkonstruált börtönben él, s ráadásul "önként és dalolva".

"Sújtson felebaráti szeretetem Téged!"

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.09.11. 18:27:12

@thymos: Nézd, ha a személyes ismeretség hiánya további vizsgálódás nélkül kizárja a reflexió megfogalmazásának és közlésének a jogát, mint ahogy azt állítod, akkor ezt az állításodat fenn kell tartanod GFG és nevezettek viszonylatában is. Pont.

GFG személyével, ahogy eddig, úgy most se kívánok foglalkozni, csak a gondolataival és írásaival. Nem érdekel az önéletrajza, mert nem az számít, hogy ki mondja, hanem hogy mit.

Honnan van ismereted arról, hogy mit gondolok? Nem lehet, hogy a világképed erősebb az empíriádnál, és most azon kínlódsz, hogy valamelyik előregyártott kategóriádba belegyömöszölj? Légy szerény, kételkedj, gondold át kétszer, amit gondolsz, ezek mondanak neked valamit?

Ha a felebaráti szeretetről beszélgetünk, hogy máshogy tehetnénk azt Európában, mint Jézusra és a tanításaira figyelemmel?

Egyebekben:
"Lehet, hogy egy hibát csináltam,
Üzentek, s éppen lusta voltam.
Autóztam tán, vagy udvaroltam,
Cikket írtam, vagy nem tudom mit.

Vagy nem mentem a telefonhoz
S lehet, hogy Isten hívott éppen.
Talán kártyáztam egy szobában
És valami másról beszéltem."

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.09.11. 18:30:53

@thymos: Hja és ha valaki pontosan két emberrel beszélgetve úgy fogalmaz, hogy "általatok való köpködés", az ne forgassa a szemét, hogy a beszélgetőtársa miért veszi magára.

Azért, mert sehogy sem lehet máshogy érteni.

Ez most az az eset, amikor is személyeskedve leszögezem, hogy gyáva vagy megsérteni mást, pedig a szándék megvan.

thymos 2013.09.11. 19:14:24

"Ez meglehetősen lapos kötekedés eddig. Szedje össze magát!"

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.09.11. 22:24:12

@thymos: Az első mondat a hozzászólást, nem a hozzászólót minősíti, a második jószándékú biztatás, ösztökélés. Egyiken se sértődnék meg, ha nekem mondanák, bár bizonyára nem esne jól és vitatnám.

Szilárdan hiszem, hogy nem minden személyeskedés és a felebaráti szeretet hiánya, amit rosszul esik hallanom. Nem vagyok, ember lévén nem lehetek én annyira tökéletes, ugyanis.

vazsmegyeigerdezsház · http://studiosmaragd.hu/ 2014.01.21. 15:31:16

@Szindbad: "Egy liberális érvet a nemliberálisok elvileg sem képesek felfogni, hiszen a liberális alapértékekkel (pl igazságosság, az egyéni teljesítmény authoritás felé emelése, stb.), amelyek tükröződnek az érvelésben, nem érthetőek egy nemliberális számára."

A dolog a maga valosagaban sokkal szornyubb. Itt van ez a koherens liberalis vilagnezet, mely szerint a liberalisok ugy kerik szamon a (nem letezo) liberalis alapertekeket (kizarolag nem liberalisokon), hogy kozben ok maguk sem hisznek benne. A dologban az a finom, hogy minden elhangzott allitas valotlan, olyan ertekekre hivatkozik, amik nem leteznek, vagy ha leteznek, az biztosan nem bir veluk, akikrol allitjak.

A liberalis ervet (hamis allitast) tehat az ember nem nem erti, hanem elutasitja, felfogja a kimondott szavakat, felismeri a csusztatast, a logikatlansagot, a moralis destrukciot, am sokra nem megy vele, mert az ervelot egyaltalan nem erdekli a valasz, sem meghallani, sem ertelmezni, sem vitatkozni nem akar. Csak gyozni.

Rólam

G. Fodor Gábor Századvég, stratégiai igazgató Nem elemző vagyok, hanem politikai gondolkodó. Ennek a szerepnek van hagyománya és előképe, de nincs kortárs kontextusa. Az a cél, hogy legyen.

Címkék

Alkotmánybíróság (1) államadósság (1) az önbecsülés kultúrája (2) a lebeszélés kultúrája (3) Bajnai (7) Bajnai Gordon (1) baloldal (7) blogok (1) Brüsszel (1) centrális erőtér (1) centrális politikai erőtér (1) DK (1) EGYÜTT 2014 (1) Együtt 2014 (3) ellenzék (1) első ember (2) értelmiség (1) Ertsey Katalin (1) Európa (1) Eurpai Unió (1) EU csúcs (1) fasizmus (3) férfiasság (2) fiatal konzervatívok (1) Fidesz (4) forradalom (2) Gurmai Zita (1) Gyrucsány Ferenc (1) Gyurcsány (6) Gyurcsány-Bajnai Szövetség (2) háború (1) Haha (2) hazafiság (1) Herczog Edit (1) igazság (1) IMF (2) Jávor (1) Jobbik (1) jobboldal (5) Karácsony (1) Karsay Dorottya (1) kommunizmus (1) kormányzás (4) középosztály (1) közmegegyezés (3) kulturkampf (1) kultúrpolitika (1) Kunhalmi Ágnes (1) liberalizmus (3) LMP (5) machiavellizmus (1) Medgyessy (1) megszorító politika (1) Mesterházy Attila (1) Milla (2) módosító indítványok (1) MSZP (6) nagyvonalúság (1) nemzetegyesítés (1) nemzeti érdek (2) nőiesség (1) Orbán Viktor (2) örülünk vincent (1) összefogás (1) ostromlott erőd (1) parlamentarizmus (1) polgári Magyarország (1) Polgár Dóra (1) politikai gondolkodás (1) progresszív blog (1) reformközgazdaságtan (1) regisztráció (1) rendszerváltás (1) rezsicsökkentés (1) sas-kabaré (1) Scheiring (1) szabadságharc (1) szabad ember (1) Szabó Rebeka (1) szakértő (1) SZDSZ (1) szocialisták (1) szocialista hatalompolitika (2) szocialista párt (3) szocializmus (2) Szolidaritás (1) törvényjavaslat (1) Vadai Ágnes (1) választási eljárás (1) válság (3) válságkezelés (1) varánusz (1) Címkefelhő

Kommentek

  • igorx: Régen voltak a fotelpunkuk Utána jöttek a fotelnácik Újabban a fotelkomcsik (Fidesz) Most meg itt ... (2020.05.28. 22:02) Férfiasság
  • Lepo: Mi baja van ennek a ronda, gnóm kis embernek? Kicsit félek, ha tehetné, orsósféreggé válna, hogy m... (2019.04.18. 11:50) Férfiasság
  • TalpigJimmy: Emberek! Ez egy nagyon frusztrált ember :D Van is mire :D Hogy néz ki a szerencsétlen? (2018.05.30. 20:32) Férfiasság
  • szabik: en internet munkat keresek (2016.03.17. 07:25) Férfiasság
  • Utolsó 20
süti beállítások módosítása