GFG Blog

Az leszek, amivé ti tesztek

Győzhetnek-e a magyarok?

2012.09.03. 07:50, gfg ,

„Éppoly felnőtt vagyok, mint egy angol, / vagy mint bármelyik fia bármelyik / Öreg, nagy népnek, dicső hatalomnak”

(Szabó Lőrinc: „Kis nép fia”)

 

Van egy helyzet.

Ma a régi status quo képviselőinek hangja hangosabb, mint az új, még életerejét gyűjtő kultúráé.

Annak ellenére így van ez, hogy az új kultúra talán erősebb, mint valaha: van nyelve, amit egyre többen beszélnek; vannak személyek, akik ezt megjelenítik; e kultúrának vannak intézményei, amelyek normákat teremtenek; vannak igazságai, amelyek széles körben elfogadottságnak örvendenek. Mégis, a régi rend érdekvédői és haszonélvezői hangosabbnak tűnnek.

Ezt a határhelyzetet akár természetesnek is tarthatjuk. Egy hatvan éve folyamatosan épülő falanszter építői tisztábban látják, hogy mit akarnak és mit veszíthetnek. Vagyis világosabban értik, hogy mi a tét.

Megértették, ha ennek az új kultúrának a konszolidációja sikeres lesz, akkor Magyarországon hosszútávon jobboldali konjunktúra fog fennállni, azaz jobboldali értékkonszenzus és centrális politikai erőtér lesz.

S ezzel ők mindent elveszítenek.

Elveszítik megszokott tájékozódási pontjaikat, igazságaikat és ezzel együtt nagy körültekintéssel fenntartott társadalmi tekintélyüket, vagyis végső soron egzisztenciális kérdések forognak kockán.

A régi kultúra utóvédharcosai rendre arról beszélnek, nekünk úgyse sikerülhet. Hogy mi a helyes, bízzuk másokra, ők úgyis jobban tudják, hogy mi a jó nekünk. Míg negyed századdal ezelőtt még mindig Moszkva volt a megkérdőjelezhetetlen hivatkozási pontjuk, addig ma Brüsszelre és a Nyugatra hivatkoznak, s eközben fel sem merül bennük, hogy esetleg nem is „egy” Nyugat van, hogy ott is vannak értékviták, rivalizálnak egymással politikai világnézetek, van idegengyűlölet, antiszemitizmus, a nemzetközi viszonyokban ott is saját érdekeiket követik az egyes nemzetek és ebből keletkezhetnek diplomáciai konfliktusok. Ha nyugatiaknak beszélnek Budapestről, szemük előtt a harmincas évek Berlinje épül. Árgus szemekkel csak arra figyelnek, mikor lesz belőlünk negatív előjelű hír a világlapokban, mert nekik nemcsak Brüsszel és a Nyugat, de Bukarest vagy Hegyi-Karabah is döntőbb érveket szolgáltat, mint a magyar érdek.

Ha elfogadjuk előfeltevéseiket, a magyarok biztosan nem nyerhetnek.

A régi kultúra, mivel lebeszélt arról, hogy a saját céljainkat kövessük, önbecsülésünktől fosztott meg minket. Önbecsülés hiányában viszont egyetlen nemzet sem lehet győztes.

A szocializmus évtizedeiben igazán nagy szükség volt hitre, ha az ember tenni akart valamit. Jóllehet én csak tizenhárom éves voltam, amikor megtörtént a rendszerváltás, de még akkor is arra figyelmeztettek, nem kell politizálni, az úttörőszövetségben lehet csak értelmes munkát folytatni. Akik ma úgy érzik, hogy a szabadság hiányától szenvednek, azokat nem árt emlékeztetni a diktatúrák valóságára, hogy az tényleg olyan volt, mint egy laktanya. Akkor tényleg megmondták az embernek, hogy mi a jó és mi a rossz. Előírták, hogy hogyan éljünk.

A létező szocializmus végső soron arról szólt, hogy lebeszéljenek a történelem alakításáról, és ezzel együtt a történelem elszenvedőivé tegyenek.

A lebeszélés kultúrája, noha ez ellen lázadt fel a ’89-es generáció, nem tűnt el nyomtalanul. Nagyon is virágzik. Ez is azt jelzi, hogy nem elég megváltoztatni az intézményeket, meg a rendszert, ha velünk marad egy gondolkodásmód, egy zsigeri ösztön, a múlt életerős kísértete.

Hiába tesz tanúbizonyságot minden korábbinál nagyobb életerőről az önbecsülés kultúrája, még ma is sokan, sokfelől akarnak minket lebeszélni a céljainkról.

Ha sikerrel járnak, bizonytalanságot és hitnélküliséget támasztanak. Mert csak az elbizonytalanodás és a hit megcsappanása segíthet nekik a régi kultúra restaurálásában.  

Új kultúrára van szükség ahhoz, hogy a magyarok győzhessenek. A kultúrateremtés politikai feladat. A politikai teljesítmény arról a kihívásról szól, hogy vajon megteremthető-e olyan világ, ahol a magyarok visszakerülhetnek az őket megillető polcra: a sikeres nemzetek közzé. Ahol a magyarokat ugyanaz a tisztelet fogja övezni, mint bármely más nemzetet. Hogy nincs mit röstellnünk a Nyugattal szemben. Egy sikeres nyugati nemzethez képest sem vagyunk másodrendűek. Vagyis a magyar érdek semmivel sincs mögötte a brit, a francia vagy a német érdeknek.  

A határhelyzet tehát arról szól: győzhetnek-e a magyarok?

Ez pedig újabb kérdésekhez vezet: Van-e értelme egyáltalán bármit is csinálni ebben az országban? Lesz-e ebből az országból valami? Ezek egyben azok a határkérdések, amelynek megválaszolásánál elválik egymástól két kultúra, két politikai közösség. A „nekünk úgy se sikerülhet!” torz, egészségtelen kultúrája és az önbecsülésüket visszanyerők erőtől duzzadó politikai közössége. 

Címkék: jobboldal,szocializmus,nemzeti érdek,centrális politikai erőtér,a lebeszélés kultúrája,az önbecsülés kultúrája

A bejegyzés trackback címe:

https://gfg.blog.hu/api/trackback/id/tr614748529

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Győzhetnek-e a magyarok? 2012.09.07. 22:39:02

Ma a régi status quo képviselőinek hangja hangosabb, mint az új, még életerejét gyűjtő kultúráé.

Trackback: Az Alku 2012.09.03. 09:31:04

"Ilham Alijev azeri elnök hosszú idő óta követte a magyar és azeri jogi irodák munkáját, és az ügy lezárásához végül az az egyezmény vezetett, amely Orbán Viktor magyar miniszterelnök azeri látogatásakor született." Kivonat Ali és Ovi tárgyalási je...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Borenbukk 2012.09.03. 08:45:43

Gyonyoru, pontos elemzes, amely latvanyos intellektualis gyozelmet arat egy kepzelt ellenfel folott.

ob.szerver 2012.09.03. 08:48:49

Uramisten.

De ki is a poszt írója?

G. Fodor Gábor, Századvég, igazgató.

Ez nem az a cég akivel többmilliárdos keretmegállapodást kötött a rezsim és melynek a tulajdonosa most éppen kormányszóvívő?

Lexa56 2012.09.03. 08:49:13

Én csak azt nem értem, hogy miért nem képesek sokan túllépni azon, hogy a történelem és az élet csak zéró összegű játszma lehet? Miért muszáj a másikat folyton legyőzni, kiirtani, elnyomni? Miért csak úgy lehet valaki boldog, ha mások boldogtalanok? Számomra ez nem jelent tájékozódási pontot.

Éhes_ló 2012.09.03. 08:50:18

Ez egy kitűnő post.
Nem is értem miként kerülhetett a zindex címlapjára.
Köszi.

Go Lem 2012.09.03. 08:51:30

ez egy hívő, nem gondolkodó...

A magyar érdek a magyar erkölcs fölé helyezendő?

Ki határozza meg mi a magyar érdek?

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2012.09.03. 08:57:21

Nem kivanhatom senkinek, hogy talalkozzon Sarafovval egy sotet utcan, az azeri nezze ot ormenynek es legyen ott egy balta is, de......

Netuddki. 2012.09.03. 08:57:35

"Új kultúrára van szükség ahhoz, hogy a magyarok győzhessenek."
"győzhetnek-e a magyarok?"

Győzhessünk? Mégis miben B+? El vagytok ti tévedve kispofám. nemrég egy osztrák lap írta, hogy "értelmetlen egy szabad nép esetében szabadságharcról beszélni"...

thorpe (törölt) 2012.09.03. 08:57:46

Ah, már értem, tehát a centrális erőtér, az igazi fideszhit definiciója az ország felemelkedésében való bizakodás.

Tehát, aki nem ért egyet netalántán ezzel a szemforgató kurzussal, az nyilván a régi kultúrkörhöz tartozik, nem hisz a nemzetben, stb. A nol.hu-n írta egy fogyatékos le kb. 200-szor az örmény ügy kapcsán, hogy a kommentelők hungarofóbok. Talán ő már olvasta addigra a posztot.

A helyzet azonban mégis csak az, hogy igen sokan vannak az országban, akik szerint ÍGY nem lehet győzni, csak veszíteni. Ez az új (nem bal vagy jobb oldali, csak nyomokban normális többség fogja elsöpörni Orbán kérészéltű autokráciáját. 14-ben vagy 18-ban, szavazattal, lábbal vagy vérrel.

És maga a kérdésfelvetés is egy marhaság: nem, nem győzhetnek a magyarok, tudniillik nem harcolnak senkivel. Hacsaknem önmagukkal.

Steve 2012.09.03. 09:00:01

Rengeteg hamis feltételezés:

1) Illene bemutatni, igazolni, hogy ez az "új rend" és kultúra bármilyen szempontból jobb mint a régi, jobban megfelel Magyarország érdekeinek, erkölcsösebb, értékesebb.

2) Senki sem állítja, hogy Nyugat Európában minden ember között konszenzus van. Ez nem is szükséges állítás. De hogy a nyugat európai mainstreamnek számos közös pontja van, amelyek zárt rendszer alkotnak nyilvánvaló. Ha másból nem a közös együttes fellépésből is.

3) Hiányzik annak igazolása, hogy amikor a kormány magyar érdekre hivatkozik akkor az tényleg megfelel Magyarország hosszútávú érdekeinek. Ez rendre hiányzik, és közel sem magától értetődő.

Borenbukk 2012.09.03. 09:00:40

@Go Lem: A magyar erdek erkolcs fole helyezese egy vallalhato allaspont lenne. Vitathato, de vallahato. De mikor valaki itthon elkezd magyar erdekrol beszelni, valahogy mindig az az erzesem, hogy az nem esik egybe sem az en sem egyetlen ismerosom erdekevel sem.

Ad Dio 2012.09.03. 09:00:40

A poszt alapfelütésével egyet lehet érteni. Viszont a hiba jelenleg a mi készülékünkben van. A "régi rend" felett ugyanis leginkább tisztán okos politikai döntésekkel lehet "győzelmet aratni". De miért kéne őket legyőzni? Ez magában is szűklátókörűség. El kell őket hagyni. Ennyi. A verseny megy tovább. Az ellenségkép hozzáláncol az ellenséghez.

Az örmény-azeri-magyar szituáció nagyon kontraproduktív. Ez egy nagyon rossz politikai döntés volt. Szinte minden szinten hátrányos (hitelezői bizalom, országimázs, belpolitika, geostratégia, IMF stb). Magában a (hitel)pénz sem indokol(hat)ta volna (rövidtávú érdek vs hosszútávú stratégia), de ráadásul nyakam rá hogy pénz sem lesz belőle.

Ez kapitális hiba. Vezéráldozatot követelő kapitális hiba. Martonyi Úr felajánlhatná a lemondását. Mondom ezt úgy hogy egy jó, tehetséges politikusnak tartom.

Netuddki. 2012.09.03. 09:01:46

@Go Lem: "Ki határozza meg mi a magyar érdek?"

Csak 2-őt mondok.
- Ne legyen a magyar szénné adóztatva miközben más magyarok röhögve 1 fillért nem fizetnek.
- Senki ne dézsmálhassa meg a közpénzt.

Ja, hogy ezek csak rajtunk múlnak? Talán előbb itt kéne rendet tenni ezen a szemétdombon...

collateral collector (törölt) 2012.09.03. 09:02:46

Ez a blog az adófizetők pénzén próbálja népszerűsíteni a fideszt.

collateral collector (törölt) 2012.09.03. 09:06:23

@Ad Dio: "Martonyi Úr felajánlhatná a lemondását."

Miért ő? Nem sok beleszólása volt.. Itt minden kézivezérléssel megy, a miniszterek max. bűnbaknak jók, de egy ember dönt mindenről. Amíg ez az ember marad, addig a "régi rend" marad. Folytatódik a szocializmus. Gazdaságban ugyanígy: ez nem Matolcsy-gazdaságpolitika, hanem orbán-gazdaságpolitika.

GaZe 2012.09.03. 09:07:02

"jobboldali értékkonszenzus"
ezt a dolgot úgy hívják: Közgép

további szép napot!

Gnózis 2012.09.03. 09:10:36

Az ismert történelmi "urban legend" szerint a III. pun háborút követően a rómaiak teljesen lerombolták Khartágót és még a helyét is sóval hintették be, hogy semmi ne éledhessen újjá.

Posztoló is bizonyára elégedetten szemléli a jobboldal azon kétségkívül sikeresnek tűnő törekvését, hogy a kezében lévő valamennyi eszköz segítségével a baloldalt teljesen eltakarítsa Magyarország térképéről. Mondván, a magyarok csak akkor "győzhetnek", ha egy olyan jobboldali kulturális fölényt teremtenek meg a Kárpát medencében, amely alkalmassá teszi őket, hogy ismét elfoglalhassák (kiérdemelt?) helyüket Európa államai között.

Posztolót láthatólag nem zavarja, hogy e kulturális erőfölény erőszakos megteremtése nem éppen a XXI. századi Európa politikai kulturájának sajátossága. Posztoló nem híve az érvek ellenérvek szembeállítása alapján megteremthető társadalmi konszenzusnak, amely akár a "60 éves falanszter" képviselőit is elviseli.
Posztoló számára nincs alternatív igazság csupán a sajátja és roppant büszke, hogy ezt az igazságot a jelenlegi jobboldali kurzus tűzzel vassal keresztülveri a társadalmon. Mert ettől reméli Magyarország felemelkedését. Akár Európával szemben is. Lelke legyen rajta.
De ahogy egy ismert dakota közmondás is felhívja a figyelmet: Jön még kutyára dér.

collateral collector (törölt) 2012.09.03. 09:11:41

@ob.szerver: Hallgattassék meg a másik fél is. De persze a konkrét ügyről kussolnak, csak valami homályos maszatolást bírtak idetolni, hogy "régi rend", meg "nem vagyunk rosszabbak".. Elég gyenge.

Szóval, hogy ha már éppen egy közpénz-milliárdokkal finanszírozott tanácsadó blogján vagyok, akkor felteszem a kérdést: mi is a hozadéka, eredménye Magyarország legújabb botrányának?! Hol a zsé?

Ad Dio 2012.09.03. 09:12:52

@collateral collector:

Azért, mert a külkapcsolatokért a külügyminiszter felel. Ennyi. Hogy ki hozta a döntést, az sose fog kiderülni. Lehet Orbán Viktor, lehet valaki más. De mindenképpen tudnia kellet volna róla előre. AKKOR kellett volna egyébként beadnia a lemondását. Ezt a hülyeséget csináljátok nélkülem.

Di622 · http://www.microglobe.co.uk/nissin-di622-digital-flash-for-canon-eos-ttl-ii-camera-p-5535.html 2012.09.03. 09:13:14

Kedves Gábor az írásod és az okfejtésed tudod mire emlékeztet?
Amikor jöttek a komcsik 45-ben, tudod akiket annyira útáltok.
Nos azok pont ugyanúgy beszéltek mi TE, tudod fényes szelek, holnapra megforgatjuk az egész világot, a múltat végképp eltörölni......

Rákosi Mátyás és Gerő Ernő csókoltat.

Zimmermann 2012.09.03. 09:13:42

Ez egy Chávez ihlette poszt. Már csak az olajat kéne megtalálni hozzá.

vajdapeterutca 2012.09.03. 09:13:52

Ha nem elemzésnek szánta, hanem politikai-ideológiai programnak, akkor szerintem kitűnő.

Kérdéseim:
Hogyan határolható körül a "régiek" és az "újak" csoportja?
Milyen viszonyt lát például "az önbecsülés kultúrája" és a legrosszabb magyar jobb- és baloldali hagyományok között? (Amelyek közül a jobboldali idősebb, mivel Pató Pál és Döbrögi idősebb, mint Kádár és mondjuk Medgyessy, a baloldali lehet virulensebb.)
Hová teszi az önállóan gondolkodó, innovatív baloldalt, amely az önállóan gondolkodó, innovatív jobboldalhoz hasonlóan egy ideje szintén jelen van Magyarországon? (És szerintem mindkettő sokkal kevésbé van jelen, mint lehetne és kellene).

collateral collector (törölt) 2012.09.03. 09:14:35

@Ad Dio: Igaz. De én csak arra utaltam, hogy a külügyminiszter lemondhat, a politika ugyanolyan marad.

Pan Modry 2012.09.03. 09:14:35

Kossuth is uj rendet akart meg Szechenyi is, aztan a szabadsagharcban jol feltoroltek a padlot a magyarok pofajaval, majd 20 evig az orszag nyomorgott.
Ellenben ha Szechenyit koveti az orszag az a 20 ev lehetett volna sikeres is.

FOUREY · http://baloldaliliberalis.blog.hu/ 2012.09.03. 09:14:54

szomorú olvasni a kommenteket. muszáj ennyit személyeskedni? nekem amúgy megint nem tetszik a szöveg. vesz egy nagyon magas absztrakciós szinten tárgyalt kérdést ("lehet-e bármit csinálni", helyes-e a külpolitikai érzékenység) és közben meg nyilvánvalóan azt sugalmazza, hogy a kormány politikája helyes konkrét kérdésekben (például olyan célozgatásokkal, mint, hogy hegyi karabahra is jobban figyelnek egyesek). holott a kettő között egyáltalán nincs szoros kapcsolat. sem az nem igaz, hogy aki kritizálja a kormányt, azt kizárólag azért tenné, mert mindig külső referenciákra figyel jobban és az sem igaz, hogy ha elfogadjuk azt, hogy lehetnek olyan magyar érdekek, amelyek esetén érdemes külső konfliktusokat felvállalni, akkor abból automatikusan az következne, hogy a kormánynak igaza lenne. lehet, hogy ez a fajta leegyszerűsítés, torzítás segít világosabban megfogalmazni a helyzetet, a célokat és a teendőket, de az biztos, hogy nem segít megérteni a tényleges viszonyokat. remélem, azt senki nem gondolja, hogy a jó politikához nincs szükség valóságismeretre.

B. Bíró 2012.09.03. 09:15:20

Gyönyörű cikk. Az égegyadta világon semmiről nem szól, de gyönyörű.

Shodan 2012.09.03. 09:16:06

Szuper a poszt! Egyetértek!

B. Bíró 2012.09.03. 09:17:07

"az új kultúra talán erősebb, mint valaha: van nyelve, amit egyre többen beszélnek; vannak személyek, akik ezt megjelenítik; e kultúrának vannak intézményei, amelyek normákat teremtenek; vannak igazságai, amelyek széles körben elfogadottságnak örvendenek."

Ha ezt a posztoló egy kicsit bővebben kifejtené. Oké, Orbán Viktor, az hétszentség, hogy az új kultúra, de azért egy picit ezekről az intézményekről ha egy picit bővebben ha lehetne.

Ad Dio 2012.09.03. 09:18:56

@collateral collector:

Ez nem kormányválság-szituáció. Láttunk olyet már idehaza, az azért más volt. Ez fényévekre van attól. De a helyzet súlya megérne azt hogy Martonyi felajánlja a lemondását.

milyen szép a Vértes, ó 2012.09.03. 09:19:23

@B. Bíró:

Az 'intézmények' is Orbán Viktor. Az 'igazság' is, mielőtt tovább kukacoskodnál. ;-)

Golgotai 2012.09.03. 09:20:41

A magyar érdek egyértelmű: Végre a magyar száramazású emberek legyenek a polítikai, gazdasági, közhatalmi vezetők, ne mindenféle jött ment. azonkívül a magyarnak legyen biztos állami munkahelye, és oda hazaa lakóhelyén senki se rintson neki a rák egye ki a szívedet óbégatva.

krj 2012.09.03. 09:21:21

"Százalék" Alapítvány,

jómagam is tizenhárom éves voltam a rendszerváltáskor és a családommal sem éppen kesztyűs kézzel bánt az előző rendszer (kitelepítések, börtön, x-esek, stb.). egyházi gimnáziumban érettségiztem, nehéz engem lekommunistázni. a mostani bagázsnak viszont sikerült. nekik ugyanis mindenki, aki nem velük van, az kommunista, vagy éppen labanc, neadjisten hazaáruló. szörnyű nézni, hogy olyan emberek igyekeznek visszahozni a dzsentrivilág urambátyám posványát, akik akkor cselédek vagy napszámosok lehettek volna társadalmi státuszuk alapján. nem meséltek nekik a nagyszüleik? hogy milyen volt a "hárommillió koldus országa"? ezt a rendet akarjuk vissza? én nem, pedig kedvezményezettje lennék. ráadásul olyanok hoznák vissza, akik között szinte ugyanannyi mszmp-tag, kisz-titkár, párttitkár, kb-tag van, mint az mszp sorai között. álszent, hazug társaság.

Ad Dio 2012.09.03. 09:22:49

@collateral collector:

"De én csak arra utaltam, hogy a külügyminiszter lemondhat, a politika ugyanolyan marad."

Egyébként ez sem biztos. A kormánynak egy lemondó miniszter kudarc. Így a lemondás jelzés feléjük is: hülyeséget csinálni/csináltatni sem tanácsos.

dr kíváncsivagyok 2012.09.03. 09:23:35

@Go Lem: Természetesen Orvbán határozza meg....és a századvég...busás órabérben !!!!

Más :

"mert nekik nemcsak Brüsszel és a Nyugat, de Bukarest vagy Hegyi-Karabah is döntőbb érveket szolgáltat, mint a magyar érdek."

Mi a magyar érdek ? Mi a magyar Századvég érdeke ?
...és mi a többiek érdeke ?

Hogy az ilyen pénzért Anyjukat eladókat elzavarják a picsába !!

ob.szerver 2012.09.03. 09:24:10

@collateral collector:

"De persze a konkrét ügyről kussolnak..."

Egy konkrét ügy van. Az a minden várakozást alulmúlóan silány kormányzati teljesítmény amely a gazdaság és a társadalom összes alrendszerére kiterjed, és azok a döbbenetesen hitvány, dilettáns, tehetségtelen, kontraszelektív figurák, akik a rendszert működtetik.

Konkrét ügyekről tehát nem lehet beszélni. Marad az új kultúra, a jobboldali értékkonszenzus, az önbecsülésüket visszanyerők erőtől duzzadó politikai közössége meg a többi bullshit.

Di622 · http://www.microglobe.co.uk/nissin-di622-digital-flash-for-canon-eos-ttl-ii-camera-p-5535.html 2012.09.03. 09:25:25

Amúgy az új kultúra alatt mit kell érteni?
Csak nem a kultúráért felelős államtitkárra gondol a postoló L. Simon László?
Akinek ilyen örökbecsűi maradnak az utókorra mint:
".. és egy röhögő törpét követtem
akivel szétbaszott zsidó kurvák seggéről készítettünk
gipszlenyomatokat .."

"büdös vagyok
meg kell fürdenem
kimosnom a seggemből az elmúlt három nap papírdarabjait
(...)
bevizeltem
akár egy disznó
a perzselés előtt
(...)
ondómban levő életenergiám
azonban nem tudtam rendesen szabályozni
állandóan ejakulációm volt
(...)

fejem rothadó bőrdarabra hasonlít
hamarosan elpusztulok
bűzlök
akár egy csillag alakú dögvirág
"

Hát ja kedves Gábor ez is egyfajta kultúra, kicsit ugyan unortodox, de biztos van akinek tetszik.

Osuu 2012.09.03. 09:25:30

Rövidebben is meg lehet fogalmazni a balliberálisok, posztkommunisták véleményét.

Ők egy konfliktusban mindig a magyarság ellenségei mellé fognak állni.

Ha magyarokat vernek? A szlovákok szerbek mellé állnak, minek ment oda az a magyar? Ha román pribékek hamvakat kutatnak letartóztatnak, zaklatnak magyarokat? A románok mellé állnak természetesen, hisz hogy mer egy magyar EU-s országba utazni?

Ha szlovákiában jogfosztanak, nyelvért büntetnek, állampolgárságot koboznak (mint anno a nácik a zsidóktól), hát rohannak odaállni a szlovákok mellé, és az ottani kisebbségi magyarokat teszik felelőssé minden konfliktusért.

A kissebségellenes, kisebbséggyűlölő fenti attitűdjüket azonnal megváltoztatják, ha a többség az magyar. Ez esetben már kisebbségpártiak és többség ellenesek. Mindig úgy, hogy a magyarok ellen álljanak ki.

Ha a magyargyűlölő Ponta kormány etnikai tisztogatással kisöpri a magyarokat az ottani közigazgatásból mellé állnak (hisz Ponta tisztességes szocialista).

Ha az örmények magyar zászlót égetnek, rátaposnak, gyűlölködnek, bosszút ígérnek, akkor hova állnak? Hát az örmények mellé természetesen.

Nagyon nehéz lenne bármikor példát találni arra, hogy ezek a magyarok, magyarság mellé álltak volna bármilyen kérdésben valaha is.

Amíg ezt a gondolkodásmódot nem sikerül marginalizálni , lehetetlenné tenni, végzetesen legyengíteni, addig kár is sikeres országban reménykedni.

reccs 2012.09.03. 09:28:46

Nagyon jól hangzik, csak van egy olyan érzésem, hogy a létezni szándékozó fideszizmus nem sok mindenben különbözne a létezett szocializmustól. Ugyanúgy illúziókra épül, ugyanúgy semmi köze a valósághoz. Az ideológiai nyomás már alakul, a kísérlet elkezdődött, az okozott kár nagy lesz. Illetve már most is az.

Di622 · http://www.microglobe.co.uk/nissin-di622-digital-flash-for-canon-eos-ttl-ii-camera-p-5535.html 2012.09.03. 09:29:11

Vagy az új kultúra az alkotmányos ámokfutásról készült festmények, az alkotmány asztalával?
Ugye csak viccelsz.
Én itt kultúrát nem igazán találok, annál inkább mucsaiságot, vidéki TSZ elnök, párttitkár "életérzést", a hatalomnak minden áron tövig benyaló megfelelni akarást.
Pont azokat a "gyönyörűségeket" ami miatt annyira utálták a komcsi rendszert.

milyen szép a Vértes, ó 2012.09.03. 09:29:26

@Osuu:

Tökéletes paródiája a műjobbos idióták mítoszteremtésének, még a kettesalá helyesírást is sikerült hozni. :)

collateral collector (törölt) 2012.09.03. 09:30:52

@Ad Dio: "hülyeséget csinálni/csináltatni sem tanácsos"

Ki mondja meg viktornak? És mi van, ha megmondják neki? Elgondolkozik rajta?! Lol.

dr kíváncsivagyok 2012.09.03. 09:31:49

@collateral collector: "Szóval, hogy ha már éppen egy közpénz-milliárdokkal finanszírozott tanácsadó blogján vagyok, akkor felteszem a kérdést: mi is a hozadéka, eredménye Magyarország legújabb botrányának?! Hol a zsé? "

Pénz nincs...(Szijgyártó szerint ) ingyér lettünk Európa mocska !

HOGY VAN BŐR A POFÁJÁN EGY MILLIÁRDOS ÁLLAMI MEGRENDELÉSEKKEL RENDELKEZŐ , NYÍLTAN KORMÁNYPÁRTI "CÉGNEK" AZ ELFOGULATLANSÁG LÁTSZATÁT KELTVE "RÁKOSI LIGHT " STÍLUSÚ ÍRÁST MEGEJTVE BELEPOFÁZNI A TISZTESSÉGES EMBEREK ÉLETÉBE ?!?!

pjm 2012.09.03. 09:33:00

De nézzük meg a kedves vezető és munkatársainak cselekedeteit. (azt ugye nem hallhatjuk, amit mond) Mindenki helyett eldöntenek mindent. Az új kultúrában masíroznak, televíziót gyújtanak fel, arogánsan lesöpörnek minden véleményt, semmilyen nemzetközi egyezményt nem tartanak be csak akkor, ha az az újkultúrába beilleszkedik. Na ez az új kutúra már egyszer győzőt kb 1933-ban. Rendet is csináltak...Új rendet. Na az nekem nem kell...Úgyhogy sajnos a régi kultúrámból is ki kell fordulnom és el kell mennem a megpsztott, korhadó kultúrájú nyugatra, mindegy melyik nyugatra, sőt már északra is jobb, kb 100 km-en belül. Szégylljék magukat és az őket megválasztók is. Kultúráljátok magatokat valahol a szaharában, engedjétek itten kultúráltalankodni minket, ahogyan nekünk jó. Még egy: a magyar nem szabadon akar végre élni, hanem jól. Na ezt csesztétek el kis kultúrforradalmárok...

milyen szép a Vértes, ó 2012.09.03. 09:33:16

@dr kíváncsivagyok:

Nem értem, hogy van képük azt csinálni, amiért a pénzt kapják? ;-)

BruceTheHoon 2012.09.03. 09:33:25

"Ma a régi status quo képviselőinek hangja hangosabb, mint az új, még életerejét gyűjtő kultúráé."

Igen, ez a régi status quo, ez vagytok ti.

Borenbukk 2012.09.03. 09:34:23

@Golgotai:
"Végre a magyar száramazású emberek legyenek a polítikai, gazdasági, közhatalmi vezetők, ne mindenféle jött ment."

Ez igen nehezen megvalosithato ebben a mi atjarohaz jellegu Medencenkben, meg akkor is, ha lenne bermi ertelme. (En valoszinuleg kun osokkel rendelkezem, lehetnek en itt barmilyen vezeto?)

"azonkívül a magyarnak legyen biztos állami munkahelye,"

Allami? De ugye akkor nem szandekszod kicsit kesobb a kommunistakat ostorozni?

"és oda hazaa lakóhelyén senki se rintson neki a rák egye ki a szívedet óbégatva."

Alapvetoen semmifelet obegatva nem szeretnem, hogy barhol ramrontsanak, de en biztos tul valogatos vagyok.

dr kíváncsivagyok 2012.09.03. 09:35:12

@Osuu: "Ők egy konfliktusban mindig a magyarság ellenségei mellé fognak állni.
AZ ÖRMÉNYEK MIÓTA A MAGYAROK ELLENSÉGEI ?!

B. Bíró 2012.09.03. 09:35:31

@Osuu: Aha. Amikor magyarokat bombáztak Újvidéken, a magyar kormány a bombázók mellé állt, hogy egy konkrét példával éljek. Ugye erre gondoltál?

dr kíváncsivagyok 2012.09.03. 09:36:03

@milyen szép a Vértes, ó: Nem értem, hogy van képük azt csinálni, amiért a pénzt kapják? ;-)

Érteni értem,...csak hányingerem van tőlük !

milyen szép a Vértes, ó 2012.09.03. 09:36:55

@dr kíváncsivagyok:

Amióta kritizálni merték a Szent Együttműködést és annak Szent Prófétáit. És mivel ez visszamenőleg érvényes, meg is van, miért kellett becsapni őket.

Borenbukk 2012.09.03. 09:37:14

@Osuu: Ezt a szalmabab sereget is kokemenyen lekardoztad. Megpihenhetsz.

B. Bíró 2012.09.03. 09:37:26

@Golgotai: Te imádtad volna Kádárt.

pjm 2012.09.03. 09:38:23

@Osuu: Azt nem is szabad mondani, hogy ezek, amit leírtál már csak a kis kényszermozgásos idegbeteg mániákus depressziós törpétek tevékenysége MIATT van!!! Aki nem hajlandó tudomásul venni, hogy a székelyek is azt mondják már, hogy maradjanak a pixába otthon és hagyják őket élni. Szabadkán az elmúttkétévben nyíltan verik a magyarokat, mert magyarok. Összehoztátok kis fasiszta töpörödöttek a kétharmaddal, gratulálok hozzá, legyetek büszkék rá!

collateral collector (törölt) 2012.09.03. 09:38:40

Közben gyengül tovább a forint, rúgják ki a magyarokat tömegesen, menekülnek a munkaadók és az emberek is az országból... Olyan blogoknak van tízezres látogatottsága, ahol olyan sikertörténeteket lehet olvasni, mint pl. "hogyan lettem szobalány Ausztriában", "hogyan lettem felszolgáló Angliában", "neked is sikerülhet!", "vannak országok, ahol ha akarsz, tudsz is dolgozni" stb. Ez lett a magyar sikertörténet a Fidesz-valóságban. Ehhez csak gratulálni lehet. "Jobboldali értékközösség", hehe.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2012.09.03. 09:38:43

@ob.szerver:

Az Alku
2012.09.03. 09:38 IGe

"Ilham Alijev azeri elnök hosszú idő óta követte a magyar és azeri jogi irodák munkáját, és az ügy lezárásához végül az az egyezmény vezetett, amely Orbán Viktor magyar miniszterelnök azeri látogatásakor született."

Balta és orbán.jpg

Kivonat Ali és Ovi tárgyalási jegyzőkönyvéből:

Ovi: Tudja elnök úr én mélyen keresztény vok!
Ali: Tudja elnök úr én iszlám vok!
Ovi: Tudja elnök úr van több problémám.
Ali: Mondja!
Ovi: Családi megtakarításim nem érik el Soros Györgyét, de nem sok hiányzik.
Ali: Ezen lehet segíteni! Nekem van temérdek pénzem.
Ovi: Ott van még a Labdarugó Akadémiám, nem sikerül Reál Madrid szintre hoznom, a pénzt csak nyeli.
Ali: Szeretem a focit támogatni.
Ovi: Aztán a probléma még, hogy hatalmon akarok maradni és a hatalmat örökíteni a családomnak, de az IMF meg az EU demokráciát követelne tőlem. Kellene kölcsön is, nem muszáj jobb feltétellel adni, mint az IMF adná, de szükségem lenne rá.
Ali: Megoldható, de lenne egy feltétel.
Ovi: Szívesen hallgatom.
Ali: Van Önöknél egy „életfogytos” hős, akit az Önök bürokratái nem adnak ki nekünk, pedig már kész az új palotája, őrnagyi kinevezése, tartjuk az állását, kész a szabaduló levele, stb.
Ovi: Ismerem az ügyet, Ő a baltás gyilkos ugye?
Ali: Igen, RPG hiányában megfelelő ősi fegyvert talált az Önök hazájában!
Ovi: Ha jól belegondolok nem lehet akadály az elengedése, mégsem csákánnyal gyilkolt amikor vendégszeretetünket élvezte és lemészárolta örmény vendégünket.
Ali: Okoz ez Önnek erkölcsi problémát?
Ovi: Nekem, erkölcsi problémát? Tudja van egy orbáni mondás: Van az a pénz, amiért hitemet, hazámat, népemet eladom!
Ali: Akkor megállapodtunk!
Ovi: megállapodtunk!

Link Elek 2012.09.03. 09:38:58

Ez az, baltás gyilkost minden iskolába!!
Ők tudjak a legjobban tanitani az uj kulturat.

Di622 · http://www.microglobe.co.uk/nissin-di622-digital-flash-for-canon-eos-ttl-ii-camera-p-5535.html 2012.09.03. 09:39:21

@Osuu:
No akkor nézzük csak ezt a baltás dolgot.
Van ugye ez a két nép az Örmények és az Azeriek, akik már jó ideje gyilkolják egymást ahol csak lehet.
Egy értelmes ország értelmes vezetője az ilyen dolgokba nem avatkozik bele és nem rángatja bele az országát, hacsak nincs valamilyen országérdek.
pl. fegyverrel lehet bizniszelni, valamilyen katonai gazdasági érdekeltsége van.

Mivel nekünk magyaroknak semmi dolgunk nem volt velük totál hülyeség lett volna belemászni ebbe a konfliktusba, max béke fenntartónak ha felkér bennünket az ENSZ.

Amikor az azeri baltás csóka lefejezte az örmény srácot, akarva akaratlanul belekeveredett az ország ebbe a dologba.
Az akkori kormány a lehető legjobb dolgot tette: Lesittelte az elkövetőt, mert a gyilkosság az gyilkosság. De a gyilkost nem adta ki a saját országának, mivel már akkor is TUDTÁK hogy a gyilkost szabadon fogják engedni a saját országában.
Ezzel az állásponttal magyarország továbbra is semleges tudott maradni, egyik fél sem hányhatott semmit sem a szemünkre.

Nos pártunk és kormányunk a mi bölcs vezérünkkel ebbe a dologba rondított bele.
Sikerült az ország lékekkel küszködő "gyorsnaszádját" bekormányzoni egy fostájfun kellős közepére. Köszönjük Viktor, remélem megérte.

dr kíváncsivagyok 2012.09.03. 09:40:51

Egy konkrét ügy van. Az a minden várakozást alulmúlóan silány kormányzati teljesítmény amely a gazdaság és a társadalom összes alrendszerére kiterjed, és azok a döbbenetesen hitvány, dilettáns, tehetségtelen, kontraszelektív figurák, akik a rendszert működtetik.

...és akik milliárdokat kapnak azért , hogy "korrekt" írásokkal segítsék a rendszert...
Ezért a cikkért mennyit kaptál , Te nyalonc ?!

pjm 2012.09.03. 09:41:49

@B. Bíró: Nem magyarokat bombáztak, hanem a sebrenyicai mészárláshoz hasonló eseteket megakadályozandó katonai célpontokat. Ha nem tudsz valamit, ne magyarázz. Ja és kassán ki bombázott kit? A kis fasiszta törpék kimellett álltak akkor a híres szent horthy mikulással az oldalukom? Most meg szobrot emeltek neki? Akkor már sztálinnak is lehet...

pjm 2012.09.03. 09:43:27

@Di622: viktorkának megérte, abban biztos lehetsz, nőtt a tokaji birtok, már csak a zorbán kiszcaladja banyaszik követ szóval megérte...

B. Bíró 2012.09.03. 09:44:09

@pjm: ŐőŐ, te valamit szörnyen félreértettél. Én ebben hozzászólásban úgynevezett cinikus próbáltam lenni, mivel hogy a magyar légtér Vajdaság bombázása érdekében történő átengedése Orbán alatt történt...

pjm 2012.09.03. 09:44:35

@dr kíváncsivagyok: azok a silány faxok NEM működtetik, hanem éppen ellenkezőleg: ANNAK ELLENÉRE működik, hogy ők ott vannak...

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.09.03. 09:45:23

"A határhelyzet tehát arról szól: győzhetnek-e a magyarok?"

Persze! Ha végre politikusaink elvégeznének egy alapfokú közgazdasági tanfolyamot és vennék a fáradtságot, hogy megértsék, hogyan is működik a kapitalizmus. Ha nem, akkor É-Korea sorsára jutunk. Ha igen, akkor válhatunk sikeres nemzetté. Sajnos mérföldekre vagyunk ettől!

pjm 2012.09.03. 09:46:25

@B. Bíró: nem értettem félre, csak mondjuk ez sem megfelelő kifejezés, hogy a "Vajdaság bombázása", mert az öszzes YUGO bombázás miatt lett átengedve és ez véletlenül helyes döntés volt

kurgan 2012.09.03. 09:46:36

nem lennék a cikkíró helyében. kellemetlen lehet úgy élni, hogy folyamatosan ellenségeket keres a világban. úgy látszik orbán sikeresen fertőzi környezetét az üldözési mániájával.

pjm 2012.09.03. 09:47:54

@pjm: nem is volt persze kétharmadul. Ma nem engednék át, az biztos.. Ezért mondtam, hogy egy szövetség felbomlásának első jele, hogy felveszik a magyarokat...

reccs 2012.09.03. 09:50:39

De szép új kultúra is lesz ez!
Lesz erkölcstan is az új erkölcshöz! Csak tudnám, minek külön tantárgy egy tarifatáblázatnak.

Házifeladat másolása 5 000 Ft.
Iskolaköpeny otthon felejtése 10 000 Ft.
Kémiatanárt megverni 150 000 Ft.

...
Rasszista alapon elkövetett gyilkosság 3 000 000 000 $

Jenyei 2012.09.03. 09:51:11

Szerintem olyan szahar a helyzet, hogy minden ilyen posztra szükség van. Hogy legalább az látsszon, hogy van valamiféle szándék a változtatásra. Nem, nem lóg az ujjam a bilibe, és kinőttem a mesekönyvekből. De 50+ évesen szégyellném magam, hogy ilyen országot kellene a gyerekeimre, unokáimra hagyni. Ne jussunk már el odáig, hogy oszt jónapot.

Zimmermann 2012.09.03. 09:54:14

"Ma a régi status quo képviselőinek hangja hangosabb, mint az új, még életerejét gyűjtő kultúráé." -- Úgy tűnik, a kommentek ezt alátámasztják. FIDESZ-hívek, neteljetek, mert ábrándos tekintetű Gábor diák szomorú lesz miattatok!

Pas de probleme 2012.09.03. 09:54:40

Itt áll nyersen és pőrén az "új kultúra". Az vakhitre épülő egyeduralom hitvallása. Ezt száz éve úgy hívták, hogy bolsevizmus.

Eszem megáll, hogy ma Magyarországon kultúrember ilyet leírhat.

Igen, a harmincas évek Berlinje épül. Totális csőd lesz ennek is a vége. Kár, hogy magával fog rántani mindnyájunkat.

Muad\\\'Dib 2012.09.03. 09:57:44

Mondjuk fura ez a bejegyzés épp most (már-már gyanús), de ettől függetlenül az itt hisztériázó fanyalgókat sem értem.
Komolyan nem fér a fejembe, hogy egy értelmes ember, miként írhat olyan baromságot le, hogy szerinte ellenséget keres, aki arról beszél, hogy egy nemzet lehet győztes típus, meg megalkuvó vesztes. Ettől nem kell ellenségeskedni senkivel pusztán egészséges versenyszellemre van szükség. Pont olyan versenyszelleme, ami a gazdaságot működteti. Mert képzeld, a cég ahol dolgozom (meg más cég is) győzni szeretne. Szeretne piacvezető lenni a területén, prosperálni, nem huszadik, és nem ötvenedik akar lenni. És bármily hihetetlen, ettől még nem lettek ellenségeim a területen dolgozó egyéb cégek, pusztán szeretnénk a piaci versenyben megelőzni őket.
Esetleg szüntessük meg ezt is? Mostantól az összes cég egyesüljön egy nagy hippi kommunává? Meg szüntessünk meg minden sportot, és mostantól aranyérem járjon mindenkinek?
Hogy lehet valaki annyira elvakult, hogy az élet minden területén működő egészséges versenyt (ami nem mellesleg a fejlődés alapja)valami kiirtandó dolognak tartsa, és automatikusan ellenségkeresésnek fogja fel?

roki 2012.09.03. 10:03:12

@BruceTheHoon:

Kisegítlek: Kovács László fogalmazta meg a balliberális szemlélet ars poeticáját ami úgy hangzik, hogy 'merjünk kicsik lenni'.

Ez a kormányon is defetista, önfeladó magyar nemzeti érdekben megnyilvánuló álláspont egyenes úton zavarja világgá a nemzet színe-javát, oda, ahol bátor a légkör, oda, ahol az emberek tenni akarnak önmaguk jólétéért.

szerinted nem fognak hiányozni???
...vagy elég lesz egy halk köszönöm a nyertesektől?.. bár köszönöm se lesz, nem szokták megköszönni, ha a Pásztor fiúk elvesznek valamit.

collateral collector (törölt) 2012.09.03. 10:04:05

@Muad\\\'Dib: "Hogy lehet valaki annyira elvakult, hogy az élet minden területén működő egészséges versenyt (ami nem mellesleg a fejlődés alapja)valami kiirtandó dolognak tartsa, és automatikusan ellenségkeresésnek fogja fel?"

Definiáltad a fidesz gazdaságpolitikáját, lásd: multik, bankok, dohányáru, hulladékgazdàlkodás, közműszolgàltatók stb. De szépen összefoglaltad, erről szól a Fidesz-politika: kiirtani a versenyt, és közben azt hazudni az embereknek, hogy a verseny nekik rossz.

Muad\\\'Dib 2012.09.03. 10:06:12

@collateral collector:
Nem ere vonatkozott a kérdésem. Még csak nem is említettem a fityeszt, nem is látom, hogy köze lenne az általam felvetett dolgokhoz.

Go Lem 2012.09.03. 10:06:16

@Muad\\\'Dib: Ez tetszett.

A paranoiásnak előbb utóbb lesznek üldözői és ebben látja igazolva paranoiáját... Ördögi kör, ebbe hajszolják magukat.

is 2012.09.03. 10:07:38

egy újabb monomániás. egy újabb hívő, akinek semmi, de semmi realitásérzéke; nézeteinek a valósággal való ütköztetése iránti igénye nulla, a világképét egy belső körben forgó mondavilágra építette, építi, és fogja építeni. ott, abban a belső körben egymás vállát veregetik a szellemi törpék, hogy milyen magasra nőttek, és milyen okosakat írnak és mondanak. a világ meg kívül megy előre a maga dolgára.

a kutya ugat, a karaván halad. csak azokat a milliárdokat, meg azt, hogy ezek a szellemi és erkölcsi nullák bitorolni akarják a jobboldal fogalmát és terét, az a sajnálatos.

kurgan 2012.09.03. 10:10:49

@Muad\\\'Dib: márpedig ez a "nekik" szóhasználat ezt bizonyítja. kik azok a nekik? és miért kell bárkit is legyőzni? ez nem egészséges versenyszellem szerintem. ki ellen kell harcolni? senki ellen. és sajnos ez nemcsak retorikai fogás a kormánypárt részéről hanem komolyan is gondolják, ugyanazt, mint például a - szerencsére már a történelem süllyesztőjébe került - vladimír meciarnak is a fő politikai krédója volt: aki nincs velünk, az ellenünk. országon kívül és belül egyaránt. a fenti cikk is erről szól. ki kell szorítani, le kell győzni, eltüntetni mindent, ami nem az ő világképüknek felel meg. hát basszák meg erre csak ezt tudom mondani, holott voltam én fidesz rajongó, de amit az elmúlt 10 évben műveltek, az valami borzalom. és még hogy ők az új kultúra képviselői :D messziről bűzlik, hogy milyen rendszerben szocializálódtak. szó szerint. hiszen pártállamot építenek. szóval hol itt a versenyszellem???

roki 2012.09.03. 10:11:23

@collateral collector:

Az általad felsoroltak esetében a verseny az, ami a legkevesebb, viszont kidomborodik a monopolium és kartell jelleg.

is 2012.09.03. 10:11:29

@Muad\\\'Dib: Az az egy probléma van, hogy a posztban ott az az itt ki nem mondott, de már elégszer hallott, és a velejéig hazug és erkölcstelen alapállás, hogy aki nem FIDESZes vagy "igazmélymagyar", az megalkuvó vesztes országot akar építeni. és ez nekik axióma, és nem hajlandóak engedni belőle, és csak mantrázzák, agyatlanul, értelmetlenül, hazugon. hadd ne kelljen milliomodszor is komolyan venni, és megint elkezdeni magyarázni, hogy ez egy őrültekházi tévképzet, nem igaz, és amig ilyen lázálmok adják a FIDESZ szellemi axiomaitkus alapját, addig csak és kizárólag az őrülteknek egyébként kijáró tiszteletet kapják, ennél többet nem.

collateral collector (törölt) 2012.09.03. 10:12:43

@is: "egy újabb monomániás. egy újabb hívő, akinek semmi, de semmi realitásérzéke"

Az ő esetében nem biztos. Ő pénzt kap érte. Sok pénzt. A mi pénzünket. Egyáltalán nem biztos, hogy vakhitű, és az sem, hogy nincs realitásérzéke :)

Muad\\\'Dib 2012.09.03. 10:14:11

@kurgan:
"...és miért kell bárkit is legyőzni?..."
Igaz, várjál szóltam a kollégáimnak, hogy mostantól ne akarjuk megnyerni a kiírásokat, mert az már milyen, még a végén azzal vádolnának minket, hogy le akarjuk győzni a többieket. Azt hiszem nem jött be nekik az ötlet.

De ismét leírom. Én nem a fityeszt védem, amiről írtam az teljesen kormányfüggetlen dolog. Ettől nem lesz egy centivel sem jobb a fidesz, de ettől ez még valós probléma.

jozicsenko 2012.09.03. 10:14:47

amiről a srác ír:
" a szomszédos baráti-testvéri népeket érzéseikben megbántani nem szabad"

ez, ma, a közelmúltban: a románokra szavazunk, beengedjük őket, mert majd meghálálják.

meghálálták: felszámolják az erdélyi magyar oktatást...

a baloldalról egy dolgot tudok: messzebb van tőle a hazaszeret, mint a fidesztől a becsület...

tessék visszaemlékezni gönczovakingovára, aki külügyminiszter volt mégis rendre felmosták vele a padlót: mert a szomszédos népeket megbántani nem lehet

de minket igen?

hülye baloldaliak, baloldali hülyék: miért minket nyomjanak a sárba? mert hagyjuk? hülyék vagytok...

inkább legyek büszke arra hogy magyar vagyok, minthogy miattatok szégyelljem...

Pan Modry 2012.09.03. 10:15:24

@Golgotai:
Az apad faszanak legyen biztos allami munkahelye, eleg volt a kommunizmusbol.

Legyenek inkabb stabil piaci munkahelyek ahol a stabilitast a versenykepes gazdasagi kornyezet es a versenykepes munkaero adja.

Muad\\\'Dib 2012.09.03. 10:16:19

@is:
Lásd az előző hozzászólásom kurgan-nak. Nem a kormányunkról írtam, csak egy számomra érthetetlen mentalitásról.

egy_vélemény 2012.09.03. 10:17:10

Beszéltünk elég sokat régebben a kultúra mibenlétéről.
Elmondanám itt is meglátásom: nem kultúrák különbözőségéről beszélnék, hanem A kultúra különböző fokain leledző, főleg szokásjogon alapuló együttélésekről, túlélési igyekezetről.
A kultúra minősítéséhez, ahhoz, hogy valamit kultúrának nevezhett/ss/ünk, nem tudjuk a morális alapokat semmisnek venni. Azokat a morális alapokat, amin a megélt, gyakorlott mindennapi kultúránk nyugszik.
Ezt a társadalmi berendezkedés biztosítja.
Hol az ütközés a ma nyelvére lefordítva?
Figyeljük meg csak pl. bárki neves szaktekintélyünket (nem érdemes szakmára lebontani, hiszen mindjárt a személyeskedés csúszdájára lehetne lebutítani így bármely párbeszédet). Szóval egy neves szaktekintélyünket hallgatjuk, kinek állami jogosítványa van nyilatkozni, szava messzehangzó. Hogy érthető legyen a példám, mégis ki kell választanom egy adott szakmát, így én is sebezhetővé válok. Vállalom. Vizsgált személyünk pl. orvosprof. Állami emlőkön tanult, intézményesített háttérrel boldogult, és intézményesített szokásjogon mellékesen és egyenes gerinccel, tekintélyt sugárzó arccal tette zsebre a feléje nyújtott borítékokat. Most nyilatkozik...hogyan figyeljem szavát? Tisztelettel, meghatottsággal, vagy röntgenszemekkel?
Mérlegeljem-e a morális alapokat, amin a mai gyógyítás kultúrája nyugszik?
Mérlegeljem-e ugyanígy bármely szakma gyakorlóját?
Kérdőn figyeljem-e annak a nyilatkozó politikusnak erkölcsi szilárdságát, aki az utóbbi 20 év folyamatos társadalmi-gazdasági lerongyolódásakor fix jövedelemért szorgoskodott?
Azt hiszi, azért fedhetetlen, mert kenőpénzt sosem kapott?
Vagy legyintsek-é egyet? Hisz mindenki eszerint él mamár, hajtja a pillanatnyi előnyöket, mérlegelése csak arra korlátozott.
Kettős mérce mindenhol. Gyermekét becsületesen nevelő szaki, aki gányoláshoz, az állandó ügyeskedéshez szokott, vérig sértődik, ha ugyanezt más szakterületről tapasztalja, visszakapja.
Ördögi kör.
Mi és most ilyen magyarok vagyunk.
Egyszer sem kérdezzük meg magunktól azzal a szigorral, amit másokkal szemben percre készen gyakorolunk: hát én megszolgáltam-e mindig mindazt, amit kapok? S ha nem, akkor tehermentesíti-e lelkiismeretem, hogy mások is ezt csinálják, s nagylelkáen szemet húnyok, vagy összekacsintok?
Amikor a Nyugattal hasonlítgatjuk kényszeresen magunk, akkor ezzel a morális keleti-komeno-szoci kettőséggel kellene először leszámolnunk.
Az utóbbi hatvanvalahány év egyre terhesebb, lassan mindent leblokkoló örökségével.
Az, hogy megmaradunk-e, ezeken a cölöpökön múlik.
Ezt nem tudja egy kormányciklus sem drasztikusan megváltoztatni, de a komenót visszaállítani sem.
Mert ezt nem lehet központilag elrendelni, kötelezővé tenni, a gondolkodást gombnyomásra átállítani.
Ezt mindenkinek magában kell megérlelni, tudatosan eldönteni s betartani segíteni kis környezetében.
Ha államilag ennek támogatására segítség mutatkozik, akkor könnyebb.
A magyarokról, ha maradunk egyáltalán, majd akkor beszélhetünk.
Sokszor mondtam már, megint ismétlem: a jelenlegi kormányzást ellenzők megmaradása is ezen múlik.

Go Lem 2012.09.03. 10:17:57

@jozicsenko: Ez most igazolja a cselekedet helyességét?

kurgan 2012.09.03. 10:21:48

@Muad\\\'Dib: nyilván kell a verseny, de ne ma totális szétzúzása a zellenfélnek. nem tűnik fel a fenti cikk árokásó hangvétele? hogy megint a jobboldalt azonosítja a magyarsággal, minden mást kizár?

Osuu 2012.09.03. 10:29:53

@dr kíváncsivagyok: AZ ÖRMÉNYEK MIÓTA A MAGYAROK ELLENSÉGEI ?!

Amióta letépik, megégetik a magyar zászlót, amióta bosszúval fenyegetőznek minden szinten minden fórumon, amióta tehetetlen dühükben Magyarországot hibáztatják amiatt hogy az Azeri elnök kegyelmet adott.

Amióta Magyarország ellen gyűlölködnek naphosszat, miközben Azerbajdzsán ott van tőlük 1 km távolságra bármikor lerendezhetik velük a konfliktusaikat, ha olyan nagy legények.

Mi tartja vissza ezeket az örményeket? Vagy Magyarország ellen könnyebb rázni az öklüket, mert tudják, hogy Magyarország nem fog tenni semmit? Ha az azeriekre támadnak akkor meg kaphatnak a pofájukra?

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.09.03. 10:30:20

"Míg negyed századdal ezelőtt még mindig Moszkva volt a megkérdőjelezhetetlen hivatkozási pontjuk, addig ma Brüsszelre és a Nyugatra hivatkoznak, s eközben fel sem merül bennük, hogy esetleg nem is „egy” Nyugat van, hogy ott is vannak értékviták, rivalizálnak egymással politikai világnézetek, van idegengyűlölet, antiszemitizmus, a nemzetközi viszonyokban ott is saját érdekeiket követik az egyes nemzetek és ebből keletkezhetnek diplomáciai konfliktusok."

És a jobboldal ahhoz a nyugathoz akar igazodni, amelyik idegengyűlölő, antiszemia!
Hát mit nem lehet ezen érteni?
Az is egy nyugat.
Breivik is nyugat, és mégis milyen faszán lelövöldözte a balosokat!
Nah, hát ő példa az igaz magyarnak.
Nem az utóvédharcosok által favorizált nyálas-pc bizik, hanem a keménytökű igazi keresztényjobbos.

Nah, kinyilatkoztatott, meghallgattatott, ha nem teszik, lehet megdögölni, vagy húzni izraelbe.
Vagy ahova akartok.

egy_vélemény 2012.09.03. 10:31:19

Elnézést a drámainak hangzó monológért.
Inkább csak suttogás, amit elmormolok.
Hogy népi nyelvre is lefordítsam, emlékeztek-e a gyermekkori mondókára?

Dolgozzatok legínyek, holnap lesz a vásár....hát, ez a magyarság, ami lesz, ha lesz, ezen alapul.

További szép napot Mindenkinek!

:-)

Go Lem 2012.09.03. 10:31:53

A politika és az erkölcs... egymást kizáró fogalmak.

Go Lem 2012.09.03. 10:33:32

@Osuu: ... és ezt mióta is teszik?

roki 2012.09.03. 10:34:00

@kurgan:

Önmagatokat zárogatjátok ki a magyarság fogalmából akkor, amikor a jobboldal általános jellegű támadása kedvért válogatás nélkül támadtok mindent, amit összefügg a nemzeti tartalmakkal.

A jobboldalnak nem kell mást tennie, mint rámutatni a nemzettel szemben minimum defetísta, de sok esetben egyenest ellenséges vita álláspontotokra és máris rosszul érzitek magatokat, mert szembesültök önmagatokkal.

Nem vagytok elég erősek és nem vagytok elég okosak, hogy egyéni megközelítések alapján állítsátok fel az érvrendszereteket, az általános támadás pedig idevezet.

Köszönjétek meg azoknak a nemzeti érzelmeitek alkalmi sérülését, akik előrágják számotokra a gittet.

Pas de probleme 2012.09.03. 10:35:26

@Muad\\\'Dib: Bármilyen értelmes versenystratégia a helyzet helyes felmérésére épül. Az egér nem áll ki az elefánttal, mert tudja, hogy eltapossák. Hanem a fürgeségét használja ki.

Totális félreértés azt hinni, hogy Magyarország csak akkor lehet sikeres, ha fejjel ront neki mindennek, amire a világ épül.

A poszttal - és azzal az elmeháborodott klikkel, amelyik így gondolkodik - két probléma van. Az egyik, hogy sikertelenségre ítélik magukat és bennünket is azzal, hogy az orrukig se látnak. A másik, hogy tényleg elhitték, hogy nekik küldetésük van, ezért mindent szabad.

Egyébként természetesen árnyékbokszolnak. Soha senki nem mondta a baloldalon, hogy megalkuvásra van szükség. Ez egy igaztalan, szemét hazugság. Azt lehet, hogy mondták, hogy a nemzetközi rendszerbe be kell illeszkedni, és úgy kell megtalálni a számításunkat. Persze, a jelek szerint ez a gondolat egyeseknek olyan magas, hogy nem csak megcsinálni, hanem megérteni se tudják.

Egy adaptív stratégia nem automatikus megalkuvás és lúzerkedés. Egyébként pedig, ha megvan az alkalom, lehetünk kezdeményezők.

De baltás gyilkosok kiengedése, már elnézést - ne kenjük az azeriekre! - hatökör, büdösbunkó cselekedet. Méltó a narancsszínű messiásainkhoz.

Pan Modry 2012.09.03. 10:35:34

@Muad\\\'Dib:
Nem a gyozni akaras szandekaval van a baj, hanem a modszerekkel.

Gyozni, sikeresnek lenni lehet szorgalommal, munkaval, tudatos epitkezessel, lasd Szlovakia, Csehorszag.

Viszont ha valakinek csak a pofaja nagy es csak akar gyozni de lusta erte megdolgozni, helyette trukkozik, az egyreszt nem fog gyozni, masreszt szanalmas is, lasd Magyarorszag, Gorogorszag.

egy_vélemény 2012.09.03. 10:36:30

@Go Lem: a népek kevesének adatik meg, hogy politikusként keresse kenyerét.
Ahhoz viszont sokaknak sokat kell becsületesen dolgozni, hogy a politikusainkat tisztelhessék bárhol a világon, s mi méltó módon őket eltartsuk.
Ez mindig is így volt.

eMJe 2012.09.03. 10:37:15

és ezért pénzt kapsz? ennél még én is jobb vetítést írok:) van felvétel?

jah, a kommunistáknál általában nem a tudás számított, ahogy vikidnél sem. a nyelvméret. bocs, akkor esélytelen vagyok

Borenbukk 2012.09.03. 10:38:09

@Osuu: Az azeriekre mar tamadtak, vagy azok rajuk, nehez ezeknel a vergozos teruleteknel eldonteni.

Javaslom a Cosmat meggyilkolo Rafaelt is kuldjuk haza a csaladjahoz, ha azok megigerik, hogy jo sokaig nem engedik ki a szobajabol.

Pan Modry 2012.09.03. 10:40:16

@Pas de probleme:
Igazad van, a sikeres strategia alapja a jo helyzetfelmeres. Magyarorszagon valamiert ezt a lepest kiagyjak aztan csodalkoznak hogy miert esnek pofara, kulso okokat keresnek, holott a pofaraesesek legfobb oka a sajat balfaszsaguk.

Egyebkent eleg megnezni a magyar tortenelmet, a torok uralom, a vesztes szabadsagharc, trianon, egytol egyig a magyar vezetok realitaserzekenek a hianya es a rovidtavu, idonkent nagypofaju gondolkodasanak, tetteinek a kovetkezmenye, aztan a himnuszban meg megy a rinyalas a balsors miatt, holott lofaszt...

Osuu 2012.09.03. 10:40:29

@kolbászoszsömle:

"Breivik is nyugat, és mégis milyen faszán lelövöldözte a balosokat!
Nah, hát ő példa az igaz magyarnak.
Nem az utóvédharcosok által favorizált nyálas-pc bizik, hanem a keménytökű igazi keresztényjobbos.

Nah, kinyilatkoztatott, meghallgattatott, ha nem teszik, lehet megdögölni, vagy húzni izraelbe."

Breivik special kőkemény cionista volt, aki mindenben követte az Izraeli keményvonalas szélsőjobbot, sőt túl is tett azon, muszlimellenes gyűlölködésben.

A zsidókat imádta, a muszlimokat gyűlölte. Egyszerű volt a gondolkodása.

roki 2012.09.03. 10:40:32

@Pan Modry:

Szlovákia egyéb, másodlagos frontokon aratott csatagyőzelme mellett stratégiai győztes pl. a cigány szaporításban, feltehetőleg az első cigány többségű állam lesznek.
Gratulálok a sikerességükhöz, a jövőben feltehetőleg kevésbé lesznek konkurenseink.

collateral collector (törölt) 2012.09.03. 10:41:22

@eMJe: "és ezért pénzt kapsz?"

Századvég. Ennyi. Sok pénzt. (Közpénzt.)

Muad\\\'Dib 2012.09.03. 10:41:32

@Pan Modry:
Ezt nem vitatom, teljesen egyetértek.
De, ha megnézed néhány ember hozzászólását, látszik, hogy valamiért a népek közötti versenyszellemről rögtön valami soviniszta náci rémképet hallucinálnak.

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2012.09.03. 10:42:34

Hát ezen még gondolkodj kicsit...

roki 2012.09.03. 10:43:30

@Osuu:

Breivik annyiban tér el az átlagos nyugati polgártól, hogy róla lehullt az a máz, amit az antirasszista kampányok rájuk erőltettek, de valójában széles tömegek sajátja.

Javaslom figyelj Franciaosrszágra és a botrányírójára, mert megint ott látszik körvonalazódni a jövő ideológiai áramlata, ami most éppen antitézisbe csap át.

Borenbukk 2012.09.03. 10:43:47

@roki: Ne tessek hazudozni, kollega! Nem a nemzet tartalmaval kapcsolatban tamad mindent a nemjobboldal, hanem a hazai jobboldal rantja maga ele a nemzetet minden tamadasra.

kurgan 2012.09.03. 10:45:57

@roki: ohh. látod erről beszélek. hisz még azt sem tudod, jobbos vagy balos vagyok-e. de elárulom, hogy az mszp kormányokkal szemben éppilyen kritikus voltam.
amúgy felvidéki magyar vagyok. alighanem sokkal többet tudok arról, amiről ti itt papoltok. én naponta szembesülök azzal, hogy az országomban él egy sokkal népesebb másik nemzet. naponta meg kell küzdenem a magyarságomért, ha pl. nem szól vissza magyarul az eladó vagy a kalauz. nektek erről fogalmatok sincs, szánalom, és felfoghatatlan, hogy magyarországon miért téma ez. ki veszélyezteti a magyarokat magyarországon? elárulom, senki, csak a saját hibbant politikusaitok, mint pl. a jelenlegi fantaszta vezetés. bár az a felmérés önmagáért beszél, amely szerint a magyarországi magyarok nagy hányadának meggyőződése, hogy az országban milliónyi arab, cigány, kínai román és egyéb idegen nép él.

Muad\\\'Dib 2012.09.03. 10:47:37

@Pas de probleme:
Az előző hozzászólásom lényegében neked is válasz (2012.09.03. 10:41:32)

Pan Modry 2012.09.03. 10:48:01

@Muad\\\'Dib:
A nepek kozotti versenyszellem termeszetes. En peldaul kivaltkepp buszke voltam arra hogy az ezredfordulo kornyeken a regioban a magyar gazdasag sikeresnek volt mondhato.

Most viszont kifejezetten szegyellem az eredmenyeket, azt pedig hogy mindezt valami unorthodoxnak nevezett gazdasagi amokfutassal probaljak a magyaroknak megmagyarazni ( ez nyilvanvaloan nem a kulfoldi szakertoknek szol, mert aki egy felev makrot hallgatott annak teljesen nyilvanvalo hogy kontarsag az egesz), az meg egyenesen szanalmas.

Es igen, en nem szerettem az mszp passzivitasat sem, de lehet aktivan hulyenek is lenni de okosnak is, sajnos a Fidesz kormany az elobbi, az utobbire peldaul nagyon jo pelda Csehorszag v Lengyelorszag. ( direkt regois orszagokat irok mert igy realisabban lathatoak a realis lehetosegek)

egy_vélemény 2012.09.03. 10:48:50

@eMJe: no, látod? Ez az írigyég kemény motiváció, minden kornak sajátja volt, szavaid közül szemérmetlenül kikandikál ... leplezni, kendőzni nem is próbálod?
Álláshoz így hosszú távra sosem jutsz.
Van annyi kedv, igény az emberekben, hogy ilyen csupasz gyűlölködést folytonosan fenntartson?
Komolyan gondolod?
Attól nem félsz, hogy ugyanez az indulat hipp-hopp s ellened fordul akkor, amikor nagyon nem akarod?
Mert ilyen a dolgok természete, akaratunktól független, bizony.
Ha netántán diplomád is van hozzá, akkor viszont nagyon nyugtalanná tettél. Csak nem ilyenformán, ebből szándékozol magadnak s kiscsaládodnak egzisztenciát teremteni?

Ezt is csak halkan kérdem, dolgomra kell menjek, választ nem várok.
Légy jó! :-)

kurgan 2012.09.03. 10:49:21

@Borenbukk: tökéletes megfogalmazás. és ezzel totálisan elhasználják, degradálják, lejáratják a nemzet fogalmát. még a kutyaszar is nemzeti ebben az országban. ha szlovákiában ugyanezt művelné fico, sugárban hánynék.

roki 2012.09.03. 10:50:29

@Pan Modry:

'Egyebkent eleg megnezni a magyar tortenelmet, a torok uralom, a vesztes szabadsagharc, trianon, egytol egyig a magyar vezetok realitaserzekenek a hianya es a rovidtavu, idonkent nagypofaju gondolkodasanak, tetteinek a kovetkezmenye,'

Magyarország büszke lehet magára, hogy a klérus és a Habsburgok központosítási, németesítési szándékai ellenére van és magyar.
Vannak olyan államok, amiket éppen a magyar szabadságküzdelmek ellenében nyelvvel láttak el és függetlennek unszoltak... lakói máig sem tudják megemészteni történelmük és nemzeti léthez vezető inspirációk hiányát.

tede 2012.09.03. 10:51:29

@kurgan: sajnos a legtöbb ember közelebb áll az ösztönlény vadállathoz, mint egy intelligens kultúrlényhez.

Több oka van, mert ez egyszerübb, mert ezért nem kell tanulni, erőfeszítést tenni, csak adni a primitív önmagukat.

Sajnos rengeteg ilyen primitív ösztönlény van, mint akiket te is leírsz. Egyszer beszóltam a szomszédomnak, hogy az emberiség feljutott a holdra, de arra nem képes, hogy megtanítsa a gyerekét előre köszönni egy idősebbnek. Meg sem értette, hogy mire gondolok és célzok a gyerekei kapcsán, ott leragadt, hogy mi van a holddal?

egy_vélemény 2012.09.03. 10:51:53

@collateral collector: viszont a mi hozzáállásunkon múlik, mit hoznak ki ebből a sok közpénzből, mindannyiunk, gyerekeink boldogulására....nem gondolod?
Ha én elutasítóan és zsigeri gyűlölettel rugdosom a tanítóm, akkor többet tudnék ma matekból? Gondolod?

2012.09.03. 10:53:15

Kár G Fodor Gáborért, régebben azért írt tudományos igényű munkákat (Voegelinről, Kolnai Aurélról).
Csak hát jött a Fülkeforradalom, a NER őt is szólította. Mára egy szánalmas rezsimszolga, egy nem is igazán tehetséges pártideológus lett belőle. A cikket nem érdemes elemezni, szalmabáb érvelésre épül. Nem veszi észre hogy fantomokat gyárt és azok ellen vitatkozik. Teljesen elszakadt a valóságtól.
Az igazi baj az, hogy szerintem GFG nem cinikus, ő komolyan elhiszi amit leír. És ezért még jó nagy lóvét is kap.

Golgotai 2012.09.03. 10:53:19

@Pan Modry: Te hibbant. A kapitalizmus lényege, hogy létbizonytalanságban tartsa az épp nálla dolgozó keskeny munkavállalói réteget, a munkavállalók nagyobbik részét meg munkanélküliségben. Aztán csere kövekezik be, az eddig munkanélküli tömegből dolgozhat egy keskeny réteg, az előző meg megy vissza a nagy munkanélküli halomba. És ne gyerea ommunizmussal. Épp elég baj, hogy az állami tulajdon ésszerűségét a magukévá tették, és lejáratták az úgymond kommunisták, ellopták, aztán deformálták a jó elvet. Holott. A kommunizmussal, magyargyűlölettel egyáltalán nem vádolható Istóczy Győző már az 1800 as évek végén megmondta, nállunk csak az állami tulajdonú ipar és mezőgazdaság viheti előre a magyar népet.

roki 2012.09.03. 10:54:23

@Borenbukk:

A nemjobboldal eleve gyűlöli azt, ha a nemzetfogalom részese a politikai térnek.

Ez a gyűlölet nem jogosítja fel őket arra, hogy a nemzetfogalom politikai térbe emelése ellen rossz válaszokat adjanak, olyanokat amivel szembesítve őket nemzettelennek látszódnak.

eMJe 2012.09.03. 10:55:39

@egy_vélemény: hihiii, nálad keményen elgurult valami:)

azért egyre válaszolok, max nem olvasod:) viszont ezzel az egy válasszal az egész írásodra válaszolok

"Álláshoz így hosszú távra sosem jutsz." biztos vagy benne? nézz szét például az mszmp-fidesznél :) (bár lehetett volna még példákat írni, de ennyi szerintem elég is:D)

Borenbukk 2012.09.03. 10:55:57

@Golgotai: "A kapitalizmus lényege, hogy létbizonytalanságban tartsa az épp nálla dolgozó keskeny munkavállalói réteget, a munkavállalók nagyobbik részét meg munkanélküliségben."

A munkavallalok nagyobbik resze, amint munkanelkuli? Lattal mar te mondjuk nagyon rossz spanyol munkanelkulisegi mutatokat?

eMJe 2012.09.03. 10:56:54

@egy_vélemény: bocs, az kimaradt, hogy látom, sikerült a lényeget kiragadnod:) meg a szarkazmust:D:D:D

Go Lem 2012.09.03. 10:57:36

@Golgotai: "...már az 1800 as évek végén megmondta..."

ez tök aktuális ha gondolkodásod megragadt 200 évvel ezelőtt

Pan Modry 2012.09.03. 10:57:42

@Golgotai:
Az ember egyszerre munkavallalo es valasztopolgar.
Valasztopolgarkent olyan iranyzatot kell preferalnia akik kiallnak a tisztesseges szabadversenyes kapitalizmus mogott, mindezt torvenyekkel es vegrehajtassal megerositve, versenyhivatal stb...

Munkavallalokent pedig tegye magat versenykepesse, hogy jobb targyalasi pozicioja legyen a munkaadokkal szemben es ne szoruljon ra hogy olyannak kelljen dolgoznia aki teljesen kihasznalja.

Borenbukk 2012.09.03. 10:58:08

@roki: Az alapfelvetesed szimplan nem igaz.

2012.09.03. 10:58:21

Persze hiába hisz a NER-ben, dehogy lesz itt 20 évig centrális erőtér, 2014-es választás is necces lesz már, legkésőbb 2018-ban meg tuti bukás.
Erkölcsileg a baltás gyilkos kiadatása és egy közép-ázsiai diktatúrával való titkos üzletelgetés miatt már semmiféle erkölcs nincs. Ez egy dolog. Ez vállalhatatlan. Persze gondolom GFG szerint csak a hatalom megtartása számít, és az hogy nehogy a "komcsik" visszajöjjenek.
Csak hát a kormány pancser, nem ért a gazdasághoz, a gazdaságot is tönkreteszi, tartós recesszió lesz, IMF hitel nélkül (ami sanszos) pedig esély van arra, hogy fizetésképtelenné válik az ország. Akkor meg viszont társadalmi elégedetlenség lesz, ha nem most, akkor pár év múlva.
Természetesen GFG akkor is győzelmi jelentéseket fog írni, valahogy úgy mint a 89-ben a szovjet állami tv, amely szerint a Szovjetunió erős és szó sincs válságról.

roki 2012.09.03. 11:03:29

@Borenbukk:

De bizony igaz és itt még csak nem is a bőgatyázós vonulat 'igazságát' hozom elő, hanem azokét, akik elvakultan hisznek a globalizáció internacionalizmusában és hallani sem akarnak nemzetről, mint rizikóközösségről, miközben a globalizáció ugyanúgy rizikóközösségek érdekérvényesítési terepe.
A brüsszel-fixált birodalmi álmodozók egész egyszerűen lúzerek az érdekhálózatok küzdelmében, mondhatnoi hasznos idióták.

Osuu 2012.09.03. 11:05:36

@roki: ennél rosszabb a helyzet.

A baloldal tagadja a nemzet létét.

Egy igazi baloldali (60 éves falanszteres), egy erdélyi magyar az román állampolgár és így a román nemzet tagja.

Pontosabban nemzetet egyszerűen az állampolgársággal helyettesítik és próbálják az értelmét eltorzítani.

Így aztán nem meglepő, hogy a keményvonalas baloldaliak "nemzetellenesnek" kirekesztőnek tűnnek, mert nem is ugyanabban a fogalomrendszerben mozognak.

Számukra egy zsidó vagy cigány aki kimondottan gyűlöli a magyarokat, genetikusan alattvalónak tartja, stb is a magyar nemzet része. Ezért aztán evidens, hogy egy felvidéki szlovák az szlovák a számukra, akkor is ha "beszél magyarul".

roki 2012.09.03. 11:08:07

@SontPent:

A NER egy előremutató innováció, amit piros posztó módra támad a ballib bika, mert jobboldali bábáskodással született.

A következő stáció már az lesz, hogy a ballib oldal a nemzetközi trendeknek megfelelően majd megpróbálja belakni, esetleg saját képére szabni, miközben váltig bizonygatja, hogy nem csak bábáskodott mellette, de enpicsájával szülte.... és meg lesznek sértődve, ha a jobboldal kajánul röhög.

egyharmad 2012.09.03. 11:08:31

Ezt a csodálatos írást a baltás gyilkos ihlette vajon? Ez lenne a magyar érdek? Olyan diktatúrákkal cimborálni, ahol dicsőség álmában meggyilkolni egy ártatlan embert? Milyen aljas alakok vagytok ti?

Pan Modry 2012.09.03. 11:10:37

@roki:
Ha valamiert nem akarok jelenleg rizikokozosseget annak az az oka hogy az a fajta rizikokozosseg nem erdekel ahol a nemzetgazdasagi miniszter egy mekk elek, es ahol a koz penzet mutyiemberek siboljak el.

Ez igy voot az mszp idejen is, de arra buszke vagyok hogy Szlovakia sikeres, mert el ott egy kis magyar diaszpora aki reszese lehet a szlovak sikereknek, es ok azok akik mai szemmel nezve jol jottek ki Trianonbol, mert egy regios szinten egy sikertelen orszag helyett egy sikeres orszag allampolgarai lehetnek.

roki 2012.09.03. 11:12:44

@Osuu:

'Pontosabban nemzetet egyszerűen az állampolgársággal helyettesítik és próbálják az értelmét eltorzítani. '

Erről azt gondolom, hogy egész egyszerűen stupidok, nem képesek értelmezni a politikai nemzet és etnokultúrális nemzet fogalmát, azt, hogy mikor melyik nyilvánul meg.

2012.09.03. 11:16:12

@egyharmad: GFG szerint nyilván a magyar érdek az, hogy egy olyan országgal kössünk "stratégiai szövetséget", ahol egy aljas rassiszta gyilkost nemzeti hősként ünneplik, előléptetik. Amely ország ráadásul még a ígértet sem tartja be. Olyanokkal üzeletlünk, akik átvernek és hazudnak nekünk. Ez a magyar érdek? Ja persze, ha a magyar érdek az, hogy Orbán rezsimjét finanszírozzák, minden hogy kik és milyen áron, csak legyen valaki aki finanszíroz, akkor persze, ez a magyar érdek.

Egyébként tisztán haszonelvű megfontolásokból nézve is bukás az egész ügy. Még jobban eltávolodunk USA-tól, és a civilizált világtól, szereztünk magunkat egy ellenséget, és a másik oldalon kétséges egyáltalán, hogy az azeriek vesznek államkötvényt (ami amúgy hitel, tehát vissza kell fizetni). A magyar MOL az azeri olajmezőkön, meg piacnyitás, és az azeri gázra alapozott magyar gazdasági csoda pedig egyszerű fantazmagória, délibáb, amiben lehet hinni az ilyen hasznos idiótáknak mint GFG.

roki 2012.09.03. 11:29:50

@Pan Modry:

Az átmeneti szlovák sikeresség ára, hogy stratégiai vereséget szenvedtek a jóléti állam megteremtése terén, mert ne gondold, hogy nem kell rákölteni a bődületes arányban szaporodó(80%-> 4.7 ráta) cigányokra a ráköltendőt... és azt se gondold, hogy megengedik a sterilizációs projektet, mert sem a szlovák konzervek gazdája a katkó klérus, sem a Ficót hitelesítő baloldali szemlélet nem fogadja el annak létjogosultságát.

Szlovákiában olyan gyökeres szemléleti és politikai változás kellene a tartós sikerhez, ami elképzelhetetlen.... nem mellékesen olyan büntetési vesszőzésen kellene áthaladnia, ami még azt is meghaladná, amit most Magyarország szenved el, akinek pedig barátai is akadnak.
Elég felídézni, hogy Radicovát miképpen fújta el a sterilizációs ötletért cserébe a nagypolitika.

A jelenlegi szlovák projekt nem más, mint az asszimiláció érdekében felpörgetett látszat, amiből rövid úton fog érkezni a másnapos felébredés.

egy_vélemény 2012.09.03. 12:58:00

@eMJe: ha időm engedi, olvasom.
Ahogy tudok, válaszolok.
Nem ismerek politikusokat, különben is, mit nézzek rajtuk? Ők sem voltak tekintettel rám....így gondolkodnak a népek. Az ablakok egy koleszra nyílnak, a szomszédok generációkon át kifosztott kisnyugdíjasok, kíváló a kilátásom a napi rendszerességgel járó kukabúvárokra, szabadmagyarokkal lépten-nyomon tanálkozom...mit gondolsz, maguk között ők is acsarkodnának, ha ezért fizetnék őket? Ha így lenne csak biztosítva az egzisztenciájuk?

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.03. 15:44:51

@jozicsenko: Nem, ma nem ez. Ez ma úgy hangzik: "adjuk át a baltás gyilkost és játsszuk el a kezdő buzit a gőzfürdőben, nehogy az azeri nép megharagudjon ránk, majd meghálálják..."

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.03. 15:47:13

@Muad\\\'Dib: Más volna ez a politikai alapvetés, ha a "győzhetnek-e a magyarok" kifelé irányulna.

De befelé irányul: ennek a mondatnak a gyakorlati kivitelezésében magyarok magyarokat akarnak politikai alávetettségbe taszítani.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.03. 15:51:24

@Golgotai: Utána pedig Kádár János és Rákosi Mátyás bebizonyították Istóczy tévedését.

Mondjuk abban lehet valami, hogy a nyilasokat egy időben zöldinges bolsevikoknak mondták :-)

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.03. 15:53:36

@egyharmad: Amit a kormány tesz, az magyar érdek és ami a magyar érdek, azt teszi a kormány.

A szerzőt ezért fizetik.

WLaci 2012.09.03. 16:01:58

"Jóllehet én csak tizenhárom éves voltam, amikor megtörtént a rendszerváltás, de még akkor is arra figyelmeztettek, nem kell politizálni, az úttörőszövetségben lehet csak értelmes munkát folytatni."

Ez a baj, hogy egy te is egy elsőgenerációs "értelmiségi" vagy, aki Kádárnak köszönheti, hogy nem a földeken kaszál még ma is. Én keresztény középosztálybeli vagyok, és soha nem hallottam ilyesmit. Az én családom megvetette Kádárt, az úttörőszövetséget, és a bugris Orbánt is.

freetibi 2012.09.03. 16:11:50

"Árgus szemekkel csak arra figyelnek, mikor lesz belőlünk negatív előjelű hír a világlapokban, mert nekik nemcsak Brüsszel és a Nyugat, de Bukarest vagy Hegyi-Karabah is döntőbb érveket szolgáltat, mint a magyar érdek."

GFG-nek az azeriek seggének a nyalása is döntőbb érveket szolgáltat, mint a minimális emberi tisztesség.

Sir Galahad 2012.09.03. 16:35:51

Ez így egy kerek, összeszedett, logikus írás. Egy a baj: hogy a szerző által emlegetett új rend győzelme, hosszú távú sorsa erősen kötve van egy pillanatnyi tényezőhöz. Nevezetesen ahhoz, hogy hogyan alakul a magyar lakosság anyagi helyzete ezekben az években. Egyelőre rosszul, s ha ez így marad, az "új rend" emberei menthetetlenül bukni fognak. A választópolgár aszerint szavaz, hogyan él. Nem érdekli, hogy közben gazdasági válság van, a magasztos elvek, szép szavak sem érdeklik. Elege van abból, hogy keleti bért kap, amiből nyugati áron vásárol, s amíg nem lesz egy olyan kormány, amelyik ezt az ellentmondást feloldja, addig ez a bizonyos harc véglegesen nem dől el.

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2012.09.03. 16:52:08

ilyen sok önellentmondást ilyen rövid írásban összehozni már-már elismerésre méltó teljesítmény.

persze politikai gondolkodásnak édeskevés.

csak egy dolog, amit kiemelnék: kultúrát nem lehet alapítani, létrehozni, oktrojálni.
kultúra egy nép (összes tagjának) együttes cselekvése, gondolata, hagyománya egybegyúrva.

a kultúrából kell fakadnia a politikának, fordítva nem lehetséges, még diktatúrában sem. mert az nem kultúra lesz, csak egy diktátum.

nincs régi kultúra, meg új, meg születő, meg hanyatló, meg ilyen marhaságok. a mai magyar kultúra tartalmazza az összes megelőzőt és minden új csírát is és pontosan olyan arányban ötvözi, amennyire azt a társadalom szereplői magukénak vallják.

aki azt hiszi, hogy ez erővel, propagandával, vagy sima nettó hazugságdömpinggel megváltoztatható, az fikarcnyit sem ért sem a kultúrához, sem a politikához.

és igen vicces, ha közben gondolkodónak véli magát.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.03. 16:55:30

@mcs: Van egy kis társadalommérnökösködő stichje, nehéz letagadni :-D

De hát ilyenek ezek az újkonzervek. Jakobinusabbak a jakobinusoknál.

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2012.09.03. 16:58:47

@Counter: a "jakobinus" látszik. az "új" evidens. már csak azt nem látom mitől is konzervatív ez a hőzöngés?

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.03. 17:32:59

@mcs: Szabad identitásválasztás van.

Ők azt mondják, hogy ők a konzervatívok.

Zsirinovszkij pártjának a neve: Oroszországi Liberális Demokrata Párt. Ez csak egy példa :-)

Golgotai 2012.09.03. 20:37:38

@Borenbukk: Hát, már nállunk is ez van szinte,

Golgotai 2012.09.03. 20:38:49

@Go Lem: Az a lényeg, hogy akkor még nem volt kommunizmus sehol a világon!

Golgotai 2012.09.03. 20:43:05

@Pan Modry: Ez egyik sem műkösuk, bebizonyosodott

2012.09.03. 21:03:34

@mcs: Semennyire se konzervatív. Ahogyan Pártunk és Kormányunk se konzervatív, és nem is erkölcsös.
Ez a poszt egy bolsevik típusú érdekközösség jól fizetett, hithű ideológusának zavart, össze-vissza rizsája. Kb. annyira kell komolyan venni, mint a Gyűrűk Ura meséjét a Jó és Rossz küzdelméről.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.03. 21:12:53

@Golgotai: Azóta lett, és bebizonyosodott, hogy Istóczy ebben is hülyeséget mondott.
Hiszen az állami tulajdonú ipar és mezőgazdaság teljes kudarcnak bizonyult Magyarországon. Is.

Szindbad 2012.09.03. 21:48:04

Te is meghirdetted a szent háborúdat. Mi lenne, ha a háborútokkal elvonulnátok a halál faszára? BÉKÉBEN AKAROK ÉLNI.

Jack Torrance 2012.09.03. 22:29:24

Már a kérdés feltevés is marhaság sajnos...

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.03. 22:36:26

@Szindbad: Azt mondjuk nem bírja megmondani, hogy ki ellen.
Szerintem nem is értené a kérdést.
A lényeg, hogy győzni, győzni, győzni. GFG magyarságvíziója egy kötekedő részeg alak a kihalt utca közepén. Előbb vagy utóbb megtámadja a hirdetőoszlopot is. Csak győzhessen.

egy_vélemény 2012.09.04. 13:31:38

Kedves Századvég!
Amikor már egy kérdésre csupaszodik le a gondolat.
Amikor egyidőben olvashatom az gyurcsányi levelet,
ízlelgethetem az azeri nagyhatalomhoz intézett készséget.
Amikor elmém elbambulhat,
szemem elidőzhet ezzel egyidőben
a békésen-gondosan-hosszadalmasan elővezetett schifferi erőnléten.
Akkor a kertelés nélkül feltett kérdésedre, csak az lehet a válaszom: nem.
Fusson ki merre lát,
megint nyakunkon a 'kutyafejű tatár'.

egy_vélemény 2012.09.04. 13:37:47

@Szindbad: nem látok senki lelkébe, sem nem vagyok védőügyvédje. Az én értelmezésemben nem hírdeti, hanem érzi az előszelet.

bádogos 2012.09.04. 15:20:22

@Osuu: Köszönjük szépen, hogy illusztrációval szolgált a "színvonalas" jobboldali gondolkodáshoz.

dicey 2012.09.05. 16:04:46

@SontPent: szerintem meg nem hiszi el, ennél sokkal jobb véleménnyel vagyok róla. Én arra szavaznék, hogy ez Karinthy-féle stílusgyakorlat, amiben az az intellektuális kihívás, hogy a szerző egy meghatározott minőségű szöveget generáljon: olyat, aminek egyfelől látszik valami értelme lenni, de mégis ellenáll a racionális elemzésnek. (Voltaképp Orbán legtöbb beszéde is ilyen.) Ehhez speciális retorikai készségek kellenek, és a szerző autentikusan hozza ezt a minőséget.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.05. 16:15:24

@dicey: "Ellenáll a racionális elemzésnek."

Ezt be szépen mondta a kolléga!

Rólam

G. Fodor Gábor Századvég, stratégiai igazgató Nem elemző vagyok, hanem politikai gondolkodó. Ennek a szerepnek van hagyománya és előképe, de nincs kortárs kontextusa. Az a cél, hogy legyen.

Címkék

Alkotmánybíróság (1) államadósság (1) az önbecsülés kultúrája (2) a lebeszélés kultúrája (3) Bajnai (7) Bajnai Gordon (1) baloldal (7) blogok (1) Brüsszel (1) centrális erőtér (1) centrális politikai erőtér (1) DK (1) Együtt 2014 (3) EGYÜTT 2014 (1) ellenzék (1) első ember (2) értelmiség (1) Ertsey Katalin (1) Európa (1) Eurpai Unió (1) EU csúcs (1) fasizmus (3) férfiasság (2) fiatal konzervatívok (1) Fidesz (4) forradalom (2) Gurmai Zita (1) Gyrucsány Ferenc (1) Gyurcsány (6) Gyurcsány-Bajnai Szövetség (2) háború (1) Haha (2) hazafiság (1) Herczog Edit (1) igazság (1) IMF (2) Jávor (1) Jobbik (1) jobboldal (5) Karácsony (1) Karsay Dorottya (1) kommunizmus (1) kormányzás (4) középosztály (1) közmegegyezés (3) kulturkampf (1) kultúrpolitika (1) Kunhalmi Ágnes (1) liberalizmus (3) LMP (5) machiavellizmus (1) Medgyessy (1) megszorító politika (1) Mesterházy Attila (1) Milla (2) módosító indítványok (1) MSZP (6) nagyvonalúság (1) nemzetegyesítés (1) nemzeti érdek (2) nőiesség (1) Orbán Viktor (2) örülünk vincent (1) összefogás (1) ostromlott erőd (1) parlamentarizmus (1) polgári Magyarország (1) Polgár Dóra (1) politikai gondolkodás (1) progresszív blog (1) reformközgazdaságtan (1) regisztráció (1) rendszerváltás (1) rezsicsökkentés (1) sas-kabaré (1) Scheiring (1) szabadságharc (1) szabad ember (1) Szabó Rebeka (1) szakértő (1) SZDSZ (1) szocialisták (1) szocialista hatalompolitika (2) szocialista párt (3) szocializmus (2) Szolidaritás (1) törvényjavaslat (1) Vadai Ágnes (1) választási eljárás (1) válság (3) válságkezelés (1) varánusz (1) Címkefelhő

Kommentek

  • igorx: Régen voltak a fotelpunkuk Utána jöttek a fotelnácik Újabban a fotelkomcsik (Fidesz) Most meg itt ... (2020.05.28. 22:02) Férfiasság
  • Lepo: Mi baja van ennek a ronda, gnóm kis embernek? Kicsit félek, ha tehetné, orsósféreggé válna, hogy m... (2019.04.18. 11:50) Férfiasság
  • TalpigJimmy: Emberek! Ez egy nagyon frusztrált ember :D Van is mire :D Hogy néz ki a szerencsétlen? (2018.05.30. 20:32) Férfiasság
  • szabik: en internet munkat keresek (2016.03.17. 07:25) Férfiasság
  • Utolsó 20
süti beállítások módosítása