GFG Blog

Az leszek, amivé ti tesztek

Centrifugális erőtér?

2013.01.20. 16:38, gfg ,

„...tiszta vagyok mint a gyermek /
mondta - ha tripperem nem lenne elmennék csarsz-
/ koje szélóba hogy megölhessem a cárt

(Kassák Lajos: A ló meghal A madarak kirepülnek)

 

Van egy nagy adag politikai bizonytalanság.

Zavarban van az ellenzék. A múlt év októberében nagy elánnal újraszerveződő  Gyurcsány-Bajnai Szövetségnek elfogyott a mondanivalója.

A terv az lehetett, hogy a regisztráció lesz az az ügy, amelyre fel lehet majd fűzni a „rezsimmel” szembeni összes elégedetlenséget. Ez lesz majd a Fidesz Maginot-vonala, amit 2014-ig a kormányra robbantanak.  A regisztráció elejtésével azonban összezavarodtak a hadvonalak. Az ellenzék támadás helyett folyamatos defenzívába szorul, s ahelyett, hogy a kormányzati teljesítményről szólna, saját programjukról folyik a vita. Arról, hogy Bajnaiék csökkentenék a minimálbért, hogy alkotmánytervükből hiányzik a családok védelme, az eladósítás tilalma,  hogy bevezetnék az ingatlanadót és így tovább.

A hadviselés kudarcában nem kis szerepet játszik a rosszul megválasztott személyzeti politika. Bajnairól nem sikerült elhitetni, hogy új és tiszta szereplő lenne, aki egyszemélyben képes egyesíteni és maga mögött tartani a gyűlöletes kétharmaddal szemben tételezett egységfrontot. Az, hogy az EGYÜTT 2014-ből könnyen KÜLÖN 2013 lehet, egyértelműen Bajnai kudarca.

Nézzük, hogyan állnak most a frontok?

A regisztrációra ráfixálódott Karácsony és társai pillanatokon belül az LMP-t robbantják szét.

Bokros, Fodor és még kit tudja hányan tervezik újabb és újabb liberális párt alapítását.

A Gyurcsány-Bajnai Szövetség, ha lehet hinni a liberásközeli hírforrásnak, akár három új pártot is kihordhat magából. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a facebookon mintegy harmincezer lájkolójuk van, és nem zárjuk ki a személyiséghasadás lehetőségét, akár harminc-hatvanezerre is tehető majd az újonnan létrejövő SZDSZ utódpártok száma.

Eközben a kiváló politikai érzékkel rendelkező Mesterházy-féle MSZP a nemzetpolitikával birkózik: először a FIFA mellé áll, majd Erdélyben kér bocsánatot (mivel az ominózus Mesterházy-mondatot elég nehéz értelmezni, így nem biztos, hogy ez történt).

Kiderült, az ellenzéknek van válasza a centrális erőtérre.

A régi-új MSZP-SZDSZ-féle centrifugális erő a középtől a szélre rőpíti ki a különböző szereplőket, így épül a tiszta centripper ellenzéki erőtér.

Az ellenzék problémája azonban súlyosbodni fog, a lappangási idő egyre rövidül.

 

Címkék: MSZP,LMP,Bajnai,Együtt 2014,Gyurcsány-Bajnai Szövetség

A bejegyzés trackback címe:

https://gfg.blog.hu/api/trackback/id/tr445028996

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Centrifugális erőtér? 2013.01.21. 09:00:01

A régi-új MSZP-SZDSZ-féle centrifugális erő a középtől a szélre rőpíti ki a különböző szereplőket, így épül a tiszta centripper ellenzéki erőtér.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szevasztok 2013.01.21. 09:10:59

"elfogyott a mondanivalója."

Tavaly október 23. óta ez a mondanivalója Bajnainak:

1. Haza
2. Haladás
3. Szolidaritás
4. Európa

Jelentkezzen, aki ezek valamelyikével nem ért egyet!

esefe 2013.01.21. 09:11:08

@Könnyen elkaptuk, uram!: Mondtam, hogy Matolcsy jól csinálta?

De ez kurvára nem menti Bajnait, aki egy óriási összeget felkapott (közben csökkentette a nyugdíjakat és a fizetéseket), és most a múlt évekhez képet háromszoros adósságtörlesztési kötelezettségünk van.

DarthVader 2013.01.21. 09:11:29

@esefe: überfasza csávó vagy te! Kiválasztottad a világválság legmélyebb pontját :) Akkor viszont 2011 decemberben - válság nélkül - volt 310. És 2008 nyarán volt 230. 2009 nyarán 265. Átlagban. 2011 augusztus óta nem volt 275 alatt.

Svejci frank 2010 májusig összesen 4 hétig volt 200 fölött. (2009 tavasz, a válság mélye). Azóta 2 hétig volt alatta.

Nem kéne védeni a védhetetlent :)

esefe 2013.01.21. 09:12:15

@Szevasztok: Ez nem a mondanivalója, ez a propagandaszövege.

Jyll 2013.01.21. 09:12:36

Miért (mindig) az ellenzék az érdekes téma, miért nem az, hogy magyar gyermekek százezrei éheznek, fagyoskodnak, hogy majdnem a fél ország nélkülöz? Milyen megoldás született erre, foglalkozik egyáltalán ezzel a kormány?

Nagy zengzetes ígéretek vannak, hogy pl. a bankadót majd nem hárítják át, hát azt is a nyakunkba rakhatták a bankok. 10 % feliratú táblával mászkált két fideszes, hogy majd a rezsiköltség annyival csökken. Hát egy frászt!

Hasznosabb lenne G. Fodor Gábor, aki a Századvég, stratégiai igazgatója, ha azon gondolkodna, arra készítene tervet, hogy miként lehet az ország nélkülöző felét kihúzni a szegénységből. Attól ugyanis, hogy az előző garnitúrákat szapulja egyetlen nélkülöző polgártársának nem lesz jobb.

2013.01.21. 09:13:09

@esefe: "de miért nem írtak akkor TB csökkentést, ha azt akarnak?"
Azt írtak, csak te nem érted.
A munkabér közterhei után ha érdeklődnél, rájönnél, hogy bizony a bérköltség, a bruttóbér és a nettóbér között van különbség.
Namost ha azt mondom, hogy a cégek bérköltségét csökkentem, az a bérköltséget érinti. NEM anettóbér csökkentését jelenti.
Tehát, noch da zu, ha azt mondom, hogy a minimálbért nem terheli szja, akkor a bérköltség csökkenni fog, a bruttó bér csökkenni fog, a nettó változatlan hagyása mellett. (ez egyetlen példa, lehetne példa a tb, vagy a nyugdíjjárulék, a képzési hozzájárulás is)

mókáné 2013.01.21. 09:13:18

@midnight coder:

"Lehet persze várni a csodát Bajnaiéktól, de egyrészt én akkor sem hinnék Bajnai csodatévő erejében, ha valami csoda folytán egyedül hatalomra kerülne - de nem fog, csak legfeljebb becsatlakozhat az MSZP mellé, ami azt jelenti hogy garantáltan nem fog tudni semmi épeszűt lépni."

Egyetértünk. Kérem, szavazzon Ön is a Fidesz-KDNP-re, hogy a reformfolyamatokat végig tudjuk vinni és felépítsük újra ezt a Hazát. Köszönöm.:) Csodaszép napot kívánok!
-knausz-

esefe 2013.01.21. 09:13:27

@DarthVader: Értelmes, rendkívül értelmes.

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2013.01.21. 09:14:11

@Szevasztok:

1. Örök
2. Élet!
3. Ingyen
3+1. Sör!

Jelentkezzen, aki nem ért vele egyet!:-)

mókáné 2013.01.21. 09:15:06

@doggfather:

"Géponthoz képest egész jó írás."

Nagyon tudja Ön azt a G- pont ügyet odaát.:) Díjazom az ilyesmit!

esefe 2013.01.21. 09:18:11

@Könnyen elkaptuk, uram!: Én értem mit írtak és az nem a TB csökkentés volt. Mert, ha azt akarták volna, azt írják.

Mivel harminc éve vállalkozó vagyok (ma már sok alkalmazottal), szerintem van némi fogalmam arról, mi a bruttó és nettó közti különbség. Lehet több is mint egy pártproagandistának. De, ha én TB-t akarok csökkenteni, akkor azt is mondom. És akkor nem lehet félreérteni. Ha politikus vagyok, akkor meg különösen.

Szóval magyarázgatni lehet, de ezt nagyon elbaszta Bajnai. Ezt is.

2013.01.21. 09:18:37

@esefe: " most a múlt évekhez képet háromszoros adósságtörlesztési kötelezettségünk van."

???????
Te teljesen tájékozatlan vagy gazdasági témákban.
A megnövekedett költségek egy része a forint árfolyam miatti megnőtt visszafizetési kötelezettség.
A felvett IMF hitel egy jelentős része ott van az MNB-ben, az államkincstárban, illetve a MOL-ban. Ha Matolcsy nem veri el a maradékot, akkor visszafizethette volna az IMF-nek, nem újabb adókból kellett volna fedezni.
Ha annak idején nem teszünk némi pénzmagot az MNB tartalékjába, a forint bezuhant volna.
Ezt lehet a Gyurcsányék nyakába varrni, de Bajnaiéba nem.
Bár a gondok korábbra datálhatóak.

2013.01.21. 09:19:18

@esefe: Te olvasod is, amit válaszolok?

esefe 2013.01.21. 09:20:16

@Jyll: Csökken a rezsikültség, 10-kal. Neked mid nem csökkent tíz százalékkal a gáz, áram és a távfűtés közül? És hol nem csökkent 10%-kal.

esefe 2013.01.21. 09:23:15

@Könnyen elkaptuk, uram!: Persze, bár hablaty és szerecsen mosdatás. Hogy te meg az urad mit értetek az alatt amit az urad írt, az nem sokat számít. Az számít amit le lett írva. Ha magyarázni kell, akkor le lett baszva.

dolgozni kék 2013.01.21. 09:23:47

Ha ellenzéki politikus lennék, akkor nem csinálnék semmit 2014-ig, csak kivárnám, hogy beérjen a kormány politikája. :-) program nélkül kell megverni a fideszt. Szerintem ez a poszt sem szól másról, minthogy a kormány megzavarodott, fingja sincs merre áll a frontvonal.. Bekaptak az elmúlt időben pár kemény találatot.. Egyetemisták, Legfelsőbb Bíróság, állami mobilcég, e-útdíj, iskolakréta.. És még millió egy.. nem is sorolom..

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2013.01.21. 09:24:06

@Jyll:

Ugyan, @Jyll:! A baloldal az elmúlt majd hetven évből kb. hatvanban hatalmon volt! Volt hatvan éve, hogy megoldja, hogy magyar gyermekek százezrei ne éheznek, fagyoskodnak, hogy majdnem a fél ország ne nélkülözzön! Úgyhogy, Úgyhogy, szerintem az arányosság úgy kívánná meg, ha a jobboldal is kapna még, mondjuk, ötven év türelmi időt. Ha akkor sem tudnak semmi érdemit felmutatni, akkor igazad van: abczúg alkalmatlan jobboldal!:-)

2013.01.21. 09:24:55

@kgonzo: "teleplakátozzák az országot Gyurcsány-Bajnai fotóival, így próbálván meg összemosni őket, pedig pillanatnyilag külön szekéren utaznak."

Pedig már folynak a tárgyalások az Együtt 2014, a DK és az MSZP között. És miért is tárgyal az E14?

"Az egyeztetésen részt kívánunk venni, hiszen a jogállam újjáépítésére vonatkozó, minél szélesebb körű megállapodás nemcsak önmagában fontos cél, de egyszersmind előfeltétel is. Előfeltétele annak, hogy az Orbán-rezsim leváltását követő kormányzásban érdekelt és arra alkalmas erők – EGY KÉSŐBBI KOALÍCIÓKÖTÉS REMÉNYÉBEN – programegyeztetési tárgyalásokat kezdhessenek majd egymással."

Tehát Gyurcsány volt minisztere - mások mellett - Gyurcsánnyal folytat tárgyalásokat egy későbbi koalíciókötés reményében. Ezek után elég nehéz nem összemosni őket.

2013.01.21. 09:25:00

@esefe: "Orbán-rezsim éppen ezt tette: reálértéken csökkentette a minimálbért, miközben több mint egyharmadával növelte a vállalkozók vállait nyomó terheket.

„2013-ban egy minimálbért kereső munkavállaló 98 ezer forintból 64 ezret kap kézhez, míg a Bajnai-kormány idején ugyanekkora fizetésből még 75 ezer forint maradt a borítékban” – mutat rá a Haza és Haladás Egyesület. Az ilyen gazdaságpolitika nem 1 millió új munkahelyet teremt, hanem több tízezer meglévőt sodor veszélybe – vélekednek"

Te itt hol olvasol minimálbér csökkentést????
TB járulék csökkentést????
Ja, ha csak Rogán az igazmondó számodra....

esefe 2013.01.21. 09:25:17

@Könnyen elkaptuk, uram!: Na, ennyit rólad, szakértőkém!

(Te jó isten!)

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2013.01.21. 09:26:03

@mk27soundmaster:

Úgyhogy, Úgyhogy, szerintem = Úgyhogy, szerintem

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.01.21. 09:27:15

@mókáné: "nem vagyok én egy utolsó legíny a faluban." ;)

Szevasztok 2013.01.21. 09:28:56

@mk27soundmaster: "1. Örök
2. Élet!
3. Ingyen
3+1. Sör!
Jelentkezzen, aki nem ért vele egyet!:-)"

Látom sikerült értelmes választ adnod... Kár volt erőlködni.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.01.21. 09:29:01

@gerdo:

A Bajnait meg a Gyurcsányt nem igazán kell összemosni.
Erre semmi szükség nincs.
Összemosták már magukat csikókoruk óta.

Gyk: Bajnai és Gyurcsány együtt szervezkednek üzletelnek, politizálnak, meg buliznak a KISZ utódszervezetének gründolása óta.

Szevasztok 2013.01.21. 09:32:51

@esefe: "Ez nem a mondanivalója, ez a propagandaszövege."

Látom nem érted a mondanivalót, de kérlek gondolkodj el, hogy Te személy szerint melyikkel értesz egyet és melyikkel nem.

Ugyanis "ártunk és kúrmányunk" ebben a 4 pontban éppen hogy a többségi vélemény ellenében dolgozik. Részletezzem?

esefe 2013.01.21. 09:33:56

@Könnyen elkaptuk, uram!: Utoljára, mert ezen az óvodás szinten nem vagyok haljalndó kommunikálni.

Ki is monta, hogy ez a rész volt problémás? Ez egy propagandaszüveg, nem a program. A programal van a baj.

További jó munkát "elvtárs"!

Jyll 2013.01.21. 09:36:24

@mk27soundmaster: Tisztelt Uram, Ön hol élt az elmúlt évtizedekben? A rendszerváltás óta folyamatosan romlik az életszínvonal (mindegy, hogy milyen kormány volt hatalmon). Nő a hajléktalanok, a munkanélküliek, az éhezők, a nélkülözők száma, és azoké is, akik elhagyják a hazát, viszont csökken a gyermekvállalás. Az emberek többségének teljesen mindegy, hogy bal vagy jobb oldali kormányzás kell ahhoz, hogy jobbra forduljon a helyzet, meg is látszik ez a szavazások alkalmával. Csakhogy mostanra mindegyik hiteltelenné vált, mert amit ígérnek, azt többnyire nem váltják be.

Cinkes 2013.01.21. 09:36:53

@esefe: papa ha hülye vagy ahhoz, hogy összefüggéseiben vizsgáld a világgazdaság és a hazai gazdaság eseményeit akkor inkább ne akarj itt izmozni... lehet, hogy magadat megnyugtatod vele de attól még nem úgy lesz.

mókáné 2013.01.21. 09:39:32

@doggfather:

" "nem vagyok én egy utolsó legíny a faluban." ;)"

És akkor látom, hogy fogékony a dologra+érti is a témát.:):)

mókáné 2013.01.21. 09:40:48

@Jyll:

"viszont csökken a gyermekvállalás."

Ön ehhez az ügyhöz miként tette hozzá a saját dolgát?

Hány gyermekkel gazdagította a hazát?

Várom válaszát!

esefe 2013.01.21. 09:41:35

@Szevasztok: És a propagandálkodással senkinél nem értek egyet, mert az a választók átbaszására irányul.

Értem vagy nem, nekem ez propagandaszöveg. Mit tudsz tenni, ha még pármillió embernek az? Nyomod tovább a párt propagandaanyagból, amit kiróttak? Mit vársz tőle? Majd azt képzeljük, hogy a Bajnai, akinek számtalan gyanús gazdasági ügye is volt, a politikai tevékenységéről nem is beszélve, az majd most teljesen tisztán és szívéből nyomja és még az offshore pénzeit is hazahozza, annyira fontos lett neki hirtelen a haza, hogy ezentúl adózni akar? Ki hisz ezt el neked? Ki hisz ezt el nektek, ha ezren is írjátok, vagy legalábbis ezer nicken.

Jyll 2013.01.21. 09:44:38

@mókáné: 4 gyerekkel. Hát Ön?

mókáné 2013.01.21. 09:47:59

@Jyll:

"4 gyerekkel. Hát Ön?"

Szívből gratulálok! Nekem eddig 3 gyermekem van.

@doggfather:

Ott mi a helyzet a gyermekvállalás területén?:)

Balt 2013.01.21. 09:48:49

@Hepci: Talán volt pár pillanat mondjuk egy szűk év okt. 23. előtt, amikor messziről nézve úgy tűnt, lehet distinkciót tenni Gyurcsány-Bajnai közé. Előtte és utána nem volt, nincs. Jelen állás szerint pedig egyértelmű: Bajnaival leginkább Gyurcsányék jönnek, még a maszop sem ennyire egyértelmű.

jo20000 2013.01.21. 09:48:55

Az ellenzék persze szarul áll, de feltűnhetne esetleg, hogy a kormány problémái is súlyosbodnak (mert elsúlyosbítják az elsúlyosbítók, gőzerővel), a lappangási idő meg egyre rövidül. Mi meg szívunk. Elég agyatlan írás, ezért kár volt bebootolni.

Jyll 2013.01.21. 09:49:42

@mókáné: Én is gratulálok Önnek, egészséget, jó életet kívánva.

mókáné 2013.01.21. 09:54:16

@Jyll:

Köszönöm! Viszont kívánom és szép napot mára!:)

2013.01.21. 09:59:28

@mk27soundmaster: "A baloldal az elmúlt majd hetven évből kb. hatvanban hatalmon volt! Volt hatvan éve, hogy megoldja, hogy magyar gyermekek százezrei ne éheznek, fagyoskodnak, hogy majdnem a fél ország ne nélkülözzön! Ú"

Demagógia. Hasonló képpen válaszolok: előtte jobboldal volt, a Horthy korszakban sokan éheztek, nyomorogtak.
A Kádár érában nem volt éhezés.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.01.21. 09:59:49

@mókáné: még előtte vagyok/unk. De remélem nem sokáig!

Balt 2013.01.21. 10:00:57

@Sea-you: Mesterházy bocsánatkéréséhez: 2010 nyarán még azt mondtam volna, hogy értékelhető gesztus - persze majd a határon túliaknak kell értékelni. Most a kvázi werberista kampányra fordulva azt mondom: gesztusnak megkésett, értékelni meg most is a határon túliak fognak: MSZP 4% (az RMDSZ dominálta Erdélyben).

Schiffer nekem is rokonszenves, de hát sajnos az LMP-ben sem tud érvényesülni.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.01.21. 10:01:45

@mk27soundmaster: nem látom tisztán, az ilyen posztok mire késztetik a ballibbandát...
Engem leginkább szégyenkezésre késztetnek...
Te meg érezd jól magad...

Szevasztok 2013.01.21. 10:02:34

@esefe: "Értem vagy nem, nekem ez propagandaszöveg. "

Eszembe jutott egy idézet:
“A bölcsek eszmékről beszélnek, az átlagemberek eseményekről, az ostobák személyekről.” (E. Roosevelt)

Abból kiindulva, hogy te az interneten kommentelsz, feltehetőleg az ország "szerencsésebb" (anyagilag, értelmi képességet tekintve, stb. - nem ez az érdekes) felső hányadába tartozol. És mint ilyen embertől elvárható, hogy ne csak személyeskedésről, hanem elvekről eszmékről is szó essen.

Az idézett 4 pont az ELVEKRŐL szól. Nekem tök mindegy KI, ha valaki ezen ELVEK mentén dolgozik, akkor azt támogatom. Ha eltér ezektől, akkor meg nem fogom többet támogatni.

OV és kis csapata kb 12-14 éve letért erről az útról. Most van egy másik jelentkező. (Még egyszer a személy indiferens - ugyanis a személyek cserélhetők.)

2013.01.21. 10:02:57

@esefe:" Ki is monta, hogy ez a rész volt problémás? Ez egy propagandaszüveg, nem a program. A programal van a baj."
Te. Többször. Olyan részre hivatkozva, ami nincs is.
Belinkelnéd a Bajnai programjából az idevágó részt? Miszerint csökkenteni akarják a minimálbér összegét?

2013.01.21. 10:04:20

@esefe: " Utoljára, mert ezen az óvodás szinten nem vagyok haljalndó kommunikálni."

Ilyen sértődős vagy?
Ha nincs válaszod, megsértődsz? Ez tényleg nem óvodás szint!

mókáné 2013.01.21. 10:04:31

@doggfather:

"még előtte vagyok/unk. De remélem nem sokáig!"

Rajta legyenek a témán és ne csak a G-pont élvezete!:)

Jó munkát kívánok hozzá és majdani sok örömöt a Csemetékben!:)

2013.01.21. 10:07:32

@mókáné: Ön ehhez az ügyhöz miként tette hozzá a saját dolgát?

Hány gyermekkel gazdagította a hazát?

Várom válaszát!"

Mókáné, Mókáné.
Még egy éve, Knauszként arról leveleztünk, hogy kivándorolnál...

mókáné 2013.01.21. 10:07:39

@Hepci:

Az örökbefogadás is egy nagyon helyes út! Támogatni tudom.

mókáné 2013.01.21. 10:09:25

@Könnyen elkaptuk, uram!:

"Még egy éve, Knauszként arról leveleztünk, hogy kivándorolnál..."

Ki is vándoroltam, de visszajöttem a tapasztalatokkal és akkor itt fogom a Fidesz-KDNP- t erősíteni!

Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok.:)

mókáné 2013.01.21. 10:11:02

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Nem gondolta komolyan, hogy cserben hagyom Önt, ugye?

Várom válaszát!

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.01.21. 10:12:27

@Balt: lehet akármi, nem látunk a jövőbe.
Egy biztos: ilyen, nagybetűs formáció nincs, tehát ez ordas hazugság/csúsztatás.
Btw, te mit vársz 1 politikai gondolkodótól?

mókáné 2013.01.21. 10:16:13

@Hepci:

"te mit vársz 1 politikai gondolkodótól?"

Én azt várom, amit 2 vagy 3 -tól.:)

gigacherry 2013.01.21. 10:20:05

"Zavarban van az ellenzék. A múlt év októberében nagy elánnal újraszerveződő Gyurcsány-Bajnai Szövetségnek elfogyott a mondanivalója."

Ebből a két mondatból annyi igaz, hogy múlt október. Gyurcsány-Bajnai szövetségről hol olvasott a kedves blogíró? Megkérdezte talán Bajnait (vagy akár Gyurcsányt) van-e mondandója? Olvasta a Haza és haladás oldalán a programot? Kap tőlük hírlevelet? Mitől ilyen magabiztos a mondanivalójukat illetően?

A cikk további része (egy két mondatot kivéve) ugyanezt a légből kapott feltételezgetést boncolgatja.

gigacherry 2013.01.21. 10:22:08

@Könnyen elkaptuk, uram!: Azt nyilatkozta nemrég Bajnai, hogy nem a minimálbért akarják csökkenteni, hanem annak költségeit.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.01.21. 10:22:16

@mókáné: pl. mindegy, hogy mit/hogyan ír/csúsztat/hazudik, csak azokat támogassa, akik neked éppen aktuálisan kedvesek?

Balt 2013.01.21. 10:22:22

@DarthVader: "A gazdasági töketlenkedés meg a megszoritások sehol nem voltak a mostanihoz képest, sőt, a világválság másfél évét leszámítva egyenesen aranykornak tűnnek."

Én mondtam akkoriban, hogy élvezzétek ki az "aranykort", mert belátható időn belül nem tér vissza számotokra. Szerencsére. :)

mókáné 2013.01.21. 10:23:06

@gigacherry:

"Megkérdezte talán Bajnait (vagy akár Gyurcsányt) van-e mondandója? "

Ön megkérdezte? Ha igen: mi a mondandójuk lényege, túl azon, hogy Orbánt le akarják váltani?

mókáné 2013.01.21. 10:24:33

@Hepci:

"hogy mit/hogyan ír/csúsztat/hazudik,"

Ki, hogyan és mit csúsztatott vagy hazudott a Fidesz-KDNP- ben?

Várom válaszát!

Szevasztok 2013.01.21. 10:33:45

@mókáné: "Ki, hogyan és mit csúsztatott vagy hazudott a Fidesz-KDNP- ben?"

Pl:
- Azonnali nagyarányú adócsökkentés
- 2 hét alatt rendet teszünk
- Nem lesznek megszorítások

mókáné 2013.01.21. 10:35:58

@Szevasztok:

"2 hét alatt rendet teszünk"

Melyik két hét alatt? Nem mindegy ám!

Szevasztok 2013.01.21. 10:36:07

@mókáné: "Ön megkérdezte? Ha igen: mi a mondandójuk lényege, túl azon, hogy Orbánt le akarják váltani?"

Ajánlom figyelmedbe, a lényeg itt hallható:
www.youtube.com/watch?v=FVvi_vGtg-w

Szevasztok 2013.01.21. 10:38:25

@mókáné: "Melyik két hét alatt? "

Miért, a tündérmesében nem 3 nap egy esztendő?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.01.21. 10:43:31

@mókáné: "várom válaszát"

Hümm, szerintem tegező viszonyban vagyunk, irl is...

Nem a Fidesz-KDNP-ről volt szó amúgy, pusztán a jelen szerzőről.
Láttam, TG-ből kiszerettél... netán úgy látod, GFG magasabb minőség?

Balt 2013.01.21. 10:44:42

@Khonsu: "Olyan erőnek, és akkora többséggel kell nyernie 2014-ben, ami mellett minkét oldal meghúzza magát, és csendben lapít. Sajnos másképp itt nagy baj lesz."

2010-ben megvolt ez az erő. (A kormányváltásra szavazatokban is bő 2/3 szavazott, még akkor is, ha az LMP-t meg a többi reszlit nagyvonalúan nem számítom bele: Fidesz + Jobbik 69,4% vs. MSZP + MDF-SZDSZ 21,97%.) Mellesleg ezt tartom a jelen kormányzat legnagyobb hibájának, hogy egyáltalán felmerülhet, bármikor visszajöhet az előző kurzus. Persze nem is annyira lusztrációval (amire lenne igény ma is, lássuk be), hanem hosszú távon eredményes, perspektivikus és uram bocsá' konszenzuális kormányzással láttam volna szívesebben ennek kiküszöbölését. Könnyen lehet, hogy azzal jobban sikerül, bár véleményem szerint így is, csak még nem mondhatjuk: lefutott meccs.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.01.21. 10:49:40

@Balt: pont ezt szoktuk mondogani, amikor néha beszélgetünk politikáról (is) a barátaimmal: fene se gondolta volna, hogy ezek (is) úgy kormányoznak majd, hogy azok esetleg visszajöhetnek...

mókáné 2013.01.21. 10:53:41

@Szevasztok:

Köszönöm. Nekem, amikor módomban lesz, végighallgatom az összes részt! Kitűnően vázolja, mit akar az ellenzék, amikor újra fellép "a politika színpadán". Érdekes, de találó megfogalmazás ez.

- zsugorodás, menekül a külföldi- és belföldi tőke
- aki szegény, a legszegényebb
- kettészakított ország problematikája
- fontos források keresése, megtalálása
- aki ellopja a jelent és elkergeti a jövőt

Fontos: 2014 NEM EGY NORMÁLIS VÁLASZTÁS LESZ!

- ország megosztása
- az ország utat tévesztett
- magántulajdonnal elfelejtett élni
- szolidaritás: ha ez a Kádár örökség része, Bajnai Gordon vállalja!

Gyorsan, röviden, tömören - most ennyi.

Balt 2013.01.21. 10:54:20

@horrorpornó bábszínház: "mivel az egyetlen magát még le nem járatott csapat, csak Bajnai pártja lehet."

:)) A fél maszop-szadesz kormánnyal már most a HH berkein belül. Ehhez jön még a nyugger poltisztek önmagukkal szolidáris politikai mozgalma meg a kendermagos nihilla. Már alig várom a harmonizált programot! :)))

mókáné 2013.01.21. 10:57:38

@Hepci:

"Láttam, TG-ből kiszerettél... "

Nem én, ő szeretett ki belőlünk. Nagy különbség!

Balt 2013.01.21. 11:04:12

@horrorpornó bábszínház: "(Ha Bajnai indult volna 2010-ben, a Fidesz tutira nem szerez 2/3-ot, bár nyerni biztos nyertek volna.)"

:) Ez nem rossz gondolat: tehát indirekte felelős a Fidesz 2/3-ért...? (A direkten felül). :))

mókáné 2013.01.21. 11:04:13

@Szevasztok:

"Miért, a tündérmesében nem 3 nap egy esztendő?"

A béka azt kéri a lánytól, hogy csókolja meg és ő királyfivá változik. A lány megcsókolja. A béka marad az, aki volt. Mire a lány felháborodik. Erre a béka tömören így felel:

- Hány éves vagy te leány, hogy még mindig hiszel a tündérmesékben?

A realitásban higgyen, blogtársam és a közös munka meghozza gyümölcsét. Szeretettel üdvözlöm!:)

gentry 2013.01.21. 11:12:49

"Gyurcsány-Bajnai Szövetség"?!?!?!?!?!?!? Miről beszélsz?!?!?!?!?! :) Szánalmas próbálkozás pártunk és kormányunk részéről... Ráadásul ezeket a hülyeségeket amit leírsz, mi adófizetők finanszírozzuk.

Balt 2013.01.21. 11:12:49

@gomorra: "Szóba sem került, hogy Bajnai a minimálbért csökkentené, a minimálbér költségeinek csükkentését tűzte ki célul"

Az még rosszabb. Az adómentes minimálbér eredményezett kétmillió minimálbéren bejelentett munkavállalót, tehát maga volt az őselkúrás.

Alkibiadesz 2013.01.21. 11:15:00

Akkor most vagy az van, hogy Orbán azért adta fel a regisztráció ügyét, mert nagyvonalú, vagy pedig azért, hogy ezzel megszüntesse azt az ügyet, amelyre fel lehet majd fűzni a „rezsimmel” szembeni összes elégedetlenséget.
A kettő együtt nem megy!
Persze "lehetséges", hogy valóban nagyvonalú, és az ellenzék zavarodottsága csak olyan pozitív következmény, amivel Orbán nem is számolt. A gond csak az, hogy ebben az esetben a fidesz összes eddigi kommunikációs sikere, csakis az erkölcsös magatartás nem szándékolt következményeként értelmezhető. Ez azonban kevéssé valószínű, azt tekintve, hogy Orbán szerint a politikai cselekvés maximája: "Ha lehetőséged van a politikai ellenfeled elpusztítására, akkor nem habozol".

veerses 2013.01.21. 11:18:22

@gigacherry: Csak nem ezt írták le. Az egyételmű fogalmazás nagyon fontos lenne. Így meg ezt fogja hallgatni a választásokig. Tíz százalék minusz és már nem lehet vele mit tenni. Hogy egy politikus ilyen ostoba legyen.......

kgonzo 2013.01.21. 11:31:38

@grundigg:
Ajánlom figyelmedbe ezt a hozzászólásomat:
kgonzo 2013.01.21. 09:10:13 Idemásolom, hogy ne kelljen keresgélned:
"Az összefogást illetve a párttá válást az új, a Fidesz által létrehozott választási törvény kényszeríti ki. Az a törvény, amely még aránytalanabb parlamenti viszonyokat hoz létre azzal, hogy a győztesnek is lesz kompenzációs listája.
A párttá válást (amelyet a nagyszerű Fidesz szóvivők úgy kommentáltak, hogy kibújt a szög a zsákból) pedig az a passzus kényszeríti ki, amely előírta, hogy a választásokon csak pártok indulhatnak. "

Balt 2013.01.21. 11:36:16

@kgonzo: "teleplakátozzák az országot Gyurcsány-Bajnai fotóival, így próbálván meg összemosni őket, pedig pillanatnyilag külön szekéren utaznak."

Összemosni?! :)

hu.wikipedia.org/wiki/Bajnai_Gordon#Politikai_p.C3.A1lyafut.C3.A1sa
www.hirado.hu/Hirek/2012/12/29/11/Ellenzeki_egyeztetes__Molnar_Csaba_vezeti_a_DK_delegaciot.aspx

Az adómentes minimálbért lásd fentebb. Erre a kapitális baklövésre utóbb (2006 után) Fletóék is rájöttek, próbálkoztak "elvárt adóval", dupla tb-vel, aztán adójóváírásítani (átnevezni), de maga az intézmény megmaradt, ami kétmillió minimálbéren bejelentettet eredményezett. Itt egy szemléletes korabeli grafikon:
www.portfolio.hu/img/upload/2007/02/szurkaajo0227.gif

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.01.21. 11:37:48

@veerses: nem tudom, miért (volt) olyan fontos ez neki, a minimálbér költségeivel semmi baj nincs, illetve koalícióra is léphetne Bajnai és Orbán ("összeszerelőüzem-ország", szép közös vízió).
A baj feljebb van, ott kezdődött az újabb Lqrás, Medgyessy-módra már megint előbb költöttek (16%), aztán kezdtek gondolkodni, miből is... s beindult az azóta is permanens kapkodás-áttervezés-módosítgatás-nemmegszorítás-adószaporítás... s az ezekkel párosuló hazudozás...

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.01.21. 11:38:19

@mókáné:

"Rajta legyenek a témán és ne csak a G-pont élvezete!:)

Jó munkát kívánok hozzá és majdani sok örömöt a Csemetékben!:) "

Köszönjük a Jókívánságokat!

pástétom 2013.01.21. 11:39:22

@czjanos: "Nem is "belökni" kell! Ha Bajnaiék másfél évnyi következetes munkája alapján nem jönnek rá maguktól ezek a választók, hogy a saját érdekük és az ország érdeke is ezt kívánja, akkor a fene megette az egészet, akkor élni és virulni fog újabb négy évig az Orbán-rezsim."

Egy ideje kezd világossá válni bennem, hogy a Bajnai-hívők sem jobbak a fideszeseknél. Csak a Fidesz, csak az E-2014, mindenki más alkalmatlan.

Riasztóak vagytok.

Balt 2013.01.21. 11:43:30

@dadddd: "Nehéz szétválasztani Gyurcsány és saját minisztere, későbbi kijelölt utódja (a la Kim Dzsongil) tevékenységét."

Nem keresem meg a hivatkozást, de maga Gyurcsány mondta anno, hogy Bajnait már első körben megnevezhette volna, csak akkor senki le nem mosta volna róla, hogy Bajnait ő jelölte ki. (Meg akkor nem szórakozott volna az ország ilyen jól a castingon.) :))
index.hu/24ora/?tol=1999-01-01&ig=2013-01-21&cimke=korm%C3%A1nyv%C3%A1ls%C3%A1g+2009

Balt 2013.01.21. 11:49:02

@Könnyen elkaptuk, uram!: "Az egykulcsos miatt a zembereknél maradó többletjövedelem NEM jelent meg a gazdaságban. Nyilván a Bajnai miatt."

Igaz. Adósságtörlesztésre megy a többletjövedelem. Igen, Bajnai gazdasági főmuftisága alatt felvett hitelek törlesztésére.
eztigyhogy.nolblog.hu/archives/2012/11/27/Rna_Pter_lemondott_s_htat_fordt_Magyarorszgnak

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.01.21. 11:50:31

@mókáné: kikből szeretett ki?
Nagyjából azt csinálja, mint minden (túl?) nagy látogatottságú blog szerzője, aki nem képes/akarja a "közösséget" bevonni a működtetésbe: mivel nem tud semmit tenni az idióták ellen, leszarja az egészet.
Ez máshol is így van, hiába írogatod a szerzőknek, hogy "várom válaszát". Azt várhatod.

Lasombra 2013.01.21. 11:57:20

én azt mondom, kellenek ilyen blogok is.
illusztráció. hic est qui sumus, ahogy a norvég mondja.
külön öröm, hogy személyesen az egyik alfahím politikai gondolatait (höhö) ismerhetjük meg. bár a Kossuth Rádió ominózus OV interjúi is árulkodóak tudnak lenni, hogy a Boss mennyire van képben a szemétdombjával.

ezek után van még bármi kérdés, kétely a rátermettségükkel kapcsolatban?
na ugye.

kérem, folytassa. tolja csak Gyurcsányt Bajnaira! igaz, hogy hülyeség, de a fentiek alapján ez remek szűrőnek tűnik a retardáltak, akarom mondani szavazóbázis egyben tartására. talán kitart jövő tavaszig.

Balt 2013.01.21. 12:00:29

@Könnyen elkaptuk, uram!: "2013-ban egy minimálbért kereső munkavállaló 98 ezer forintból 64 ezret kap kézhez, míg a Bajnai-kormány idején ugyanekkora fizetésből még 75 ezer forint maradt a borítékban” – mutat rá a Haza és Haladás Egyesület."

Csakhogy nem 98 ezer volt a minimálbér, hanem alig 70...

blog.uzletiajanlatok.hu/wp-content/uploads/2011/10/minimalber1.png

Hamut a mamuval.

Balt 2013.01.21. 12:02:05

@Trompf: Ez sajnos így van. :)

gigacherry 2013.01.21. 12:05:09

@mókáné: Olvasgatom a programját (mármint Bajnainak) és szándékozom őt személyesen és e-mailben is megkérdezni.
Sok mindenkihez van mondanivalója: Mélyszegénységben élőkhöz, alacsony keresetűekhez, diákokhoz, még a határon túliakhoz is. Egy-két társadalmi csoport számára mondhatna többet, erről szeretnék neki írni.

veerses 2013.01.21. 12:25:34

@Hepci: Én sem értem, miért annyira fontos egy nyilván nagy vihart kavaró tétel, mikor ennyi szakértő dolgozik neki. Egyébként valóban, az egyik kutya a másik eb. De harmadik nincs, illetve az LMP talán lehetne, ha azt akarják. Persze, hogy hatalomon mi lenne, majd meglátnánk. A partvonal mellől könnyebb.

Balt 2013.01.21. 13:02:24

@Hepci: Már hogyne volna nagybetűs Gy-B-szövetség? Ne mondd, hogy veled el lehet hitetni, hogy nem hozza egyik a másikat, mint eddig bárhol és bármikor!

"Pol. gondolkodó": értelmezni sem tudom, de Werbertől Habonyárpin át Gandhiig elég széles lehet a spektrum. :)

kgonzo 2013.01.21. 14:20:37

@Balt:
Két fontos momentum van, amiről beszélni kell. Az egyik az, hogy volt egy Fletó kormány és egy Bajnai kormány. A Fletó kormány minden reform intézkedését megcsáklyázták, részben személyes hitelvesztése miatt, részben pedig jól irányzott populista demagógiával. Amely kis híján visszaütött, lásd: tandíj (pardon: nemtandíj). A Bajnai kormány viszont hatásos válságkezelést hajtott végre, s közben az átlagjövedelem adóját csökkentette 17%-ra (tudom szuperbruttó, de bizonyos jövedelem fölött a 16 is az volt tavaly év végéig).

A másik kérdés a minimálbér adómentessége. Magam sem tartottam üdvösnek a teljes adómentességet, de az arcátlanság ebben az volt, hogy úgy vezették ki, hogy közben a magas jövedelmű honfitársaink, busás nettó haszonélvezői lettek az egykulcsos adónak. Félreértés ne essék, nem a középosztály gyermekeitől sajnálom a plusz joghurtot (főleg úgy nem, hogy magam is odatartozom), hanem úgy érzem, hogy ezt nem úgy kell megoldani, hogy a szegényebb családban élő gyerekek kerülnek mínusz joghurtba (tej, kenyér tetszés szerint behelyettesíthető). És nem csak álminimálbéresek voltak itt, de tudod, hogy a bruttó 190 E. Ft-ig keresők mind áldozatai lettek ennek a nagyszerű egy kulcsnak. Az állami szférában lehúzott huszonakárhány év után is 110 E. körül keresőt, akinek öt(!) éve nem volt nettó béremelkedése (van a családomban ilyen) annak lehet itt mesélni az átlagbér növekedéséről. Hogy egyebeket ne említsek.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.01.21. 15:02:09

@Balt: nagybetűs akkor lesz, ha majd kötnek olyat. A szerző annyira nyilván nem buta, hogy ne tudná, mi a jelentéstani különbség a "Gyurcsány-Bajnai szövetség" és a "Gyurcsány-Bajnai Szövetség" között. Most nyilván gyurcsánybajnaizni és ronwerberezni kell orrvérzésig minden, jól megfizetett fidoxpublicistának - de ezzel nincs semmi baj.

Hogy mit hiszek és mit nem, annak ehhez (vö. elemi tisztesség) semmi köze.
Egyébként azt hiszem, Bajnai annyira nem buta, hogy ne óvakodna a pápai idióta túlzott közelségétől...

szempontpuska 2013.01.21. 22:02:47

@esefe: Hol az öngól?
276-ért szívesen veszek manapság!

2013.01.21. 22:30:38

@mókáné:" Ki is vándoroltam, de visszajöttem a tapasztalatokkal és akkor itt fogom a Fidesz-KDNP- t erősíteni!"
Hát, túl sok jó tapasztalat nem gyűlhetett össze. Mondjuk pár hónap kevés is erre.

2013.01.21. 22:33:03

@Balt: "Csakhogy nem 98 ezer volt a minimálbér, hanem alig 70... "

És akenyér se volt 300.
Te, neked elmentek otthonról?

DarthVader 2013.01.21. 22:38:51

@Balt:

"Én mondtam akkoriban, hogy élvezzétek ki az "aranykort", mert belátható időn belül nem tér vissza számotokra. Szerencsére. :)"

A 60-as évek elején a bogácsi fürdőt, ahová addig a helybeliek dagonyázni jártak, kiépitettek, körbekeritették, öltözőt épitettek, és belépődijat kezdtek szedni. És előirták, hogy fürdőnadrágot kell viselni (nem elég az alsógatya). Egy idős bácsikának is mondták, hogy fürdőnadrág kell. Az öreg mondta, hogy hát az neki nincs. Nem baj, lehet kölcsönözni - és kapott egy fecskenadrágot. Az öreg forgatta, nézegette, de nem jött össze neki a dolog a madzaggal, úgyhogy mind a két lábával belebújt az egy lukba, és felhúzta, amennyire tudta. Majd az eredményt megszemlélve rezignáltan megkérdezte: "Most jobb? " Na ezt kérdezem én is :)

2013.01.21. 22:39:30

@mókáné: "- Hány éves vagy te leány, hogy még mindig hiszel a tündérmesékben?"
Mi is az a kdnp? Keresztény? demokrata? nép? párt?
Ebből egy tétel sem igaz, te leány! Megcsókoltad a békát!

Balt 2013.01.21. 23:16:06

@Könnyen elkaptuk, uram!: Várj, segítek! Tehát Bajnai idején a minimálbér 71500 Ft, majd 73500 Ft volt. Ehhez a járulékteher:

"Társadalombiztosítás 2010: összefoglaltuk a változásokat
dr. Marosi Andrea
2010.02.09., 09:14
(...) Továbbra is a minimálbér duplája az elvárt járulékalap a munkavállalók esetében"

Ebből kellett volna 75 ezer nettónak maradnia szuperbruttóval - amennyiben minimálbérről beszélünk mindkét esetben. :) (Gyerekkedvezmény nélkül, mert az nem volt, sőt, ugye a gyerekgyilkos Bajnai még a gyedet is kétharmadolta.) OK, persze a minimálbér adómentessége (ekkor: "adójóváírás") még Megyó idejéből megmaradt, az őselkúrás mementójaként, mint afféle "szegénységpárti" intézkedés.

Már alig várom, hogy a 45%-os szja-kulccsal is előjöjjenek, az még nagyobb siker lesz! :)))

2013.01.22. 09:09:45

@Balt: Ebből kellett volna 75 ezer nettónak maradnia szuperbruttóval - amennyiben minimálbérről beszélünk mindkét esetben. :) "

De nem a minimálbérről beszélt mindkét esetben!!! Szövegértelmezés!
És értem én, szerinted őselkúrás a minimálbér adómentessége, mert feketemunkára ösztönöz. Az a jó, hogy most ez megszűnt, semmi nem ösztönöz rá, hisz az adóterhek nem nőttek, sőt csökkentek.
Bajnai kétharmadolta a gyedet. Igaz. Matolcsy mit csinált a munkanélküli járulékkal , a munkanélküli segély idejével? Mi volt az elképzelése a gyes idejéről?
Ne a cigányokkal gyere, mert erre nem az a megoldás. A cél meg végképp nem az volt, hogy Mató a cigusokat szopassa.
Szóval, sose volt még ilyen magas a bérköltség, a fogyasztást súlytó adó, a cégeket érintő adó, és a gazdaság nem fejlődik, viszont a költségvetés továbbra is eladósodik, a tartalékok csökkennek, a beruházási kedv csökken, a forint szar, a munkanélküliség nem javul, viszont a munkában lévők aránya az alacsonyabb keresetűek/szakképzetlenek felé tolódik el.

Rólam

G. Fodor Gábor Századvég, stratégiai igazgató Nem elemző vagyok, hanem politikai gondolkodó. Ennek a szerepnek van hagyománya és előképe, de nincs kortárs kontextusa. Az a cél, hogy legyen.

Címkék

Alkotmánybíróság (1) államadósság (1) az önbecsülés kultúrája (2) a lebeszélés kultúrája (3) Bajnai (7) Bajnai Gordon (1) baloldal (7) blogok (1) Brüsszel (1) centrális erőtér (1) centrális politikai erőtér (1) DK (1) Együtt 2014 (3) EGYÜTT 2014 (1) ellenzék (1) első ember (2) értelmiség (1) Ertsey Katalin (1) Európa (1) Eurpai Unió (1) EU csúcs (1) fasizmus (3) férfiasság (2) fiatal konzervatívok (1) Fidesz (4) forradalom (2) Gurmai Zita (1) Gyrucsány Ferenc (1) Gyurcsány (6) Gyurcsány-Bajnai Szövetség (2) háború (1) Haha (2) hazafiság (1) Herczog Edit (1) igazság (1) IMF (2) Jávor (1) Jobbik (1) jobboldal (5) Karácsony (1) Karsay Dorottya (1) kommunizmus (1) kormányzás (4) középosztály (1) közmegegyezés (3) kulturkampf (1) kultúrpolitika (1) Kunhalmi Ágnes (1) liberalizmus (3) LMP (5) machiavellizmus (1) Medgyessy (1) megszorító politika (1) Mesterházy Attila (1) Milla (2) módosító indítványok (1) MSZP (6) nagyvonalúság (1) nemzetegyesítés (1) nemzeti érdek (2) nőiesség (1) Orbán Viktor (2) örülünk vincent (1) összefogás (1) ostromlott erőd (1) parlamentarizmus (1) polgári Magyarország (1) Polgár Dóra (1) politikai gondolkodás (1) progresszív blog (1) reformközgazdaságtan (1) regisztráció (1) rendszerváltás (1) rezsicsökkentés (1) sas-kabaré (1) Scheiring (1) szabadságharc (1) szabad ember (1) Szabó Rebeka (1) szakértő (1) SZDSZ (1) szocialisták (1) szocialista hatalompolitika (2) szocialista párt (3) szocializmus (2) Szolidaritás (1) törvényjavaslat (1) Vadai Ágnes (1) választási eljárás (1) válság (3) válságkezelés (1) varánusz (1) Címkefelhő

Kommentek

  • igorx: Régen voltak a fotelpunkuk Utána jöttek a fotelnácik Újabban a fotelkomcsik (Fidesz) Most meg itt ... (2020.05.28. 22:02) Férfiasság
  • Lepo: Mi baja van ennek a ronda, gnóm kis embernek? Kicsit félek, ha tehetné, orsósféreggé válna, hogy m... (2019.04.18. 11:50) Férfiasság
  • TalpigJimmy: Emberek! Ez egy nagyon frusztrált ember :D Van is mire :D Hogy néz ki a szerencsétlen? (2018.05.30. 20:32) Férfiasság
  • szabik: en internet munkat keresek (2016.03.17. 07:25) Férfiasság
  • Utolsó 20
süti beállítások módosítása