GFG Blog

Az leszek, amivé ti tesztek

Centrifugális erőtér?

2013.01.20. 16:38, gfg ,

„...tiszta vagyok mint a gyermek /
mondta - ha tripperem nem lenne elmennék csarsz-
/ koje szélóba hogy megölhessem a cárt

(Kassák Lajos: A ló meghal A madarak kirepülnek)

 

Van egy nagy adag politikai bizonytalanság.

Zavarban van az ellenzék. A múlt év októberében nagy elánnal újraszerveződő  Gyurcsány-Bajnai Szövetségnek elfogyott a mondanivalója.

A terv az lehetett, hogy a regisztráció lesz az az ügy, amelyre fel lehet majd fűzni a „rezsimmel” szembeni összes elégedetlenséget. Ez lesz majd a Fidesz Maginot-vonala, amit 2014-ig a kormányra robbantanak.  A regisztráció elejtésével azonban összezavarodtak a hadvonalak. Az ellenzék támadás helyett folyamatos defenzívába szorul, s ahelyett, hogy a kormányzati teljesítményről szólna, saját programjukról folyik a vita. Arról, hogy Bajnaiék csökkentenék a minimálbért, hogy alkotmánytervükből hiányzik a családok védelme, az eladósítás tilalma,  hogy bevezetnék az ingatlanadót és így tovább.

A hadviselés kudarcában nem kis szerepet játszik a rosszul megválasztott személyzeti politika. Bajnairól nem sikerült elhitetni, hogy új és tiszta szereplő lenne, aki egyszemélyben képes egyesíteni és maga mögött tartani a gyűlöletes kétharmaddal szemben tételezett egységfrontot. Az, hogy az EGYÜTT 2014-ből könnyen KÜLÖN 2013 lehet, egyértelműen Bajnai kudarca.

Nézzük, hogyan állnak most a frontok?

A regisztrációra ráfixálódott Karácsony és társai pillanatokon belül az LMP-t robbantják szét.

Bokros, Fodor és még kit tudja hányan tervezik újabb és újabb liberális párt alapítását.

A Gyurcsány-Bajnai Szövetség, ha lehet hinni a liberásközeli hírforrásnak, akár három új pártot is kihordhat magából. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a facebookon mintegy harmincezer lájkolójuk van, és nem zárjuk ki a személyiséghasadás lehetőségét, akár harminc-hatvanezerre is tehető majd az újonnan létrejövő SZDSZ utódpártok száma.

Eközben a kiváló politikai érzékkel rendelkező Mesterházy-féle MSZP a nemzetpolitikával birkózik: először a FIFA mellé áll, majd Erdélyben kér bocsánatot (mivel az ominózus Mesterházy-mondatot elég nehéz értelmezni, így nem biztos, hogy ez történt).

Kiderült, az ellenzéknek van válasza a centrális erőtérre.

A régi-új MSZP-SZDSZ-féle centrifugális erő a középtől a szélre rőpíti ki a különböző szereplőket, így épül a tiszta centripper ellenzéki erőtér.

Az ellenzék problémája azonban súlyosbodni fog, a lappangási idő egyre rövidül.

 

Címkék: MSZP,LMP,Bajnai,Együtt 2014,Gyurcsány-Bajnai Szövetség

A bejegyzés trackback címe:

https://gfg.blog.hu/api/trackback/id/tr215028996

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Centrifugális erőtér? 2013.01.21. 09:00:01

A régi-új MSZP-SZDSZ-féle centrifugális erő a középtől a szélre rőpíti ki a különböző szereplőket, így épül a tiszta centripper ellenzéki erőtér.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2013.01.20. 17:15:20

@gfg:

Nagyon helyes:-D A saját módszerével kell a ballibet megf_ngatni!

Zigomer Trubahin · http://ertedmar.blog.hu/ 2013.01.20. 19:36:04

@mk27soundmaster: Úgy érted, ordas hazudozással, 80 IQ-s süketekre és vakokra szabott demagógiával meg észak-koreai színvonalú mellébeszéléssel? Szerintem ne biztatgasd ezt a kis Gréczy Zsolt II-t, épp elég jól boldogul ő magától is...

kennyking 2013.01.20. 19:36:13

Érzem az erőt ! Itt biztosan kormányváltás lesz!Mert miért ne lenne? A kormány szar, az ellenzék meg zseniális.Nem kérdés, ki kerül kormányra 14-ben.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2013.01.20. 19:39:43

Írtál egy posztot a vonalkódos alseszedről? :) A Fidesz zseniális taktikai húzásával feladta a Maginot-vonalat és ez összezavarta az ellenzéket? És mi lesz a következő zseniális taktikai húzás, felrobbantják a Margit-hidat?

Egyébként neked mi a szakmád? Úgy értem, az eredeti, nem az, amiért általában pénzt kapsz.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.01.20. 19:42:36

Ez a "Gyurcsány-Bajnai Szövetség" nagybetűs megfogalmazás egy politikai nemgondolkodótól is elég gusztustalan csúsztatás lenne - ilyen szervezett egység nem lévén. Bértollnoktól talán elmegy...

Mondom eztet úgy, hogy - nagyon enyhén fogalmazva - egyik urat se kedvelem.
Talán egy jobboldali gondolkodónak érdemes lenne úgy fogalmazni, hogy legalább a józan jobboldaliakban ne keltsen undort ő maga is...

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2013.01.20. 19:43:05

Seggfejek! Az ellenzék megosztása a szarházi fidesz banda célja! Térjetek észhez!

Nemcsak a szociktól de a még csak alig alig induló Bajnai miniszterelnök úrtól is jól beszartak, alázzák plakáton a polgárok pénzén!
Lázár te szarjankó!
Orbán , hazug disznó, világ szégyenünk
Matolcsy kretén
Pintér tolvaj, rabló, dísznyugdíjas
Dájcsfürj....kretén , szánalmas nulla
Szargyártó Péter...
Selmeczy milliárdos rusnya, buta fideszes szőke nő
Rogán aljas törpe
i tag dase...

Készülj a kormány és az igazi rendszerváltásra!

csárli hárper 2013.01.20. 19:46:11

mondtam már neked, a hírcsárdára irkáljál talán ott lenne némi sikered...

G. Wolf 2013.01.20. 19:47:25

Amúgy tudtommal nincs Gyurcsány-Bajani szövetség most, talán még csak nem is tárgyal az E14 és a DK, vagy csak nagyon elején vannak.... ehhez képest ilyen befoscsit :D

szdsz-ezés meg igen szánalmas... már nem tom hány éve nincs az a párt... de ha még mindig a "szellemétől" fél a jobboldal, akkor azért van benne valami :D vagy legalábbis volt ha ennyire félnek tőle...

vagy... az új formációkra nem tudnak értelmes kritikát mondani azon túl hogy visszamutogatnak, hogy gyurcsány-szdsz... ez meg a kormánypártok félelmét jelzi csak....

szerintem amúgy is félnek, félenek és nem attól hogy leváltva lesznek, hanem attól hogy el lesznek kergetve! jobban mint a szocik 2010ben...

Pan Modry 2013.01.20. 19:48:42

Vicces olvasni amikor a fideszesek a maszlagot nem a sajat birkameneteloinek nyomjak. Ugyanis aki uptodate az tudja hogy nincs gyurcsany bajnai szovetseg, es bajnai reszerol szandek sincs.

Gfg folytasd csak, mindig szorakoztato olyan buta emberek irasait olvasni akik okosnak hiszik magukat.

parandroid 2013.01.20. 19:55:19

"...röpteti és kikacagja"

(Weöres Sándor: Bóbita)

Tanár úr (mert ugye aki nem tudja csinálni, tanítja)elfeledkezik arról, hogy jelen (méltatlan) helyzetet Tanár úr kenyéradó gazdái idézték elő a választási törvény (testreszabott) módosításaival. A Tanár úr által hivatkozott és eszményített, a nép által már jól megszokott és kiismert ún. nagyvonalúsággal. Melynek lelkes jutalmazásától érzékelhetően félnek a gazdák.

Ez a poszt is e nagyvonalúság méltó mementója, a szokásos ostobaságokat és ordenáré csúsztatásokat pedig felírjuk a kéménybe.

Meggyőződésem, hogy ezt a blogot ugyanaz írja, mint a Gréczy tanácsadó úrét.

Kiszel Tünde méghozzá.

ps. én türelmes törzsfogyasztója vagyok Tanár úr remek gondolatainak. megtisztelne, ha egyszer (valamilyen jubileumi alkalomból) szórna elénk, tanulatlan tuskó nemfideszesek elé egy posztot gazdái valamely (bármely) dicső, lényeges cselekedetéről. leszámítva természetesen szavatartó Hoffman elvtársnő a tejfelesszájú taknyosok kérdései előli bátor megfutamodásának hozsannázását és validálását.

czjanos 2013.01.20. 19:57:11

Gyurcsány-Bajnai szövetség? Miről beszél a cikk írója? Az ellenzék összefogását Bajnai Gordon tűzte a zászlajára (együttműködésben a Millával és a Szolidaritással), Gyurcsány pedig kijelentette, hogy támogatni fogja az egységes ellenzék jelöltjét. Ha az Bajnai lesz, akkor Bajnait, ha Mesterházy, akkor Mesterházyt. Annyit fűzött hozzá, hogy Bajnait támogatná elsősorban.
Bajnainak egyébként van mondani valója, de ha éppen elfogyott volna, akkor is a kormányzati ámokfutás elegendő muníciót adna a számára (lásd: a minimálbérrel kapcsolatos kormányzati hazudozás).

midnight coder 2013.01.20. 19:58:30

Nekem az a meglátásom, hogy teljesen hülyeség ez a baloldali-jobboldali, konzervatív-liberális, nemzeti-internacionalista megosztottság. Ehelyett össze kellene fognia az országnak és pártállástól, oldaltól függetlenül kellene felakasztani az összes rohadt politikust kormányon és ellenzékben egyaránt.

Fényezett Rézlábos 2013.01.20. 19:59:47

"Az ellenzék támadás helyett folyamatos defenzívába szorul, s ahelyett, hogy a kormányzati teljesítményről szólna, saját programjukról folyik a vita. Arról, hogy Bajnaiék csökkentenék a minimálbért, hogy alkotmánytervükből hiányzik a családok védelme, az eladósítás tilalma, hogy bevezetnék az ingatlanadót és így tovább."

Tisztelt Politikai Gondolkodó úr!
Lehet, hogy ez most Önt igen nagy meglepetésként fogja érni, de egy ideális világban az egyes politikai erők megfogalmazzák és kommunikálják a programjukat (mit akarnak tenni az aktuális helyzetben, és hogyan), amelyek alapján a választók el tudják dönteni, hogy szerintük melyik lesz az a politikai erő, amely részükre elvi és/vagy gazdasági szempontokból előrehaladást ígér.
Ezzel szemben az Ön által kultivált (és minden bizonnyal a megélhetését is biztosító) politikai csoportosulás azzal foglalatoskodik, hogy a politikai ellenfeleit - jórészt hazugságokkal, mint a fenti írás szinte minden második mondata - ellehetetlenítse, a vezetőiket megbecstelenítse, a saját befolyását minden lehetséges eszközzel bebetonozza.
Egy korábbi hozzászólásomban már elcsodálkoztam azon, hogy hogyan kerülhet ilyen magas polcra egy szemmel láthatóan (olvashatóan) kontraszelektált egyén, de a fentiek alapján arra jutottam - kizárólag elvi alapon -, hogy a "Rólam" szekciót az alábbiak szerint javaslom átírni: "Nem elemző vagyok, hanem egy felkapaszkodott politikai seggnyaló. Ennek a szerepnek van hagyománya és előképe, de nincs kortárs kontextusa. Az a cél, hogy legyen."

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2013.01.20. 20:00:11

@Zigomer Trubahin: @Kettes: @Bayer, te sunyi, tetű békemenetes nemzeti szar!: @csárli hárper: @G. Wolf: @parandroid: @Pan Modry: és akit illet!

Nem az bánt igazán, ugye, benneteket, hogy besz_ptátok, hanem, hogy nem nektek jutott először eszetekbe ez a trükk?:-D

pushup 2013.01.20. 20:01:26

nekem fészbukon is van ilyen ismerősöm. próbál objektív lenni (afaszt! annak akar látszani), de nyilván mindenki tudja, hogy rajta van a fidesz fizetési listáján, így fel sem kapjuk a fejünket, amikor becsúszik egy két hazugság, csúsztatás, esetleg nem bontja ki a valóság minden szeletét.
az nektek a bajotok, hogy - bár megpróbáltok mindenkit, aki hülyének néz titeket gyurcsányistának beállítani - az ellenzék nem csak gyurcsányferkóból áll. az fáj nektek, hogy ott van bajnai is és féltek még a szerencsétlen semmirevaló mesterházitól is, illetve nyilván nem tőle, hanem a mögötte álló párttól ... és de főleg legfőképpen féltek a normális emberektől. féltek, hogy ezek a normális emberek találnak egy új arcot maguknak, vagy ha ló nincs a kutya is jó alapon beállnak a fent említettek mögé, ti meg mehettek vissza a balettba ugrálni.

Rigor_mortis 2013.01.20. 20:02:18

A blogger fotója remek! Tökéletesen kifejezi "az úristen, már megint ekkorát hazudtam" lelkiállapotot. :)

Sea-you 2013.01.20. 20:05:26

Legalabb tudnal hihetoen hazudni. Ez se sikerult. Gimi elso szint. De irjal meg, majd akkor is jot rohogunk :)

De, hogy ne csak (on)alazas legyen:

Az E14 tisztaban van azzal, hogy Gyurcsany es a DK vallalhatatlan. In fact az MSZP is az, igy ha egyutt indulnak, biztosan nem fogok rajuk szavazni (es szerintem sokan vannak igy ezzel). Nem vagyok hajlando valami ellen (Fidesz) szavazni. Hasonloan a leszerepelt SZDSZ garnitura se erdekel, magasrol teszek ra, mit mondanak, csinalnak, akarnak. Meg merem kockaztatni, hogy meg mindig a (Schiffer fele) LMP a legszimpatikusabb. Ja es, h Mesterhazy bocsanatot kert a 2004es szavazas miatt? Nagyon helyesen tette. Je valaki aki belatta, hogy tevedett es elnezest kert miatta? Van ilyen is? Nem tevedhetetlen? Ki hallott meg ilyet!

Fényezett Rézlábos 2013.01.20. 20:05:29

@czjanos: Jahm, megnéztem a guglin, a "Gyurcsány-Bajnai szövetség" kifejezés 96600 találat - az első öt oldalon Fideszes nyilatkozatok, megmondóemberek, polgárportál meg hasonlók, illetve az erről szóló hírek. Egyértelmű, hogy ez is csak egy kommunikációs trükk a Fidesztől és a csatlósaitól.

Fényezett Rézlábos 2013.01.20. 20:07:12

@midnight coder: ... meg a "politikai gondolkodókat".

parandroid 2013.01.20. 20:07:17

@mk27soundmaster: nem az bánt. egészen más bánt. persze ha el kell magyaráznom, úgyse értenéd, ezért nem rabolom a drága idődet.

halkan jegyzem meg, hogy te ugyanúgy beszoptad, csak úgy tűnik, neked -igazságérzetednek, erkölcsi érzékednek - ez így jó. nem vagyunk egyformák.

czjanos 2013.01.20. 20:08:10

@midnight coder: Na, látod, pont ezt mondja Bajnai Gordon minden megszólalásakor. Csak meg kellene hallani. Csak meg kellene érteni. Nem G. Fodor Gábornak, hanem a józan választóknak. A csendes többségnek.

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2013.01.20. 20:09:34

Milyen mókás, hogy senki nem száll vitába @gfg állításaival, csak átkozódik, mocskolódik, köpköd és okád:-D Fáj az igazság?!

ephart 2013.01.20. 20:10:12

nos amilyen nullavári a zsidó-bal 2014 nem lesz itt váltás

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2013.01.20. 20:10:48

@parandroid:

Én akartam a jelenlegi kormányt egy antiregisztrációs kampányra alapozva megbuktatni?:-)

pushup 2013.01.20. 20:11:13

@mk27soundmaster: ahhahaha
hát többen kifejtették már, hogy definíciós szinten rugaszkodott el a valóságtól! hogyan is várhatnánk el, hogy akkor a következtetései helyesek legyenek?

czjanos 2013.01.20. 20:11:38

@Fényezett Rézlábos: Küldök egy kis Sidolt, amiért ilyen jól megtámasztottál! Elválik a hazugság az igazságtól, mint..... a májától.

parandroid 2013.01.20. 20:12:31

@mk27soundmaster: az megvan ugye, hogy az egyfordulós szisztéma és a körzetek fideszesítése jóval előbb megjelent?

Észmegálló 2013.01.20. 20:14:31

G. Fodor Gábor!

Már jó pár blogját elolvastam. Eddig vártam a szikrát - hiába. Nem megy ez Önnek. Nagyon nem.

Őszintén.

Ha javasolgatom, csináljon mást, amihez ért, ez nem Önnek való.

czjanos 2013.01.20. 20:16:41

@ephart: Akkor meg miért foschtok Bajnaitól, Gyurcsánytól, Mesterházitól, Ron Werbertől? Ha annyira nulla, akkor nem is kell foglalkozni vele, foglalkozzatok inkább Matolcsy kormány által felállított "nemzeti péniszével" és piros pontjával.

Airgüzü 2013.01.20. 20:16:59

Mi az hogy elfogyott a mondanivalója?... Miért kellene minden nap újabb és újabb "mondanivalóval" előállni? Ezt az erkölcstelen, arrogáns, dilettáns társaságot le kell váltani, mert ugatják a demokráciát és totálisan a tönk szélére kormányozzák az országot. Rövidlátó, csak lefelé vezető intézkedésekkel képesek kormányozni, hatalmas bukás lesz a vége, mert nem jönnek rá, hogy a belső piac élénkítése és az ország irányában megnyilvánuló bizalmatlanság miatt esély sincs arra, hogy valóban felfelé induljunk. Két hetente kell átírni a költségvetést. Röhej... Mindenki tudja, hogy Kuszaszem javaslatai hova vezetnek, csak ő nem.
Szóval nem kell újat mondani az ellenzéknek, a kormány amnnyi baromságot csinál, hogy kitart a muníció. Persze, most elkezdődnek az osztogatások, de kérek minden magyart, nehogy ez megtévessze őket! Egy a lényeg: nem pártokat kell alapítani, hanem félretéve az önös érdekeket, össze kell fogni! Az az egyetlen út!

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2013.01.20. 20:18:51

@parandroid:

Az egyfordulós szisztéma, a parlamenti képviselők számának csökkentése 1990 óta téma:-) De mit számít az, ha a fidesz 2014-re úgyis felszámolja a demokratikus intézményrendszert, így választások sem lesznek már?!:-D

dr kíváncsivagyok 2013.01.20. 20:23:06

"Zavarban van az ellenzék. A múlt év októberében nagy elánnal újraszerveződő Gyurcsány-Bajnai Szövetségnek elfogyott a mondanivalója."

Senkit ne zavarjon , hogy ilyen szövetség csak a Fidesz álmában van....

dr kíváncsivagyok 2013.01.20. 20:26:44

@ephart:
"nos amilyen nullavári a zsidó-bal 2014 nem lesz itt váltás "

A nagy betűt , a pontot , a vesszőt és a többi kacifántos írásjelet nem a Te értelmi szintednek találták ki...úgy -e ?
( Az idézőjeleket Én raktam ki ...)

parandroid 2013.01.20. 20:27:59

@mk27soundmaster: relációanalízisben nagy jóindulattal ez egy c. de tudod mit? neked van igazad. így jó?

Caaroy 2013.01.20. 20:29:33

@dr kíváncsivagyok: Épp ezért lenne itt az ideje az Orbán-Horty kormányt a nevén nevezni.

czjanos 2013.01.20. 20:30:06

@Fényezett Rézlábos: "G. Fodor Gábor, igazgató - Századvég Alapítvány" Annyi pénzért, amennyit a Századvég kapott a kormánytól, még ezt a Gyurcsány-Bajnai szövetséget is le lehet írni.

babakék 2013.01.20. 20:36:14

GFG sajnos nem tud írni. Úgy értem ismeri a betűket, de sajnos se stílusa, se értelme annak, amit mond. Szánalmas próbálkozás ez egy fideszes bértollnoktól. De legalább igényes lenne. Persze czjanosnak igaza van. Van az a pénz...De a saját agyhalottaikon kívül ki veszi őket komolyan? És hiába minden: két útjuk van a fideszes banditáknak: vagy törvényesen fognak megbukni 2014-ben - ez lenne az érdekük valójában, vagy ha csalással, sunyisággal nyernek, akkor Isten irgalmazzon nekik, mert nem hiszem,hogy a végsőkig elkeseredett emberek, akiknek már nincs semmi vesztenivalójuk, nem rontanak nekik. És: meg fogják érdemelni a sorsukat. És szégyen lesz majd orbán, kósa, kövér, GFG, a sor folytatható gyerekének, rokonának lenni.

sánta vas 2013.01.20. 20:37:27

@Airgüzü: Csakhogy az eddigi kommunikációjukkal nemigen jutottak közelebb a megoldáshoz (a fidesznek jelenleg közel kétszer annyi biztos szavazója van,mint a szociknak). Várható volt, hogy a regisztráció körüli hisztériakeltéssel próbálnak majd lendületet venni, de a Fidesz nagyon okosan nem erőltette a dolgot, és ezzel kihúzta alóluk ezt a lehetőséget. A rezsicsökkentés pedig szintén elég kellemetlen helyzetbe hozta a szocialistákat, hiszen a kormánypárt a törzsbázisukat célozta meg ezzel a lépéssel.
A gombamódra szaporodó kis liberális pártocskák pedig nagyon elaprózzák majd a baloldali szavazótábort. Különösen az új egyfordulós rendszerben.
Mesterházy bukásra van ítélve, és borítékolható, hogy 2015-től Botka váltja majd az elnöki székben..

parandroid 2013.01.20. 20:39:43

de hogy a gyúúúcsánynbajnai mézeskalács-hívószavakon is túlmutassunk: www.egyutt2014.hu/ftp/hirek/130102_alkotmany/korrekcio.pdf
www.egyutt2014.hu/ftp/hirek/130102_alkotmany/programpontok.pdf

Tanár úr lenne szíves érdemben reflektálni erre, nem a szokásos, és meglepően stabilan hozott VVGábor-szerepében, hanem politikai gondolkodó minőségének megfelelően?

pástétom 2013.01.20. 20:48:48

"A terv az lehetett, hogy a regisztráció lesz az az ügy, amelyre fel lehet majd fűzni a „rezsimmel” szembeni összes elégedetlenséget."

Nyugi, cuncika: van még elég ügy:

Pártalkotmány, mnyp.-i vagyon elrablása, gyalázatos munka-köz-és felsőoktatási tv., az előzetes regisztráció eltörlésén kívül is ezer sebből vérző választójogi tv., termőföldek fideszes-és fideszközeli csinyovnyikoknak való átjátszása, az ügyészség politikai megrendelésre indított akciói ellenzéki politikusok ellen, semmirekellő fideszes mamelukok beültetése az államigazgatásba, mindenhova, a kultúrális intézményrendszer einstandolása, a munkavállalóknak a kilátástalanság miatti tömeges menekülése az országból, kiszámíthatatlan és káros gazdaságpolitika, áfaemelés, új adók, a bérek reálértékének csökkenése...

Nem folytatom, meguntam. Szóval van/lesz/marad éppen elég ügy, amivel lehet majd kampányolni.

Fényezett Rézlábos 2013.01.20. 20:50:16

@mk27soundmaster: Ez abból adódhat, hogy megalapozott, hivatkozott állítás nem igazán szerepel a "gondolatmenetben". Ez csak ilyen féligazságokkal megtűzdelt sejtések és sejtetések halmaza.

Pan Modry 2013.01.20. 20:54:01

Nem kell mindennapra uj mondanivalo meg program, az ilyen dolgok olyan senkihaziakra jellemzo mint gurcsany, orban vagy matolcsy...

Walter Hartwell White 2013.01.20. 20:54:57

@czjanos: Tudod, Gyurcsányt mint bűnbakot mindenre rá kell tolni, bele kell keverni, ezzel gyengítve a politikai ellenfél credoját.

NA YA! 2013.01.20. 20:56:51

Ez a Gyurcsány-Bajnai kontextus olyan, mint az ovi kormány és a józan ész kapcsolata: nagyon ritkán mutatkozik meg!;)

Pan Modry 2013.01.20. 20:57:19

@mk27soundmaster:
Engem aztan semmi nem bant, csupan jot szorakozom a hozzad hasonlo agyatlanokon, akarmelyik part seggnyaloja is... :)))

Butanak lenni nem szegyen, de aki mindezt ugy nyomja premierplanba mint gfg vagy te, nos az tenyleg szorakoztato :D

Pan Modry 2013.01.20. 20:59:17

@¡Viva La Onda!:
Szerintem csak azert toljak gyurcsanyt mert orbannak gyurcsanyfobiaja (is)van, egyebkent gyurcsany ma mar nem tetel, politikai ertelemben veve egy hulla, kb annyira van jelentosege mint torgyan jozsinak

ügyfélszolgálatos 2013.01.20. 21:01:57

Még sok ilyet írj, hogy a leghülyébb ember is lássa mennyire fosik a fidesz.

czjanos 2013.01.20. 21:02:06

Rémálma lehetett az Igazgató Útnak, amiben a nagyorrú Gyurcsány és a szépszemű Bajnai keményen összefogtak, hogy ha leváltják a kormányt, akkor a Századvég a továbbiakban egyetlen buznyák állami forintot sem fog kapni, éljenek meg a fene nagy tudásukkal a versenyszférában.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.01.20. 21:04:41

@Észmegálló: hogy ne menne neki?
Mennyit keresne tanársegédként-adjunktusként?
És most mennyit keres kutatási (khmmm) igazgatóként?
Na látod.
Meg ez, de még mennyire.

@mk27soundmaster: BBJ, te tulajdonképpen boldog vagy attól, hogy a saját oldalad "gondolkodóitól" ilyen színvonalú irományokat olvashatsz?

Gatinho 2013.01.20. 21:05:02

@Bayer, te sunyi, tetű békemenetes nemzeti szar!:

Te igen szarul érezheted magad manapság... :) Hát még ha tudnád, hogy 2014-től is Fidesz kormány lesz...

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2013.01.20. 21:05:26

Öröm olvasni a kicsit sem személyeskedő, gyalázkodó, a mondanivalóval érdemben törődő, higgadt demokraták kommentjeit :)))

A sajtószabadságért nagyon küzdenek - kivéve, ha Bayer, vagy esetleg GFG ír. Akkor az nagyon, de nagyon fáj nekik.

pástétom 2013.01.20. 21:06:48

@Pan Modry: Kurvára nincs igazad. Gyurcsány nagyon is aktív politikus, pártja van, az a 2-300 000 szavazója pedig nagyon is nyomhat a latban az ellenzéki győzelemhez.

2013.01.20. 21:09:01

Te GFG! A századvég mennyit keresett ebben a ciklusban? Nem ég le a pofádról a bőr?

holinthewol 2013.01.20. 21:09:24

@Zigomer Trubahin: igen, úgy érti, mert ő csak ezt ismeri, de ne haragudj rá, csak áldozat szegény :)

"Az ellenzék problémája azonban súlyosbodni fog, a lappangási idő egyre rövidül."

:D "Én csak azt mondom, Pelikán elvtárs, a nemzetközi helyzet egyre fokozódik."

Ugye kedves GFG :D

"Virág elvtárs megmondta: az osztályharc élesedik. Akinek pedig valami vaj van a fején, hadd szarjon be egy kicsit a Szocialista Szellem Vasútján!"

Ezek rímelnek ennek a blognak szinte az összes mondatára, normális ember ide csak röhögni jár :) írhatnál a Mandineren is, ott is az ellenzék miatt aggódnak mostanság... :D

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.01.20. 21:10:47

@pástétom: hát aktívnak éppen aktív, pl. indulna az X-Faktorban is, ha ez segít, vagy élő adásban megsz*ptatná Klárát.
De úgy tűnik, nincs már rá tömeges igény.
Hál' isten.
A pislogós, bevert orrú még felmerülhet a habokból, most rá koncentrál a fidox karaktergyilkoló gépezete. :)

Walter Hartwell White 2013.01.20. 21:18:31

@Pan Modry: Részben ez is igaz, de most a rajongótáborról beszélek.

Pan Modry 2013.01.20. 21:24:15

@pástétom:
A dk nem eri el a bejutasi kuszobot sem, raadasul a dk s szavazok olyan evolucios selejtek mint kb a birkamemetesek, egyszeruen nem bajnai celcsoportja.
A DK jelenlete maximum azert jo Bajnainak mert a buta emberek szavazatai nem egy partra mennek, hanem megoszlanak a dk, a fidesz, az mszp es a jobbik kozott.

Pan Modry 2013.01.20. 21:27:32

@¡Viva La Onda!:
A gyurcsanyi rajongotabor nem tobb mint magukat liberalisnak es haladonak hazudo (hívö) exbolsevik féltudasu csurhe. A szamok nem nagy, velemenyvezeri kepesseguk meg kifejezetten alacsony. Minden bizonnyal nehany ev kerdese es az orbani hivek is kb ebbe a nagysagrendbe fognak tartozni, ahogy telik az ido, ugy oregszik es hal ki a fidesz es mszp bolsevik gondolkodasu szavazotabora. ( a dk mar ma is jelentektelen)

DezInf 2013.01.20. 21:34:44

@mk27soundmaster:

Minek vitázni egy fidesz által fizetett bloggerrel?
Veled meg teljesen felesleges:) a neved a védjegyed:D

sánta vas 2013.01.20. 21:37:23

@Gatinho: Tudja ezt ő. Érzik a lelkük mélyén ,hogy újabb 4 év Fidesz vár rájuk. Ezért kapálóznak ennyire...

magyar ember teli szájjal 2013.01.20. 21:39:15

Ennyire be vagy fosva Fletótól? :)

EMU 2013.01.20. 21:39:23

Jó látni, már paráznak a narancszombik. A fideszes keresztapa is be van szarva, a szellemi fogyatékos pártlakájai is összevissza beszélnek, a szőke nője hülyébb, mint valaha, készen vannak. Posztoljatok minden nap, gyerekek, hagy lássa ország-világ mennyit értek. Beszéljetek jó sokat, szerepeljetek minél többet, és használjátok azt a kollégiumban polgárosodott gumicsizmás eszeteket, csak így tovább! Még másfél év, és ellenetek már egy korallzátony is választást nyerhet. Hallassátok csak hangotokat, az ellenzék hátradőlhet.

tarackos 2013.01.20. 21:40:46

"Nézzük, hogyan állnak most a frontok?"

Aztán 7, azaz hét mondatban elgondolkodik rajta. A "gondolkodó". GFG. 7. Mondatban. Hét mondatban.

Ebből 2, azaz kettő összetett. Mondat. Gondolat. GFG.

Politaki.

Gondolkodó.

No

Komment.

Számla!

Miiliárdos.

Ezért?

7. Hét!

Mondat.

ért...

fidesz = házmesterek pártja 2013.01.20. 21:41:04

Drága, édes, aranyos angyalbögyörő szerkesztőség! Nem tudnátok ehelyett a kretén helyett valami értelmesebb kormánypárti blogot reklámozni?
Vagy direkt arra megy ki a dolog, hogy az egyébként nehezen égethető kormányt égessétek?
Pl. a Véleményvezéren is vannak fidesznyik bértollnokok, de többségük milliószor értelmesebb, mint ez a gyökér!

Pelso.. 2013.01.20. 21:41:18

Még sok ilyet írjál, kell a szellemi moslék a maradéknak.

fidesz = házmesterek pártja 2013.01.20. 21:42:05

SzerzőKém! Kassákot meg kéretik nem gyalázni azzal, hogy ezen a mocsokdombon idézgeted!

sánta vas 2013.01.20. 21:44:43

@pástétom: Csakhogy Bajnaiék lenullázták szegény Fletó DK-ját.Egy bukott politikus, aki egy periférikus jelentéktelen kis pártocskát vezet. Bizonytalan szavazókat nem tud megfogni, csakis arra lesz jó,hogy 2-3 %-nyi egyébként szoci szavazatot eltüntessen a semmibe. Kizárólag a jobboldalnak jó a létezése, mert túlmozgásos tevékenységével állandóan emlékezteti a szavazókat a nyolcéves szoci rémálomra.

madarasi.abel 2013.01.20. 21:49:23

Sajnos, nem csak az ellenzék van bajban, hanem az ország is.
S míg az emberek heherésznek Mesterházi hülyeségein, nem veszik észre, hogy csak zuhanunk, zuhanunk, ejtőernyő nélkül.

Pussy Riot (törölt) 2013.01.20. 21:53:32

Ej be szép trolltartó lett itten kéremszépen!
Bravó!

WLaci 2013.01.20. 22:07:50

Azért Török Gábort alulról előzni az nem semmi.

Walter Hartwell White 2013.01.20. 22:14:41

@Pan Modry: én pont az orbáni rajongótáborról beszéltem mint véleményalkotó vagy épp befolyásoló, lásd blogger, lévén épp ehhez a bejegyzéshez szólunk hozzá. A DK nem oszt-nem szoroz a történetben.

DarthVader 2013.01.20. 22:22:14

@sánta vas: Milyen nyolcéves szoci rémálom, idióta baromja! Olyan rémálom volt az első 4 év, hogy még egyszer álmodni akarta az ország, mi? Rosszabbul élünk, mint 4 éve, mi? A második 4 év az első 4 következménye volt, de feleannyira se volt rémálom, mint az elmúlt kettő és fél. Ami rémálom volt benne, azt a fizetett, fidesz által felbérelt köménymag tette rémálommá. A gazdasági töketlenkedés meg a megszoritások sehol nem voltak a mostanihoz képest, sőt, a világválság másfél évét leszámítva egyenesen aranykornak tűnnek.

capacete 2013.01.20. 22:28:22

Sok szót nem érdemelne ez a bejegyzés, hiszen csak a szokásos GFG-s agitprop kemény hazugsággal (Gyurcsány-Bajnai szövetség) és némi bayeresedéssel (centripper erőtér).

Amellett viszont nem szabad szó nélkül elmenni, hogy a "gondolkodónak" láthatóan fogalma sincs a Maginot-vonal mibenlétéről, azt ugyanis aligha robbantotta fel valaki, mert a franciák évtizedes hatalmas beruházással egy szinte elpusztíthatatlan erődrendszert építettek ki, amit a németek meg sem kíséreltek elpusztítani, ehelyett Belgium felé megkerülték.

Az agitprop tehát egy dolog, ezért fizetik, de miért kell a habilitált docensnek nem létező történelmi műveltségét is fitogtatnia? Maradjon inkább a tripperezésnél, az jobban áll neki! (Esetleg személyes tapasztalat ihlette a bejegyzést?)

wowerman 2013.01.20. 22:34:46

Ez a GFG nagyon durva Fidesz hívő lehet ha nem látja mekkora kupac szar az ország. És lassan 3 éve ők vannak kormányon :) Akkor kinek is a hibája?

ob.szerver 2013.01.20. 22:36:03

@Észmegálló:

"Ha javasolgatom, csináljon mást, amihez ért"

Azt csinálja. Lopja a közpénzt a Századvég nevű kifizetőhelyen.

ob.szerver 2013.01.20. 22:38:23

@wowerman:

"Ez a GFG nagyon durva Fidesz hívő lehet ha nem látja mekkora kupac szar az ország."

GFG-t és társait baromira nem érdekli az ország. A 3 milliárd annál jobban, amit lenyúlnak a közvagyonból.

2013.01.20. 22:47:09

@capacete: Nagyon művelt vagy, hogy már hallottál a Maginot-vonalról, de legalább a wikipédiára kattinthattál volna és megtudtad volna, hogy

"A franciák 1940 júniusában kapituláltak, a legtöbb erődítmény tényleges harc nélkül, elvágva utánpótlásától megadta magát. Ahol mégis harcra került sor, ott a németek ejtőernyősei a francia katonákra robbantották az egész építményt, kihasználva a szellőzőnyílások adta lehetőségeket.".

Lehet, hogy a saját tudományos munkásságoddal kellene végre foglalkozni, nem mindig máséval?

capacete 2013.01.20. 22:58:19

@grundigg: Nagyon művelt vagy, hogy tudod használni a magyar wikipédiát. Ha ne adj'isten tényleges szakirodalmat is olvasnál (tudod mit, az angol nyelvű wikipedia is elég!), akkor tudnád, hogy rendkívül kevés tényleges harcra került sor, a Maginot-vonalat nem robbantották rá a németek a franciákra, hanem a kapituláció után egyszerűen bevonultak a kiépített állásokba.

A saját tudományos munkásságom pedig köszönöm, jól van, GFG-vel ellentétben nekem vannak külföldi publikációim. (Egyébként szerinted ez a blogbejegyzés tudományos publikáció volt? Szerintem nem, csak jól illusztrálta a szerző felszínes műveltségét...)

sánta vas 2013.01.20. 23:04:35

@DarthVader: Módosítsd a nevedet inkább Dark Vaderre:)) te sötét kretén! A szocik minden évben emelték a rezsiköltségeket, meg a közösségi közlekedés költségeit.
Ki szüntette meg az államilag támogatott forintalapú lakáshitelezést, és hajszolta bele a lakosságot a devizahitelekbe? A szocialisták.
Állandóan baloldali szlogenekkel kampányoltak miközben kőkemény, lakosságot nyomorgató, megszorító politikát folytattak. Most azonban ezt már nem tudják sokadszorra is elsütni. Érzik ezt ők is meg te is. Ezért vagytok ilyen idegesek:))).

2013.01.20. 23:12:08

@capacete: Szerintem nem volt tudományos publikáció, de te jöttél megint a mániáddal, a habilitációval. Neked nem sikerült, vagy mi van?

"rendkívül kevés tényleges harcra került sor"

Az általam idézett magyar nyelvű wikiből is kiderült, hogy "a legtöbb erődítmény tényleges harc nélkül, elvágva utánpótlásától megadta magát", tehát nem mondtál újat. Senki nem mondta ugyanis, hogy sok helyen volt harc.

A példa pusztán annyi volt, hogy az erőddel szembeni harc egyik eszköze, hogy azt rárobbantják a bent lévőkre, és ilyen előfordult a Maginot-vonalnál is.

capacete 2013.01.20. 23:15:11

@grundigg: GFG konkrétan azt írta, hogy a Maginot-vonalat rárobbantják (úgy en bloc).

Ebből világosan kiderült, hogy fogalma sincs arról mi volt a Maginot-vonal, mi történt vele a II. világháború alatt, csak azt a széleskörben elterjedt tévhitet ismeri, hogy az valamilyen gyengeség volt.

reszeg tengeresz 2013.01.20. 23:15:21

ujujuj, libsi csocselek hordanak latom nem tetszik, ha veletlenul felbukkan egy blog ami nem a libast meg az ex szdsz holdudvart elteti. :D :D

capacete 2013.01.20. 23:17:17

@grundigg: Egyébként nem jöttem a mániámmal. GFG habilitált docens, ehhez párosulnia kellene egy bizonyos intellektuális színvonalnak, ami nála hiányzik. Ez van...

2013.01.20. 23:20:31

@OrangeOrder: Ha tudnád, mi a demokrácia, nem írnál ilyen hülyeséget. de mit várjunk valakitől, aki nyíltan beismeri, hogy neki vezér kell, aki megmondja, mit gondoljon?

2013.01.20. 23:23:58

@sánta vas: "Ki szüntette meg az államilag támogatott forintalapú lakáshitelezést, és hajszolta bele a lakosságot a devizahitelekbe? A szocialisták."

Erről kicsit tájékozódj még. Nem szüntették meg. Csak olyan magas volt a kamata, hogy nem lehetett tovább fenntartani. Egyébként még ma is fizeti az állam a támogatott forinthitelek után ráeső részt. Évente mintegy 4-500 milliárdot. De te ezt nem akarod elfogadni, hisz amit Orbán tett, az úgy jó.

pástétom 2013.01.20. 23:26:20

@sánta vas: "Csakhogy Bajnaiék lenullázták szegény Fletó DK-ját.Egy bukott politikus, aki egy periférikus jelentéktelen kis pártocskát vezet"

Nem nullázták le. Bajnai fellépése előtt is kb. ott volt népszerűségben a DK, mint utána.

"Egy bukott politikus, aki egy periférikus jelentéktelen kis pártocskát vezet."

Nem jelentéktelen, erről írtam az előbb. Ha nem érted, sajnálom, a hiba nem az én készülékemben van.

"Bizonytalan szavazókat nem tud megfogni,..."

Az nem olyan biztos. Időközi polgármester-és képviselőválasztásokon szokott indulni a párt, éppen most is van egy időközi egy fejér megyei városban. Az alulról jövő építkezés, a most meggyertek kellő számú potenciális szavazót jelenthetnek az orsz.gyűl.-i választásokra is.

Ahogy vélekedsz róla, messziről üvölt rólad, hogy vastagon beszoptad mindazt Gyurcsányról, amit a Fidesz komótosan kiagyalt és utólag bevallott(!)karaktergyilkosság címén művelt vele éveken át.

Khonsu 2013.01.20. 23:27:33

Sejthető volt, hogy nem lesz ebből semmi. A Fidesz rezsim mindenki számára nyilvánvaló hibáinak mantrázásán kívül nem képesek többre. Nem tudnak olyan alternatívát ajánlani, ami az országot is kivezeti a gödörből és a lakosság is hajlandó elfogadni.

Lehet, hogy fel kéne már végre hagyniuk azzal a fene nagy liberalizmusukkal, bármit is értenek ők ez alatt, és a politikai spektrumból kilépve kidolgozni valami működő megoldást. Persze ezt ők nem fogják megtenni, mert már rabjai hibás eszmerendszerüknek. És amúgy is csak a hatalom érdekli őket mint a jelen gárdát, addig fontos nekik a kisember, amíg X-el a lapon...

Valami nagyot kéne már újítani, mert ha csak visszajön az ami 2010 előtt volt, akkor nem sz@rtunk a kútba csak belepiszkáltuk...

horrorpornó bábszínház 2013.01.20. 23:27:45

@Bayer, te sunyi, tetű békemenetes nemzeti szar!:

Sajnos, a hozzád hasonló agyatlan idióta barmok csak égetik a baloldalt.

Ja, és ha nem tudsz oroszul - mert nem tudsz -, akkor ne próbálj oroszul villogni, mert így a 3 szóból 2-t hibásan írtál.

wowerman 2013.01.20. 23:29:21

@ob.szerver: Csak azt nem értem minek ez a körítés mellé, a sallang

pástétom 2013.01.20. 23:29:34

@Pan Modry: "A dk nem eri el a bejutasi kuszobot sem, raadasul a dk s szavazok olyan evolucios selejtek mint kb a birkamemetesek, egyszeruen nem bajnai celcsoportja."

Te barom. És itt abba is hagyom. :(

horrorpornó bábszínház 2013.01.20. 23:40:45

@Khonsu:
Mondjuk ahhoz képest, ami most van, már az is nagy áldás lenne, ami 2006-2010 között volt.

Khonsu 2013.01.20. 23:43:09

@pástétom: Azért Gyurcsány-al se voltunk előrébb. Akkoriban ugyanúgy esett az életszívonal mint most, csak ő nem tiltotta meg, hogy beszéljünk róla...

blöff 2013.01.20. 23:44:23

@mk27soundmaster: trükk, meg fáj az igazság, szánalmas fostologatás ez amit műveltek. Mintha komolyan az lenne a lényeg, hogy gyurcsány, vagy bajnai.. egyáltalán, a mostani folyamatosan romló magyarországi helyzetben még az is elképzelhető, hogy valaki benyögi, h gyurcsány idejében jobb vót és tömegek kezdik majd skandálni. Vagy ez egy alaptézis, hogy akármilyen gyalázatos szart csinál a kormány, jön egy kis gyurcsányozás és az mindenre feljogosít? Mehet a lopás, hazudozás, szarkenegetés tovább?
qvára nem érdekel, hogy gyurcsány, vagy orbán, de egy normális, európai ország, kiszámítható szabályokkal, kevés, jóval kevesebb mindennapjainkba átszűrődő politikával és kevesebb, az ehhez hasonló uszító, megosztó, csoportképző mediaszeméttel már érdekelne basszameg. Most egy jobb, aztán majd egy baloldali fröcsögés, debil, ostoba, káros szinten. Kurva nagy árat fizetsz te magad is azért, hogy ez a hatalmi rendszer legyen nálunk.

_pataj 2013.01.20. 23:45:28

mit kap az index egy ilyen blog kiemelésért? vagy ez vicces?

blöff 2013.01.20. 23:46:50

@Khonsu: és ebből a bináris szintből nem lehet kilépni?
Orbán, gyurcsány, 0, 1, ha nem 0, akkor 1 és ha nem abszolút 1, akkor abszolút 0. Vagyis ha én 0-át mondok, akkor akár letarolhatjuk a fél országot is, csak ne legyen 1..
szűklátókör, nagyon szűk.

Fényezett Rézlábos 2013.01.20. 23:50:41

@OrangeOrder: Senki sem mondta, hogy ide higgadt demokraták írnak. Még a blogíró sem egy higgadt demokrata. Amúgy nem is olvastam itt annyira személyeskedő és gyalázkodó kommentet, mint néhány "ballib"-nek cimkézett blogon - talán az én megnyilvánulásom volt a legkeményebb kritika.

A tartalomra meg nem igazán lehet reflektálni, mert hagymázas kitaláció féligazságokkal megtűzdelve, ráadásul a 3. mondatban már látszik, hogy ennek az írásnak is az a szerepe, hogy kommunikálja a "Gyurcsány-Bajnai szövetség"-et, ami nem létezik - azaz hazugság.

Nekem a hazugság és a hülyeség mindig fáj, mindegy, hogy ki írja le. A sajtószabadságért pedig kiállok, akkor is, ha Bayerről vagy GFG-ről van szó. Írhatnak bármit, amit gondolnak, csak vállalják a kritikát.

A sajtószabadságtól függetlenül pedig a fenti írást egy megalapozatlan, féligazságokkal tűzdelt sejtéshalmaznak, GFG-t felkapaszkodott seggnyalónak, Bayert pedig egy emberi hulladéknak tartom, az írásaik alapján.

Khonsu 2013.01.20. 23:51:15

@horrorpornó bábszínház: A "kvázi diktatúrához" képest a kisebbik rossz volt, de ha mindig csak a kisebbik rosszat próbáljuk visszahozni, akkor soha sem törünk ki a mókuskerékből, csak szépen cserélgetik egymás közt a hatalmat. Tehát pont ahhoz asszisztálunk, ami a céljuk és bevett gyakorlatuk. Ebből a körforgásból kéne már kitörni.

Fényezett Rézlábos 2013.01.20. 23:54:50

@reszeg tengeresz: Azon elgondolkodtál-e már, te tengeri troll, hogy miért van az, hogy ilyen blogok csak elvétve születnek? Mármint olyanok, amik a kedvenceidet dicsőitik és a seggüket nyalják. Talán azért mert még 3 milliárdért is égő ezt csinálni? :)

Khonsu 2013.01.20. 23:56:20

@blöff: Nem tudom jól értem-e, de ha arra gondolsz, hogy a 0-1 helyett végre jönnie kéne egy 2-esnek vagy 3-masnak, akkor egyetértek.

pástétom 2013.01.20. 23:57:34

@Khonsu: Igen, 2006 után valóban esett az életszínvonal, a megszorítások miatt. Jelzem, Bajnai gazdasági miniszter volt ezen időszak jó része alatt. Aztán jött a 2008-as válság.

Azért csak meggegyzem: akárki lesz a köv. miniszterelnök, akárki kerűl kormányra, abból a sz@rból, amiben most vagyunk, nem egy ciklus alatt fogunk kikeveredni. Kurva nehéz lesz, és nagyon könnyen bele fog törni a bicskája a rendrakásba, mert a populizmus ott fog lihegni ellenzékben a köv. évi választások után is.

parandroid 2013.01.21. 00:04:24

@pástétom: apropó, feltéve, de meg nem engedve, hogy a fidesz elveszíti a következő választást:utána mi jön? meglátásom szerint a jelenlegi morális és érzelmi állapotokból kiindulva egy polgárháború elkerülésének egyetlen módja az, ha '14-ben is ők nyernek.

Khonsu 2013.01.21. 00:09:32

@pástétom: Ha a populizmus ellenzékben lihegése alatt azt érted, hogy vereség esetén lángba borítják az országot... (mert van rá sanszunk)

Olyan erőnek, és akkora többséggel kell nyernie 2014-ben, ami mellett minkét oldal meghúzza magát, és csendben lapít. Sajnos másképp itt nagy baj lesz.

Gera 2013.01.21. 00:18:34

Én azzal teljesen egyetértek, hogy nincs mondanivalója az ellenzéknek.

Csak azt nem értem, hogy ennek alátámasztására minek kell össze-vissza hazudozni. Politikai gondolkodó, mi? A lófaszt. Megfizetnek és mantrázod az aktuálisan előírt hülyeséget. Nem politikai gondolkodó, hanem egyáltalán gondolkodó ember nem lenne hajlandó ezt a gagyit nyomatni ingatlanadóról, minimálbérről meg a többiről. Ocsmány egy kampánynak nézünk elébe, ha már most itt tartunk. Mindenesetre ahhoz képest, hogy mennyire magabiztosnak akartok látszani, pont ez a hazudozás árulja el, mennyire be vagytok szarva.

Khonsu 2013.01.21. 00:28:31

2014 előtt szerintem nem hátrány, ha mindenki megnézi merre tudná leggyorsabban elhagyni az országot, és összeírja mit vinne magával, még jól jöhet...

sánta vas 2013.01.21. 00:28:51

@pástétom: Nem jelentéktelen? 2-3%, úgy, hogy még nem a legélesebb a kampány, amikor majd még inkább háttérbe szorulnak Gordiék mögött. Ráadásul a szocik egész biztosan nem akarnak a DK-val közös listát, mert többet veszítenének vele, mint amennyit nyernének.
Bajnai fellépése előtt rendszeresen 6-7 %-ot mért nekik a Szonda.
Úgyhogy sztem te szoptad be a Fletót de jó alaposan, ha még mindig hiszel benne. Nem veszed észre, hogy már a baloldalon is szalonképtelen?
De nem baj, csinálja csak, hiszen a Fidesz malmára hajtja a vizet..

milyen szép a Vértes, ó 2013.01.21. 00:33:38

Nem lehet, hogy az egész blog paródia? (Jó, ismerem a 'nem lehet akkora baromságot kitalálni, hogy azt egy igaz fideszes el ne higgye'-tételt, de akkor is.) Azért elég vidám lenne, ha a Századvég a propagandajutalom milliárdokat felvenné, majd viccet csinálna az egészből. :)

sánta vas 2013.01.21. 00:37:27

@Könnyen elkaptuk, uram!: Megszüntették, pedig Megyó megígérte a kampányban, hogy nem fogják. Állami kamattámogatás volt rajta, és ha marad, most nem lenne ennyi eladósosott, megnyomorított család.
Miért nem hagyták meg legálább a lehetőségét a forint alapú lakáshitelezésnek? Felelőtlenül túl magas kockázat vállalására bíztatták a lakosságot.
A szocialisták a rendszerváltás óta mindig is a nyugati nagytőkét szolgálták, miközben baloldali szlogenekkel verték át a választókat. Ez a taktika mára működésképtelen, viszont a helyére nem tudnak mást találni.

Tiborpapa 2013.01.21. 00:37:34

Valahányszor elbizonytalanodom a jelenlegi ellenzékben, elég a közmédia valamelyik hírműsorára, a hírtévére, vagy az echóra kapcsolnom, és máris magabiztosabb leszek. Egy ilyen cikkecske is megnyugvással tölt el, sőt kissé vidámabbá is tesz. Bukni fog a fidesz. :)

milyen szép a Vértes, ó 2013.01.21. 00:39:07

@parandroid:

Egen, a jelenlegi állás szerint nagyjából annyi különbség várható, hogy ha veszítenek, akkor az önkormányzatokon keresztül lesznek kénytelenek szabadrabolni (államcsődig, ha megoldható, a nép, amely elárulja a Kedves Vezetőt, egyébként se érdemel jobbat), meg felgyújta(t)nak előtte pár dolgot.

sánta vas 2013.01.21. 00:49:14

@milyen szép a Vértes, ó: Szerintem meg nagyon reális elemzés. Te nem szoktál közvélemény kutatási adatokat olvasni? Nem tartod riasztónak a baloldal számára, hogy a szociknak fele annyi biztos szavazója van,mint a Fidesznek bő 1 évvel a választások előtt, miközben a kormánypárt kemény rezsicsökkentésre készül? Hogy van egy 20 %-os Jobbik? Hogy mindenféle piszlicsáré baloldali pártocska készül megalakulni(Bokros, Fodor), amelyek csak arra lesznek jók, hogy jópár %-nyi baloldali szavazatot eltüntessenek a semmibe? Hogy lesz kb. százezer határon túli szavazat, amelynek jórészét nem a baloldali pártokra fogják leadni?
Ezek a realitások. Ehhez képest sok baloldali kommentelő álomvilágban él...

horrorpornó bábszínház 2013.01.21. 00:54:43

@Khonsu:
Egyrészt Gyurcsánnyal (-al rag nincs a magyarban, csak -val, meg teljes hasonulás).

Másrészt akkor volt némi világgazdasági válság is, ami pár hét alatt lépett fel, és nem lehetett rá előre számítani. Most is van, csak már évek óta látható.

@parandroid:
Hát akkor már inkább a polgárháború, mint még egyszer Orbán.

Akkor legalább jogszerűen ki lehet baszni az állásukból az Orbán által bebetonozott parasztokat, meg ki lehet baszni az ablakon förmedvényt, Kerényivel együtt.

pástétom 2013.01.21. 01:01:25

@Khonsu:

Már miért gondolnék én populizmus alatt fizikai erőszakra, rendbontásra?? Ellenzéki pártok populista politizálására gondolok. Nem volt elég elrettentő példának 8 évnyi fideszes ellenzékiség??? "Pusztán" ilyesmitől tartok 2014 után is.

Csendben lapít??? Pusztán az erőfölény még messze nem jelent mindent. Lásd Fidesz 2/3. Értelmes, felelősségteljes, az ország javára szolgáló kormányzásra fordították parlamenti erejüket? Nem. Messze a választások előtt nyilvánvaló volt, hogy nem így lesz.

Ahhoz úgy is kellene majd kormányoznia annak a Fidesz után megintcsak ama bizonyos rendrakásra felkent erőnek, hogy ne adjon muníciót a pártoknak. Most tegyük fel, hogy így lesz. De mivel a rendberakás - én következetesen ezt a szót használom - nem lesz fájdalommentes, ezért erre nem látok esélyt. Értem, mit akarsz mondani, megértem a vágyadat egy intelligens szakértői kormányra, mert szerintem is az elkövetkező min. 10 évben ilyennek kellene irányítania az országot, hogy utána a politikának mégegyszer ne lehessen úgy elcseszni a dolgokat, mint a rendszerváltás után eltelt két évtizedben - de nem lesz leányálom az, ami jön. Mindenesetre mindazt meg kell tenni, amit meg kell, de ezzel automatice fegyvert ad az ellenzék, különösebben a populistábbja kezébe. Ez elkerülhetetlen.

Amúgy szinte biztos vagyok benne, hogy -amennyiben bukik a Fidesz - koalíciós kormányzás lesz. A mindent jóra fordító új erő mítoszában amúgy sem hiszek.

Khonsu 2013.01.21. 01:05:33

@sánta vas: Jelenleg, ha nem születik meg választásokig valami "csoda párt", ami mindent visz (történt már ilyen más országokban), akkor talán azzal veszítenénk legkevesebbet, ha a fidesz nyerne, de nagyon kis többséggel. Ekkor lehetne őket kontrollálni valamennyire, nem épülhetne tovább a diktatúra. Másrészt hamarosan, akár néhány hónap múlva rájuk omlana "unortodoxia", elmondhatnák ők is az "öszödi beszédüket" és a keménymag nagy része is kiábrándulna belőlük, a kevésbé elhivatottak pedig mindannyian.
Ekkor már nem jelentenének veszélyt '18-ban, ha egyáltalán kihúznák addig kormányon, amit kétlek. Saját kiábrándult híveik tépnék szét őket.

pástétom 2013.01.21. 01:13:46

@sánta vas: "Bajnai fellépése előtt rendszeresen 6-7 %-ot mért nekik a Szonda"

Nem igaz. Nézz utána. 5%-ot sosem lépték át.

Az, hogy a dk mindinkább háttérbe fog szorulni, az pusztán a te meglátásod. Lehet hogy így lesz, de lehet hogy nem.

horrorpornó bábszínház 2013.01.21. 01:21:10

@pástétom:
Én biztos vagyok benne, hogy ha bukik a Fidesz, nem koalíciós kormányzás lesz.

A Fideszt ugyanis a mostani választási rendszer értelmében sok kisebb párt nem tudja megbuktatni, csakis egyetlen nagy.

Úgyhogy arra kellene felhívni a szavazók figyelmét - mondhatni, sulykolni, de már idén tavasztól, 1 teljes éven át, hogy a magyar szavazó felfogja -, hogy ha rendszerváltást akarnak, akkor ne a 270 indulóból a Fidesz melletti 269 valamelyikére szavazzanak, hanem csakis 1-re, ami, mivel az egyetlen magát még le nem járatott csapat, csak Bajnai pártja lehet.

Bajnainak meg egyértelművé kellene tennie, hogy NINCS szövetség, se Gyurcsánnyal, se MSZP-vel, se LMP-vel, senkivel - viszont képviselni fogják a mérsékelt baloldal és a mérsékelt jobboldal elveit is, csakis az ország érdekeit tartva szem előtt.

Ha ez nem valósul meg, megint a Fidesz fog nyerni.

pástétom 2013.01.21. 01:22:00

@Khonsu: "Ekkor lehetne őket kontrollálni valamennyire, nem épülhetne tovább a diktatúra."

Már kiépült a diktatúra. Anakronisztikus népnemzeti-hortsysta fedőmázzal (hogy jobban eladható legyen a népnek) leöntött vegytiszta bolsevik típusú államműködtetés.

Ezt a diktatúrát pedig le kell bontani, a jogállamot maradéktalanul helyre kell állítani. Bajnaival, MSZP-vel, Bokrossal, Fodorral, Kunczéval, Gyurcsánnyal, bárkivel. A jelenlegi nemzetellenes kártékony kurzust el kell takarítani, a Jobbikon kívűl mindegy hogy kivel. Ugyanis senki nem rosszabb az orbáni Fidesznél. A rendszerváltás óta eltelt 22 év ezt világosan megmutatta.

Khonsu 2013.01.21. 01:26:47

@pástétom: Abból kiindulva, amit 2002-ben csináltak, azt mondanám bármi lehetséges. És az akkori OV és hívei még ártatlan bárányok voltak a mai, 2/3-tól megrészegülthöz és az elmúltnyolcév-vel, meg nemzetrontó EU-val, nagytőkével fanatizált rajongóihoz képest.

2002-ben elég hamar összehoztak egy polgári-köröket, ami boríthatott volna itt mindent, ha hagyják teljesen kifejlődni. Csak vezérünk rájött menet közben, mit teremtett, és inkább szépen visszatáncolt. Ugyanis egy alulról szerveződő, önvezérlő decentralizált szervezetet hozott létre, ami tökéletesen működik vezér nélkül is, és szinte elpusztíthatatlan. Nincs központ, nincs vezér, hol támadnád? Egy része kiesik, a többi vidáman tovább működik, alkalmazkodik, nem találsz rajta fogást. Kontrollálhatatlan sebességgel képes terjedni, és még sorolhatnám. Igazából azt hiszem egy hasonló felépítésű rendszer váltja majd egyszer a jelenlegit, de ebbe most nem megyek bele.
A lényeg, ha Viktor király nem ragaszkodik a trónjához, és feladva vezéri ambícióit kiteljesíti a polgári köröket, mára az irányítaná az országot, lehet hogy nem is csak ezt, és legyőzhetetlen lenne.

pástétom 2013.01.21. 01:27:08

@horrorpornó bábszínház: A hamis Bajnai-kultusz már önmagában egy faszság.

Nem lesz egy nagy ellenzéki erő, hanem egy választási koalíció keretében közös pártlista, meg közös egyéni jelöltek. A jelenlegi pártok támogatóit te nem fogod tudni belökni Bajnai mögé, akárhogyan is akarod és nem is lesz rá szükség. Gyurcsánnyal, mszp-vel, másokkal szövetség lesz, tetszik nem tetszik.

horrorpornó bábszínház 2013.01.21. 01:29:20

@pástétom:
De, a DK háttérbe fog szorulni, sőt, már most ott van.

Ferencünk végleg lejáratta magát. Nem az őszödi beszéddel, mert az szerintem teljesen rendben volt, hanem az utána történtekkel (részben a két tüntetés - szept. 16.(?) meg okt. 23. - fejetlen kezelése, részben az utána még 2,5 évig a hatalomhoz ragaszkodás, meg azóta minden populista tevékenység, ezek azért minden általános iskolát 8 év alatt nappalin elvégzett szemében örökre eltemették Ferencünket - ha 2006-ban lemond, és kissé visszavonul, talán már 2010-ben lett volna esélye visszatérni - de 2014-ben mindenképp -, és a Fityisz 2/3-ot is (amiről az ellenzéki tevékenységük alapján valóban előre lehetett tudni, hogy ez lesz belőle, én pl. azért szurkoltam kurvára 2010 április-májusában, hogy 65%-on maradjanak) megakadályozta volna, ez ugyanis egyértelműen az ő bűne, 2010-ben Gyurcsány ellen szavazott a "marha magyar szavazó" (© Bereményi).

Khonsu 2013.01.21. 01:33:59

@Khonsu: Szóval azt akarom mondani, hogy szerintem bármire képesek a hatalomért, OV nem tud veszíteni, és a vereség sokkja alatt nem gondolkodna tisztán, és könnyen olyat tenne, amit normális esetben amúgy nem, és aminek beláthatatlanok a következményei.

horrorpornó bábszínház 2013.01.21. 01:36:28

@pástétom:
Miért lenne hamis?
Az egyetlen olyan politikus volt az elmúlt 25 évben, akinek magasabb volt a népszerűségi indexe, mikor ment, mint amikor jött.

Egyébként igazad van, ÉN biztosan nem tudom belökni.
De remélhetőleg Bajnai meg még valakik igen.

És szükség lesz rá.
Ha nem egyedül nyernek, akkor az ellenzéknek nincs semmi esélye, szövetség ide vagy oda, a Fidesz marad kormányon, mert a nyertes akár 30%-kal vagy kevesebbel is elérheti a parlamenti többséget, akár 55%-ot is.
A koala teljesen esélytelen.

Csak akkor lesz gengszterváltás, ha EGY (1) párt nyer a Fidesz ellen.

horrorpornó bábszínház 2013.01.21. 01:37:25

@Khonsu:
Igazából már csak azért megérné, ha vesztene a Fidesz, ha Viktor agyvérzést kapna.

pástétom 2013.01.21. 01:46:52

@horrorpornó bábszínház: Emlékszel Vérters Andrásra, a GKI vezetőjére? Előszőr ő lett volna a min. elnök jelölt, de az szdsz nemet mondott rá. Nyuggodt lehetsz, ugyanazt megcsinálta volna, mint Bajnai - talán az eszközkészlete lett volna egy kicsit más. Egy harmadik személy ugyanígy.

Nagy szó, amit Bajnaiék 1 év alatt tettek, de ezt a munkát akármelyik közgazdász-csapat, akármelyik közgazdasági tanszék tanára, docense véghez tudta volna vinni, efelől nyugodt lehetsz.

Bajnai a pénzügyi rendberakásra vállalkozott, semmi többre. Más a tűzoltó munka, az ország pénzügyi helyrepofozása és más a valódi, 4 éves kormányzás. Ezért hamis a kultusza.

Khonsu 2013.01.21. 01:48:53

@horrorpornó bábszínház: Igen, ahogy írod Bajnainak egyedül kellene, kellett volna nekivágni a kampánynak.
De ezt már elrontották azzal, hogy leültek a már hitelüket vesztett baloldali pártokkal tárgyalni.
Egyedül kellett volna nekivágniuk '14-nek azt hangsúlyozva, és égetve mindenki tudatába, hogy ők kitörnek az elmúlt 23 év csapdájából, és ezért nem is ülnek le az azt képviselő politikai szereplőkkel, még baráti csevegésre sem. Lehet, hogy nem nyernék meg a választást, de a következőt biztosan, 2/3-dal dalolva, mert ők maradnának az egyetlen hiteles politikai erő az országban, ha következetesen tudnák ezt képviselni. De szép is lett volna, csak sajnos már elrontották azzal, hogy lepacsiztak a komplett ballib oldallal.

pástétom 2013.01.21. 01:51:17

@horrorpornó bábszínház: Mondom, hogy közös lista lesz! Az egy választási párt a szavazólapon.

Khonsu 2013.01.21. 01:53:36

@horrorpornó bábszínház: Valószínűleg gumiszobában végezné, de előtte még eljátszaná Nero-t Bp.-en, ami kellemetlen lenne, és szerintem mi sem maradnánk ki a jóból itt vidéken...

horrorpornó bábszínház 2013.01.21. 01:57:16

@pástétom:
Véghez tudta volna, de nem tette. Lásd pl. Matolcsy, vagy annak idején Járai.
Bajnai és Oszkó meg megtette.

(Ha Bajnai indult volna 2010-ben, a Fidesz tutira nem szerez 2/3-ot, bár nyerni biztos nyertek volna.)

@Khonsu:
Nem, az nem hülyeség, hogy szövetségeket köt, de csak úgy lenne értelme, ha a választásokon nem indulna az ellenzékből egyik szövetségese sem.

Az MSZP-t ismerve ez nem fog megvalósulni, de meg kell győzni az MSZP-híveket, hogy ha le akarják váltani Orbánt, akkor ne Pancserházyra szavazzanak, hanem Bajnaira.
Az egykori MDF-eseket és kisgazdákat dettó - ha más nem, azzal, hogy nézzék meg, mit tett Orbán a pártjukkal, amelyik a szövetségese volt.
Nem a ballibekkel való lepacsizás a hiba, hanem annak módja, valamint az okt. 23-ai beszédben említett mérsékelt jobboldal meg nem keresése.
Pedig rájuk is nagy szükség van.

horrorpornó bábszínház 2013.01.21. 01:58:51

@pástétom:
Bocs, akkor nem értettelek meg.

@Khonsu:
Igazából az agyvérzése után csak azért nem adakoznék neki kerekesszékre, mert még azt hinnék, sajnálom.

Khonsu 2013.01.21. 02:20:47

@horrorpornó bábszínház: Így már más, de ezt szerintem úgy kellett volna tenniük, hogy az ellenzék szervezeteinek alsóbb szintjein egyeztetnek, illetve lakossági fórumokon közvetlenül a választókkal. A pártok fejét pedig szépen kihagyják, megkerülik, hadd egye őket a fene. A jobboldal meg nem keresése szintén hiba, de ott se a fejesekkel kell beszélni, ha egyszer eljutnak odáig. Csak mindezt már mindenképp elrontották, mert túl vannak azokon a megbeszéléseken, egyezségeken amiknek nem kellett volna megtörténniük, mert így már elvesztették a tisztaságukat a politikából kiábrándultak szemében. Pedig aki le akarja győzni a fidesz-mszp tengelyt, annak ezeket az embereket kell megszólítania. És ők semmiképp sem akarják viszontlátni sem az egykori jobbos sem a ballib gárdát, olyat akarnak látni aki új fejezetet nyit, szakít az elmúlt évtizedekkel. A legapróbb részlet is fontos, együtt sem lenne szabad vitatkozni az egykori korrupt "zsarnokokkal", mert a lakosság ~50%-a így tekint az elmúlt 23 év politikai elitjére.
Ezért a tisztaság mellett annak látszatára is ügyelni kellene.

Khonsu 2013.01.21. 02:25:12

@Khonsu: "együtt sem lenne szabad mutatkozni" helyesen
Asszem megyek aludi, jó éjt :)

gerdo 2013.01.21. 03:55:42

Na mi van lejart a szerzodes a BKVs Gyurcsany-Bajnai plakatokon? Nem fizet a Simicska, mostantol a blogokon nyomjatok? Szerencsetlen idiotak...

czjanos 2013.01.21. 05:18:18

@horrorpornó bábszínház: Én is így gondolom. Az egyfordulós választás ellehetetleníti az utólagos koalíció kötését. Előzetesen kell megállapodni abban is, hogy a nagyjából egy évnyi alkotmányozási időszakot lezárva, már az új ( vagy a szükséges mértékben módosított, jelenlegi ) alkotmány életbe léptetésekor, annak (és az új választási törvénynek ) megfelelő választást írnak ki, amelyen már önállóan indulhatnak az egyes politikai formációk. Amit most még nem látok (de remélem, hogy Bajnai Gordonék erre is gondolnak) az az, hogy a közben esedékes önkormányzati választásnak mi lenne a sorsa. Egy erre vonatkozó - az alkotmányozás közbeni - kampány nem segítené elő azt, hogy az alkotmányozás normális mederben folytatódhasson. Ez pedig a jövő kulcskérdése lenne.

czjanos 2013.01.21. 05:24:27

@pástétom: Nem is "belökni" kell! Ha Bajnaiék másfél évnyi következetes munkája alapján nem jönnek rá maguktól ezek a választók, hogy a saját érdekük és az ország érdeke is ezt kívánja, akkor a fene megette az egészet, akkor élni és virulni fog újabb négy évig az Orbán-rezsim.

czjanos 2013.01.21. 05:32:26

@horrorpornó bábszínház: Bajnai Gordon tavalyi színre lépésekor egyértelműen megfogalmazta: az ellenzéki- és a mérsékelt jobboldali választókat akarja megnyerni. Ehhez viszont az elengedhetetlen, hogy tárgyaljon az ellenzék vezető formációival, vezetőivel. A merev elzárkózás nem lenne célra vezető, mert az sok választót is eltaszítana az EGYÜTT-2014 Választói Mozgalomtól.

dr Smittpálelnökúr 2013.01.21. 06:00:22

Gyurcsány - Bajnai szövetség?
gfg annyira orbán seggében hordja a fejét, hogy a fidesz agitprop szövegeiből írja posztjait.

Szánalmas, igazi senkiházi vazallus, egy gondolat nélüli szolga.

Secnir 2013.01.21. 06:03:05

@parandroid:
"Tanár úr lenne szíves érdemben reflektálni erre, [...] politikai gondolkodó minőségének megfelelően?"

nem esett még le, hogy senkinek nem válaszol? ahhoz ugyanis észérvek kellenének. na az meg nincs.

raydo (törölt) 2013.01.21. 06:06:46

Ahogy elnézem; heti penzumot kapunk a jövőben...de mijafranc az a centripper, pláne, ami két "ha lehet hinni"-ből építkezik?

Telik majd ennél több is, vagy szokjam meg?

esefe 2013.01.21. 06:10:38

@Kult: Szerintem az nagyon rendben van, hogy nem most is a bolsi meg liberális pártcégek keresnek sokat.

esefe 2013.01.21. 06:19:57

@czjanos: Mit is tett Bajnai? Megszüntette a tizenharmadik havi nyugdíjat és a tiznaharmadik havi fizetést, miközben, a német termelékenység hatvanszázalékán állunk és a német keresetek huszonkét százalékát keressük? Biztos minden baj okozója a túl magas bér és nyugdíj volt. Ezzel meg is alapozott egy gazadasági visszaesésnek.

czjanos 2013.01.21. 06:28:35

@esefe: A mondatod eleje igaz, helyesen tette. Azt tette, amit vállalt. A következtetésed viszont szerintem téves, a gazdaság visszaesését nem ez alapozta meg, hanem az Orbán-Matolcsy-féle unortodoxia. A bizalom aláásása majd elvesztése, a visszamenőleges jogalkotás és alkalmazás, a folyamatos hazudozás, a haveri kör privilegizálása, stb.

midnight coder 2013.01.21. 06:45:18

@esefe: A 13. havit bevezetni nem lett volna szabad. Ez az egy húzása volt Bajnainak ami előremutató volt - igaz, más húzása nem is igen volt neki. De nem is kellett - tőle senki sem várt többet, mint hogy elvigye az országot a választásokig. Az érdemi intézkedéseket mindenki a következő kormánytól várta - mint tudjuk, hiába.

gomorra 2013.01.21. 06:50:36

Kedves G.Fodor!

Borzalmas hogy mennyire - ne haragudj, nincs jobb jelző - aljasak vagytok. Szóba sem került, hogy Bajnai a minimálbért csökkentené, a minimálbér költségeinek csükkentését tűzte ki célul, anak érdekében, hogy a vállalkozások talpon maradjanak.

Borzalmas, hogy mennyire gátlástalanul hazudtok itt is, a médiában is, sosem gondoltam volna, hogy szegény szerencsétlen Magyarországon ilyen gaz emberek lehetnek, mint te, s akik ennyi hazugsággal próbálják meg félrevezetni az embereket, pedig már így is nagy a zűrzavar.

Légy átkozott ha még egyszer ilyen cikk kikerül a tolladból! Sajnálom, végtelenül sajnálom, de semmi mást nem tudok jelenleg tenni!

midnight coder 2013.01.21. 06:52:09

Amúgy, Bajnaiék kormányzása örök tanulságul szolgálhat minden politikusnak: a sikeres kormányzás titka az, hogy ne nyúlj semmihez. Mert ha hozzányúlsz, attól csak rosszabb lesz. Ha nem változik semmi, akkor az emberek előbb-utóbb megtalálják a kiskapukat amik segítségével állam bácsi minden tevékenysége ellenére is boldogulni tudnak, és megindul a fejlődés. De ha állandóan változnak a szabályok, akkor az idő folyamatosan a kiskapuk keresésével megy el. Arról pedig már rég lemondott az átlagpolgár, hogy az állam nem ellene dolgozik.

midnight coder 2013.01.21. 06:54:06

@gomorra: Pedig ahhoz, hogy az ország lakosságának nagy része egyáltalán labdába rúghasson a nemzetközi munkaerőpiacon, bizony kellene. Persze az is egy megoldás, hogy Lakatos elvtárs odahaza marad segílykén és közmunkán, csak hosszú távon nem fenntartható.

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2013.01.21. 07:14:04

Hiába, no, letagadhatatlan, hogy remekül működnek ezek a G. Fodor-posztok!:-D

Minden egyes posztra rázúdul a ballibbandita csőcselék és csürhézésével, köpködésével, őrjöngésével illusztrálja, igazolja a posztban leírtak helyénvalóságát, helytállóságát:-)

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2013.01.21. 07:20:04

@Hepci:

Ez nem boldogság kérdése!:-) Teljesen érdektelen, hogy miről szól a a poszt (és az is, hogy hogyan van megírva), az érdekes az, hogy működik: ezek a G. Fodor-irományok (mivel önleleplezésre késztetik a ballibbandát), adekvát és ütőképes válaszok a permanens aljas balliber provokációkra.

esefe 2013.01.21. 07:24:55

@czjanos: Ja. Egész Európában, az Orbán miatt esett vissza a gazdaság.

A kereslet szűkítése ostobaság, és erre már sokan rájöttek a világban, még az IMF-nél is. De Bajnai szolgaian végrehajtotta, amit követeltek tőle. Hiába vagyunk fizetésben éppen a bosli uralmaknak köszönhetően egyre jobban lemaradva Európától, pedig 1938-ban még az első felében voltunk fizetésben a kontinensen. Ma az utolsó ötödben. Vállalta, hogy tovább szívatja a magyar prolit és meg is tette. Büszke lehetsz rá! Van miért.

gomorra 2013.01.21. 07:25:46

@mk27soundmaster:

Ha engem is ballibnek titulálsz kedves kommentelő, tudd meg, hogy inkább konzertavtívnak tudom magam, nagyon szeretem a nemes eszméket. Az, hogy nem sokkal fentebb átkozódásra adtam a fejem, engem zavar legjobban, még szégyellem is magam miatta, de ahogy írtam nem tudok mást tenni jelen helyzetben.

S nagyon kérlek ne tekints senkit csürhének, aki ellentmond akár neked, akár a posztírónak, akár hülyeOrbánnak, tessék gondolkodni, tessék látni, a hit nagyon kevés, a hit amit egy igen pokoli ember iránt éreztek.

Ez nem köpködés, ugye? Sőt, még meg is ölelnélek, hogy lásd, benned az embert tisztelem, te nem hiszed magad vezírnek, csupán ember vagy, még ha esetleg tévedsz is.

esefe 2013.01.21. 07:26:38

@midnight coder: Nem egy országban 14. havi is van. Fizetés, nem nyugdíj.

midnight coder 2013.01.21. 07:28:52

@esefe: Ha a magánszférában van, és kitermeli a cég akkor semmi gond nincs ezzel.

esefe 2013.01.21. 07:30:10

@gomorra: Olyat, hogy hülyeOrbán, ha valóban konzervatív ember vagy, nem mondasz. Esetleg fogalmad nincs arról, mi az, hogy konzervatív. Ez utőbbira nagyobb az esély.

esefe 2013.01.21. 07:31:42

@esefe: Márhogy, nem csak a magánszférában van 14. havi is.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.01.21. 07:35:11

@gomorra:

"Az, hogy nem sokkal fentebb átkozódásra adtam a fejem, engem zavar legjobban, még szégyellem is magam miatta, de ahogy írtam nem tudok mást tenni jelen helyzetben."

Irántad való minden tisztelettel mondom: tudtál volna mást tenni:

- nem szólsz hozzá
- kihagyod az átkozódást
- elmagyarázod, mit értesz azon hogy "a minimálbér költségeinek csükkenté[e]", mert ez nem egyértelmű

(Abban egyetértek hogy a poszt meglehetősen igénytelen, különösen egy önjelölt politikai gondolkodótól, de még egy stratégiai igazgatótól is.)

mókáné 2013.01.21. 07:36:04

Kedves G. Fodor Gábor igazgató úr!

Pontos, precíz meglátok. Mégsem szabad, hogy a Fidesz-KDNP elbízza magát! Sőt: tilos!

A kampány hátra van. A plakátolás és igazság kevés.

Tisztelettel:
-knausz-

mókáné 2013.01.21. 07:37:25

@epresgulyas:

"Ez az új Kumin blog?"

Kumin Ferencről szálljunk le, ha kérhetem, ő a magyar-amerikai kapcsolatokat építi.

Köszönöm. Szép napot!
-knausz-

jog-ász 2013.01.21. 07:38:14

szerintem a hozzászólók nem a poszt igazságát erősítik meg..ennél azért készülnek mélyebb elemzések is ugye?mert ezeket a következtetéseket ötsztályos olvasni tudó újságolvasó, vagy neten híreket követő személyek is összerakták..és mi van azzal a több mint 50%kal aki mélyen hallgat és nem mérhető kire fog szavazni??erről nem ír senki.

mókáné 2013.01.21. 07:38:35

@mókáné:
jav:

meglátások (én még alig ébredtem és erre a cikkre nyitottam)

Elnézést!

mókáné 2013.01.21. 07:40:19

@jog-ász:

"és mi van azzal a több mint 50%kal aki mélyen hallgat és nem mérhető kire fog szavazni??"

Aki mélyen hallgat, ő passzív. Ön hogyan szólítaná meg? Mivel? Elvihető a választásokra?

Várom megtisztelő válaszát!

midnight coder 2013.01.21. 07:47:28

@esefe: Vannak gazdag országok. Más kérdés, hogy a legtöbbjük erősen leszállóágban. De nekünk nincsenek olyan tartalékaink amiből ezt fedezhetnénk akár rövid távon is.

esefe 2013.01.21. 07:47:28

@jog-ász: Az ötven százalék háromnegyede eddig sem szavazott. Leszarja.

gomorra 2013.01.21. 07:50:36

@esefe:

Mért, konzervatívként nem lehet vér a pucámban? Azt hiszed, hogy aki konzervatív gondokodású, az csupán a szép és nemes dolgokat s szépen adja elő? Hát tévedsz, én is ember vagyok, indulatokkal, épp ez az indulat él bennem, mikor látom, hogy Gyurcsány milyen végtelen káros volt, s szerencsétlen ország ezután a hülye után kifog egy ilyen másik gazembert, mint ez az Orbán kölök, hát, mondd, van ennél nagyobb pech?

esefe 2013.01.21. 07:53:44

@midnight coder: Dehát ahogy említettem, a termelékenységünk a német hatvan százaléka, a fizetésünk meg huszonkét százaléka. Ezt bizony szűkíteni kellene mert ennek a következménye az egyre gyorsuló elvándorlás. Aminek meg az lesz a következménye, hogy nem lesz tizenkettedik meg tizenegyedik havi nyugdíj sem. Nagyon rövid időn belül.

A kereslet szűkítése öngyilok. Egy, egyre mélyebbre húzó örvény. Főleg egy olyan országban, ahol a termelékenység alapján sokkal többet érdemelnének az emberek.

midnight coder 2013.01.21. 07:55:37

@mókáné: Amúgy egyébként nem nagyon van ezen mit rugózni. Végül is, nagyjából teljesen mindegy hogy kire szavaz a polgár. Azt hogy az MSZP alkalmatlan a kormányzásra az előző 8 év fényesen bizonyította. Azt, hogy a FIDESZ is az, az eddigi kormányzás mutatta meg. Azaz nagyjából teljesen mindegy hogy kire szavaz a polgár. Én sem fogok elmenni - egyszerűen nincs kire szavazni. És szerintem olyan alacsony részvétel még soha nem volt választásokon mint 2014-ben lesz. Nincs már olyan politikai erő, akit komolyan lehetne venni. Lehet persze várni a csodát Bajnaiéktól, de egyrészt én akkor sem hinnék Bajnai csodatévő erejében, ha valami csoda folytán egyedül hatalomra kerülne - de nem fog, csak legfeljebb becsatlakozhat az MSZP mellé, ami azt jelenti hogy garantáltan nem fog tudni semmi épeszűt lépni.

midnight coder 2013.01.21. 08:01:06

@esefe: A gond ott kezdődik, hogy nincs saját iparunk. Azaz csak a multikra számíthatunk. A multi pedig azért megy ki az anyaországból, mert kinn olcsóbb a munkaerő.

És igen, a Bokros-féle megszorításos játék sem fog menni, mivel a munkaerőnek szabad a vásár, illetve a mozgás. Másfelől viszont azzal is szembe kell nézni, hogy kis hazánkban a polgár soká fogja az EU-s fizetések akár felét is megkeresni. Itt ami esetleg valamit segíthet a dolgon, az az állami újraelosztás csökkentése. Amúgy pont ezért volt hülyeség a balosok kampánya az egykulcsos SZJA ellen is. Az aki ennek kedvezményezettje, 90%-ban képzett, nyelveket beszélő polgár - és ő az aki amúgy is a legnagyobb tömegben hagyja el az országot, és ő az aki nélkül viszont ide csak olyan multik jönnek be, akiknek az indiai munkaerőpiac drága.

esefe 2013.01.21. 08:01:56

@midnight coder: Én talán az LMP-ben látnék értelmes gondolatokat, de ők meg néha nem kicsit megmosolyogtatóak, és ráadásul szerintem éppen szétesésben vannak. Bár (megint csak magánvélemény), ha összetartanának és nem állnának be máshoz csicskásnak, 2014-ben megerősödnének, és 2018-ban akár nyerhetnének is. Ha beállnak a régi rend emberei mellé, mögé, eltűnnek.

Cartman (ex Cartman) 2013.01.21. 08:03:59

@mk27soundmaster:
Szánalmasan ostoba alak vagy. Szépen passzoltok egymáshoz gfg-vel. Ahogy látom, lelkesen tisztogatod a valagát. Csak úgy mellékesen kérdem, hogy az övére indulsz be, vagy csak arról van szó, hogy a vezéréhez rajta keresztül vezet az út?

DarthVader 2013.01.21. 08:04:00

@sánta vas: Ebből is látszik, mekkora idióta vagy.
A devizaalapú lakáshitel lehetőségét az első Orkbán.kormány teremtette meg. Az első szoci kormány alatt Járai hathatós közbenjárására akkora volt az alapkamat, hogy egyszerűen nem érte meg forinthitelt felvenni. Akkor kezdett felfutni a devizahitel. És a parasztja azért vette fel, még utána is, mert sokkal jobban megérte, mint a forinthitel.
Az nem tűnt fel, hogy a devizahitelesekkel semmi baj nem volt 2010 májusáig? Egészen addig sokkal jobban jártak, mintha ugyanazt a hitelt forintalapon vették volna fel? Aztán megszólalt a két idióta, és elszállt a forint. Akkor kerültek bajba. De hát a te fejed is a Szíjártó seggében van, onnan meg nem látszanak a tények.

kutya vacsorája 2013.01.21. 08:06:09

gyurcsány-bajnai szövetség?!? hol? mikor? a századvég az adócsilliárdokból ezt tudja?

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2013.01.21. 08:06:26

@horrorpornó bábszínház:
nyilvánvaló, hogy egy polgárháború helyénvaló lenne.
számos haszna mellett a baloldali alemberek legendás gyávaságára és hadialjasságaira hozna napi példát, és a baloldali alemberek szokásos apáca erőszakolása, paphekatombákon járása, terhesanyákból gyerekkiszuronyozása, kétszáz évre biztosítaná a jobboldal győzelmét.
arról nem is beszélve, hogy a vérmesebb jobboldaliak is szívesen ürítenék fenékig a baloldali alemberek vérétől bűzlő kupát.
:)

esefe 2013.01.21. 08:09:28

@midnight coder: Valóban nincs iparunk, voltak szívesek eladni.

Azért ezt nem gondolom, hogy mondjuk elmenne innen a multi, ha Oroszországban, vagy Egyiptomban olcsóbb a melós. Azt megtehette volna eddig is. A tótok, tíz év alatt harminc százalékos hátrányból, kb. tíz százalékos előnyt szereztek fizetésben velünk szemben. Pedig ott is gyakorlatilag csak multik vannak. Mégis nagy eredményeket értek el fizetés terén. Mi meg inkább csökkentettük a béreket, az elmúlt tíz (nyolc) évben.

esefe 2013.01.21. 08:11:17

@kutya vacsorája: A DK nincs ott minden baloldali közös programmegeszélésen? Nem modod?

Cartman (ex Cartman) 2013.01.21. 08:13:37

@midnight coder:
"Amúgy pont ezért volt hülyeség a balosok kampánya az egykulcsos SZJA ellen is. Az aki ennek kedvezményezettje, 90%-ban képzett, nyelveket beszélő polgár - és ő az aki amúgy is a legnagyobb tömegben hagyja el az országot, és ő az aki nélkül viszont ide csak olyan multik jönnek be, akiknek az indiai munkaerőpiac drága."
Ez érdekesen hangzik, mert tény, hogy sok magasan képzett, nyelveket beszélő polgár hagyja el hazánkat, de - ugye - már évek óta egykulcsos az adónk. Lehet, hogy ezek a magasan képzett, nyelveket beszélő polgárok nem értesültek erről a forradalmi vívmányról?

Másrészt nézz utána nyugodtan, hogy kik közül kerülnek ki tipikusan a munkanélküliek! És kinek a foglalkoztatását drágította meg orbán és bandája az egykulcsossal, illetve a hozzá kapcsolódó adójóváírás-eltörléssel? Esetleg lehet a kettő közt valami összefüggés?

esefe 2013.01.21. 08:14:59

@DarthVader: Kicsit előbb is elszállt, volt 320 is Gyurcsányi alatt.

Egyébként a bolsik szűntették meg a támogatott lakáhitelt éppen azzal, hogy úgy is ott az olcsó devizehitel. Ki a fasz vett volna fel devizában hitelt, ha az állam ad kb. olyan kamattal, támogatottat?

nikk rivers 2013.01.21. 08:18:12

Gyurcsány-Bajnai Szövetség
:-D

esefe 2013.01.21. 08:23:23

2009 márciusban az átag euro árfolyam, 304,36 volt. 2011 márciusban 270,73 volt. Ma 300 alatt van.

Szóvl ki miatt szállt el a forint?

szempontpuska 2013.01.21. 08:28:16

@esefe: és mennyi volt 2010 májusában? :-)

esefe 2013.01.21. 08:31:41

@szempontpuska: demo.mtieco.hu/Pages/hist.aspx?sub=1&CategoryId=19&lang=hun&menuid=f86de2d3-4f83-4952-852e-14a09776a2f2&year=2011&histtype=0

276,31 Öngól.

De a kérdés az volt, ki miatt szállt el a forint. Arra is rosszul emlékezett az "elvtárs".

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2013.01.21. 08:32:05

@Cartman (ex Cartman):

A személyeskedés mindig a tanácstalanság és az aljasság bizonyítéka; úgyhogy, helyes, toljad csak, minél inkább, annál JOBB!:-)

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2013.01.21. 08:34:33

@esefe:

A forint a wall street-i kufárok miatt szállt el.

esefe 2013.01.21. 08:38:42

@mk27soundmaster: Egyértelmű. Csak a jóember úgy emlékezett, hogy csak a fidesz alatt történt meg ez, holott.......

2013.01.21. 08:40:18

@sánta vas: Támogatott lakáshitel megszűntetése? Roham várható a ...
www.lakashitelezo.com/hiteleshirek/2009/04/06/tamogatot...
2009. ápr. 6. ... A Bajnai féle reform csomag megszűntetné a lakáshitel támogatásokat. ... hitelek összegének már csak 8 százaléka volt államilag támogatott, ...

Meghagyták. Csak nem érte meg, még támogatással együtt sem. Egészen a válságig. Az Erste -nél például nőtt az állomány, 2009-ben . Olvasd el a cikket, 2009-ből, tanulságos.

Cartman (ex Cartman) 2013.01.21. 08:41:35

@mk27soundmaster:
Aha.
"Minden egyes posztra rázúdul a ballibbandita csőcselék..."
Na, ennyit rólad. Nem veszitek észre, hogy mára ugyanolyan vállalhatatlanok lettetek, mint akik 2009-ben még mindig gyurcsány dicsőségéről zengedeztek a blog.hu-n. De remélem, legalább megéri neked a sleppel menetelni...

dadddd 2013.01.21. 08:45:03

Éljen Bajnai GMO Gordon!

kzoltana 2013.01.21. 08:46:05

Bajban van a kormánypárt.
Ha Kósa Lajos dumáját összevetjük a valóságos Bajnai szöveggel, akkor megdöbbenhetünk.
www.vagy.hu/tartalom/cikk/3739_bajnai_debrecenben_ez_tortent_valojaban

kgonzo 2013.01.21. 08:46:26

Látom nagy a baj.
A Bajnai féle minimálbér csökkentést cáfolta Bajnai. A minimálbér költségeinek csökkentéséről beszélt, ami ugye a vállalkozók terheinek csökkentése, nem a megélhetésre is alig elég pénz megrövidítése. Látom, hogy erre nagyon rácsavarodott a Fidesz, és azt hiszi, ha ezt sokszor ismételgetik, akkor majd elhiszik az emberek. Csak azt nem felejtik el az emberek, hogy a minimálbér adómentességét ki vette el tőlük, azért, hogy a szegény kicsi 500 E. Ft felett keresők is 16%-os adót fizethessenek.
Másrészt a posztolónak lehet, hogy furcsa, hogy több párt is létezik ugyanazon az oldalon, mert ugye az úgynevezett jobboldalon van egy db. Fidesz, meg egy mérhetetlenül kicsi, önállóan parlamentbe jutni képtelen báb: a KDNP. De kedves Gábor, a demokráciák sajátja a sokszínűség, még ha ezt nehéz is megemészteni.
Zavar a másik oldalon van, akkor, amikor legyűlöletkampányozzák az MSZP új kampányát, miközben hithű vazzalusaik teleplakátozzák az országot Gyurcsány-Bajnai fotóival, így próbálván meg összemosni őket, pedig pillanatnyilag külön szekéren utaznak. Egyébként ebben az összemosó kampányban a szerző is élenjáró, ő is együtt említi őket.
Tudom, hogy ennek a hozzászólásnak kb. 0 hozzáadott értéke lesz, mert ki olvassa el a százakárhányadik ilyen hozzászólást, de vannak dolgok, amelyeket nem hagyhatunk szó nélkül, "mert vétkesek közt cinkos aki néma."

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.01.21. 08:47:03

Géponthoz képest egész jó írás.

esefe 2013.01.21. 08:50:37

@kgonzo: Szerintem ezt nagyon elbaszta Bajnai. Le nem mossák róla. Magyarázhatod te is, de miért nem írtak akkor TB csökkentést, ha azt akarnak?

dadddd 2013.01.21. 08:54:24

@kgonzo: "legyűlöletkampányozzák az MSZP új kampányát"

Talán RW nem ezt hozta be akkoriban? Akkor lerománozták az erdélyi magyarokat, ma meg szavazatukért kuncsorognak.

"összemosó kampányban"

Nehéz szétválasztani Gyurcsány és saját minisztere, későbbi kijelölt utódja (a la Kim Dzsongil) tevékenységét. Hogy most éppen taktikai okokból más képet mutatnak, a lényegen nem változtat semmit.

czjanos 2013.01.21. 08:56:09

@mk27soundmaster: Aha, akkor 2010 nyarán Kósa és Szíjjártó Wall Street-i kufárok voltak!

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2013.01.21. 09:03:57

@Cartman (ex Cartman):

Ez mind nagyon érdekes, most már csak azt mutasd meg, hogy hol zengedeztem én bárki dicsőségéről bármikor is!

2013.01.21. 09:05:32

@esefe:" A kereslet szűkítése öngyilok. Egy, egyre mélyebbre húzó örvény. Főleg egy olyan országban, ahol a termelékenység alapján sokkal többet érdemelnének az emberek."

Akkor most nézd meg, mit csinált Matolcsy.
A kereslet nem nőtt. Az ipari termelés csökkent. A forint árfolyama az exportot támogatja, a fogyasztást szűkíti. Matolcsy 265-ön vette át , azóta sose volt ennyi az euro.
Miről beszélsz? Ja, tudom, mindenről az előző kormányok tehetnek!
Megyó megszünteti a gazdaságot terhelő állami kamattámogatást a hiteleken, bár az Erste, a Cib és a többiek még 2009-ben is forgalmazzák:
A forint árfolyamát nem befolyásolja a fideszes politikusok nyilatkozatai, az csak véletlen egybeesés, hogy mindig akkor esik a forint, mikor valamelíik megszólal. Hogy mást ne mondjak, a seggpötty utáni esésnél például a zloty erősödött.
A beruházási kedv visszaesett. Ez is nyilván a Bajnai hibája, mert ő teremtett olyan környezetet, amin a Matolcsy nem tudott 3 év alatt változtatni.
Az egykulcsos miatt a zembereknél maradó többletjövedelem NEM jelent meg a gazdaságban. Nyilván a Bajnai miatt.
Az IMF elzavarása után a piacról finanszírozzuk az országot. Ez magasabb kamatterhet jelent. Csekély értelmi szintre való tekintettel elmagyarázom, hogy a kamatteher nem a futamidő lejártakor, hanem folyamatosan terheli az államkasszát. De nyilván erről is Bajnai tehet...

mojszipupi 2013.01.21. 09:07:45

Nyilván van aki bukásnak kommunikálja, de én meg azt mondom, időben belátták, hogy gyengíti őket az mszp és a ki tudja még kikből álló szerveződések. Így nem kellettek az embereknek. El kell kezdeni Bajnaira felépíteni egyedül egy új pártot. Ami biztos h be fog jutni a parlamentbe 2014 ben, de még csak induló ellenzéki erőként

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2013.01.21. 09:08:08

@czjanos:

Azok lettek volna?! Ha bennfentes információid vannak a wall street-i kufárokról, itt az alkalom, hogy megoszd velünk!:-D

kgonzo 2013.01.21. 09:10:13

@dadddd:
Az összefogást illetve a párttá válást az új, a Fidesz által létrehozott választási törvény kényszeríti ki. Az a törvény, amely még aránytalanabb parlamenti viszonyokat hoz létre azzal, hogy a győztesnek is lesz kompenzációs listája.
A párttá válást (amelyet a nagyszerű Fidesz szóvivők úgy kommentáltak, hogy kibújt a szög a zsákból) pedig az a passzus kényszeríti ki, amely előírta, hogy a választásokon csak pártok indulhatnak.

Szevasztok 2013.01.21. 09:10:59

"elfogyott a mondanivalója."

Tavaly október 23. óta ez a mondanivalója Bajnainak:

1. Haza
2. Haladás
3. Szolidaritás
4. Európa

Jelentkezzen, aki ezek valamelyikével nem ért egyet!

esefe 2013.01.21. 09:11:08

@Könnyen elkaptuk, uram!: Mondtam, hogy Matolcsy jól csinálta?

De ez kurvára nem menti Bajnait, aki egy óriási összeget felkapott (közben csökkentette a nyugdíjakat és a fizetéseket), és most a múlt évekhez képet háromszoros adósságtörlesztési kötelezettségünk van.

DarthVader 2013.01.21. 09:11:29

@esefe: überfasza csávó vagy te! Kiválasztottad a világválság legmélyebb pontját :) Akkor viszont 2011 decemberben - válság nélkül - volt 310. És 2008 nyarán volt 230. 2009 nyarán 265. Átlagban. 2011 augusztus óta nem volt 275 alatt.

Svejci frank 2010 májusig összesen 4 hétig volt 200 fölött. (2009 tavasz, a válság mélye). Azóta 2 hétig volt alatta.

Nem kéne védeni a védhetetlent :)

esefe 2013.01.21. 09:12:15

@Szevasztok: Ez nem a mondanivalója, ez a propagandaszövege.

Jyll 2013.01.21. 09:12:36

Miért (mindig) az ellenzék az érdekes téma, miért nem az, hogy magyar gyermekek százezrei éheznek, fagyoskodnak, hogy majdnem a fél ország nélkülöz? Milyen megoldás született erre, foglalkozik egyáltalán ezzel a kormány?

Nagy zengzetes ígéretek vannak, hogy pl. a bankadót majd nem hárítják át, hát azt is a nyakunkba rakhatták a bankok. 10 % feliratú táblával mászkált két fideszes, hogy majd a rezsiköltség annyival csökken. Hát egy frászt!

Hasznosabb lenne G. Fodor Gábor, aki a Századvég, stratégiai igazgatója, ha azon gondolkodna, arra készítene tervet, hogy miként lehet az ország nélkülöző felét kihúzni a szegénységből. Attól ugyanis, hogy az előző garnitúrákat szapulja egyetlen nélkülöző polgártársának nem lesz jobb.

2013.01.21. 09:13:09

@esefe: "de miért nem írtak akkor TB csökkentést, ha azt akarnak?"
Azt írtak, csak te nem érted.
A munkabér közterhei után ha érdeklődnél, rájönnél, hogy bizony a bérköltség, a bruttóbér és a nettóbér között van különbség.
Namost ha azt mondom, hogy a cégek bérköltségét csökkentem, az a bérköltséget érinti. NEM anettóbér csökkentését jelenti.
Tehát, noch da zu, ha azt mondom, hogy a minimálbért nem terheli szja, akkor a bérköltség csökkenni fog, a bruttó bér csökkenni fog, a nettó változatlan hagyása mellett. (ez egyetlen példa, lehetne példa a tb, vagy a nyugdíjjárulék, a képzési hozzájárulás is)

mókáné 2013.01.21. 09:13:18

@midnight coder:

"Lehet persze várni a csodát Bajnaiéktól, de egyrészt én akkor sem hinnék Bajnai csodatévő erejében, ha valami csoda folytán egyedül hatalomra kerülne - de nem fog, csak legfeljebb becsatlakozhat az MSZP mellé, ami azt jelenti hogy garantáltan nem fog tudni semmi épeszűt lépni."

Egyetértünk. Kérem, szavazzon Ön is a Fidesz-KDNP-re, hogy a reformfolyamatokat végig tudjuk vinni és felépítsük újra ezt a Hazát. Köszönöm.:) Csodaszép napot kívánok!
-knausz-

esefe 2013.01.21. 09:13:27

@DarthVader: Értelmes, rendkívül értelmes.

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2013.01.21. 09:14:11

@Szevasztok:

1. Örök
2. Élet!
3. Ingyen
3+1. Sör!

Jelentkezzen, aki nem ért vele egyet!:-)

mókáné 2013.01.21. 09:15:06

@doggfather:

"Géponthoz képest egész jó írás."

Nagyon tudja Ön azt a G- pont ügyet odaát.:) Díjazom az ilyesmit!

esefe 2013.01.21. 09:18:11

@Könnyen elkaptuk, uram!: Én értem mit írtak és az nem a TB csökkentés volt. Mert, ha azt akarták volna, azt írják.

Mivel harminc éve vállalkozó vagyok (ma már sok alkalmazottal), szerintem van némi fogalmam arról, mi a bruttó és nettó közti különbség. Lehet több is mint egy pártproagandistának. De, ha én TB-t akarok csökkenteni, akkor azt is mondom. És akkor nem lehet félreérteni. Ha politikus vagyok, akkor meg különösen.

Szóval magyarázgatni lehet, de ezt nagyon elbaszta Bajnai. Ezt is.

2013.01.21. 09:18:37

@esefe: " most a múlt évekhez képet háromszoros adósságtörlesztési kötelezettségünk van."

???????
Te teljesen tájékozatlan vagy gazdasági témákban.
A megnövekedett költségek egy része a forint árfolyam miatti megnőtt visszafizetési kötelezettség.
A felvett IMF hitel egy jelentős része ott van az MNB-ben, az államkincstárban, illetve a MOL-ban. Ha Matolcsy nem veri el a maradékot, akkor visszafizethette volna az IMF-nek, nem újabb adókból kellett volna fedezni.
Ha annak idején nem teszünk némi pénzmagot az MNB tartalékjába, a forint bezuhant volna.
Ezt lehet a Gyurcsányék nyakába varrni, de Bajnaiéba nem.
Bár a gondok korábbra datálhatóak.

2013.01.21. 09:19:18

@esefe: Te olvasod is, amit válaszolok?

esefe 2013.01.21. 09:20:16

@Jyll: Csökken a rezsikültség, 10-kal. Neked mid nem csökkent tíz százalékkal a gáz, áram és a távfűtés közül? És hol nem csökkent 10%-kal.

esefe 2013.01.21. 09:23:15

@Könnyen elkaptuk, uram!: Persze, bár hablaty és szerecsen mosdatás. Hogy te meg az urad mit értetek az alatt amit az urad írt, az nem sokat számít. Az számít amit le lett írva. Ha magyarázni kell, akkor le lett baszva.

dolgozni kék 2013.01.21. 09:23:47

Ha ellenzéki politikus lennék, akkor nem csinálnék semmit 2014-ig, csak kivárnám, hogy beérjen a kormány politikája. :-) program nélkül kell megverni a fideszt. Szerintem ez a poszt sem szól másról, minthogy a kormány megzavarodott, fingja sincs merre áll a frontvonal.. Bekaptak az elmúlt időben pár kemény találatot.. Egyetemisták, Legfelsőbb Bíróság, állami mobilcég, e-útdíj, iskolakréta.. És még millió egy.. nem is sorolom..

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2013.01.21. 09:24:06

@Jyll:

Ugyan, @Jyll:! A baloldal az elmúlt majd hetven évből kb. hatvanban hatalmon volt! Volt hatvan éve, hogy megoldja, hogy magyar gyermekek százezrei ne éheznek, fagyoskodnak, hogy majdnem a fél ország ne nélkülözzön! Úgyhogy, Úgyhogy, szerintem az arányosság úgy kívánná meg, ha a jobboldal is kapna még, mondjuk, ötven év türelmi időt. Ha akkor sem tudnak semmi érdemit felmutatni, akkor igazad van: abczúg alkalmatlan jobboldal!:-)

2013.01.21. 09:24:55

@kgonzo: "teleplakátozzák az országot Gyurcsány-Bajnai fotóival, így próbálván meg összemosni őket, pedig pillanatnyilag külön szekéren utaznak."

Pedig már folynak a tárgyalások az Együtt 2014, a DK és az MSZP között. És miért is tárgyal az E14?

"Az egyeztetésen részt kívánunk venni, hiszen a jogállam újjáépítésére vonatkozó, minél szélesebb körű megállapodás nemcsak önmagában fontos cél, de egyszersmind előfeltétel is. Előfeltétele annak, hogy az Orbán-rezsim leváltását követő kormányzásban érdekelt és arra alkalmas erők – EGY KÉSŐBBI KOALÍCIÓKÖTÉS REMÉNYÉBEN – programegyeztetési tárgyalásokat kezdhessenek majd egymással."

Tehát Gyurcsány volt minisztere - mások mellett - Gyurcsánnyal folytat tárgyalásokat egy későbbi koalíciókötés reményében. Ezek után elég nehéz nem összemosni őket.

2013.01.21. 09:25:00

@esefe: "Orbán-rezsim éppen ezt tette: reálértéken csökkentette a minimálbért, miközben több mint egyharmadával növelte a vállalkozók vállait nyomó terheket.

„2013-ban egy minimálbért kereső munkavállaló 98 ezer forintból 64 ezret kap kézhez, míg a Bajnai-kormány idején ugyanekkora fizetésből még 75 ezer forint maradt a borítékban” – mutat rá a Haza és Haladás Egyesület. Az ilyen gazdaságpolitika nem 1 millió új munkahelyet teremt, hanem több tízezer meglévőt sodor veszélybe – vélekednek"

Te itt hol olvasol minimálbér csökkentést????
TB járulék csökkentést????
Ja, ha csak Rogán az igazmondó számodra....

esefe 2013.01.21. 09:25:17

@Könnyen elkaptuk, uram!: Na, ennyit rólad, szakértőkém!

(Te jó isten!)

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2013.01.21. 09:26:03

@mk27soundmaster:

Úgyhogy, Úgyhogy, szerintem = Úgyhogy, szerintem

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.01.21. 09:27:15

@mókáné: "nem vagyok én egy utolsó legíny a faluban." ;)

Szevasztok 2013.01.21. 09:28:56

@mk27soundmaster: "1. Örök
2. Élet!
3. Ingyen
3+1. Sör!
Jelentkezzen, aki nem ért vele egyet!:-)"

Látom sikerült értelmes választ adnod... Kár volt erőlködni.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.01.21. 09:29:01

@gerdo:

A Bajnait meg a Gyurcsányt nem igazán kell összemosni.
Erre semmi szükség nincs.
Összemosták már magukat csikókoruk óta.

Gyk: Bajnai és Gyurcsány együtt szervezkednek üzletelnek, politizálnak, meg buliznak a KISZ utódszervezetének gründolása óta.

Szevasztok 2013.01.21. 09:32:51

@esefe: "Ez nem a mondanivalója, ez a propagandaszövege."

Látom nem érted a mondanivalót, de kérlek gondolkodj el, hogy Te személy szerint melyikkel értesz egyet és melyikkel nem.

Ugyanis "ártunk és kúrmányunk" ebben a 4 pontban éppen hogy a többségi vélemény ellenében dolgozik. Részletezzem?

esefe 2013.01.21. 09:33:56

@Könnyen elkaptuk, uram!: Utoljára, mert ezen az óvodás szinten nem vagyok haljalndó kommunikálni.

Ki is monta, hogy ez a rész volt problémás? Ez egy propagandaszüveg, nem a program. A programal van a baj.

További jó munkát "elvtárs"!

Jyll 2013.01.21. 09:36:24

@mk27soundmaster: Tisztelt Uram, Ön hol élt az elmúlt évtizedekben? A rendszerváltás óta folyamatosan romlik az életszínvonal (mindegy, hogy milyen kormány volt hatalmon). Nő a hajléktalanok, a munkanélküliek, az éhezők, a nélkülözők száma, és azoké is, akik elhagyják a hazát, viszont csökken a gyermekvállalás. Az emberek többségének teljesen mindegy, hogy bal vagy jobb oldali kormányzás kell ahhoz, hogy jobbra forduljon a helyzet, meg is látszik ez a szavazások alkalmával. Csakhogy mostanra mindegyik hiteltelenné vált, mert amit ígérnek, azt többnyire nem váltják be.

Cinkes 2013.01.21. 09:36:53

@esefe: papa ha hülye vagy ahhoz, hogy összefüggéseiben vizsgáld a világgazdaság és a hazai gazdaság eseményeit akkor inkább ne akarj itt izmozni... lehet, hogy magadat megnyugtatod vele de attól még nem úgy lesz.

mókáné 2013.01.21. 09:39:32

@doggfather:

" "nem vagyok én egy utolsó legíny a faluban." ;)"

És akkor látom, hogy fogékony a dologra+érti is a témát.:):)

mókáné 2013.01.21. 09:40:48

@Jyll:

"viszont csökken a gyermekvállalás."

Ön ehhez az ügyhöz miként tette hozzá a saját dolgát?

Hány gyermekkel gazdagította a hazát?

Várom válaszát!

esefe 2013.01.21. 09:41:35

@Szevasztok: És a propagandálkodással senkinél nem értek egyet, mert az a választók átbaszására irányul.

Értem vagy nem, nekem ez propagandaszöveg. Mit tudsz tenni, ha még pármillió embernek az? Nyomod tovább a párt propagandaanyagból, amit kiróttak? Mit vársz tőle? Majd azt képzeljük, hogy a Bajnai, akinek számtalan gyanús gazdasági ügye is volt, a politikai tevékenységéről nem is beszélve, az majd most teljesen tisztán és szívéből nyomja és még az offshore pénzeit is hazahozza, annyira fontos lett neki hirtelen a haza, hogy ezentúl adózni akar? Ki hisz ezt el neked? Ki hisz ezt el nektek, ha ezren is írjátok, vagy legalábbis ezer nicken.

Jyll 2013.01.21. 09:44:38

@mókáné: 4 gyerekkel. Hát Ön?

mókáné 2013.01.21. 09:47:59

@Jyll:

"4 gyerekkel. Hát Ön?"

Szívből gratulálok! Nekem eddig 3 gyermekem van.

@doggfather:

Ott mi a helyzet a gyermekvállalás területén?:)

Balt 2013.01.21. 09:48:49

@Hepci: Talán volt pár pillanat mondjuk egy szűk év okt. 23. előtt, amikor messziről nézve úgy tűnt, lehet distinkciót tenni Gyurcsány-Bajnai közé. Előtte és utána nem volt, nincs. Jelen állás szerint pedig egyértelmű: Bajnaival leginkább Gyurcsányék jönnek, még a maszop sem ennyire egyértelmű.

jo20000 2013.01.21. 09:48:55

Az ellenzék persze szarul áll, de feltűnhetne esetleg, hogy a kormány problémái is súlyosbodnak (mert elsúlyosbítják az elsúlyosbítók, gőzerővel), a lappangási idő meg egyre rövidül. Mi meg szívunk. Elég agyatlan írás, ezért kár volt bebootolni.

Jyll 2013.01.21. 09:49:42

@mókáné: Én is gratulálok Önnek, egészséget, jó életet kívánva.

mókáné 2013.01.21. 09:54:16

@Jyll:

Köszönöm! Viszont kívánom és szép napot mára!:)

2013.01.21. 09:59:28

@mk27soundmaster: "A baloldal az elmúlt majd hetven évből kb. hatvanban hatalmon volt! Volt hatvan éve, hogy megoldja, hogy magyar gyermekek százezrei ne éheznek, fagyoskodnak, hogy majdnem a fél ország ne nélkülözzön! Ú"

Demagógia. Hasonló képpen válaszolok: előtte jobboldal volt, a Horthy korszakban sokan éheztek, nyomorogtak.
A Kádár érában nem volt éhezés.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.01.21. 09:59:49

@mókáné: még előtte vagyok/unk. De remélem nem sokáig!

Balt 2013.01.21. 10:00:57

@Sea-you: Mesterházy bocsánatkéréséhez: 2010 nyarán még azt mondtam volna, hogy értékelhető gesztus - persze majd a határon túliaknak kell értékelni. Most a kvázi werberista kampányra fordulva azt mondom: gesztusnak megkésett, értékelni meg most is a határon túliak fognak: MSZP 4% (az RMDSZ dominálta Erdélyben).

Schiffer nekem is rokonszenves, de hát sajnos az LMP-ben sem tud érvényesülni.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.01.21. 10:01:45

@mk27soundmaster: nem látom tisztán, az ilyen posztok mire késztetik a ballibbandát...
Engem leginkább szégyenkezésre késztetnek...
Te meg érezd jól magad...

Szevasztok 2013.01.21. 10:02:34

@esefe: "Értem vagy nem, nekem ez propagandaszöveg. "

Eszembe jutott egy idézet:
“A bölcsek eszmékről beszélnek, az átlagemberek eseményekről, az ostobák személyekről.” (E. Roosevelt)

Abból kiindulva, hogy te az interneten kommentelsz, feltehetőleg az ország "szerencsésebb" (anyagilag, értelmi képességet tekintve, stb. - nem ez az érdekes) felső hányadába tartozol. És mint ilyen embertől elvárható, hogy ne csak személyeskedésről, hanem elvekről eszmékről is szó essen.

Az idézett 4 pont az ELVEKRŐL szól. Nekem tök mindegy KI, ha valaki ezen ELVEK mentén dolgozik, akkor azt támogatom. Ha eltér ezektől, akkor meg nem fogom többet támogatni.

OV és kis csapata kb 12-14 éve letért erről az útról. Most van egy másik jelentkező. (Még egyszer a személy indiferens - ugyanis a személyek cserélhetők.)

2013.01.21. 10:02:57

@esefe:" Ki is monta, hogy ez a rész volt problémás? Ez egy propagandaszüveg, nem a program. A programal van a baj."
Te. Többször. Olyan részre hivatkozva, ami nincs is.
Belinkelnéd a Bajnai programjából az idevágó részt? Miszerint csökkenteni akarják a minimálbér összegét?

2013.01.21. 10:04:20

@esefe: " Utoljára, mert ezen az óvodás szinten nem vagyok haljalndó kommunikálni."

Ilyen sértődős vagy?
Ha nincs válaszod, megsértődsz? Ez tényleg nem óvodás szint!

mókáné 2013.01.21. 10:04:31

@doggfather:

"még előtte vagyok/unk. De remélem nem sokáig!"

Rajta legyenek a témán és ne csak a G-pont élvezete!:)

Jó munkát kívánok hozzá és majdani sok örömöt a Csemetékben!:)

2013.01.21. 10:07:32

@mókáné: Ön ehhez az ügyhöz miként tette hozzá a saját dolgát?

Hány gyermekkel gazdagította a hazát?

Várom válaszát!"

Mókáné, Mókáné.
Még egy éve, Knauszként arról leveleztünk, hogy kivándorolnál...

mókáné 2013.01.21. 10:07:39

@Hepci:

Az örökbefogadás is egy nagyon helyes út! Támogatni tudom.

mókáné 2013.01.21. 10:09:25

@Könnyen elkaptuk, uram!:

"Még egy éve, Knauszként arról leveleztünk, hogy kivándorolnál..."

Ki is vándoroltam, de visszajöttem a tapasztalatokkal és akkor itt fogom a Fidesz-KDNP- t erősíteni!

Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok.:)

mókáné 2013.01.21. 10:11:02

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Nem gondolta komolyan, hogy cserben hagyom Önt, ugye?

Várom válaszát!

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.01.21. 10:12:27

@Balt: lehet akármi, nem látunk a jövőbe.
Egy biztos: ilyen, nagybetűs formáció nincs, tehát ez ordas hazugság/csúsztatás.
Btw, te mit vársz 1 politikai gondolkodótól?

mókáné 2013.01.21. 10:16:13

@Hepci:

"te mit vársz 1 politikai gondolkodótól?"

Én azt várom, amit 2 vagy 3 -tól.:)

gigacherry 2013.01.21. 10:20:05

"Zavarban van az ellenzék. A múlt év októberében nagy elánnal újraszerveződő Gyurcsány-Bajnai Szövetségnek elfogyott a mondanivalója."

Ebből a két mondatból annyi igaz, hogy múlt október. Gyurcsány-Bajnai szövetségről hol olvasott a kedves blogíró? Megkérdezte talán Bajnait (vagy akár Gyurcsányt) van-e mondandója? Olvasta a Haza és haladás oldalán a programot? Kap tőlük hírlevelet? Mitől ilyen magabiztos a mondanivalójukat illetően?

A cikk további része (egy két mondatot kivéve) ugyanezt a légből kapott feltételezgetést boncolgatja.

gigacherry 2013.01.21. 10:22:08

@Könnyen elkaptuk, uram!: Azt nyilatkozta nemrég Bajnai, hogy nem a minimálbért akarják csökkenteni, hanem annak költségeit.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.01.21. 10:22:16

@mókáné: pl. mindegy, hogy mit/hogyan ír/csúsztat/hazudik, csak azokat támogassa, akik neked éppen aktuálisan kedvesek?

Balt 2013.01.21. 10:22:22

@DarthVader: "A gazdasági töketlenkedés meg a megszoritások sehol nem voltak a mostanihoz képest, sőt, a világválság másfél évét leszámítva egyenesen aranykornak tűnnek."

Én mondtam akkoriban, hogy élvezzétek ki az "aranykort", mert belátható időn belül nem tér vissza számotokra. Szerencsére. :)

mókáné 2013.01.21. 10:23:06

@gigacherry:

"Megkérdezte talán Bajnait (vagy akár Gyurcsányt) van-e mondandója? "

Ön megkérdezte? Ha igen: mi a mondandójuk lényege, túl azon, hogy Orbánt le akarják váltani?

mókáné 2013.01.21. 10:24:33

@Hepci:

"hogy mit/hogyan ír/csúsztat/hazudik,"

Ki, hogyan és mit csúsztatott vagy hazudott a Fidesz-KDNP- ben?

Várom válaszát!

Szevasztok 2013.01.21. 10:33:45

@mókáné: "Ki, hogyan és mit csúsztatott vagy hazudott a Fidesz-KDNP- ben?"

Pl:
- Azonnali nagyarányú adócsökkentés
- 2 hét alatt rendet teszünk
- Nem lesznek megszorítások

mókáné 2013.01.21. 10:35:58

@Szevasztok:

"2 hét alatt rendet teszünk"

Melyik két hét alatt? Nem mindegy ám!

Szevasztok 2013.01.21. 10:36:07

@mókáné: "Ön megkérdezte? Ha igen: mi a mondandójuk lényege, túl azon, hogy Orbánt le akarják váltani?"

Ajánlom figyelmedbe, a lényeg itt hallható:
www.youtube.com/watch?v=FVvi_vGtg-w

Szevasztok 2013.01.21. 10:38:25

@mókáné: "Melyik két hét alatt? "

Miért, a tündérmesében nem 3 nap egy esztendő?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.01.21. 10:43:31

@mókáné: "várom válaszát"

Hümm, szerintem tegező viszonyban vagyunk, irl is...

Nem a Fidesz-KDNP-ről volt szó amúgy, pusztán a jelen szerzőről.
Láttam, TG-ből kiszerettél... netán úgy látod, GFG magasabb minőség?

Balt 2013.01.21. 10:44:42

@Khonsu: "Olyan erőnek, és akkora többséggel kell nyernie 2014-ben, ami mellett minkét oldal meghúzza magát, és csendben lapít. Sajnos másképp itt nagy baj lesz."

2010-ben megvolt ez az erő. (A kormányváltásra szavazatokban is bő 2/3 szavazott, még akkor is, ha az LMP-t meg a többi reszlit nagyvonalúan nem számítom bele: Fidesz + Jobbik 69,4% vs. MSZP + MDF-SZDSZ 21,97%.) Mellesleg ezt tartom a jelen kormányzat legnagyobb hibájának, hogy egyáltalán felmerülhet, bármikor visszajöhet az előző kurzus. Persze nem is annyira lusztrációval (amire lenne igény ma is, lássuk be), hanem hosszú távon eredményes, perspektivikus és uram bocsá' konszenzuális kormányzással láttam volna szívesebben ennek kiküszöbölését. Könnyen lehet, hogy azzal jobban sikerül, bár véleményem szerint így is, csak még nem mondhatjuk: lefutott meccs.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.01.21. 10:49:40

@Balt: pont ezt szoktuk mondogani, amikor néha beszélgetünk politikáról (is) a barátaimmal: fene se gondolta volna, hogy ezek (is) úgy kormányoznak majd, hogy azok esetleg visszajöhetnek...

mókáné 2013.01.21. 10:53:41

@Szevasztok:

Köszönöm. Nekem, amikor módomban lesz, végighallgatom az összes részt! Kitűnően vázolja, mit akar az ellenzék, amikor újra fellép "a politika színpadán". Érdekes, de találó megfogalmazás ez.

- zsugorodás, menekül a külföldi- és belföldi tőke
- aki szegény, a legszegényebb
- kettészakított ország problematikája
- fontos források keresése, megtalálása
- aki ellopja a jelent és elkergeti a jövőt

Fontos: 2014 NEM EGY NORMÁLIS VÁLASZTÁS LESZ!

- ország megosztása
- az ország utat tévesztett
- magántulajdonnal elfelejtett élni
- szolidaritás: ha ez a Kádár örökség része, Bajnai Gordon vállalja!

Gyorsan, röviden, tömören - most ennyi.

Balt 2013.01.21. 10:54:20

@horrorpornó bábszínház: "mivel az egyetlen magát még le nem járatott csapat, csak Bajnai pártja lehet."

:)) A fél maszop-szadesz kormánnyal már most a HH berkein belül. Ehhez jön még a nyugger poltisztek önmagukkal szolidáris politikai mozgalma meg a kendermagos nihilla. Már alig várom a harmonizált programot! :)))

mókáné 2013.01.21. 10:57:38

@Hepci:

"Láttam, TG-ből kiszerettél... "

Nem én, ő szeretett ki belőlünk. Nagy különbség!

Balt 2013.01.21. 11:04:12

@horrorpornó bábszínház: "(Ha Bajnai indult volna 2010-ben, a Fidesz tutira nem szerez 2/3-ot, bár nyerni biztos nyertek volna.)"

:) Ez nem rossz gondolat: tehát indirekte felelős a Fidesz 2/3-ért...? (A direkten felül). :))

mókáné 2013.01.21. 11:04:13

@Szevasztok:

"Miért, a tündérmesében nem 3 nap egy esztendő?"

A béka azt kéri a lánytól, hogy csókolja meg és ő királyfivá változik. A lány megcsókolja. A béka marad az, aki volt. Mire a lány felháborodik. Erre a béka tömören így felel:

- Hány éves vagy te leány, hogy még mindig hiszel a tündérmesékben?

A realitásban higgyen, blogtársam és a közös munka meghozza gyümölcsét. Szeretettel üdvözlöm!:)

gentry 2013.01.21. 11:12:49

"Gyurcsány-Bajnai Szövetség"?!?!?!?!?!?!? Miről beszélsz?!?!?!?!?! :) Szánalmas próbálkozás pártunk és kormányunk részéről... Ráadásul ezeket a hülyeségeket amit leírsz, mi adófizetők finanszírozzuk.

Balt 2013.01.21. 11:12:49

@gomorra: "Szóba sem került, hogy Bajnai a minimálbért csökkentené, a minimálbér költségeinek csükkentését tűzte ki célul"

Az még rosszabb. Az adómentes minimálbér eredményezett kétmillió minimálbéren bejelentett munkavállalót, tehát maga volt az őselkúrás.

Alkibiadesz 2013.01.21. 11:15:00

Akkor most vagy az van, hogy Orbán azért adta fel a regisztráció ügyét, mert nagyvonalú, vagy pedig azért, hogy ezzel megszüntesse azt az ügyet, amelyre fel lehet majd fűzni a „rezsimmel” szembeni összes elégedetlenséget.
A kettő együtt nem megy!
Persze "lehetséges", hogy valóban nagyvonalú, és az ellenzék zavarodottsága csak olyan pozitív következmény, amivel Orbán nem is számolt. A gond csak az, hogy ebben az esetben a fidesz összes eddigi kommunikációs sikere, csakis az erkölcsös magatartás nem szándékolt következményeként értelmezhető. Ez azonban kevéssé valószínű, azt tekintve, hogy Orbán szerint a politikai cselekvés maximája: "Ha lehetőséged van a politikai ellenfeled elpusztítására, akkor nem habozol".

veerses 2013.01.21. 11:18:22

@gigacherry: Csak nem ezt írták le. Az egyételmű fogalmazás nagyon fontos lenne. Így meg ezt fogja hallgatni a választásokig. Tíz százalék minusz és már nem lehet vele mit tenni. Hogy egy politikus ilyen ostoba legyen.......

kgonzo 2013.01.21. 11:31:38

@grundigg:
Ajánlom figyelmedbe ezt a hozzászólásomat:
kgonzo 2013.01.21. 09:10:13 Idemásolom, hogy ne kelljen keresgélned:
"Az összefogást illetve a párttá válást az új, a Fidesz által létrehozott választási törvény kényszeríti ki. Az a törvény, amely még aránytalanabb parlamenti viszonyokat hoz létre azzal, hogy a győztesnek is lesz kompenzációs listája.
A párttá válást (amelyet a nagyszerű Fidesz szóvivők úgy kommentáltak, hogy kibújt a szög a zsákból) pedig az a passzus kényszeríti ki, amely előírta, hogy a választásokon csak pártok indulhatnak. "

Balt 2013.01.21. 11:36:16

@kgonzo: "teleplakátozzák az országot Gyurcsány-Bajnai fotóival, így próbálván meg összemosni őket, pedig pillanatnyilag külön szekéren utaznak."

Összemosni?! :)

hu.wikipedia.org/wiki/Bajnai_Gordon#Politikai_p.C3.A1lyafut.C3.A1sa
www.hirado.hu/Hirek/2012/12/29/11/Ellenzeki_egyeztetes__Molnar_Csaba_vezeti_a_DK_delegaciot.aspx

Az adómentes minimálbért lásd fentebb. Erre a kapitális baklövésre utóbb (2006 után) Fletóék is rájöttek, próbálkoztak "elvárt adóval", dupla tb-vel, aztán adójóváírásítani (átnevezni), de maga az intézmény megmaradt, ami kétmillió minimálbéren bejelentettet eredményezett. Itt egy szemléletes korabeli grafikon:
www.portfolio.hu/img/upload/2007/02/szurkaajo0227.gif

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.01.21. 11:37:48

@veerses: nem tudom, miért (volt) olyan fontos ez neki, a minimálbér költségeivel semmi baj nincs, illetve koalícióra is léphetne Bajnai és Orbán ("összeszerelőüzem-ország", szép közös vízió).
A baj feljebb van, ott kezdődött az újabb Lqrás, Medgyessy-módra már megint előbb költöttek (16%), aztán kezdtek gondolkodni, miből is... s beindult az azóta is permanens kapkodás-áttervezés-módosítgatás-nemmegszorítás-adószaporítás... s az ezekkel párosuló hazudozás...

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.01.21. 11:38:19

@mókáné:

"Rajta legyenek a témán és ne csak a G-pont élvezete!:)

Jó munkát kívánok hozzá és majdani sok örömöt a Csemetékben!:) "

Köszönjük a Jókívánságokat!

pástétom 2013.01.21. 11:39:22

@czjanos: "Nem is "belökni" kell! Ha Bajnaiék másfél évnyi következetes munkája alapján nem jönnek rá maguktól ezek a választók, hogy a saját érdekük és az ország érdeke is ezt kívánja, akkor a fene megette az egészet, akkor élni és virulni fog újabb négy évig az Orbán-rezsim."

Egy ideje kezd világossá válni bennem, hogy a Bajnai-hívők sem jobbak a fideszeseknél. Csak a Fidesz, csak az E-2014, mindenki más alkalmatlan.

Riasztóak vagytok.

Balt 2013.01.21. 11:43:30

@dadddd: "Nehéz szétválasztani Gyurcsány és saját minisztere, későbbi kijelölt utódja (a la Kim Dzsongil) tevékenységét."

Nem keresem meg a hivatkozást, de maga Gyurcsány mondta anno, hogy Bajnait már első körben megnevezhette volna, csak akkor senki le nem mosta volna róla, hogy Bajnait ő jelölte ki. (Meg akkor nem szórakozott volna az ország ilyen jól a castingon.) :))
index.hu/24ora/?tol=1999-01-01&ig=2013-01-21&cimke=korm%C3%A1nyv%C3%A1ls%C3%A1g+2009

Balt 2013.01.21. 11:49:02

@Könnyen elkaptuk, uram!: "Az egykulcsos miatt a zembereknél maradó többletjövedelem NEM jelent meg a gazdaságban. Nyilván a Bajnai miatt."

Igaz. Adósságtörlesztésre megy a többletjövedelem. Igen, Bajnai gazdasági főmuftisága alatt felvett hitelek törlesztésére.
eztigyhogy.nolblog.hu/archives/2012/11/27/Rna_Pter_lemondott_s_htat_fordt_Magyarorszgnak

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.01.21. 11:50:31

@mókáné: kikből szeretett ki?
Nagyjából azt csinálja, mint minden (túl?) nagy látogatottságú blog szerzője, aki nem képes/akarja a "közösséget" bevonni a működtetésbe: mivel nem tud semmit tenni az idióták ellen, leszarja az egészet.
Ez máshol is így van, hiába írogatod a szerzőknek, hogy "várom válaszát". Azt várhatod.

Lasombra 2013.01.21. 11:57:20

én azt mondom, kellenek ilyen blogok is.
illusztráció. hic est qui sumus, ahogy a norvég mondja.
külön öröm, hogy személyesen az egyik alfahím politikai gondolatait (höhö) ismerhetjük meg. bár a Kossuth Rádió ominózus OV interjúi is árulkodóak tudnak lenni, hogy a Boss mennyire van képben a szemétdombjával.

ezek után van még bármi kérdés, kétely a rátermettségükkel kapcsolatban?
na ugye.

kérem, folytassa. tolja csak Gyurcsányt Bajnaira! igaz, hogy hülyeség, de a fentiek alapján ez remek szűrőnek tűnik a retardáltak, akarom mondani szavazóbázis egyben tartására. talán kitart jövő tavaszig.

Balt 2013.01.21. 12:00:29

@Könnyen elkaptuk, uram!: "2013-ban egy minimálbért kereső munkavállaló 98 ezer forintból 64 ezret kap kézhez, míg a Bajnai-kormány idején ugyanekkora fizetésből még 75 ezer forint maradt a borítékban” – mutat rá a Haza és Haladás Egyesület."

Csakhogy nem 98 ezer volt a minimálbér, hanem alig 70...

blog.uzletiajanlatok.hu/wp-content/uploads/2011/10/minimalber1.png

Hamut a mamuval.

Balt 2013.01.21. 12:02:05

@Trompf: Ez sajnos így van. :)

gigacherry 2013.01.21. 12:05:09

@mókáné: Olvasgatom a programját (mármint Bajnainak) és szándékozom őt személyesen és e-mailben is megkérdezni.
Sok mindenkihez van mondanivalója: Mélyszegénységben élőkhöz, alacsony keresetűekhez, diákokhoz, még a határon túliakhoz is. Egy-két társadalmi csoport számára mondhatna többet, erről szeretnék neki írni.

veerses 2013.01.21. 12:25:34

@Hepci: Én sem értem, miért annyira fontos egy nyilván nagy vihart kavaró tétel, mikor ennyi szakértő dolgozik neki. Egyébként valóban, az egyik kutya a másik eb. De harmadik nincs, illetve az LMP talán lehetne, ha azt akarják. Persze, hogy hatalomon mi lenne, majd meglátnánk. A partvonal mellől könnyebb.

Balt 2013.01.21. 13:02:24

@Hepci: Már hogyne volna nagybetűs Gy-B-szövetség? Ne mondd, hogy veled el lehet hitetni, hogy nem hozza egyik a másikat, mint eddig bárhol és bármikor!

"Pol. gondolkodó": értelmezni sem tudom, de Werbertől Habonyárpin át Gandhiig elég széles lehet a spektrum. :)

kgonzo 2013.01.21. 14:20:37

@Balt:
Két fontos momentum van, amiről beszélni kell. Az egyik az, hogy volt egy Fletó kormány és egy Bajnai kormány. A Fletó kormány minden reform intézkedését megcsáklyázták, részben személyes hitelvesztése miatt, részben pedig jól irányzott populista demagógiával. Amely kis híján visszaütött, lásd: tandíj (pardon: nemtandíj). A Bajnai kormány viszont hatásos válságkezelést hajtott végre, s közben az átlagjövedelem adóját csökkentette 17%-ra (tudom szuperbruttó, de bizonyos jövedelem fölött a 16 is az volt tavaly év végéig).

A másik kérdés a minimálbér adómentessége. Magam sem tartottam üdvösnek a teljes adómentességet, de az arcátlanság ebben az volt, hogy úgy vezették ki, hogy közben a magas jövedelmű honfitársaink, busás nettó haszonélvezői lettek az egykulcsos adónak. Félreértés ne essék, nem a középosztály gyermekeitől sajnálom a plusz joghurtot (főleg úgy nem, hogy magam is odatartozom), hanem úgy érzem, hogy ezt nem úgy kell megoldani, hogy a szegényebb családban élő gyerekek kerülnek mínusz joghurtba (tej, kenyér tetszés szerint behelyettesíthető). És nem csak álminimálbéresek voltak itt, de tudod, hogy a bruttó 190 E. Ft-ig keresők mind áldozatai lettek ennek a nagyszerű egy kulcsnak. Az állami szférában lehúzott huszonakárhány év után is 110 E. körül keresőt, akinek öt(!) éve nem volt nettó béremelkedése (van a családomban ilyen) annak lehet itt mesélni az átlagbér növekedéséről. Hogy egyebeket ne említsek.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.01.21. 15:02:09

@Balt: nagybetűs akkor lesz, ha majd kötnek olyat. A szerző annyira nyilván nem buta, hogy ne tudná, mi a jelentéstani különbség a "Gyurcsány-Bajnai szövetség" és a "Gyurcsány-Bajnai Szövetség" között. Most nyilván gyurcsánybajnaizni és ronwerberezni kell orrvérzésig minden, jól megfizetett fidoxpublicistának - de ezzel nincs semmi baj.

Hogy mit hiszek és mit nem, annak ehhez (vö. elemi tisztesség) semmi köze.
Egyébként azt hiszem, Bajnai annyira nem buta, hogy ne óvakodna a pápai idióta túlzott közelségétől...

szempontpuska 2013.01.21. 22:02:47

@esefe: Hol az öngól?
276-ért szívesen veszek manapság!

2013.01.21. 22:30:38

@mókáné:" Ki is vándoroltam, de visszajöttem a tapasztalatokkal és akkor itt fogom a Fidesz-KDNP- t erősíteni!"
Hát, túl sok jó tapasztalat nem gyűlhetett össze. Mondjuk pár hónap kevés is erre.

2013.01.21. 22:33:03

@Balt: "Csakhogy nem 98 ezer volt a minimálbér, hanem alig 70... "

És akenyér se volt 300.
Te, neked elmentek otthonról?

DarthVader 2013.01.21. 22:38:51

@Balt:

"Én mondtam akkoriban, hogy élvezzétek ki az "aranykort", mert belátható időn belül nem tér vissza számotokra. Szerencsére. :)"

A 60-as évek elején a bogácsi fürdőt, ahová addig a helybeliek dagonyázni jártak, kiépitettek, körbekeritették, öltözőt épitettek, és belépődijat kezdtek szedni. És előirták, hogy fürdőnadrágot kell viselni (nem elég az alsógatya). Egy idős bácsikának is mondták, hogy fürdőnadrág kell. Az öreg mondta, hogy hát az neki nincs. Nem baj, lehet kölcsönözni - és kapott egy fecskenadrágot. Az öreg forgatta, nézegette, de nem jött össze neki a dolog a madzaggal, úgyhogy mind a két lábával belebújt az egy lukba, és felhúzta, amennyire tudta. Majd az eredményt megszemlélve rezignáltan megkérdezte: "Most jobb? " Na ezt kérdezem én is :)

2013.01.21. 22:39:30

@mókáné: "- Hány éves vagy te leány, hogy még mindig hiszel a tündérmesékben?"
Mi is az a kdnp? Keresztény? demokrata? nép? párt?
Ebből egy tétel sem igaz, te leány! Megcsókoltad a békát!

Balt 2013.01.21. 23:16:06

@Könnyen elkaptuk, uram!: Várj, segítek! Tehát Bajnai idején a minimálbér 71500 Ft, majd 73500 Ft volt. Ehhez a járulékteher:

"Társadalombiztosítás 2010: összefoglaltuk a változásokat
dr. Marosi Andrea
2010.02.09., 09:14
(...) Továbbra is a minimálbér duplája az elvárt járulékalap a munkavállalók esetében"

Ebből kellett volna 75 ezer nettónak maradnia szuperbruttóval - amennyiben minimálbérről beszélünk mindkét esetben. :) (Gyerekkedvezmény nélkül, mert az nem volt, sőt, ugye a gyerekgyilkos Bajnai még a gyedet is kétharmadolta.) OK, persze a minimálbér adómentessége (ekkor: "adójóváírás") még Megyó idejéből megmaradt, az őselkúrás mementójaként, mint afféle "szegénységpárti" intézkedés.

Már alig várom, hogy a 45%-os szja-kulccsal is előjöjjenek, az még nagyobb siker lesz! :)))

2013.01.22. 09:09:45

@Balt: Ebből kellett volna 75 ezer nettónak maradnia szuperbruttóval - amennyiben minimálbérről beszélünk mindkét esetben. :) "

De nem a minimálbérről beszélt mindkét esetben!!! Szövegértelmezés!
És értem én, szerinted őselkúrás a minimálbér adómentessége, mert feketemunkára ösztönöz. Az a jó, hogy most ez megszűnt, semmi nem ösztönöz rá, hisz az adóterhek nem nőttek, sőt csökkentek.
Bajnai kétharmadolta a gyedet. Igaz. Matolcsy mit csinált a munkanélküli járulékkal , a munkanélküli segély idejével? Mi volt az elképzelése a gyes idejéről?
Ne a cigányokkal gyere, mert erre nem az a megoldás. A cél meg végképp nem az volt, hogy Mató a cigusokat szopassa.
Szóval, sose volt még ilyen magas a bérköltség, a fogyasztást súlytó adó, a cégeket érintő adó, és a gazdaság nem fejlődik, viszont a költségvetés továbbra is eladósodik, a tartalékok csökkennek, a beruházási kedv csökken, a forint szar, a munkanélküliség nem javul, viszont a munkában lévők aránya az alacsonyabb keresetűek/szakképzetlenek felé tolódik el.

Rólam

G. Fodor Gábor Századvég, stratégiai igazgató Nem elemző vagyok, hanem politikai gondolkodó. Ennek a szerepnek van hagyománya és előképe, de nincs kortárs kontextusa. Az a cél, hogy legyen.

Címkék

Alkotmánybíróság (1) államadósság (1) az önbecsülés kultúrája (2) a lebeszélés kultúrája (3) Bajnai (7) Bajnai Gordon (1) baloldal (7) blogok (1) Brüsszel (1) centrális erőtér (1) centrális politikai erőtér (1) DK (1) Együtt 2014 (3) EGYÜTT 2014 (1) ellenzék (1) első ember (2) értelmiség (1) Ertsey Katalin (1) Európa (1) Eurpai Unió (1) EU csúcs (1) fasizmus (3) férfiasság (2) fiatal konzervatívok (1) Fidesz (4) forradalom (2) Gurmai Zita (1) Gyrucsány Ferenc (1) Gyurcsány (6) Gyurcsány-Bajnai Szövetség (2) háború (1) Haha (2) hazafiság (1) Herczog Edit (1) igazság (1) IMF (2) Jávor (1) Jobbik (1) jobboldal (5) Karácsony (1) Karsay Dorottya (1) kommunizmus (1) kormányzás (4) középosztály (1) közmegegyezés (3) kulturkampf (1) kultúrpolitika (1) Kunhalmi Ágnes (1) liberalizmus (3) LMP (5) machiavellizmus (1) Medgyessy (1) megszorító politika (1) Mesterházy Attila (1) Milla (2) módosító indítványok (1) MSZP (6) nagyvonalúság (1) nemzetegyesítés (1) nemzeti érdek (2) nőiesség (1) Orbán Viktor (2) örülünk vincent (1) összefogás (1) ostromlott erőd (1) parlamentarizmus (1) polgári Magyarország (1) Polgár Dóra (1) politikai gondolkodás (1) progresszív blog (1) reformközgazdaságtan (1) regisztráció (1) rendszerváltás (1) rezsicsökkentés (1) sas-kabaré (1) Scheiring (1) szabadságharc (1) szabad ember (1) Szabó Rebeka (1) szakértő (1) SZDSZ (1) szocialisták (1) szocialista hatalompolitika (2) szocialista párt (3) szocializmus (2) Szolidaritás (1) törvényjavaslat (1) Vadai Ágnes (1) választási eljárás (1) válság (3) válságkezelés (1) varánusz (1) Címkefelhő

Kommentek

  • igorx: Régen voltak a fotelpunkuk Utána jöttek a fotelnácik Újabban a fotelkomcsik (Fidesz) Most meg itt ... (2020.05.28. 22:02) Férfiasság
  • Lepo: Mi baja van ennek a ronda, gnóm kis embernek? Kicsit félek, ha tehetné, orsósféreggé válna, hogy m... (2019.04.18. 11:50) Férfiasság
  • TalpigJimmy: Emberek! Ez egy nagyon frusztrált ember :D Van is mire :D Hogy néz ki a szerencsétlen? (2018.05.30. 20:32) Férfiasság
  • szabik: en internet munkat keresek (2016.03.17. 07:25) Férfiasság
  • Utolsó 20
süti beállítások módosítása